View Single Post
Eski 17-07-2012, 20:10   #231
Yaylacı
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir öyle değil mi? Hele böylesi beğeniler de olunca bitki severlerden değmeyin keyfimize. "Harikasınız!" demek istiyorum o zaman...

Ben de bu yıl epey tohum topladım sardunyalarımdan. Siz hiç tohumdan üretmeyi denediniz mi? Nelere dikkat ediyorsunuz şayet denediyseniz? bir de verim alınabiliyor mu tohumdan?
Sayın loveforlife, evet yetiştirdiğiniz bitkiler bir de beğenilirse o zaman değmeyin keyfe ve teşvike, insan mutlu oluyor keyif alıyor, sanki ödül almış gibi oluyorsunuz. Böylece bir daha ki sezona daha güzel yetiştirmeye çabalıyorsunuz veya çeşit artırıp ayrıca bilgilerini de araştırmak zorunda kalıyorsunuz çünkü beğenilerden sonra sorular geliyor, nasıl yetiştirildiği, bakımı nasıl yapıldığı gibi. Tabi ki bu da insanda öğrenme, bilgi edinme hevesini tetikliyor.
Ben henüz sardunya çiçeğini tohumdan yetiştirmedim bir çok sardunya olduğu halde sırf merak ettiğim için tohum ekeceğim ve gözlem yapacağım, bayağı merak ediyorum acaba tohumdan yetiştirilebilir mi şartları nelerdir.
Tohum ekiminden sonra edindiğim bilgi ve tecrübeleri burada paylaşacağım. Sadece bildiğim ektiğiniz tohum(sardunya da olabilir) sürekli nemli ortamda kalırsa ve uygun sıcaklık yakalanırsa çimlenebilir. Deneyeceğim, başarabilirsem bunda sizin de payınız olduğunu unutmayın çünkü siz bana sordunuz ben de tohumdan sardunya ekimini deneyeceğim.
Sayın Feriha hanım bana Dev Hatmiden uç alıp almadığımı sormuştu, denedim ve başarılı oldu, bu başarıda onunda payı var yoksa benim aklıma bile gelmezdi Dev Hatmiden uç alımı.
Saygılar, selamlar efendim

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön