agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

ozbey 12-01-2011 18:54

Sevgili Adalet Hanım, hoşgeldiniz.
Bahçeniz sizinle anlam kazanıyor, döndüğünüze çok sevindim.
Sevgiler, selamlar.

sevim.K 13-01-2011 00:05

Sevgili HHaticenin balkon sayfasına eklemiştim

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1293624996

Adalet Yağcı 13-01-2011 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 741038)
Adalet hanımcığım, iki gündür foruma çok sıkışık zamanlarda girdiğim için yadığınızı görmemişim. Brüksel lahanalarına çok sevindim. Bir hafta kadar önce mor olanlarından da aldım. Amerika'dan gelmesi biraz uzun sürüyor. Geldiğinde isterseniz onlardan da gönderirim.

Sayın Malbman, teklifiniz için teşekkür ederim.
Şimdilik tohumla uğraşmak istemiyorum, bu sene yapabilirsem bahçemdekileri muhafaza etmeye çalışacağım.

Benim Brüksel hiç bozulmadan kışı atlatacak gibi görünüyor, bu yaz tohuma kalkabilir.

ciceksever70 14-01-2011 13:32

Adalet abla ben de kendime inanamiyorum ama birkac tohum hediyesi teklifini bile geri cevirmeyi basardim. Birkac sebze tohumu disinda ekmemeye kararliyim.

sevim.K 14-01-2011 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 741649)
Çok güzelmiş Sevim hanım, bu harika bitki her bahçede olmalı.

Fidanlığı olan bir arkadaşımda pembesi ve bu alaca yapraklısı var. Yeni yeti,şiyormuş, baharda hazır olurmuş ancak. Ben beyaz çiçeklisini arıyordum. Antalyada bir serada buldum. Ama kargo fiyatıyla astarı yüzünden pahallıya geliyor.

zeynim 17-01-2011 20:42

Çok çeşitli çiçekleriniz var. Hepsini tohumdanmı yetiştirdiniz. Banada gönderirseniz kıymetimi öderim.
Balkonumda var ufacık bahçemde var. Balkonumda kaktüslerim çok bende size ondan bir dal gönderirim.

limon 18-01-2011 10:19

Adalet Hanım, dün bahçemin başlığında temizlik yaparken sizin bir mesajını okudum. 2009 da Armandii almışsınız. Sanıyorum henüz çiçeklerini göremediniz ama şu anda yavaş yavaş çiçek açacak tomurcuklar oluşmaya başlıyor. Mart sonu gibi çok yoğun açacaktır.

Mersin buradan daha sıcak olduğundan belki sizde daha erken açabilir.

Adalet Yağcı 18-01-2011 16:56

Sevgili Limon, yayla İstanbul'dan daha soğuk olduğu için clematisler Şubat sonunda uyanmaya başlıyorlar.
Bu sene don olmadı, bu yüzden clematislerden geçen yıldaki kadar yoğunluk beklemiyorum açıkçası.

Armandii ve diğerleri, Şubat sonunda uyanıp, Nisanda açmaya başlayacaklardır diye düşünüyorum.
Bu sene biraz da budama yaptım on gün önce, bakalım ne tepki verecekler.

Adalet Yağcı 18-01-2011 17:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zeynim (Mesaj 743342)
Çok çeşitli çiçekleriniz var. Hepsini tohumdanmı yetiştirdiniz. Banada gönderirseniz kıymetimi öderim.
Balkonumda var ufacık bahçemde var. Balkonumda kaktüslerim çok bende size ondan bir dal gönderirim.

Sayın Zeynim, pek çoğunu tohumdan yetiştirmiştim, bu sene tohumla uğraşmıyorum.
Bu sitede ücretli, ücretsiz tohum paylaşımları için değişik başlıklar var, oralara bir göz atın.

Adalet Yağcı 18-01-2011 17:12

Kaktüs

3 Eklenti(ler)
En sonunda beni de ikna ettiler, başta Cemo olmak üzere.
Beş minik kaktüsüm var şimdi, bir Litops bir de sukulent koydum arasına, ne yazık ki, şık bir saksı bulamadım, bulduklarım hep derindi.

Minik katüslerimi sizlerle tanıştırayım efendim...

Eklenti 189266
Eklenti 189267
Eklenti 189268

hozat 18-01-2011 17:54

Sevgili Adalet,

Son günlerde sitemizin gündeminde;Bahçemizi temizleyelim konusu var.
Bahar temizliği mi yapsak, yoksa başka bahara mı kalsın?Diye yazışmalar oluyor

Ben de bu konu ile ilgili, bahçe başlığımda dolaşırken,acemilik dönemlerimde(sanki şimdi çok ustaymışım gibi)
bana her konuda nasıl yardımcı olup, gayret verdiğini gördüm.
İnanır mısın? Sanki eski bir dostla yolda karşılaşmış gibi oldum.

"Seni, sesini, gözlerinin rengini_ ben bunu değiştiriyorum:seni, sesini, bahçenin renklerini özledik diyorum

Bak şimdi bana, "geri dön geri dön, ne olur geri dön şarkısını da söyleteceksin.
En iyisi ben yine sevgilerimi göndereyim....

