agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni3079Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-07-2012, 15:04   #241
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Galeri: 8
Terastan son görüntüler

Ağaç Hatmi,daha önce Fransadan gelen hatmi türü, bir türlü çiçek açamıyordu tomurcuklanıp tomurcuğunu döküyordu. Biraz Güvercin gübresi sulandırıp bir iki defa dibine döktüm, nihayet tomurcuğunu dökmeden açtı.Bunun bir de kırmızısı vardı o henüz kendini yeni toparladı, sadece dalları kalmıştı üzerinde özel bakım uygulayınca o da kendine geldi
Name:  Ağaç Hatmi.jpg
Views: 1968
Size:  44.0 KB

Cleome (Örümcek Çiçeği),daha önce fotoğrafını buraya eklemiştim fakat o kadar net değildi fotoğrafı, bu daha net ve anlaşılır olduğu için buraya ekledim. Hem çiçek açıyor hem de tohum oluşturuyor.
Name:  Cleome(Örümcek Çiçeği).jpg
Views: 3161
Size:  43.8 KB

Polyanthes(Sümbülteber), geçen sene sayın hocam100 den istemiştim gönderdi sağolsun. Bu sene fazla çiçeklenme yapmadı ama hiç olmazsa bir tane çiçeğini görebildim. Diğer yumruları gelişme halinde olduğu için çiçeklenme görülmedi.
Name:  Sümbülteber.jpg
Views: 1709
Size:  63.8 KB

Tibouchina, Fransadan eşim göndermişti nihayet çiçeğini açtı, başka tomurcuklarda var üzerinde onlarda bir iki güne kalmaz açar.
Name:  Tibouchina.jpg
Views: 1839
Size:  42.4 KB

Yıldız Çiçeği, terasımda açan en sağlıklı Yıldız çiçeğim, diğerleri rüzgarın esiri olduğu için sağlıklı çiçek açamadılar. Bir yandan güneş bir yandan rüzgar bu çiçeğin çiçek açımını etkiliyor, çiçekler hemen soluyor.
Name:  Yıldız.jpg
Views: 2081
Size:  43.6 KB

Düzenleyen Yaylacı : 27-07-2012 saat 22:22 Neden: Celome düzeltildi, doğrusu Cleome
Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2012, 15:29   #242
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Hibiscus Luna White(Beyaz Dev Hatmi) Uç Alımı Denemesi

Sayın Feriha hanımın merak ederek sorduğu bir uygulamayı Dev Hatmi çiçeğine uygulamıştım. Dev Haminin kökünden filizlenen genç bitkinin tepesini 10 cm kadar aşağıdan kestim, gövde üzerinden üç tane dalcık oluştu. Ama yapraklar ana bitkinin yapraklarından küçük oluştu.
Name:  Hib.Lu.White Genç Filiz Tepesi Kırılmış (1).jpg
Views: 1813
Size:  51.1 KB

Bir başka açıdan görünüş
Name:  Hib.Lu.White Genç Filiz Tepesi Kırılmış (2).jpg
Views: 1697
Size:  45.5 KB
Evet bu da Hibiscus Luna White çiçeğinin çiçekten sonraki tohum oluşumu. O kadar çok çiçek vermesine rağmen sadece bir tane tohum kılıfı sağlıklı kalabildi, diğerleri döküldü, sanırım diğer çiçeklerde uygun tozlaşma olmadı. Bu tohum kılıfı içerisinde 7-8 adet minik tohum oluşacak.
Name:  Hibiscus L.W.Tohum Kılıfı.jpg
Views: 1756
Size:  64.4 KB

Eski 24-07-2012, 17:38   #243
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-11-2008
hepsi birbirinden güzel,hele de onları yakından canlı canlı görmüş olmanında bir havası var bende...)..ellerinize,emeğinize sağlık.

