![]() |
Çok teşekkür ederim adalet ablacım saygılar...
|
3 Eklenti(ler)
Adalet abla bu cicekler sana... Hemen bahceye kosup cektim senin icin birkac tane daha. Yasli bir komsumuz birkac yil önce bana bahcesinden köklü bir tane söküp vermisti, bu yil vefat etti. Cicekler bizim bahcede actikca onu aniyoruz.
|
Çok teşekkürler sevgili Çiçeksever'im, bahçemi şenlendirdin.
Mavi renkli bahçe çiçeklerini çok seviyorum, unutma beni ise sayfana yazdığım gibi, yetiştirmeyi başaramadığım bitkilerden biri. Senin bahçene çok yakışmış, pembesini de bulursun inşallah. Şu sıralar bahçemden uzaklardayım, evimi değil ama bahçemi özledim, ağaç şakayığım çok güzel açmış, komşularım söyledi. Onlardan fotoğraflarını çekip bana göndermelerini rica etmiştim ama henüz bir haber yok. |
Siz de , bitkilerinizde özlendiniz ... Sevgimle :o
|
Sevgili Füsun, bir aydır İstanbul'dayım, bahçemi ben de özledim, Mayıs ortalarına doğru bir kaçamak yapmayı düşünüyorum, Haziran ortalarında yine İstanbul'da olmam gerekiyor.
Bahçe komşularımdan fotoğraf çekmelerini rica etmiştim, fotoğrafları çekmişler ama bir türlü gönderemediler. Ağaç şakayığım çok güzel çiçeklenmiş, malesef ben göremedim, obrizyalarım açmış, onları da kaçırdım, clematislere yetişebilmeyi umuyorum. Sevgiler. |
Sevgili Adalet hanım, forumda gaura çalısı ile ilgili başlık yok sanırım. Benim dün, hoşuma giderek aldığım bitki, gaura çalısıymış. Yaptığım aramalarda sizde de olduğunu öğrendim.
Size zahmet olmazsa, gaura çalısının iklim ve bakım istekleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Sevgiler... |
Sevgili Durul, Gaura çalısı kadar mütevazı bir bitki daha görmedim desem yalan olmaz.
Geçen yıl sevgili Jineop'un bana gönderdiği çelik 10 cm. kadar bir şeydi, aynı yıl koca bir saksıyı dolduracak kadar gelişti. Mart ayından Kasım sonuna kadar da çiçekleri eksik olmadı üzerinden, suyu sevdiğini söyleyebilirim, yayla soğuklarına dayanabildi, en çok - kaçlara düştüğünü bilemiyorum ama yine de -8 leri görmüştür diye düşünüyorum. Üretmesi kolay, bakımı kolay, tüm yaz çiçekli, gölge güneş pek ayırdetmiyor ama güneşi daha çok seviyor sanırım, daha ne olsun. Forumda başlığı var diye hatırlıyordum, yoksa bu konuda biraz araştırma yapıp başlık açalım. |
1 Eklenti(ler)
Bunu sizin için yetiştiriyorum. Nehiri benim için öpün.
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Bu ne güzel bir mavi, teşekkür ederim. Nehir'i sizin için öperim tabii, keyifle. Bahçemi şenlendirdiğiniz için ayrıca teşekkürler. |
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet Hanım;
Daturaların açmasına çok var. Sizin gönderdiğiniz tohumlardan ürettiğim o güzel çiçekleri yapıştırmak isterdim bahçenize...Bu da benden diye. Ama, bu henüz açmaya çalışan, Fırça Çalısı çiçeğinide beğenirsiniz umarım. Hep mutlu ve sağlıklı kalmanız dileğiyle... Eklenti 222689 |
1 Eklenti(ler)
Gönderdiğiniz hazeran tohumlarından geçen yıl açmıştı bu yıl da iki kök var ama sızın bahçenizdeki gibi açmıyorlar saksıda.
Ben de sizi bu akşam beni sevindiren clematis tomucuğu ile selamlıyorum, Nehir'le birlikte çektiğiniz clematis fotoğraflarınızı, bahçenizi ve sizi özledik. |
Alıntı:
Orhan bey, harika fırça çalısı bahçeme çok yakıştı, yüreğinize sağlık. Daturalar yakın bir zamanda tomurcuklanmaya başlar artık, yazmaya vakit bulamasam da bahçelerinizi takip ediyorum. Sevgiler. |
Alıntı:
Hazeranlar fazla suyu sevmiyorlar, ama saksıda olunca topraktaki gibi uzun süre dayanamıyorlar susuzluğa, yine de suyunu azar azar verin ki bolca çiçeklensin. Bahçemi ben de özledim, komşularımdan fotoğraf çekip göndermelerini rica ettim, inşallah başarabilirlerde ben de sizlerle paylaşırım. Sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet Hanım, siz geçtiğimiz bahar bu gülü çok sevmiştiniz. Daha tam açmasa da içimden geldi, bu gülleri Nehir'e gönderiyorum. Sevgiler....
|
Sevgili SDurul, fotoğrafa tıklayıp açtığımda dudaklarıma kocaman bir gülümseme yayıldı, gülleriniz muhteşem görünüyorlar, rüya gibi.