Orhan Özbilgiç 18-01-2011 18:14

Adalet Hanım;
Son bir yıldır forumda kaktüsseverlerin ağırlığı hissedilir ölçüde arttı..! Bahçesi olanda, balkonu olanda ucundan, kıyısından bu ''kılçıklılara'' bulaştı.
Bizdede başladı gibi.. Eşimle hele bir yapımarkete gitmeyeyelim, onun gözleride mutlaka kaktüsleri arıyor. Her türlü karalama çabama karşın, artık birkaç tanede bizde boy göstermeye başladı.

Gerçi, son derece mütevazı bitkiler ama bizim gibi göçebelere göre değil aslında.
Ama ne yapalım? Modaya uyacağız.:p

cemo 18-01-2011 18:20

Adalet düşünsene, baharda kaya bahcesi yapmışsın. İçinde bu kaktüs ve sukulentler. Aman tanrım, harika olur. Hani hayal ediyorumm da:))

Orhan hocam

Tamda göcerlere göre bitki bunlar. Aza tamah eder, suyunu verin gidin, sizi cicekli karşılarlar. Daha ne:))

Adalet Yağcı 18-01-2011 18:29

Sevgili Hozat'cığım;
Bu "Bahçe temizliği" çok iyi oldu, anılarımızı tazeliyoruz.
Ben de 10. sayfaya kadar temizledim, 106 sayfayı temizlemem uzun sürecek.

Tabi ben de senin gibi mesajlara dalıp gidiyorum, neler yaşamışız, ne güzel muhabbetler etmişiz.

Geri döndüm, başka nereye gidebilirdim ki, şimdilik bir kaç başlığa yazmaya başladım, zamanla tüm başlıkları ziyaret edeceğim inşallah.

Benden de sana gönül dolusu sevgiler canım.

Ayşe Yıldız 18-01-2011 18:30

Bu kaktüs saksısının yanına bir okadar, belki dahada fazla ilaveler olacak ben bundan eminim. İsimlerini biliyor musunuz Sevgili Adalet Hanım?

Ayşe Yıldız 18-01-2011 18:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 744009)
Sevgili Hozat'cığım;
Bu "Bahçe temizliği" çok iyi oldu, anılarımızı tazeliyoruz.
Ben de 10. sayfaya kadar temizledim, 106 sayfayı temizlemem uzun sürecek.

Tabi ben de senin gibi mesajlara dalıp gidiyorum, neler yaşamışız, ne güzel muhabbetler etmişiz.

Geri döndüm, başka nereye gidebilirdim ki, şimdilik bir kaç başlığa yazmaya başladım, zamanla tüm başlıkları ziyaret edeceğim inşallah.

Benden de sana gönül dolusu sevgiler canım.

Şimdi burda devreye girmek istiyorum. Sayfalarınız tertemiz ve pak olduktan sonra ilerleyen zamanlarda baktığınızda nasıl duygulanacaksınız? Hangi mesaj sizi eskiye götürecek. Yok olmayacak; anılarınızı siliyorsunuz çünkü.

Orhan Özbilgiç 18-01-2011 18:33

Sevgili cemo;
Ama biz gittik mi, altı aya yakın kalıyoruz.;) Yoksa, o yönleriyle mükemmel bitkiler.

Adalet Yağcı 18-01-2011 18:36

Alıntı:

...Bahçesi olanda, balkonu olanda ucundan, kıyısından bu ''kılçıklılara'' bulaştı.
Sormayın Orhan bey, sevgili Selenn'in kaktüslerini gördüğümde "benim de olsa" diye düşündüm.
Aslında radyasyonu emdiğini okuduğumda karar vermiştim, kısmet bu güneymiş.

Eşinizi bu konuda destekliyorum, tv. ve bilgisayarınızın olduğu odaya bir saksı da siz düzenleyin bence.

Adalet Yağcı 18-01-2011 18:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu (Mesaj 744012)
Şimdi burda devreye girmek istiyorum. Sayfalarınız tertemiz ve pak olduktan sonra ilerleyen zamanlarda baktığınızda nasıl duygulanacaksınız? Hangi mesaj sizi eskiye götürecek. Yok olmayacak; anılarınızı siliyorsunuz çünkü.

Sevgili Ayşe_Afyonlu;
Biz anlamı kaybolacak, havada kalacak mesajları silmiyoruz.
Meselâ; Doğum günü kutlamaları, Taziye başlığı, kutlama(bayram, yeni yıl vb.)gibi başlıklarımız varken, bahçelerimizi de bu başlıklarla dolduruyoruz.

Ayrıca, bir kaç kelimelik teşekkür ifade eden, bilgi taşımayan mesajlar da fazlalık yapıyor bence.

