agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni3079Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-11-2012, 21:44   #271
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI Mesajı Göster
sn. Yaylacı terasınızı ziyaret ettim ******* etmişim birbirinden güzel çiçeklerinizi gördüm keyifaldım sayfanızda çiçek seronomisi sergilemişsiniz terasmı yoksa botanik bahçesimi anlayana aşkolsun okadar güzel nice çiçekler yetiştirmeniz ve görmeniz dileğiyle mutlu kalın inşallah.........
Teşekkür ederim sayın BAYÇALI, bitkilere karşı özel ilgi ve merak var bende. Doğa aşığıyım, yeşilliği, ağaçları, dağları ve dereleri çok severim onların içinde yaşamak isterim. Ama İstanbul gibi bir yerde bu saydığım güzellikler olmayınca 9 m² lik terasta elimden geldiği kadar bitki yetiştirmeye çalışıyorum. Bazen başarılı olurum bazen de başarısız olurum.
Bitkiyi, tohumu ekersiniz büyür, gelişir ve çiçeklerini açtığında mutlu olursunuz. Bu güzel birşey, geliştirmek ve çevreye de katkıda bulunmak isterim. Büyük bir toprak parçası olsaydı, botanik bahçesi kurmak isterdim, idealim bu.
Saygılar, selamlar efendim...

Bayçalı beğendi.
Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2012, 00:15   #272
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
yaprak güzelini biliyorum ama bahsettiğim o değil benim dediğim, kadife gibi tüylü yeşil yaprakları var ve boru gibi kırmızı bir çiçeği var

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2012, 16:54   #273
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Sayın hi-ra, sanırım aşağıda resmi olan bitkiyi söylemek istediniz.
Name:  Aeschynanthus radicans.jpg
Views: 2503
Size:  40.4 KB
Aeschynanthus radicans
Daha net resim görülebilsin diye Top Tropical com da bulduğum resmini ekledim buraya.Bu bitkiyi bir seradan dal(çelik olarak) almıştım toprağa daldırdım kökleşti ve bu sene çiçeklerini açmıştı.Yetişen bitkiden yeni çelik alarak çoğaltmayı düşünüyorum fakat bitkiye kıyamıyorum, kaç defa düşündüm hangi dalını keserek çelik alsam diye ama bir türlü kıyamadım. Biraz daha gelişsin çelikle çoğaltacağım ondan. Gelişince tüm saksıyı dolduruyor ve dalları aşağı sarkık şekilde büyüyor. Çiçeklerini açtığında, yukardaki resimde görüldüğü gibi önce boru tipli çiçek ve bu borucukların içinden açık kırmızı renkli çiçekleri çıkıyor.
Yaprakları kalın, parlak ve etli bir yapıya sahip.Dilerimki çoğaltabilirim bu bitkiden. Saygılarımla efendim.

Eski 01-12-2012, 01:18   #274
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Sayın Yaylacı, merhabalar, yazdan beri terasınızdan resim koymamışsınız, nedir terasınızda son durum? Siz de sonbaharda da açan birkaç tür mutlaka vardır diye tahmin ediyorum.

Bu son mesajınızdaki çiçeğin sizde olanının resmi var mıydı? Yaprakları az biraz mum çiçeğine benzer gibi ya da ben benzemese de benzettim

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2013, 21:53   #275
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Sayın Yaylacı, merhabalar, yazdan beri terasınızdan resim koymamışsınız, nedir terasınızda son durum? Siz de sonbaharda da açan birkaç tür mutlaka vardır diye tahmin ediyorum.