nuray topcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 07:35   #244
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2011
sn. yaylacı sabahın erken saatlerinden beri terasınızı geziyorum muhteşem çiçeklerinizi ve emeğinizi gözler önüne seriyor.Dikkatimi çeken penstemon, kelebek orkidesi,mor ve diğer bir renk paneonia, müge çiçeği ve dev hatminiz bunlara bayıldım acaba bunların tohumları oluyormu? yoksa çeliktenmi üretiliyor? ellerinize emeğinize sağlık bütün çiçekleriniz harikalar. Lütfen birilerine kırılıp sizi seven arkadaşlarınızdan dostlarınızdan ayrılmayın, tam tersi daha çok burda olun istemeyenler baksın başının çaresine. Bir hintli suda boğulmakta olan akrebi kurtarmak isterken akrep elini sokar, adam tekrar onu kurtarmak isterken, akrep tekrar sokar bunu izleyen başka bir adam yanına gidip, sen onu kurtarmak istiyorsun ama o seni her defasında sokuyor vaz geç artık der, bunu karşılık diğer hintli adam onun doğasında var sokmak, benim doğamdaysa sevmek var, o sokucak diye ben neden sevmek vazgeçeyim der. Hintli bu adamın sözü hep kulağımdadır, varsın kötülüğünü yapan yapsın o onun doğasında var ben neden sevmekten vazgeçeyimki! Arkadaşlarımızla çiçeklerimizle, dostlarımızla nice yıllar birlikte olmak dileğiyle huzurla kalın GAZİANTEPTEN SAYGILAR

Düzenleyen GÜLSEN_ : 27-07-2012 saat 10:05
GÜLSEN_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 22:40   #245
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ Mesajı Göster
sn. yaylacı sabahın erken saatlerinden beri terasınızı geziyorum muhteşem çiçeklerinizi ve emeğinizi gözler önüne seriyor.Dikkatimi çeken penstemon, kelebek orkidesi,mor ve diğer bir renk paneonia, müge çiçeği ve dev hatminiz bunlara bayıldım acaba bunların tohumları oluyormu? yoksa çeliktenmi üretiliyor? ellerinize emeğinize sağlık bütün çiçekleriniz harikalar. Lütfen birilerine kırılıp sizi seven arkadaşlarınızdan dostlarınızdan ayrılmayın, tam tersi daha çok burda olun istemeyenler baksın başının çaresine. Bir hintli suda boğulmakta olan akrebi kurtarmak isterken akrep elini sokar, adam tekrar onu kurtarmak isterken, akrep tekrar sokar bunu izleyen başka bir adam yanına gidip, sen onu kurtarmak istiyorsun ama o seni her defasında sokuyor vaz geç artık der, bunu karşılık diğer hintli adam onun doğasında var sokmak, benim doğamdaysa sevmek var, o sokucak diye ben neden sevmek vazgeçeyim der. Hintli bu adamın sözü hep kulağımdadır, varsın kötülüğünü yapan yapsın o onun doğasında var ben neden sevmekten vazgeçeyimki! Arkadaşlarımızla çiçeklerimizle, dostlarımızla nice yıllar birlikte olmak dileğiyle huzurla kalın GAZİANTEPTEN SAYGILAR
Sayın GÜLSEN, terasımı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Kendimce bir şeyler yetiştirmeye çalışıyorum. Merak ve ilgi benim çiçeklerin arasında bulunmama sebep oluyor.
Penstemon tohumları henüz olgunlaşmamış, Dev Hatmi tohumlarından mevcut, Müge Çiçeğinin tohumuda henüz olgunlaşmamış üstelik ilk bu yıl Müge tohumu elde edeceğim. Bunlardan size gönderebilirim, tohumlar tamamen olgunlaşınca size yollarım. Diğerlerinden Paeonia ve Kelebek orkidesinden tohum elde edemedim. Saygılar, selamlar efendim...

Eski 29-07-2012, 19:29   #246
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı Mesajı Göster
Bu çiçekleri de severim çünkü hiç solmazlar
Eklenti 236200
Eklenti 236201
Eklenti 236202
Eklenti 236203
Eklenti 236204
Solmaz(Ömürsüz Çiçek) çiçek, gerçekten hiç solmuyor. Vazolara kesin koyun ömür boyu solmadan kalsın.
sayın yaylacı bu hiç solmayan çiçekler nasıl ekiliyor tohumdanmı? Hiç solamaması çok güzel sürekli taze çiçek havasında bayıldım valla

Eski 30-07-2012, 16:15   #247
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
sayın yaylacı bu hiç solmayan çiçekler nasıl ekiliyor tohumdanmı? Hiç solamaması çok güzel sürekli taze çiçek havasında bayıldım valla
Evet Gülsen hanım, tohumdan ekiliyor büyürken yapraklarında kıvrılmalır gözledim sanırım mantari bir hastalık onlara musallat oluyor biraz bakım yapılırsa bitki kendini kurtarıyor. Bu aylarda çiçeklerini açabiliyor ve çok uzun süre çiçeği hiç bozulmadan üzerinde kalabiliyor, çiçekler canlıyken bile dokunduğunuzda sanki plastik vari ve kurumuş çiçek hissi veriyor insana. Bu sene tohum ekmiştim ama fazla miktarda çimlendiremedim herhalde uygun şartları yakalayamadım. Tavsiye ederim güzel bir çiçektir, saygılar, selamlar efendim...

