Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzon
Aşılanan ağacın anacı ile uyuşması acaba meyve kalitesini etkileyebilir mi? Farklı anaçlarda farklı tatlar alınabilir diye düşünüyorum.
|
Lezzet konusunda bir değişiklik olacağını pek zannetmiyorum, ama gelişme açısından iyi bir dut anacı ile normal bir dut anacı arasında çok fark var hem yapılan aşının tutma oranını da etkiliyor bu. Köklendirme yöntemine bakarak aşı yöntemi daha hızlı sonuç alınmasını belirliyor ekşi kara dut da ama malum aşısı da çok zor tutuyor.
Bölge de bulunan bir tanıdıkla ekşi kara dut muhabbeti yaparken onun anlattığı bilgiler garibime gitmişti onun söyledikleri bunlar ekşi karanın orjinali değil orjinali Ermeni ekşi karası, yapacaksanız ondan aşı yapın demişti ve bir bağ adresi vermişti orada çok büyük bir ağaç var Ermeni ekşi karası diye. Tam meyvelerin olma zamanı gitmiştim yaşlı bir amcamızdı ev sahibi maşallah ağaç kocamandı 20. mesajda fotoğrafı olan ağacın 3 katı büyüklükte vardı farklılık olarak meyve biraz daha iri ve aromalıydı ekşilik ve tatlılık oranı daha fazlaydı yapraklarının rengi siyaha yakın yeşildi