agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Satı Uğurtan 16-07-2011 15:18

Sevgili Adalet abla, sevgili Nehirimiz sağlığına kavuşsun, bahçede, bitkilerde her şey yoluna girer sağlıklı günler dileğiyle sevgiler.

maki01 16-07-2011 15:35

Bahçenizdeki en güzel çiçeğin iyi olmasına çok sevindim, gözünüz aydın Adalet Hanım'cım.

Bahçeniz ise sizi çok özlemiş olmalı, sanki her bir bitki " Bizi merak etme, iyiyiz ama seni çok özledik" diyor... Hele de sardunyalar sizi karşılamak için tüm güzelliklerini sergilemişler...

En kısa sürede Nehir'li fotoğraflar görmek dileğiyle, sevgiler...

Uzaylı 16-07-2011 17:59

Sayın Adalet Yağcı; Bahçeniz her zamanki gibi harika. Sardunyalarınız çok çok güzel olmuş. Pembe clematisiniz favorim.

Ne kadar güzel komşuluk ilişkileriniz var. Sebzelerinizi ekip sizin için baktıklarından sizin ne kadar özel biri olduğunuz anlaşılıyor. Sizin gibi insanların çoğalmasını diliyorum.

Torununuzun iyi olduğuna sevindim. Hep iyi ve mutlu olun inşallah...

Azelia Kara 16-07-2011 18:21

Çok geçmişler olsun.
Güzel bahçeniz için emeklerinize sağlık.
Saygılarımla,

smiy 17-07-2011 18:19

Adalet Ablacığım yoğunluktan dolayı uzun zamandır siteye girip şöyle bir göz atıp çıkıyordum. Mesaj yazmaya bile fırsat bulamıyordum ama en güzel çiçeğinin hasta olduğunu okuyunca dayanamadım allah acil şifalar versin şu an iyi olmasıda beni çok mutlu etti.Mersinden ona kucak dolusu sevgiler.

Adalet Yağcı 17-07-2011 20:17

Sevgili Maki, evimden yaklaşık dört aydır uzağım, hiç bu kadar uzun kalmamıştım.
Bahçemi komşularıma emanet ettim onlar da ellerinden gelenin en iyisini yaptılar.

Sardunyalara olan merakınızı biliyorum, pembe gül sardunyada aklınız kalmıştı, sizinkiler de iyilerdir inşallah, döndüğümde bir Adana yapmak istiyorum, size sardunya çeliği getirebilirim istediğinizden.

Nehir benimle Mersin'e gelmek istiyor, bol bol fotoğraflayacağım onu bahçede inşallah.
Sevgiler.

sevim.K 17-07-2011 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 834542)
Sevgili Sevim hanım, dönmedim, bu ayın sonuna kadar İstanbul'dayım.

Bodur hatmiler epeyce açmış, tohum için üzülmeyin bakarız çaresine.
Sevgiler.

İnanmıyorum ya. Adalet hanımcım sanki komşu evdeymişim gibi mesajlarınızı görünce Adalet hanım bahçesine gelmiş dedim kendi kendime.:p Torununuz nasıl, iyi artık değil mi?

jineop 18-07-2011 10:37

5 Eklenti(ler)
Ablam, sana buradaki bahçenden fotoğraf yolluyorum. Çok öptüm.

Adalet Yağcı 19-07-2011 13:02

Aman da aman, cennet dedikleri yer burası mı yoksa sevgili Lir, clematisler aklımı başımdan aldı.
Küpeler başka bir alem.
Bu bahçeyi santim santim dolaşmak lazım.
Ellerine yüreğine sağlık canım, ben de seni öpüyorum.

mavikartal5 04-08-2011 21:29

"İşim gücüm budur benim,
Gökyüzünü boyarım her sabah,
Hepiniz uykudayken.
Uyanır bakarsınız ki mavi."