Bu son mesajınızdaki çiçeğin sizde olanının resmi var mıydı? Yaprakları az biraz mum çiçeğine benzer gibi ya da ben benzemese de benzettim
Sayın Cymbelina, özür dilerim bir kaç aydır nete girmedim, kaç aydır buraya uğramamıştım(kış olduğu için pek fazla yapacak bir şey yoktu.
Sözünü ettiğiniz bitki yaşamına devam ediyor fakat dallarından daldırma ile çoğaltma yapamadım ama yine deneyeceğim.
Yakında yine renkli sayfalar göreceksiniz, şu an bitkilerin canlanma ve gelişme zamanı. Bir çok deneme ve bitki yetiştirme ile ilgili bilgileri resimleriyle burada paylaşacağım. Saygılarımla...

feriha, Cymbelina ve Anzac beğendi.
Eski 26-04-2013, 22:05   #276
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Merhabalar, artık baharın sonuna geldik çiçek mevsimi başladı.Uzun bir süre buraya uğrayamadım, artık zamanı geldi ve sizlerle birlikteyim.
Şimdi başlayabiliriz;
Name:  Antirrhinum majus (2).jpg
Views: 2120
Size:  41.2 KB
Antirrhinum majus (Aslanağzı), tohumdan kolay üretilebilir.

Name:  Antirrhinum majus (3).jpg
Views: 2160
Size:  44.9 KB
Antirrhinum majus (Aslanağzı)

Name:  Aquilegia.jpg
Views: 2087
Size:  35.7 KB
Aquilegia (Haseki küpesi), tohumdan üretilebilir.

Name:  Argyrathemum frutescens (1).jpg
Views: 2034
Size:  47.7 KB
Argyrathemum frutescens (Çeşme papatyası), çelik alınarak üretilebilir.

Name:  Argyrathemum frutescens (2).jpg
Views: 3275
Size:  44.2 KB
Çeşme papatyası, biraz daha net olarak yapraklarını da görebiliriz.Alman papatyası olarak ta bilinir.

Eski 26-04-2013, 22:18   #277
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Devam edelim;
Name:  Bilbergia nutans (1).jpg
Views: 2086
Size:  20.7 KB
Bilbergia nutans,iki yıl önce Ağaçlar.net toplantısında çekilişte bana çıkmıştı bu bitki, o zaman 10 cm boyundaydı gelişti serpildi ve artık çiçek açar hale geldi.

Name:  Bilbergia nutans (2).jpg
Views: 2060
Size:  48.6 KB
Kökten ayırma ile çok kolay yetiştirilebiliyor.

Name:  Bilbergia nutans (4).jpg
Views: 2089
Size:  67.8 KB
Genel görünüşü

Name:  Borago officinalis (1).jpg
Views: 3901
Size:  54.1 KB
Borago officinalis (Hodan otu)

Name:  Borago officinalis (2).jpg
Views: 2841
Size:  48.0 KB
Hodan otunun şifalı olduğu bilinir, arıların çok ziyaret ettiği bir bitkidir.Tohumla üretilebilir.

Eski 26-04-2013, 22:36   #278
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Devam;
Name:  Clitoria ternatea(Kelebek sarmaşığı).jpg
Views: 2242
Size:  64.6 KB
Clitoria ternatea (Mavi Kelebek Sarmaşığı), birkaç gün önce tohumları sipariş etmiştim, tohumlar gelir gelmez uygun ortama ekildi ve hızlı bir biçimde çimlenme gerçekleşti. Resimde, resmin tam ortasındaki siyah tohuma dikkat ediniz.Bu tohumu mini serada yetiştiriyorum.

Name:  Convallaria majalis(Müge).jpg
Views: 2185
Size:  51.9 KB
Convallaria majalis (Müge), bir iki gün önce açmaya başladı. Rizom köklere sahip olduğu için kök bölünerek çoğaltılabilir. Tohum ile yetiştirmek mümkün fakat henüz denemedim. Tohumdan ürettiğim zaman burada paylaşacağım( dikkat: Tohum ve bitkinin kök gövde ile yaprakları zehirlidir).

Name:  Drosanthemum floribundum(Acem Halısı).jpg
Views: 4398
Size:  71.2 KB
Drosanthemum floribundum (Acem halısı), dallarından çelik alınarak yetiştirilebilir, bol güneş sever.

Name:  Gazanya(gazania).jpg
Views: 2173
Size:  49.5 KB
Gazania (Gazanya), tohum ile kolay yetiştirilebilir. Bol güneş sever ayrıca suyunu ihmal etmemek lazım.

Name:  Çingene Eteği(Chrysanthemum-tricolor daisy).jpg
Views: 3373
Size:  72.9 KB
Chrysanthemum-tricolor daisy (Çingene eteği) fideleri, tohumları toprağa ektiğinizde toprağın nemi sürekli kontrol edilirse yetiştirilmesi zor değil.

