![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu gün biraz değişik bir çalışma ve bu çalışmayı paylaşmayı düşündüm, dilerim sizler için faydalı olur. Evet bildiğimiz Sardunya Çiçeğinin tohum fotoğraflarını paylaşmak istedim. ![]() Bayağı çok tohum topladım, rüzgara kaptırmadan hemen tohumları toplayıp depoladım. ![]() Tohum çiçekten sonra iyice olgunlaştı ve harekete geçmek için bekliyor. ![]() Tohum boyutunu daha iyi anlayabilmek için kareli kağıda ölçek olarak kullandım. ![]() Bir başka açıdan ![]() Değişik açıdan birkaç tanenin görüntüsü. Buradaki amacım Sardunyanın Tohumu olur mu olmaz mı, olursa ne şekilde bir tohumdur bilgisini aktarabilmek. Bilmeyen arkadaşlar olabilir diye düşünerek burada paylaşmayı uygun buldum. Düzenleyen Yaylacı : 11-07-2012 saat 10:15 Neden: Harf değişikliği |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de bu yıl epey tohum topladım sardunyalarımdan. Siz hiç tohumdan üretmeyi denediniz mi? Nelere dikkat ediyorsunuz şayet denediyseniz? bir de verim alınabiliyor mu tohumdan? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Loveforlife'ın sorusuna ben de katılmış olayım, birkaç yıl önce ben de sardunyalardan tohum aldım, hala da duruyor ama açıkçası beceremem diye hiç girişmedim tohumdan sardunya yetiştirmeye. Sayın Yaylacı siz deneyip başarılı oldunuz mu? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Cymbelina, az önce Sardunya tohumu ile ilgili cevaben bir yazı yazdım sayın lovefolife'ın sorusuna. Orda okuyabilirsiniz(bundan bir önceki mesaj). Sardunya tohumdan nasıl üretilir artık ben de merak ediyorum sizler için deneyeceğim ve deneyimlerimi burada paylaşacağım. Saygılar, selamlar efendim... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben henüz sardunya çiçeğini tohumdan yetiştirmedim bir çok sardunya olduğu halde sırf merak ettiğim için tohum ekeceğim ve gözlem yapacağım, bayağı merak ediyorum acaba tohumdan yetiştirilebilir mi şartları nelerdir. Tohum ekiminden sonra edindiğim bilgi ve tecrübeleri burada paylaşacağım. Sadece bildiğim ektiğiniz tohum(sardunya da olabilir) sürekli nemli ortamda kalırsa ve uygun sıcaklık yakalanırsa çimlenebilir. Deneyeceğim, başarabilirsem bunda sizin de payınız olduğunu unutmayın çünkü siz bana sordunuz ben de tohumdan sardunya ekimini deneyeceğim. Sayın Feriha hanım bana Dev Hatmiden uç alıp almadığımı sormuştu, denedim ve başarılı oldu, bu başarıda onunda payı var yoksa benim aklıma bile gelmezdi Dev Hatmiden uç alımı. Saygılar, selamlar efendim |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2016
|
merhaba
sakız sardunyanın tohumu gösterebilecek arkadaşlar var mı acaba acil...çok merak ediyorum.hiç bir yerde bulamadım maalesef. |
|
|
|
![]() |
|
|