Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin
Sn.Yaylacı,gülhatmi muhteşem gözler bayram yaptı,çiçeğin olası çapı ne kadar,gerçekten dev çiçek görüntüsünde.  Ayçiçeği tohumu teklifinizi memnuniyetle kabul ederim,özelinize gerekli bilgileri yazarım.Bir yakınımdan ayçiçeği tohumu temin etmiştim bu sene,ancak becerisizlik mi?tembellik mi? adını ne koyarsanız! Mevsimini kaçırdım,tohumlar duruyor.Sizce tohumları eksem çiçeklerini görebilirmiyim?
|
Sayın berçin teşekkür ederim. Evet dev hatmi-Hibiscus Luna White diğer çiçeklerin yanında dev gibi görünüyor,çiçek çapı 25 ile 30 cm arası, bazı çiçekleri 25-26 cm bazılarıda 30 cm'yi bulabiliyor. Çiçeği tam bir gün üzerinde kalıyor sonra düşüyor hemen arkasından diğer tomurcuk yetişip çiçeğini açıyor yani bitki çiçeksiz kalmıyor üstelik tohum verme oranı yüksek.
Ayçiçeği tohumlarından bende geçen seneden kalan var fakat bildiğim kadarıyla (yanlış hatırlamıyorsam) Ayçiçeği tohumu 1 yıldan fazla beklediğinde çimlenme oranı düşüyor.
İsterseniz size bu yeni çiçeklenenler tohuma erdiğinde onlardan ayırayım, hem siyah uzun boylu hem de sarı kısa boylu olanlardan gönderirim. Elinizde olan Ayçiçeği tohumlarını ekerseniz çimlenme çok zor gerçekleşir belki de olmaz çünkü havalar aşırı sıcak ve bu sıcakta tohum çimlenmesi güçtür, o tohumları şimdi ekmeyin baharda ekerseniz(Nisan-Mayıs ayları uygundur, toprak sıcaklığı 12-15 derece iyi sonuç verir) daha iyi sonuç alırsınız.
Ek bilgi olarak; bitkilerin büyümesi ve boy atmasında sıcaklık büyük etkendir, aşırı sıcaklarda bitkilerin boylanması geçikir, suyu az vererek kuraklığa terkederseniz boy kısa kalır. Saygılar selamlar efendim...