GÜLSEN_ beğendi.
Eski 01-08-2012, 15:53   #248
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı Mesajı Göster
Eklenti 236005
Sarı Kan çiçekleri
Eklenti 236006
Canna açmak üzere
Eklenti 236007
Açmış hali
Eklenti 236008
Diğer Canna
Eklenti 236009
Kelebek orkidesi terasın süsü
sn.yaylacı cannanın bir tesbih çiçeği olduğunu biliyormusunuz?tohumları bildiğiniz tesbih tanesi gibi ve tam ortasındada boncuk gibi ip geçiricek deliği var ve görüntüsü bildiğin taş gibi, bana tesbihten çıkarıp tohum olarak verdiler ama bu yıl ekemedim, sizde yapmak isterseniz yapın çok ilginç bir görüntü baktığınızda taş gibi ama normalde bir çiçeğin tohumu isterseniz tesbih çiçeği diye googledan bakabilirsiniz

Eski 17-09-2012, 07:43   #249
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Sn.yaylacı nerelerdesiniz? uzun zamandır yoksunuz, umarım sağlığınız yerindedir.Merak ettik efendim sizi...

Yaylacı ve mrduran beğendi.
Eski 06-10-2012, 12:57   #250
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Sn.Yaylacı,siz de uzaklaşmışsınız,nerelerdesiniz inşallah herşey yolundadır.Saygılar.

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2012, 16:36   #251
Ağaç Dostu

Ben de merak etmeye başladım...Sayın Yaylacı epeydir gözükmüyor.

Eski 27-10-2012, 18:46   #252
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
maşallah demekten kendimi alıkoyamam yani bu durumda

Yaylacı beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2012, 18:47   #253
Ağaç Dostu

hira's Avatar

bu kadife yapraklı kırmızı çiçekten bende de var fakat adını bilmiyorum

Yaylacı beğendi.
Eski 28-10-2012, 11:42   #254
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
Sayın Yaylacı,

Umarım hayatınızda bir sorun yoktur. Çok uzun zamandır siteye uğramadınz.
Meraktayız?

Yaylacı beğendi.
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2012, 14:52   #255
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Allah'ım teras değil cennet

Yaylacı beğendi.
Eski 29-10-2012, 15:51   #256
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Sn.yaylacı nerelerdesiniz? uzun zamandır yoksunuz, umarım sağlığınız yerindedir.Merak ettik efendim sizi...
Geldim nihayet, bazı işlerimden dolayı siteye yaklaşık iki ay veya biraz daha fazla oldu mu bilmiyorum girmedim, giremedim.
Nihayet dostların arasına dönebildim, sizlerden uzak kaldım bir yandan üzüntü bir yandan buraya kavuşmanın sevincini bir arada yaşıyorum.
Teşekkür ederim Gülsen hanım, sağlığım yerinde herhangi bir sorun yok. Sadece zamansızlık işte, artık burdayım yine sizlerle bitkileri ve bilgileri paylaşacağım.

GÜLSEN_ ve loveforlife beğendi.
Eski 29-10-2012, 15:53   #257
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin Mesajı Göster
Sn.Yaylacı,siz de uzaklaşmışsınız,nerelerdesiniz inşallah herşey yolundadır.Saygılar.
Burdayım geldim artık, teşekkür ederim berçin hanım. Özlenmek, sorulmak çok güzel bir şey.Hepinizi merakta bıraktım özür dilerim. Zamanım uygun olmadığı için siteye çok uzun zaman giremedim ama artık burdayım

Eski 29-10-2012, 15:55   #258
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuray topcu Mesajı Göster
Ben de merak etmeye başladım...Sayın Yaylacı epeydir gözükmüyor.
Nuray hanım merhaba, geldim artık burdayım, artık yine bitkiler ve bilgilerim burada yer alacak, burada olacağım.Teşekkür ediyorum.