Eski 26-04-2013, 22:52   #279
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Sayın Yaylacı, nihayet döndünüz aramıza

Gazanya tohumunu almayı denediniz mi hiç çiçeğin üzerinden? Ve aldıysanız o şekilde tohumdan yetiştirip başarılı oldunuz mu?

Ben çiçek kuruyunca el yordamıyla tohum diye birşeyler aldım, geçenlerde de denemek için ektim ama birşey çıkmadı henüz. Tohum resmi var mı elinizde? Böyle pamuksu, tüysü açık renk birşey benim çiçeğin üzerinden tohum diye aldıklarım ama emin değilim.

Eski 26-04-2013, 22:54   #280
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Devam;
Name:  Echium plantgineum(Paterson laneti).jpg
Views: 2022
Size:  69.2 KB
Echium plantgineum (Paterson laneti), bu bitkiyi iş yerinin yanındaki boş arazide gördüm ve fotoğrafladım, henüz bende yok fakat hergün bitkiyi gözlüyorum tohuma erdiğinde tohumlarından alacağım.Arıların bol ziyaret ettiği bir bitkidir.

Name:  Echium plantgineum-tohum.jpg
Views: 1981
Size:  61.7 KB
Echium plantgineum tohumları (internetten alıntı)

Name:  Kalanchoe delagoensis.jpg
Views: 2385
Size:  52.3 KB
Kalanchoe delagoensis (Kalanço), çok kolay yetiştirilebilen bir bitkidir. Yaprakları üzerinde sıralanan minik yapraksılar toprağa düştüğünde hemen kök salarak yeni bitkini oluşmasına olanak sağlıyor. Kışın bitki soğuktan zarar görse bile baharda yine yaşamını sürdürmeye devam ediyor. 1 m kadar boylanabiliyor.

Name:  Kokulu Pembe Gül.jpg
Views: 2202
Size:  29.0 KB
İlk açan güllerden biri

Name:  Paeonia(Ağaç şakayık).jpg
Views: 2021
Size:  30.2 KB
Paeonia (Ağaç şakayık), bahar başında yeniden filizlenerek yaşamına devam ediyor.

Eski 26-04-2013, 23:07   #281
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Devam;
Name:  Nakkaş Sarmaşığı(Cymbalaria muralis) (1).jpg
Views: 2776
Size:  54.6 KB
Cymbalaria muralis (Nakkaş sarmaşığı), bu sarmaşık bitkiyi diğer bitkilerin arasında minik bir haldeyken bulmuştum, yaprağının güzel şeklinden dolayı başka bir saksıya diktim ve özenle büyütmeye çalıştım iyice büyüdükten sonra Nakkaş sarmaşığı olduğunu anladım. Sanırım kuşlar tohumunu düşürmüş olacaklar ki kendi kendine çimlendi, daha önce bende yoktu bu bitki.

Name:  Nakkaş Sarmaşığı(Cymbalaria muralis) (3).jpg
Views: 2586
Size:  50.9 KB
Bir başka açıdan Nakkaş

Name:  Osteospermum ecklonis (1).jpg
Views: 2242
Size:  51.9 KB
Osteospermum ecklonis (Bodrum papatyası), geçen seneden kalma bu bitki tohum ile veya uygun zamanda çelik alınarak üretilebilir. Bol güneş sever, suyunu eksik etmemek gerekir.

Name:  Osteospermum ecklonis (3).jpg
Views: 2239
Size:  33.8 KB
Devamlı çiçek açıyor, sabah açan çiçek akşam üzeri soluyor. Yerine bir başka çiçek geliyor.

Name:  Purple Iris(Mor süsen).jpg
Views: 2331
Size:  32.0 KB
Purple İris (Süsen), çok kolay yetiştirilen bir bitkidir. Kök yapısı rizom kök olduğu için kök ayırmayla çoğaltılabilir. Güneş sever bir bitkidir.

