![]() |
|
|
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zamanında meyvesini yediğinizi yazmışsınız, buradan anlıyoruz ki dişi çiçek de vermiş ağacınız. Ağacınızı tekrar inceler misiniz, aralarda, özellikle de sürgün uçlarına doğru olan bölgelerde dişi çiçek var mı? Dişi çiçekleri daha kısa ve etli oluşlarından ayırdedebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
![]() Sayın Taşlıbahçe; bugün çektiğim fotolar ekte. İkinci yıl 3-5 tane verdiğini çok iyi biliyorum çünkü; bu meyvelerin ekşi kara olduğunu anlamak için meyveleri dikkatlice incelemiştim. Sonrasında 2014 2015 ve 2016 yıllarında şekilde görüldüğü gibi çiçek verdi. Hiç meyve olmadı. Aslında aldığım yıl fidancı ile uzun bir görüşmemiz olmuştu yanlış fidan göndermemesi için. Ben de fidan geldiğinde(tüplü ve yapraklıydı) ağacı tanıyan olarak doğru ağaç geldiğine inanmıştım. Ama şimdi pek bilemiyorum. 4 yıldır o kadar özenmem boşunaymış. İyice bakın lütfen, ekşikara değilse yapacak birşey yok. Keseyim bari. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
diğer resimler
...Hiç dişi çicek yok. İyice baktım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce meyve verdiğine göre tekrar vereceğini düşünebiliriz, belki bir yıl daha beklersiniz. Ama, meyve versin veya vermesin, bence kesmeyin, haziranda göz aşısıyla istediğiniz duta çevirebilirsiniz. Sizin yerinizde olsam bir yıl daha bekler, sonra ana dallara birer aşı yapardım çünkü üç dört yıldır kök iyice sağlama almıştır kendini, heba etmeyin, aşılandığı vakit gelişim hızlı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
karadut |
|
|