Ağaç Hatmi,daha önce Fransadan gelen hatmi türü, bir türlü çiçek açamıyordu tomurcuklanıp tomurcuğunu döküyordu. Biraz Güvercin gübresi sulandırıp bir iki defa dibine döktüm, nihayet tomurcuğunu dökmeden açtı.Bunun bir de kırmızısı vardı o henüz kendini yeni toparladı, sadece dalları kalmıştı üzerinde özel bakım uygulayınca o da kendine geldi
Cleome (Örümcek Çiçeği),daha önce fotoğrafını buraya eklemiştim fakat o kadar net değildi fotoğrafı, bu daha net ve anlaşılır olduğu için buraya ekledim. Hem çiçek açıyor hem de tohum oluşturuyor.
Polyanthes(Sümbülteber), geçen sene sayın hocam100 den istemiştim gönderdi sağolsun. Bu sene fazla çiçeklenme yapmadı ama hiç olmazsa bir tane çiçeğini görebildim. Diğer yumruları gelişme halinde olduğu için çiçeklenme görülmedi.
Tibouchina, Fransadan eşim göndermişti nihayet çiçeğini açtı, başka tomurcuklarda var üzerinde onlarda bir iki güne kalmaz açar.
Yıldız Çiçeği, terasımda açan en sağlıklı Yıldız çiçeğim, diğerleri rüzgarın esiri olduğu için sağlıklı çiçek açamadılar. Bir yandan güneş bir yandan rüzgar bu çiçeğin çiçek açımını etkiliyor, çiçekler hemen soluyor.