...

benim de işim gücüm bu, elime kuru ekmeğimi alırım çıkarım bahçelere, yiyecek birşeyler ararım.
sayın adalet yağcı, domatesler, biberler, fasülye ve kiraz, kivi... bahçenizde bir güzel karnımı doyurdum, elinize ve bahçenize sağlık.
saygılar

İremsıla 05-08-2011 11:16

Adalet abla,terkar yazılarını görmek çok hoş.bahçen ve çiçeklerinde seni çok özlemiş anlaşılan,hepsi seni özlemle bekliyorlar belli ki.bana gönderdiğin yıldız çadırıyla,her sabah günaydın diyerek kulaklarını çınlatıyoruz.sevgiler..

Adalet Yağcı 05-08-2011 12:49

Alıntı:

"İşim gücüm budur benim,
Gökyüzünü boyarım her sabah,
Hepiniz uykudayken.
Uyanır bakarsınız ki mavi."
Ellerinize yüreğinize sağlık sayın Mavikartal, terasımdaki sardunyalar arasında bir de kahve içseydiniz, ormana karşı şöyle.
Her zaman beklerim, bahçem tüm dostlarımın emrine amadedir.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 05-08-2011 12:53

Sevgili İremsıla;
Yakında bahçemle kucaklaşmayı umuyorum, tek tek ağaçlarıma sarılıp öpeceğim, çiçeklerimi seveceğim.

Yıldız çadırına benden selam söyleyin, bol çiçek açsın, "Hamili kart yakinimdir" derseniz sizi kırmaz :)

Periş 05-08-2011 16:11

Adalet ablacım çiçeklerinizde ağaçlarınızda sizi ne kadar özlemiştir değilmi size güzelliklerini uzaktanda olsa sunuyorlar ayrıca bizde sizi özledik inşallah sağ salim gelirsiniz evinize sevgiler...

mavikartal5 06-08-2011 21:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 844141)
Ellerinize yüreğinize sağlık sayın Mavikartal, terasımdaki sardunyalar arasında bir de kahve içseydiniz, ormana karşı şöyle.
Her zaman beklerim, bahçem tüm dostlarımın emrine amadedir.
Sevgiler.

sayın adalet yağcı,
ne çaya ne kahveye gelmedim bahçenize, sitedeki tüm bahçe kapılarının şahsıma açık olduğunu düşünerek hareket ediyorum ve mutlaka çiçeklerin arasında yiyecek birşeylerin olup olmadığını araştırıyorum. bulduğumda da yiyip geçiyorum teşekkür ederek ve bu bana büyük bir haz veriyor

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 (Mesaj 777081)
...
sade çiçekseverler, siz de aramıza katılın, çiçeklerin arasında 1-2 saksı da meyve-sebze yetiştirin. belki yarın, kendi tohumlarınızdan bana da verebilirsiniz, size verebilecek olduğum fazlaca çiçek tohumum yok ve olmayacak da. ben de sayenizde; çeşit ve tür sayımı artırabilirim.

kahve davetinize tekrar teşekkürler.
saygılar

sevim4 06-08-2011 23:22

Bizler davetli deyilmiyiz.

jineop 08-08-2011 12:10

2 Eklenti(ler)
Hemen sardunyaları yüklemeli:D

jineop 08-08-2011 12:16

4 Eklenti(ler)
Clematis John Paul2 o kadar çok açmış ki, bunlar tohumları,;)
Ada Begonvili kışı rahat geçirdi. Saim Abimin hediyesi.

jineop 08-08-2011 12:25

5 Eklenti(ler)
Bu kapı önünden geçip arkaya doğru yürünecek , pencere önünden geçilecek ve verandada kahveye gelinecek. ;)

Sevgi Durul 08-08-2011 12:31

Bakmaya doyamadım, sevgili lir. Her şey o kadar güzel ki, Allah içine sindirsin.

Davet sadece Adalet hanım için geçerli değildir, umarım. :p Sevgiler...

jineop 08-08-2011 12:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 845060)
Bakmaya doyamadım, sevgili lir. Her şey o kadar güzel ki, Allah içine sindirsin.

Davet sadece Adalet hanım için geçerli değildir, umarım. :p Sevgiler...

Sevgili SDurul,
çok sevinirim. Çok teşekkür ederim.

maki01 08-08-2011 15:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 844512)
Ben de özledim ben de...
Ekimde bir mini toplantı yapalım Mersinli arkadaşlarla.