Eski 26-04-2013, 23:15   #282
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Devam;
Name:  Rhododendron indicum.jpg
Views: 2020
Size:  60.3 KB
Rhododendron indicum-Azalea (Açelya), gölge yerlerden hoşlanır, toprağı nemli kalmalı, doğrudan güneş yapraklarının yanmasına sebep olur.

Name:  Verbena(Yer minesi).jpg
Views: 2200
Size:  36.7 KB
Verbena (Mine), yer minesi çok yıllık bitkidir. Kışın aşırı soğuklardan korunursa baharda yeniden yapraklarını açarak çiçeklerini sergiler. Tohumdan ve çelik alınarak çoğaltılabilir. Orta seviyede suya ihtiyaç duyar, yarı gölge ve güneşli yerlerde iyi gelişir.
Daha sonra devam edilecek...Saygılarımla...

Eski 26-04-2013, 23:24   #283
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Sayın Yaylacı, nihayet döndünüz aramıza

Gazanya tohumunu almayı denediniz mi hiç çiçeğin üzerinden? Ve aldıysanız o şekilde tohumdan yetiştirip başarılı oldunuz mu?

Ben çiçek kuruyunca el yordamıyla tohum diye birşeyler aldım, geçenlerde de denemek için ektim ama birşey çıkmadı henüz. Tohum resmi var mı elinizde? Böyle pamuksu, tüysü açık renk birşey benim çiçeğin üzerinden tohum diye aldıklarım ama emin değilim.
Sayın Cymbelina, teşekkür ederim artık buradayım. Evet Gazanya tohum ile yetiştirilebilir.Tohumları 1-1,5 cm derine ekerek( tohum kalınlığının 2 katı derine) çimlenme oluşana kadar toprağını nemli tutunuz. Tohum ektiğinizde tohum ektiğiniz saksı doğrudan güneş altında kalmasın yarı gölge yer çimlenme için uygundur. Hava çok sıcak olduğu için toprak nemini çabuk kaybeder bunu önlemek için şeffaf bir naylon ile saksıyı örtünüz. Bir hafta kadar tohumlar ancak çimlenir, biraz sabır.. Gazanya tohumları tüysüdür, sanırım aldığınız tohumlar doğru.Tohum resmini ekliyorum.
Name:  Gazanya D.jpg
Views: 2614
Size:  20.1 KB
Gazanya tohumları

Eski 26-04-2013, 23:33   #284
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Çok teşekkür ederim. Tamam, doğru tahmin etmişim, aynı resimdekilerden bendekiler, gerçi bazıları tam olgunlaşmadan almışım sanırım, çiçek kurumuştu ama. Neyse bakalım, tekrar deneyeyim belki çıkarlar.

Eski 26-04-2013, 23:56   #285
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Tamam, doğru tahmin etmişim, aynı resimdekilerden bendekiler, gerçi bazıları tam olgunlaşmadan almışım sanırım, çiçek kurumuştu ama. Neyse bakalım, tekrar deneyeyim belki çıkarlar.
Rica ederim, çiçek tamamen kuruduktan sonra bitki tohumlarını dökmeye başlar, eğer rüzgarda esiyorsa bu tohumlar sağa sola yayılırlar. Başka saksılara tohum düştüğünde orada çimlenmeye başlar. Tohum ekiminde biraz sabırlı olmak lazım, ilk denemede başarı gösteremezseniz de ayrı ayrı yerlere tohum ekerek başarabilirsiniz. Bu çiçek bol tohum verir o yüzden tohum çimlendirmekten korkmayın. Eninde sonunda birkaç tane de olsa çimlenecektir. Saygılarımla...

Cymbelina beğendi.
Eski 07-05-2013, 18:07   #286
Ağaç Dostu

Angels Sour's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Galeri: 1
Teşekkür ederim Sayın Yaylacı, verdiğiniz bilgi ve temenni için.

Angels Sour Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 14:14   #287
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Angels Sour Mesajı Göster
Teşekkür ederim Sayın Yaylacı, verdiğiniz bilgi ve temenni için.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, biraz ara verdim siteye işlerimden dolayı. Yakında Trabzona gideceğim yine bir kaç gün yokum, döndükten sonra yine devam...

