agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Müjgan Yılmaz 19-03-2011 22:41

Bahçen iyi durumda,daha da güzelleşecek.
Seninle Cemo ya gidecektik bakarmısın,programlarımız altüst oldu.....

Adalet Yağcı 19-03-2011 22:47

3 Eklenti(ler)
Bu da geçen bahar İngiltere'den ne zorluklarla ithal ettiğimiz(sevgili Jezebel ve Lipres'in gayretleri ile)Bicentennial, tam açmadığı için tek renk gibi görünüyor.

Eklenti 197507
Eklenti 197512

Kokulu üzümüm ta Trabzon'dan geldi, sevgili Benol Hazarlıoğlu'na teşekkür ediyorum.
Şimdilik keyifli görünüyor.

Eklenti 197513

Emre İlhan 19-03-2011 23:28

;)Eveet, gizlenme zamanı geçti diye düşünüyorum. İlk üye olduğum sıralardan beri bahçeni takip ediyorum sevgili, Adalet abla.:) Hoş, arada kaçırdığım sayfalar var ama olsun, onları da kısa sürede telafi ederim ben. Bu arada asmalar bu senenin çelikleri mi? Eğer öyleyse maşallah, güzel gelişiyorlar.:)

ciceksever70 20-03-2011 09:46

Benim clematisler de canlanmaya basladi ablacigim demek ki budamakta yanlis bir karar vermemisiz.

günebakan 20-03-2011 11:26

Adalet ablacığım küpelilerine bayıldım bu sene eminim clematisin bu sene yine muhteşem güzelliklerini gösterecektir:)

cemo 20-03-2011 11:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 770873)
Bahçen iyi durumda,daha da güzelleşecek.
Seninle Cemo ya gidecektik bakarmısın,programlarımız altüst oldu.....

Aşkolsun, program bitermi bizde. Bir şekilde ayarlayacağız inşllah.
Anacığımın belindeki platini kırılmış. Yeni bir ameliyat gerekli, o yüzden Adana ya gitmem lazım. Tarih belli olur olmaz heberleşiriz.

Havaların acmasını dört gözle bekliyorum.:)

cemo 20-03-2011 11:49

Sevgili Adalet
Aubrerata tohumu aldım, direk bahceye ekmek istiyorum. Sen şaşırtma mı yaptın, istediğin yere mi ektin tohumu.
Paketteki fotoğrafta cok sık acmış cicekler. Umarım bizimkilerde öyle olur.

Clematisin harika filizlenmiş, bu yıl daha da cok cicek acacak inşallah.

Adalet Yağcı 20-03-2011 12:13

Mesajı yazmaya başladım misafirim gelince ara vermiştim, bu arada Cemo cevap yazmış, rahatladım biraz.

Sevgili Cemo, aubrerataları direk toprağa ekme, önce çimlendirme sonra şaşırtma yap, merak etme ilk sene çiçekleniyorlar, yeter ki çok sıcak olmasın.

Annen için üzüldüm, nasıl kırılabilmiş ki, düştü mü acaba?
İnşallah tez vakitte tekrar sağlığına kavuşur, acil şifalar diliyorum.

Adalet Yağcı 20-03-2011 12:22

Sevgili Emre, baharla birlikte bir hareket başladı tabii, yapılacak çok iş var, Hazirandan önce bahçe işlerinin bitmesi gerekiyor.
Öyle uzaktan seyredip alkışlamakla olmaz, bahçede otlar diz boyu olmuş, yardıma var mısınız :)

Alıntı:

Eveet, gizlenme zamanı geçti diye düşünüyorum. İlk üye olduğum sıralardan beri bahçeni takip ediyorum sevgili, Adalet abla.
Asma çeliklerini Benol hanım gönderdi sağolsun, geçen sene çeliklemiş yani bu ikinci yılı.

Adalet Yağcı 20-03-2011 12:24

Sevgili Çiçeksever, budama yaptığım günü hatırlıyorum da, öyle sistemli programlı bir şey düşünmeden rast gele budamıştım(kafam dağınıktı o gün).
Şimdi baktığımda hiç de kötü olmamış diye düşünüyorum, inşallah bol çiçekler görürüz hepimiz de.

Günebakan'cığım, küpeleri geçen yıl almıştık biliyorsunuz, tek sıkıntımız yaşatabilmekti.
Sadece bir kayıp var şimdilik, hangi renk olduğunu açınca anlayacağım.

Emre İlhan 20-03-2011 14:59

Alıntı:

Öyle uzaktan seyredip alkışlamakla olmaz, bahçede otlar diz boyu olmuş, yardıma var mısınız
Vallahi haklısın ne diyiyim sevgili, Adalet abla. Yardıma gelmek isterim. Tüh yha keşke aynı şehirde olsaydık. Ama yazın Mersin'e yolum düşüyor, bahçeni gerçekten görmeyi çok isterim.:)

Adalet Yağcı 20-03-2011 18:09

Beklerim sevgili Emre, Adana Mersin arası ne ki, bir saatlik yol.

Yılmaz Yalçın 20-03-2011 19:38

Ablacığım,
Bahçen şimdiden şenlenmiş maşallah diyelim:)Clematislerin güçlü sürgünler vermiş şimdeden.Her yıl clematislerimi dayanamayıp derin budadığım için az çiçek görüyordum bu yıl sarmaşık tarzı clematislerimi hiç budamadım ve şimdi senin clematisler gibi sürgün vermeye başladı.Daha bir ay öncesinde kurumuş gibi duruyorlardı.