nuray topcu beğendi.
Eski 29-10-2012, 15:57   #259
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hi-ra Mesajı Göster
maşallah demekten kendimi alıkoyamam yani bu durumda
Teşekkür ederim hi-ra, çiçekler ilgi ve sevgi ister ben de onlara elimden geldiği kadar ilgi ve sevgi göstermeye çalışıyorum, kendimle yarış halindeyim daha iyisini yapabilir miyim diye kendime sorarım her zaman.Beğenileriniz için teşekkürler...

hira beğendi.
Eski 29-10-2012, 15:59   #260
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hi-ra Mesajı Göster
bu kadife yapraklı kırmızı çiçekten bende de var fakat adını bilmiyorum
Sanıyorum "Yaprak Güzeli" ni söylemek istediniz, bende iki renk var biri gördüğünüz kırmızımsı olan diğeri de yapraklarının dışı yeşil merkeze doğru kırmızı olan. Coleus veya Türkçe adı yaprak güzeli...

Eski 29-10-2012, 16:04   #261
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Sayın Yaylacı,

Umarım hayatınızda bir sorun yoktur. Çok uzun zamandır siteye uğramadınz.
Meraktayız?
Benol hanım teşekkür ederim iyi temennileriniz için, sağlığım yerinde herhangi bir sorun yok. Sadece zamanım olmadığı için siteye girememiştim, artık burdayım. Yine yazmaya çizmeye başlayacağım, terastaki bitkilerim solmak üzere ama bazıları havalara aldanarak çiçek açmaya çalışıyorlar.Saygılar efendim...

Eski 29-10-2012, 16:06   #262
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Buradan ayrı kalmak ne kadar kötü, sanki uzun bir yolculuğa çıktım ve bu yol bitmek bilmiyor, insan evini özlüyor nihayet özlem bitti

Eski 30-10-2012, 19:03   #263
Ağaç Dostu

Sayın Yaylacı,hoş geldiniz...hastalık bir şey olmasın yeter ki...
Geçmiş bayramınız mubarek olsun...selamlar..

Eski 30-10-2012, 19:18   #264
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuray topcu Mesajı Göster
Sayın Yaylacı,hoş geldiniz...hastalık bir şey olmasın yeter ki...
Geçmiş bayramınız mubarek olsun...selamlar..
Hoşbulduk Nuray hanım, merak edilecek bir durum yok, teşekkür ederim. Aynı şekilde geçmiş bayramınızı kutlarım. Saygılar selamlar...

Eski 30-10-2012, 20:18   #265
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

aaaaa sn.yaylacı benim sayfamda beğeninizi gördüğümde gözlerim birden faltaşı gibi açıldı çok mutlu oldum sizi tekrar aramızda görmekten..tekrar hoş geldiniz))

Yaylacı beğendi.
Eski 31-10-2012, 16:53   #266
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
aaaaa sn.yaylacı benim sayfamda beğeninizi gördüğümde gözlerim birden faltaşı gibi açıldı çok mutlu oldum sizi tekrar aramızda görmekten..tekrar hoş geldiniz))
Hoşbulduk teşekkür ederim, sayfanızda gezindim ama bu gezinti biraz kısa sürdü aceleye geldi. Daha güzel ve derinden sayfanızı inceleyeceğim, çok güzel bitkiler yetiştirdiniz, hepsi birbirinden güzel.
Dostlar arasında olmak bambaşka bir duygu, beni buraya bağlayan değerli dostlara tekrar teşekkür ediyorum.

GÜLSEN_ ve mrduran beğendi.
Eski 31-10-2012, 17:19   #267
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

yok öyle çiçek dostlarını bırakmak,,ALLAH sağlıklı uzun ömürler versin ama hep çiçeklerle dolu yaşatsın inşallah ))hem vermiş olduğunuz sözleri unutmadım onları yerine getirmek lazım değilmi ama))))

Eski 05-11-2012, 22:27   #268
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Herkese merhaba
Malum önümüz kış ve bitkilerimizin soğuklardan zarar görmemesi, donmaması lazım. Biraz faydam olsun diye, birkaç bitkinin soğuklardan etkilenme sıcaklıklarını buraya eklemeye çalıştım umarım faydalı olurum.

