agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni221Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-07-2014, 07:35   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex Mesajı Göster
Bahçemdeki beş yaşındaki dut ağacıma 3 yıl evvel yaptığımız karadut göz aşıları tuttu ama yavaş gelişiyorlar.Aynı zamanda aynı ağaca yaptığımız diğer dut aşıları oldukça iyi geliştiler ve bu yıl az da olsa meyve verdiler. Karadut aşıları üzerinde de meyve oluştu ama üçer beşer adet. Gelecek sezon başka bir dut ağacıma karadut kalem aşısını toprağa oldukça yakın bir yerden uygulamayı düşünüyorum. Bahçede mutlaka olması gereken bir dut çeşidi. Bu yıl ilk defa şurubunu yaptım. Çok nefis oldu, bu şurubun ayrıca ilaç olarak kullanılması da el altında bulundurulması gereken bir içecek olması özelliğini de ön plana çıkarıyor..Daha önce denememiş olanlara mevsimi geçmeden yapmalarını özellikle öneririm..
Evet karadut özellikle mide kanseri hastalarında iç organları iyileştirici etkisi varmış.Kemoterapiden sonra.Bir de ağız yaralarına çok iyi geldiği söyleniyor.Bizim evde ağız yarası olacak diye çocuklar için az miktar da olsa reçeli bulunur...Bunlar sadece 2 faydası aslında bir çok faydası var.Mesela 3 siyah meyve karadut kara erik ,kara üzüm bunlar kanseri önlemede çok faydalıymış.

yarenimex beğendi.
mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2014, 09:56   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
Evet karadut özellikle mide kanseri hastalarında iç organları iyileştirici etkisi varmış.Kemoterapiden sonra.Bir de ağız yaralarına çok iyi geldiği söyleniyor.Bizim evde ağız yarası olacak diye çocuklar için az miktar da olsa reçeli bulunur...Bunlar sadece 2 faydası aslında bir çok faydası var.Mesela 3 siyah meyve karadut kara erik ,kara üzüm bunlar kanseri önlemede çok faydalıymış.
Annelerini emen bebeklerin ağzında oluşan pamukçuk tedavisi için eczanelerde satılıyor. Ayrıca ağızda oluşan aft tedavisinde de çok etkin bir iyileştirici..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2014, 18:13   #3
Yeni Üye

pırıl's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2014
Eksikaradutun fidanini ariyorum ancak sitelerden satisini gordugum fidelerin gercek eksikara dutu mu yoksa kara dut mu olduguna anlamadigim icin guvenemiyorum. Onerebileceginjz bir yer var mi fidan almam icin **** en azindan meyvesini bulabilecegim bir yer ??

pırıl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2014, 18:40   #4
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pırıl Mesajı Göster
Eksikaradutun fidanini ariyorum ancak sitelerden satisini gordugum fidelerin gercek eksikara dutu mu yoksa kara dut mu olduguna anlamadigim icin guvenemiyorum. Onerebileceginjz bir yer var mi fidan almam icin **** en azindan meyvesini bulabilecegim bir yer ??
Sayın pırıl; Bahçemdeki 6 yaşındaki ekşi karadut fidanını buradan almıştım.http://www.simgepeyzaj.net/EKSI-KARA...l#labels=142-2 (Eski yerleri Zeytinburnu Tramvav istasyonu yanı idi! ) Ayrıca kendilerinden onlarca dış mekan süs bitkisi aldım. Hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Son birkaç yıldır, bol bol toplayıp, reçel ve marmelatını yapıyoruz.

9 aralıkta çekilmiş fotoğrafı. Gerçek ekşi karadut.

Name:  079.jpg
Views: 1697
Size:  53.8 KB

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2014, 01:09   #5
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Sayın pırıl; Bahçemdeki 6 yaşındaki ekşi karadut fidanını buradan almıştım.EKŞİ KARA DUT (Eski yerleri Zeytinburnu Tramvav istasyonu yanı idi! ) Ayrıca kendilerinden onlarca dış mekan süs bitkisi aldım. Hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Son birkaç yıldır, bol bol toplayıp, reçel ve marmelatını yapıyoruz.

9 aralıkta çekilmiş fotoğrafı. Gerçek ekşi karadut.

Eklenti 530464
Orhan bey, ekşi karanın bu kadar hızlı büyüdüğünü görünce çok şaşırdım ve gördüğüm kadarıyla anaç sıkıntı yaratmamış. Maşallah.

Şifalı olanı ekşi kara ve fidanı da pahalı, sebebi ise üretimi çok zor ( Aşı tutma oranı düşük ) fakat havai köklendirme ile bilinçli uygulama yapılırsa çok iyi sonuçlar alınabiliyor. Aşıda da önemli püf noktaları var.

Aşılamada ki sıkıntı ise bilinçsizce yapılan aşılama sistemi, yapılan aşılarda altlık ilerleyen zamanlar da ince ve üzerine aşılanan ekşi karanın anaçtan daha büyük olması sıkıntı yaratıyor.

Aşılamada dikkat edilmesi gereken noktalar çok önemli.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2014, 06:57   #6
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Sayın gökhan07;

Önceliklle paylaştığınız birikimlerinize teşekkür ediyorum.

Bahçem, Yeşilırmak Deltası'nın tam ortasında. Tamamen alüvyon. Zaman zaman su çıkarmak için sondaj yapıldığında, kuşa atılabilecek irilikte çakıl taşlarına, ancak 6-7 hatta 8-9 metre derinlikten sonra rastlanabiliyor.

Taban suyu da, o derinliklerde.

Bir de bahçemde yıllarca en az 2-3 tane büyük baş hayvan beslendi. 2008 yılına gelinceye kadar bu yüzden, birkaç armut ve kapı girişinde iki adi selvi (Şimdi elektrik tellerine değdiği için 6 metreden kesip, Acem borusu sardırdım.) dışında ağaç yetiştirilemedi. Ve ilk kez 2008 yılında, bahçe odunsu bitkilerle tanıştı.
İşte bu özelliklerinden ötürü, diktiğim tüm bitkiler, inanılmaz bir hızla büyüyor. Nitekim 4 yıl önce tohumlarını toprakla buluşturduğum Mercan ve Tesbih ağaçlarının da, ekşi karaduttan farkları yok. Her ikisi de 6-7 metre boy, ve benzer gövde kalınlığına sahip.

Anlayacağınız, keramet biraz da toprakta. Tabi iklimin elverişliliğini de gözardı etmemek gerek. Saygılarımla.

OSMAN45, gökhan07 ve Muda beğendi.
Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2014, 00:56   #7
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pırıl Mesajı Göster
Sayın pırıl, yaz mevsiminde olsaydık yapraklarından anlayabilirdiniz.
Yapraklarına dokununca diğer dutların aksine pürüzlü ve adeta zımparayı andıran bir yapısı var.

Bu mevsimde de anlamak mümkün, ekşi karanın gözleri diğer dutlardan çok daha iri. Fidanın gözlerine bakarak ayırt edebilirsiniz.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
karadut

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025