Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha
Maşallah dev hatminize sn. Yaylacı.. Ellerinize sağlık harika açmış tüm diğer bitkileriniz gibi bolca çiçeklenmiş..
Benim minik dev hatmi uç alımından sonra yan dallar vermeye başladı ama beyaz sinekler pek seviyorlar.
Nasıl da güzel tazecik geniş yaprakları var ilaç korkarak yapıyorum ama bir süre sonra gene beyazlar geliyor.(Sanırım bitkiyi yakarım endişesiyle yeterli ilaçlama yapmıyorum.)
Sizin bitkinizde böyle bir durum oldu mu, olduysa nasıl mücadele ettiniz?
|
Merhaba Feriha hanım, Dev Hatmi suyu seven bir bitki hele bu sıcaklarda daha fazla su vermek gerekir.
Sizin minik Dev Hatmi yan dallar vermiş buna sevindim. Beyaz sinek maalesef benim bitkilerede musallat oluyor. Ben Arapsabunu ve az miktarda zeytinyağı karışımı yaparak üstlerine püskürtüyorum. Bu beyaz sinek hemen yok olmuyor, diğer bitkilerede bulaşıyorlar, özellikle yaprakların altına saklanıyorlar. Merak etmeyin Arapsabunu ve Zeytinyağı karışımı bitkinize zarar vermez. Her zaman yaprak altlarını kontrol ediniz gördüğünüzde hemen karışımı üzerlerine püskürtün, bir kısmı sabunlu suya yakalanıp ölüyor, bir müddet bitkiye yaklaşmıyorlar sonra yine geliyorlar.
Dev Hatmi o sineklere rağmen büyümeye ve gelişmeye devam eder, uç alımı yaptığınızda kestiğiniz tepe kısmını toprağa dikseydiniz bari tahmin ederim ki yeni bir bitki sahibi daha olabilirdiniz. Kolay gelsin saygılar efendim...