agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni3079Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-07-2012, 22:39   #1
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Galeri: 8
Bu gün biraz değişik bir çalışma ve bu çalışmayı paylaşmayı düşündüm, dilerim sizler için faydalı olur.
Evet bildiğimiz Sardunya Çiçeğinin tohum fotoğraflarını paylaşmak istedim.
Name:  Sardunya Tohumu (1).jpg
Views: 3426
Size:  36.0 KB
Bayağı çok tohum topladım, rüzgara kaptırmadan hemen tohumları toplayıp depoladım.
Name:  Sar.Toh..jpg
Views: 1681
Size:  33.7 KB
Tohum çiçekten sonra iyice olgunlaştı ve harekete geçmek için bekliyor.
Name:  Sardunya Tohumu (2).jpg
Views: 2024
Size:  43.5 KB
Tohum boyutunu daha iyi anlayabilmek için kareli kağıda ölçek olarak kullandım.
Name:  Sardunya Tohumu (3).jpg
Views: 1886
Size:  45.8 KB
Bir başka açıdan
Name:  Sardunya Tohumu (5).jpg
Views: 2789
Size:  45.4 KB
Değişik açıdan birkaç tanenin görüntüsü. Buradaki amacım Sardunyanın Tohumu olur mu olmaz mı, olursa ne şekilde bir tohumdur bilgisini aktarabilmek. Bilmeyen arkadaşlar olabilir diye düşünerek burada paylaşmayı uygun buldum.

Düzenleyen Yaylacı : 11-07-2012 saat 10:15 Neden: Harf değişikliği
Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2012, 23:33   #2
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı Mesajı Göster
Bu gün biraz değişik bir çalışma ve bu çalışmayı paylaşmayı düşündüm, dilerim sizler için faydalı olur.
Evet bildiğimiz Sardunya Çiçeğinin tohum fotoğraflarını paylaşmak istedim.
Eklenti 317199
Bayağı çok tohum topladım, rüzgara kaptırmadan hemen tohumları toplayıp depoladım.
Eklenti 317200
Tohum çiçekten sonra iyice olgunlaştı ve harekete geçmek için bekliyor.
Eklenti 317201
Tohum boyutunu daha iyi anlayabilmek için kareli kağıda ölçek olarak kullandım.
Eklenti 317202
Bir başka açıdan
Eklenti 317204
Değişik açıdan birkaç tanenin görüntüsü. Buradaki amacım Sardunyanın Tohumu olur mu olmaz mı, olursa ne şekilde bir tohumdur bilgisini aktarabilmek. Bilmeyen arkadaşlar olabilir diye düşünerek burada paylaşmayı uygun buldum.
Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir öyle değil mi? Hele böylesi beğeniler de olunca bitki severlerden değmeyin keyfimize. "Harikasınız!" demek istiyorum o zaman...

Ben de bu yıl epey tohum topladım sardunyalarımdan. Siz hiç tohumdan üretmeyi denediniz mi? Nelere dikkat ediyorsunuz şayet denediyseniz? bir de verim alınabiliyor mu tohumdan?

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2012, 20:57   #3
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Loveforlife'ın sorusuna ben de katılmış olayım, birkaç yıl önce ben de sardunyalardan tohum aldım, hala da duruyor ama açıkçası beceremem diye hiç girişmedim tohumdan sardunya yetiştirmeye. Sayın Yaylacı siz deneyip başarılı oldunuz mu?

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2012, 21:14   #4
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Loveforlife'ın sorusuna ben de katılmış olayım, birkaç yıl önce ben de sardunyalardan tohum aldım, hala da duruyor ama açıkçası beceremem diye hiç girişmedim tohumdan sardunya yetiştirmeye. Sayın Yaylacı siz deneyip başarılı oldunuz mu?
Sayın Cymbelina, az önce Sardunya tohumu ile ilgili cevaben bir yazı yazdım sayın lovefolife'ın sorusuna. Orda okuyabilirsiniz(bundan bir önceki mesaj). Sardunya tohumdan nasıl üretilir artık ben de merak ediyorum sizler için deneyeceğim ve deneyimlerimi burada paylaşacağım. Saygılar, selamlar efendim...

Eski 17-07-2012, 21:10   #5
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir öyle değil mi? Hele böylesi beğeniler de olunca bitki severlerden değmeyin keyfimize. "Harikasınız!" demek istiyorum o zaman...

Ben de bu yıl epey tohum topladım sardunyalarımdan. Siz hiç tohumdan üretmeyi denediniz mi? Nelere dikkat ediyorsunuz şayet denediyseniz? bir de verim alınabiliyor mu tohumdan?
Sayın loveforlife, evet yetiştirdiğiniz bitkiler bir de beğenilirse o zaman değmeyin keyfe ve teşvike, insan mutlu oluyor keyif alıyor, sanki ödül almış gibi oluyorsunuz. Böylece bir daha ki sezona daha güzel yetiştirmeye çabalıyorsunuz veya çeşit artırıp ayrıca bilgilerini de araştırmak zorunda kalıyorsunuz çünkü beğenilerden sonra sorular geliyor, nasıl yetiştirildiği, bakımı nasıl yapıldığı gibi. Tabi ki bu da insanda öğrenme, bilgi edinme hevesini tetikliyor.
Ben henüz sardunya çiçeğini tohumdan yetiştirmedim bir çok sardunya olduğu halde sırf merak ettiğim için tohum ekeceğim ve gözlem yapacağım, bayağı merak ediyorum acaba tohumdan yetiştirilebilir mi şartları nelerdir.
Tohum ekiminden sonra edindiğim bilgi ve tecrübeleri burada paylaşacağım. Sadece bildiğim ektiğiniz tohum(sardunya da olabilir) sürekli nemli ortamda kalırsa ve uygun sıcaklık yakalanırsa çimlenebilir. Deneyeceğim, başarabilirsem bunda sizin de payınız olduğunu unutmayın çünkü siz bana sordunuz ben de tohumdan sardunya ekimini deneyeceğim.
Sayın Feriha hanım bana Dev Hatmiden uç alıp almadığımı sormuştu, denedim ve başarılı oldu, bu başarıda onunda payı var yoksa benim aklıma bile gelmezdi Dev Hatmiden uç alımı.
Saygılar, selamlar efendim

Eski 20-11-2016, 22:09   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-11-2016
merhaba

sakız sardunyanın tohumu gösterebilecek arkadaşlar var mı acaba acil...çok merak ediyorum.hiç bir yerde bulamadım maalesef.

melisaaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025