Angels Sour beğendi.
Eski 20-05-2013, 14:24   #288
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Name:  Açelya (2).jpg
Views: 2350
Size:  57.4 KB

Açelya ile başlangıç yapayım sayfa renkli görünsün Artık zamanı geçti bu sene yerini çok sevmişti, çok az güneş ışığı gören(sadece sabah güneşi) yarı gölge yerde arada bir su vererek bu güzel görüntüye ulaştı.

Name:  Agrita Tomurcuk.jpg
Views: 1998
Size:  45.8 KB
Lilium Ponticum(Trabzon zambağı) yerel adıyla Agrita, köyden istemiştim 3 tane soğan vardı sadece bir tanesi gelişimini tamamladı ve çiçek açmak için gün sayıyor ama çiçeğini göremeyeceğim sanırım 2 gün sonra Trabzona gidiyorum

Name:  Arap Yasemini.jpg
Views: 3596
Size:  41.4 KB

Arap Yasemini bu sene çoştu, 2 m boyu geçti tamamen çiçeklerle kaplı.

Name:  Beyaz Gül (2).jpg
Views: 1925
Size:  22.2 KB

Binanın bahçesine diktiğim gülden vazoya almıştım, görünümü çok güzel.

Name:  Damat Mendili (4).jpg
Views: 3368
Size:  70.6 KB

Lambranthus (Damat mendili) bu sene çok daha güzel kendini sergiledi, gelecek sene için dallarından bol bol çelik alıp üreteceğim. Seyrine doyum olmuyor.

Eski 20-05-2013, 22:29   #289
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Name:  Aslanağzı.jpg
Views: 1861
Size:  67.7 KB

Aslanağzı bu yıl biraz geç ve seyrek oldu, iklimin etkisi herhalde...

Name:  Bonsai Görünüm (1).jpg
Views: 2050
Size:  52.7 KB
Bonsai ormanından bir görünüm, 3 senedir uğraşıp duruyorum her kış topraklarından söküp(5 cm kalınlığında toprak tabakası işte) köklerine ve dalcıklarına berberlik çalışması yaparım.Ön planda görünen ağaç incir ağacı, saksılardan birinde kendi kendine oluşmuştu atmaya kıyamadım onu da bonsai haline çevirdim, ağacın gövdesinde yaprak ve dalcıklar oluşmaya başladı bile. (bu yılın ürünü)

Name:  Bonsai Görünüm (2).jpg
Views: 1956
Size:  54.1 KB

Bir başka bonsailer görünümü...

Name:  Çin Karanfili.jpg
Views: 2189
Size:  73.3 KB

Çin karanfilleri tek tek değilde topluca göründüklerinde hoş oluyor...

Name:  Dev Hatmi.jpg
Views: 1778
Size:  59.0 KB

Bu sene dev hatmi daha bir güzel görünecek besbelli, düzgün büyüyen gövdelerden belli oluyor.

Eski 20-05-2013, 22:38   #290
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Name:  Gaillardia(Gayret Çiçeği).jpg
Views: 2111
Size:  38.8 KB

Gaillardia(Gayret Çiçeği) bana göre biraz nazlı bir çiçek, dalları ve çiçek sapları diğer çiçekler gibi dik büyümüyor sağa sola yatıyor nedense...

Name:  Gül Türkiyem.jpg
Views: 2260
Size:  49.6 KB

Bu gül türünü yeni aldım, geçen hafta Yalovadan sipariş yapmıştım. Türkiyem gülü

Name:  Haseki Küpesi (2).jpg
Views: 2179
Size:  38.6 KB

Haseki küpesinin tek bir rengi var bende, geçtiğimiz günlerde sipariş yaptığım tohumlardan ekmiştim bir iki tane çimlendi bakalım yetiştirebilecekmiyim.Havalar bu aralar çok sıcak gidiyor büyümelerini olumsuz etkileyecek sanırım...

Name:  Hüsnüyusuf.jpg
Views: 1836
Size:  43.1 KB

Hüsnüyusuf çak az miktarda yetiştirebildim, tohum ekmiştim fideledim fideler büyüyor...