Adalet Hanım'cım, 18'inde mini bir Adana toplantısı planlıyoruz. Ne zaman buralarda olacaksınız :)

jineop 08-08-2011 20:20

1 Eklenti(ler)
Clematislerin yerini mavi yasemin, begonvil ve solanum rantonetti doldurdu.

jineop 08-08-2011 20:29

5 Eklenti(ler)
Az gezinelim...

sevim4 08-08-2011 22:42

Sevgili lir,ooooooh içim açıldı hepiside çok güzeller çiçeklerde sahibi kadar güzel.

Adalet Yağcı 09-08-2011 12:43

Sevgili Lir;
Bahçemi güzelliklerinle donatmışsın yine.
Sardunyaların rengi çok hoşmuş, bendekiler çok daha açık renk, bunlardan giriş kapısına askı ile dört saksı yapmak istiyorum.
Belki araya mor yer minesi yaparım, bazı yerlerde görüyorum çok hoş görünüyor.

Clematis tohumlarını paylaşıma açacak mısın, ne çok çiçeklenmiş öyle.

Ada begonvilin eksi kaç derecelere dayandı merak ediyorum, iki yılı atlattı ise risk azalmıştır iyice, çok güzel gelişmiş.

Solanumlar da süper olmuşlar, tüm yaz insanı mutlu ediyorlar değil mi.

Pencere önü ise muhteşem, kahve için yolu biliyorum da, bakalım vakit olacak mı, sen şimdi Kaz dağlarına gidiyorsun, sen dönünceye kadar ben gitmiş olurum, beni bekleyen acil işler var Mersin'de.

Fotoğraflar için teşekkürler ederim canım, ellerine sağlık.

jineop 09-08-2011 15:09

2 Eklenti(ler)
Ablam,
mor yer minesi benim bahçede çok büyük bir alanda yer örtücü olarak var. Rengi koyu mor ve çiçekleri büyük. Çok yıllık olması ve sezon boyunca sürekli çiçekli olması gerçekten büyük avantaj. Gölge ve verimsiz topraklara ajuga reptansta ekebilirsin.

jineop 09-08-2011 15:23

1 Eklenti(ler)
Clematis tohumlarını paylaşıma açacağım ama bunlar nasıl kurutulur, poşetlenir ve yollanır, gözümde büyümüyor değil. C. Jackmaninin kendiliğinden aldığı şekil çok güzel. Şeklinden dolayı bu sene onu budamayacağım. :D
Ada begonvilim kışı eski fındık cuvalının altında çok rahat geçirdi. Sana hemen çelik alayım:p Ev duvarının dibi olması ve üstünde doğal gaz borusunun olması sanırım avantajları. Daha öce 2 tane büyük begonvil kaybım olmuştu. İlki acemiliğim ikincisi ise koruma ve inatçılığım yüzünden:(
Perşembe günü Kaz Dağlarına gidiyorum, içim kıpır kıpır... Çok öptüm.

sevim4 09-08-2011 23:03

kalp clematis.jpg
Maşallah sevgili lir hayran kalmamak mükün deyil.;)

Adalet Yağcı 10-08-2011 11:19

Sevgili Lir;
Dilerim gönlünce bir tatil yaparsın, yanına bolca bahçe fotoğrafları al, özledikçe bakarsın :)

Clematis tohumları için bir şey yapmana gerek yok, onlar dalda kalsın, kendiliğinden ekime hazır olurlar.
Üst kısımdaki saçaklar kurumaya başlayınca toplarsın, sen topluca dağıtımı üstlenecek kişiye gönder gerisini düşünme.
Geçen yıl HHatice dağıtımı yapmıştı, bu sene de yapmak isterse Hatice hanıma göndeririz.

Alıntı:

Ada begonvilim kışı eski fındık cuvalının altında çok rahat geçirdi. Sana hemen çelik alayım
Bak bu harika bir fikir :)

Kapıya uzun saksı içinde sardunya, yer minesi ve ya petunya koymaktan vaz geçtim, kapı sürgülü, her seferinde saksıları indirmem gerekecek, bunu nasıl düşünemedim :(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025