Adalet Yağcı 20-03-2011 19:58

Yılmaz bey clematislerin değişik budama şekilleri var, sarmaşık cinsi olanları 1,5-2 m.den budamak gerekiyormuş, diğerlerini de 1/3 oranında budamak lazımmış.
Ben bu şekilde budamıştım, alttan sürgün vermesini umuyorum bakalım görebilecekmiyim.

fatma sunay 20-03-2011 20:31

Adalet hanım bahçeniz yeniden sizin sevginizle canlanmaya başlamış.Hepsi ayrı güzellik sergiliyor. Clematis hasretinide sizin bahçenize bakarak gidereceğim.Sağlıkla kalın.

Benol Hazaroğlu 20-03-2011 20:32

Sevgili Adalet hanım

Kokulu üzümü toprakla buluşturmamışsınız, çok arsız ve çok kuvvetli derine giden bir kök yapısı var. Bahçemdeki bir kökü bir türlü çıkaramadım.
Sevgiler.

Emre İlhan 20-03-2011 20:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 771203)
Beklerim sevgili Emre, Adana Mersin arası ne ki, bir saatlik yol.

;)Teşekkür ederim Adalet abla. Bizde her zaman Adana'ya bekleriz. Olaki yolun düşecek olursa haberim olsun, görüşelim.:)

Cumhur Tonba 20-03-2011 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 771305)
Evet Emre'ciğim, Adana'da pek çok üyemiz var, bir toplantı ayarlayabiliriz ben İstanbul'dan döndükten sonra.

Aslında bitki yetişme bakımından en şanslı bölgede bulunuyorsunuz. Çeşitlilik, iklim, toprak. Adana, Mersin, Antalya.

agaclar.net'i sallamanız lazım.

Yanılıyor muyum?

Periş 21-03-2011 11:54

Sevgili adalet ablacıgım bahçeniz şenlenmeye başlamış maşallah Biantenial harika görünüyor ellerinize saglık ...

Periş 21-03-2011 11:56

Adana mersin toplantısı çok iyi olur bende sizinle tanışmayı çok isterim adalet abla...

Orhan Özbilgiç 23-03-2011 18:30

Adalet Hanım;
Yayladaki bademler çiçek açmamış ama yeni bitkileriniz bahara merhaba demiş.;)
Clematisleriniz ''ben yayladayım ama yinede Akdeniz' deyim!'' dercesine bayağı sürgün vermiş.
Benol Hazaroğlu' nun verdiği kokulu üzümün yapraklarından çok güzel sarma yapılıyor. Dikkatinizi çekerim. Sarma için şeklininde ideal olduğunu farkediyorsunuz. Değil mi? Baksanıza o da büyümüş.(Yoksa o Mersin' de mi?) Buralarda henüz gözler bile uyanmadı.
Sağlık, mutluluk ve bol çiçekli, keyifli bir sezon diliyorum.:)

Adalet Yağcı 24-03-2011 08:04

Hoş geldiniz Orhan bey;
Bahar yüzünü gösterince üzerimizdeki toprağı attık bizler de, bahçedeki bir çok bitkiler ve ağaçlar uyanmaya başlamış.

Bu sene ne kadar ilgilenebileceğimi bilmiyorum, elimden gelen gayreti göstereceğim.

Kokulu üzüm yaprağının düzgünlüğü benim de dikkatimi çekti, şimdilik Mersin'deki balkonumda kalıyor, Mayıs başı gibi yaylaya götürmeyi düşünüyorum, yayladaki asmalarda henüz bir hareket yoktu.

Sizin de Samsun'daki işlerinizi bitirip 03.04.2011 Pazar günü 7. kutlama toplantısına katılabilmenizi diliyorum, ilk defa büyük toplantıya katılacağım için ben çok mutluyum.

Orhan Özbilgiç 24-03-2011 08:14

Toplantıya katılmak için çabalıyacağım.
Geçtiğimiz yıl katılmıştım. Enfes bir gün geçirmiştik. Bu tadı almış biri olarak kaçırırsam üzüleceğim doğrusu. Üstelik sizi ve henüz tanışmadığım ama mesajlaştığım yeni yüzleri görmeyi çok isterim.

Adalet Yağcı 24-03-2011 08:25

Evet, sanal da değil de gerçekten var olduğumuzu anlayacağız :)
İnşallah işlerinizi o güne kadar bitirirsiniz.

Periş 28-03-2011 14:23

Adalet abla beyaz sinek için enson NEMAZAL diye bi ilaç demiştin dogru hatırlıyorsam bu konuda bana yardım et ablacım

Adalet Yağcı 28-03-2011 21:04

Hangi konuda yardım istiyorsun sevgili Burak?
NeemAzal ı ben iki yıldır kullanıyorum, memnunum.

Periş 29-03-2011 17:48

Teşekkür ederim Adalet abla kesin işine yaradımı onu ögrenmek istedim sagol ya geçen sene çok ugraştım bu sineklerle başaramadım bu sene sizlerin bilgileriyle çok daha güzel olacak inanıyorum zirai ilaç satan yerde bulabilirim sanırım saygılar....

Adalet Yağcı 29-03-2011 21:06

Ben iki yıl önce Mersin'deki tüm ziraatçileri dolaşmış NeemAzal bulamamıştım, sonunda İstanbul'dan sipariş verip getirtmiştim.
Oldukça pahalı bir ürün, ama ben memnun kaldım.

Periş 30-03-2011 11:24

Adalet abla sen ozaman istanbuldaki numarayı versen ben iltibata geçerim saygılar...

Adalet Yağcı 30-03-2011 22:01

Ben NeemAzalı buradan istemiştim sevgili Burak, iletişim bilgilerini buradan bulabilirsin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025