Eski 20-05-2013, 22:48   #291
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Name:  Japon Gülü.jpg
Views: 1934
Size:  41.1 KB

Bu ay başında Japon gülünün tepesini kesmiştim iyice büyümüştü, saksı yetersiz gelecek endişesi taşıyordum artık boylanmasın diye tepe kısmını kestiğim iyi oldu çiçeklenmesi daha iyi...

Name:  Maviş.jpg
Views: 1823
Size:  62.3 KB

Mavişler aşırı sıcaktan dolayı fazla çiçeklenemedi tek tük çiçeklerini sergiliyor..

Name:  Misk Çiçeği(Mimulus) (2).jpg
Views: 2413
Size:  56.6 KB

Mimulus(Misk Çiçeği) bu sene ilk defa denediğim bir çiçek ve başarılı oldum. Yalnız çok güneşli yerde yaprakları hemen kendinden geçiyor artık tüm gün güneş gören yere koymuyorum yarı gölge yer daha iyi...

Name:  Orkide.jpg
Views: 2517
Size:  28.0 KB

Kış sonu eşim Fransadan getirmişti, geldiği günden beri çiçekler üzerinde demek ki yerlerini çok sevdiler...

Name:  Zeytin.jpg
Views: 1913
Size:  46.6 KB

Zeytin de Fransadan geldi şimdi çiçek halinde artık marketten Zeytin almaya gerek yok nasıl olsa terasımda ağacı var

Eski 20-05-2013, 22:58   #292
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Name:  Oxalis.jpg
Views: 1824
Size:  55.1 KB

Oxalis gurup olarak mükemmel bir çiçek, çoğu kişi bu çiçeği nedense sevmez...

Name:  Pembe gul.jpg
Views: 1886
Size:  58.4 KB

Terasımdaki kokulu güllerden tek bu pembe gül....

Name:  pey gulu.jpg
Views: 1926
Size:  39.3 KB

Görünüşü güzel fakat kokusu yok, peyjaz gülü...

Name:  Sardunyalar.jpg
Size:  71.3 KB

Sardunyalardan bir gurup...

Name:  Zakkum.jpg
Views: 1936
Size:  55.3 KB

Hakkında pek olumlu bilgiler olmasa da fena bir çiçek değil aslında...

Eski 21-05-2013, 22:28   #293
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Name:  A.jpg
Views: 1803
Size:  51.6 KB

Bu çiçeğin adını bilmiyorum ama kendisini çok sevdim saçlarını iki metre yüksekten neredeyse yere kadar ulaştırma cabasında, çok kolay üretilebiliyor. Adını bilen varsa lütfen yazsın...

Name:  Dev Hatmi b.jpg
Views: 1886

Dev hatmi bir iki günde hızla gelişerek sanki çiçeğini açmak ister gibi acele ediyor.Suyu çok seviyor bol bol su veriyorum ona...

Name:  Lychnis coronaria(Karanfil gülü).jpg
Views: 2848
Size:  67.1 KB

Lychnis coronaria(Karanfil gülü), Kırklareli 'ye gezmeye gittiğimde kırlardan tohumunu toplamıştım kolay yetişen ve gurup olarak çok güzel görsellik sunan bir çiçek...

Name:  Ölümsüz Çiçek.jpg
Views: 2186

Ölümsüz veya ömürsüz çiçek, bu çiçeği çok severim rengini kaybetmeden yıllarca bir kenarda çiçeğini saklayabilirsiniz. Geçen seneden kalma, kışın soğuklara direndi ve bu sene daha güçlü olarak çiçek verdi, birkaç tane daha çiçek açmak için sırada bekliyor.

Name:  Saat Çiçeği.jpg
Views: 2146
Size:  38.4 KB
Saat Çiçeği geçen sene bahçedeki zor şartlardan kurtarılarak saksıya alındı itinalı bakım ile kendine geldi ve çiçeğini sergiledi.Seneye daha da gür çiçek açmasını bekliyorum...

