[QUOTE=burhan ak;1458376]
Alıntı:
Sayın hosseda. Ben de sabırla beklemekten yanayım ama doğrusu erkek dut-dişi dut gibi bir durum varmı, hatalı ağaç mı ektim, yapmam gereken başkaca bir şey mi var veya başka bir nedenle bu ağaç meyve vermeyecek mi gibi düşüncelerle tereddüt ediyordum. Eğer meyve verecekse ben de beklerim. Sağol.
|
Daha önce meyvesini yediğinize göre dişi çiçek veren bir fidana sahip olduğunuza emin olabilirsiniz. Evet, erkek ve dişi ağaçlar genellikle ayrı, aynı ağaçta hem erkek hem de dişi çiçeklere de rastlanabilir ancak dut döllenmeden de meyvesi etlenebilen bir ağaç. Bu nedenle tozlaşmadan kaynaklanan bir problem olduğunu sanmam.
Bunların dışında aynı sorunları ben de kendi fidanlarımda gözlemliyorum. Çok nedeni olabilir. Koşullar zorluysa veya tam tersi her şey yolundaysa bitki köke veya vejetatif, yani yaprak ve sürgün, dal gelişimine öncelik tanımış olabilir, ki kurak iklim şartlarına uyum sağlamış, güneşli, kuru coğrafyalarda evrimleşmiş bu dut çeşidi benzer yerlerde evrimleşen pek çok ağaç gibi önce köklere yatırım yapma eğiliminde olmalı.
Sayın Hosseda'nın söylediklerine katılıyorum. Sabredin, zamanı geldiğinde, kendini garantiye aldığında hediyelerini verecektir.