Nehir'in adına çok teşekkür ederim, benim küçük bahçevanım bunu gördüğünde çok mutlu olacak. Sevgiler. |
Teşekkürler
Sevgili Adalet Hanım,
Hatırlar mısınız bilmiyorum ama başka bazı tohumlarla birlikte bana 3 tane abutilon tohumları göndermiştiniz. Bu güzellik onlardan biri... Teşekkür ediyorum. http://www.gururajans.com/resimler/SV100321.JPG |
1 Eklenti(ler)
Adalet Hanım 3. hazeranımız. Biraz küçük, sizinkilerin belki bir dalı kadar, değişime uğramış sanki ama yine de güzel..
|
Alıntı:
Abutilonlar hiç üzmüyorlar, ekildikleri yıl çiçekleniyor ve soğuklara dayanıklı. Sizinki de çok güzel açmış, keyifli seyirler. |
Sevgili Vildan hanım, saksıda olduğu için cılız kalmış ama yine de güzelliğini paylaşmış sizinle.
Hazeranlar özgür takılmayı seviyorlar, yerde olsaydı bunun gibi 40-50 dal yapardı. Yine de çok güzeller. |
5 Eklenti(ler)
Bu sene bahçemin güzelliklerini sizlerle paylaşamadım, yaklaşık dört aydır uzağım bahçemden.
Ama yayla komşularım sağolsunlar yokluğumu hissettirmemişler bahçeme, bakın neler yapmışlar. Önce bahçemin diz boyu tüm otlarını temizleyip bir güzel bellemişler. Eklenti 231591 Sonra döndüğümde sebzesiz kalmayayım diye domates biber, fasulye vb. ekmişler. Eklenti 231592 Eklenti 231593 Kirazım bana nisbet yaparmış gibi coşmuş. Eklenti 231594 Geçen sene aşılanan kiwim de öyle. Eklenti 231595 Boşuna "Ev alma komşu al" dememişler, kendilerine binlerce teşekkür ediyorum. |
5 Eklenti(ler)
Clematislerimmm...
|
5 Eklenti(ler)
Geçen seneden kalma bodur dahlia, demek kışı atlatmış.
Eklenti 231604 Pembe galla. Eklenti 231605 Beyaz sarmaşık gülüm. Eklenti 231606 Geçen sene diktiğim Monardo canlanmış, yayıldıkça yayılmış. Eklenti 231607 Gaura çok keyifli görünüyor, yanında beyazı da açmış, sene sonuna kadar o da pembesi gibi kocaman olur. Eklenti 231608 |
5 Eklenti(ler)
Vefakar sardunyalarım, keşke yakın plan çekselermiş bir de.
Eklenti 231609 Eklenti 231612 Geçen sene sevgili Lir'den gelen ve benim tohumdan yetiştirdiğim cüce hatmiler bu sene açmış ama pek de cüce değiller gibi. Eklenti 231610 Pervane yaseminim epeyce gelişti, demirlere sarması güzel olacak. Eklenti 231611 Geçen sene kocaman tüylü yaprağı ile tanıyamadığım bitkim böyle up uzun bir dalda sarı minik çiçekler açmış. Eklenti 231613 |
Adalet HAnım, geçen seneki emekleriniz bu sene de ne güzel ortaya çıkmış.
Tasarım halindeki balkonunuzun fotoğrafını hatırlıyorum da sardunyalar fotoğraf gibi olmuş :) Benim geçen sene diktiğim monardo geçen hafta kurudu. Sizinki ne güzel olmuş, görünce daha çok üzüldüm, bir iki sene sonra ne güzel yer dolduracakmış. Pembe galla da çok hoş. Bu sene bahçeme yine sizin yayla domateslerden diktim, bol meyve verecek gözüküyor, yazın kulaklarınızı yine sık sık çınlatacağız. |
Kiraz'cığım, monardo için üzülme, minicik bir şeydi geçen baharda, çabuk gelişiyor, köklü gönderirim sana.
Fotoğraflar pek net değil ama yine de merakımı ve özlemimi giderdi, sardunyalar kışı salonda geçirdiler :) toprak değişimi yapamadım bu sene. Domatesler çok verimli ve lezzetli, tuzlamaya ihtiyacı yok değil mi, kendinden tuzlu gibi, kabukları da incecik. Afiyetle yiyin, bu türdeki tohumları korumaya almak gerek. Daha fotoğraf var ama benim zamanım yok, fırsat bulursam devam ederim. |
Sevgili Adalet hanımcığım sayfanıza yeni fotoğraflar eklemeniz ve bahçenizin siz yokken böyle düzenli, bakımlı olmasına çok sevindim:) Tabiiki sizin oldukça çok emekleriniz var, fakat böyle komşular da dostlar başına:))
|
Sevgili Adalet ablacım clematisler harika sardunyaların görünümüne bayıldım komşularınızda ne güzel ilgilenmişler bahçenizle kirazlar ben burdayım diyor ellerinize sağlık sevgiler...
|
Sevgili Adalet ablacığım gerçekten de komşuların konusunda çok şanslısın bahçen ve çiçeklerin harika görünüyor:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025