Bunun dışında sohbetlerimiz arasında yaptığımız bilgi alış verişi olan mesajlarımızı silmiyoruz, müsterih olun :)

Ayşe Yıldız 18-01-2011 19:02

1 Eklenti(ler)
Eklenti 189294
1- Gymnocalcium Hibotan
2-Mammillaria Matudae
3-Pilosecereus Menisianus
4-Pleiospilos Nelii

cemo 18-01-2011 19:08

İsimler cok önemlimidir:))
Ben hala öğrenemedim de:))
İsimini bilmem ama, cismi harikadır benim için kaktüslerin.

nurcanaybay 18-01-2011 19:19

Adalet hanım ;
kaktüs almaya bir başladınız mı gersi geliyor ...seralara gittiğim de onları da incelemeden
geçemiyorum.

Benim ki ler hiç çiçeklenmedi ama onların öyle dimdik -güçlü duruşları hoşuma gidiyor.
Umarım en kısa süre de çiçeklerini görürsünüz.

Daha sonra mesajımı sileceğim.

novazet 18-01-2011 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 744016)
Sormayın Orhan bey, sevgili Selenn'in kaktüslerini gördüğümde "benim de olsa" diye düşündüm.
Aslında radyasyonu emdiğini okuduğumda karar vermiştim, kısmet bu güneymiş.

Eşinizi bu konuda destekliyorum, tv. ve bilgisayarınızın olduğu odaya bir saksı da siz düzenleyin bence.

Sayın Adalet Yağcı;
Kaktüslerinizle tanıştığıma memnun oldum. Çok güzeller.

Geçen yıl bizim de 3 tane vardı. Memlekete giderken suyunu biraz fazla vermiştik. Gölgede de kalınca dönene kadar çürümüşler. Şimdi sadece bir tane var. Radyasyonu emdiğini bende duymuştum. Acaba gerçekmidir. Yoksa bir söylentiden ibaretmidir?

günebakan 18-01-2011 23:13

Aramıza hoşgeldin Adalet ablacığım umarım daha bir sürü bir sürü kaktüsün olur:)

selenn 19-01-2011 00:04

Adalet Hanım merhaba,

Başlığınıza girmemle kaktüsleri görünce yüzüme bir tebessüm yayıldı. Bana başlığımda "ben de başlayacağım bu kaktüslere" derken latife yaptığınızı sanmıştım ama yanılmışım.

Çok güzeller. Bakımları inanın bana sizi hiç yormayacak. Aman 4 numaraya yani Pleiospilos nelii'ye suyu çok sık ve bol vermeyin, en sık kayıp verilen türlerden biri su bakımından.
Eee artık yeni türlerinizin fotoğraflarını da yakında koyarsınız değil mi:))

Sevgiler.

Güler 19-01-2011 06:40

Bir üyemiz vardı adı da vay vay vay'dı. Şimdi kulakları çınlıyordur, sizin kaktüslere bulaştığınızı görünce benim de ağzımdan vay vay vayyy çıktı.

Hayırlı, uğurlu olsun sevgili Adalet, ama hiç üzülme sitemizde bu konuda çok bilgili arkadaşlar var şimdi sıra onlarda, sana yardım edeceklerdir.

Bahçelerimizdeki temizlik konusunu ne güzel ifade etmişsin. Ben de ancak ellinci sayfaya gelebildim. Her mesajı keyifle okuyorum, gülüyorum.

Sevgili ayse afyonlu sildiklerimiz hiç de sizin düşündükleriniz gibi değil, başlığımız dolu dolu, buram buram günlük kokuyor.
" aloevera'yı aldım, adresimi özelinize yazıyorum, teşekkür ederim, ben de aloevera rica etsem, tabii gönderirim, bayramınız kutlu olsun. nooolur bana da çelik gibi mesajlar silindikten sonra daha da güzelleşti, temizlendi bahçelerimiz.

Adalet Yağcı 19-01-2011 14:53

Alıntı:

Radyasyonu emdiğini bende duymuştum. Acaba gerçekmidir. Yoksa bir söylentiden ibaretmidir?
Sayın Novazet;
Uzun zamandır dikenli dostlarımızın bu marifeti konuşuluyor sitede.
Ben bilgisayar başında çok oturanlardanım, kaktüsleri odama yerleştirip kendimi güvenceye aldım.
Bununla da yetinmedim, bilgisayar başına geçtiğimde boynuma ametist bir kolye takıyorum, ametist manyetik alanları bloke edermiş.

Adalet Yağcı 19-01-2011 16:43

Alıntı:

Aman 4 numaraya yani Pleiospilos nelii'ye suyu çok sık ve bol vermeyin, en sık kayıp verilen türlerden biri su bakımından.
Sevgili Selenn;
Sizin kaktüsleri görünce heveslendim doğrusu, daha önceleri de alsam mı acaba diye düşünmüştüm.

Ben Pleiospilos neliiyi litops diye biliyordum, yoksa aynı şey mi?

Kaktüslerimi topraklarına yerleştirdim, şimdi kendimi daha güvende hissediyorum.

sevim.K 19-01-2011 16:43

Kaktüslerinizi güle güle büyütün Adalet hanım. İnsanı yormayan, üzmeyen çok özel bitkilerdir kaktüsler. Ama bir o kadarda hassastırlar.:)

Cumhur Tonba 19-01-2011 16:48

1 Eklenti(ler)
Adalet Hanım,
Kaktüs dünyasına hoş geldiniz.

Eklenti 189414

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025