Eski 21-05-2013, 22:30   #294
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Evet bu günlük bu kadar, yarın akşam kısmetse bu saatlerde havada uçakta olacağım Trabzona uçuyorum. İstanbula dönüşte tekrar görüşmek üzere....

loveforlife beğendi.
Eski 22-05-2013, 18:59   #295
Ağaç Dostu

Angels Sour's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Galeri: 1
Sayın Yaylacı, çiçeçiğinizin ismi: Strawberry Begonya.
Halkarasında gelin teli olarak da bilinir.

Yaylacı ve Tika beğendi.
Angels Sour Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2013, 22:14   #296
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2011
n. Yaylacı eşinizin Fransadan getirdiği çiçek orkide türü Dendrobium çiçek açan dallarını,çiçekler bittikten sonra dipten 10 cm. kadar yukardan keskin bir bıçakla verev şekilde kesin ve o kestiğiniz dalı bir kaç parçaya bölüp perlite yatay olrak koyun size yeni Dendrobiumlar delicektir Bu arada dev hatminizi sabırsızlıkla bekliyorum ben bu yıl tohumu ekemedim eşlimin rahatsızlığından dolayı inşallah seneye artık kısmet olursa... Yine bütün çiçekleriniz harika görünüyor elinize emeğinize yüreğinize sağlık....

Yaylacı beğendi.
GÜLSEN_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2013, 20:59   #297
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Evet izin bitti, Trabzondaki güzel günler sona erdi. İstanbul yorgun ben daha yorgun. Adil kardeşimi eşimle birlikte ziyarete gitmiştik, sıcak bir ilgi ve alakayla karşılandık. Biraz sonra da Kaptan abi yanımıza geldi. Buradan tekrar kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Trabzonda Adil kardeşimin ve Kaptan abinin bahçesinden görüntüleri ekliyorum. Buyrun...
Name:  Adil Bahçe (1).jpg
Views: 1726
Size:  61.4 KB

Name:  Adil Bahçe (9).jpg
Views: 1686
Size:  68.2 KB

Name:  Adil Bahçe (10).jpg
Views: 1665
Size:  66.1 KB

Name:  Adil Bahçe (11).jpg
Views: 1715
Size:  59.6 KB

Name:  Adil Bahçe (12).jpg
Views: 1720
Size:  69.0 KB

Eşimin eline sağlık fotoğrafları güzel çekti.

Eski 06-06-2013, 21:03   #298
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Adil kardeşimin bahçesinden görüntüler...

Name:  Adil Bahçe (2).jpg
Views: 1670
Size:  72.0 KB

Name:  Adil Bahçe (3).jpg
Views: 1653
Size:  69.8 KB

Name:  Adil Bahçe (4).jpg
Views: 1678
Size:  72.2 KB

Name:  Adil Bahçe (5).jpg
Views: 1680
Size:  46.2 KB

Name:  Adil Bahçe (6).jpg
Views: 1716
Size:  57.9 KB

gülsu, GÜLSEN_, Adil ve 5 kişi beğendi.
Eski 06-06-2013, 21:07   #299
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Name:  Adil Bahçe (7).jpg
Views: 1691
Size:  53.4 KB

Name:  Adil Bahçe (8).jpg
Views: 1681
Size:  66.3 KB

Kaptan abinin bahçesinden birkaç görüntü...

Name:  Kaptan Bahçe (4).jpg
Views: 1695
Size:  51.2 KB

Name:  Kaptan Bahçe (6).jpg
Views: 1644
Size:  69.1 KB

Name:  Kaptan Bahçe (7).jpg
Views: 1636
Size:  67.4 KB

Eski 06-06-2013, 21:14   #300
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Adil ve Kaptan abiyi Maçkaya davet etmiştim sağolsunlar kırmadılar bizi ve ailece mangal yaparak bol bol sohbet ettik. Maçkada babamın mekanında çok güzel ve unutulmayacak bir gün geçirdik.

Name:  Mangal Keyfi (1).jpg
Views: 1810
Size:  60.7 KB

Name:  Mangal Keyfi (2).jpg
Size:  66.6 KB

Name:  Mangal Keyfi (6).jpg
Views: 1974
Size:  68.0 KB

Name:  Mangal Keyfi (7).jpg
Views: 1677
Size:  48.3 KB

Name:  Mangal Keyfi (8).jpg
Views: 1766
Size:  59.4 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025