![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2014
|
Eksikaradutun fidanini ariyorum ancak sitelerden satisini gordugum fidelerin gercek eksikara dutu mu yoksa kara dut mu olduguna anlamadigim icin guvenemiyorum. Onerebileceginjz bir yer var mi fidan almam icin **** en azindan meyvesini bulabilecegim bir yer ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Son birkaç yıldır, bol bol toplayıp, reçel ve marmelatını yapıyoruz. 9 aralıkta çekilmiş fotoğrafı. Gerçek ekşi karadut. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şifalı olanı ekşi kara ve fidanı da pahalı, sebebi ise üretimi çok zor ( Aşı tutma oranı düşük ) fakat havai köklendirme ile bilinçli uygulama yapılırsa çok iyi sonuçlar alınabiliyor. Aşıda da önemli püf noktaları var. Aşılamada ki sıkıntı ise bilinçsizce yapılan aşılama sistemi, yapılan aşılarda altlık ilerleyen zamanlar da ince ve üzerine aşılanan ekşi karanın anaçtan daha büyük olması sıkıntı yaratıyor. Aşılamada dikkat edilmesi gereken noktalar çok önemli. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gökhan07; Önceliklle paylaştığınız birikimlerinize teşekkür ediyorum. Bahçem, Yeşilırmak Deltası'nın tam ortasında. Tamamen alüvyon. Zaman zaman su çıkarmak için sondaj yapıldığında, kuşa atılabilecek irilikte çakıl taşlarına, ancak 6-7 hatta 8-9 metre derinlikten sonra rastlanabiliyor. Taban suyu da, o derinliklerde. Bir de bahçemde yıllarca en az 2-3 tane büyük baş hayvan beslendi. 2008 yılına gelinceye kadar bu yüzden, birkaç armut ve kapı girişinde iki adi selvi (Şimdi elektrik tellerine değdiği için 6 metreden kesip, Acem borusu sardırdım.) dışında ağaç yetiştirilemedi. Ve ilk kez 2008 yılında, bahçe odunsu bitkilerle tanıştı. İşte bu özelliklerinden ötürü, diktiğim tüm bitkiler, inanılmaz bir hızla büyüyor. Nitekim 4 yıl önce tohumlarını toprakla buluşturduğum Mercan ve Tesbih ağaçlarının da, ekşi karaduttan farkları yok. Her ikisi de 6-7 metre boy, ve benzer gövde kalınlığına sahip. Anlayacağınız, keramet biraz da toprakta. Tabi iklimin elverişliliğini de gözardı etmemek gerek. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yapraklarına dokununca diğer dutların aksine pürüzlü ve adeta zımparayı andıran bir yapısı var. Bu mevsimde de anlamak mümkün, ekşi karanın gözleri diğer dutlardan çok daha iri. Fidanın gözlerine bakarak ayırt edebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
karadut |
|
|