BİTKİLERİN KIŞ KORUMASI
04 Kasım 2012 Pazar
22:37
PLUMERİA

Kesin bilgi bulmak zor. Türden türe değişir. Dünyada en yaygın yetiştirilen Rubra gurubu plumerialar kışın 0°C ve -1°C soğuğa dayanıklıdır.

ADENİUM OBESUM

Kışa dayanıklılık: -1 °C

DATURA

Datura budanarak şekillendirilebildiğinden, kolaylıkla bir saksı bitkisi olabiliyor. Tek yapmanız gereken kış aylarında köklerini donlardan korumak.

MANDEVİLLA

Kışın 15 derece ideal sıcaklıktır. Tek yıllık olarak Türkiye’nin her bölgesinde yetiştirilebilen mandevilla çok yıllık olarak don görülmeyen bölgelerde yetiştirilmelidir. Saksıda yetiştirmek isteyenler kışın ısının 10°nin altına düşmediği ortamlarda kışı geçirtmelidirler.

TİBOUCHİNA-PRENSES ÇİÇEĞİ

Kışın -1, -3°C ye kadar dayanabilir, ev içerisine uygun yere alınmalı veya köklerinin donmasını önlemeliyiz.

AŞKIN GÖZYAŞLARI-
Kalanchoe daigremontiana

0 °C ve altındaki sıcaklıklardan korunmalı, aksi halde donar.

YILDIZ ÇİÇEĞİ

Dondurucu soğuktan fena zarar görür. Yumruların kış boyunca iyi korunması gerekir. İstanbul gibi ılıman iklimli yerlerde yumrular kışın sökülmez, toprakta bırakılır.
Kışın don tehlikesine karşı yıldız çiçeklerinin olduğu yere toprağın üstüne kuru yapraklar + eski sığır gübresi + saman + talaş karışımı yaymak gerekir.
Kışları daha sert geçen yerlerde yumrular sonbaharda sökülüp oldukça soğuk ama dondurucu olmayan, kuru bir yerde ilkbahara kadar saklanmalıdır.
Yumrular karton veya tahta kutu içinde vermikülit, perlit, dere kumu veya talaş içine gömülüp saklanmalı.

SARDUNYA

Kış aylarında sardunyanın bulunduğu ortam 11-12 °C altına düşmemelidir.

ORKİDE

Kışın 8 °C altına düşen sıcaklıklarda yapraklarını döker ve ölür.20 °C altındaki sıcaklıklarda gelişimi yavaşlar.

AESCHYNANTHUS RADİCANS-RUJ ÇİÇEĞİ

Kışın soğuklarda dayanamaz, donarak ölür, uygun yerde saklanmalı. Normal gelişimi için 18-20 °C de bulundurmak gerekir.

AĞAÇ HATMİ-HİBİSCUS SYRİACUS

Aşırı soğuk bölgelerde yapraklardan sonra oluşan tomurcukları geç dönem donlarından etkilenebilir. Bitkiyi garanti altına almak için kuzeye bakan, öğleden sonra güneşli, duvar önlerini, rüzgarsız kuytu alanları tercih edin.
Kolay gelsin efendim, saygılarımla....

Eski 07-11-2012, 20:13   #269
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
yok öyle çiçek dostlarını bırakmak,,ALLAH sağlıklı uzun ömürler versin ama hep çiçeklerle dolu yaşatsın inşallah ))hem vermiş olduğunuz sözleri unutmadım onları yerine getirmek lazım değilmi ama))))
Gülsen hanım merhaba, aradan geçen zaman içerisinde geçmişte verilen sözleri hatırlamak isterim, bana birkaç ip ucu lütfen )

Eski 08-11-2012, 15:08   #270
Ağaç Dostu

Bayçalı's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2012
sn. Yaylacı terasınızı ziyaret ettim ******* etmişim birbirinden güzel çiçeklerinizi gördüm keyifaldım sayfanızda çiçek seronomisi sergilemişsiniz terasmı yoksa botanik bahçesimi anlayana aşkolsun okadar güzel nice çiçekler yetiştirmeniz ve görmeniz dileğiyle mutlu kalın inşallah.........

Yaylacı beğendi.

Düzenleyen Bayçalı : 08-11-2012 saat 15:13 Neden: düzeltme
Bayçalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025