agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 10-08-2011 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 845139)
Adalet Hanım'cım, 18'inde mini bir Adana toplantısı planlıyoruz. Ne zaman buralarda olacaksınız :)

Sevgili Maki, aranızda olmayı çok isterdim, dün Cemo ile de konuştuk bunu, o da bayramda Adana'da olacakmış, ne yazık ki tarihler uymuyor.

Ben Pazar günü dönüyorum Mersin'e ama acil yapılması gereken işler var, onları halletmem gerekiyor.
İnşallah daha sonra bir buluşma ayarlarız.
Sevgiler.

maki01 10-08-2011 18:01

İnşallah Adalet Hanım'cım, ne kadar yoğun olacağınız tahmin edebiliyorum. Sevgiler...

Orhan Özbilgiç 10-08-2011 19:33

Sayın Lir;
Biraz daha dikkatli okuyunca, sergilenen fotoğrafların sizin bahçeye ait olduğunu (Nihayet:p) anlayabildim.
O ne güzel bahçe öyle? Herşey yerine oturmuş olduğuna göre, epeyce bir zamanın emeği ile oluşmuş belliki.
Adalet Hanım' ın bahçesini işlevselleştirme çabanız ise, güzel bir jest.
Ayrımsız tüm bitkileriniz çok güzel. Tabii buna dayalı olarak bahçenizde.

Bize, bu görsel ziyafeti sunduğunuz için teşekkürler.

Adalet Yağcı 10-08-2011 21:26

Alıntı:

Bu konuda hepinize teşekkür borçluyum Orhan bey, Dünyadaki tüm güzel insanlar bu sitede buluşmuş sanki.

Sayın Malina;
Size de binlerce teşekkür, bizleri böyle bir çatı altında topladığınız için.

jineop 10-08-2011 22:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 845856)
Sayın Lir;
Biraz daha dikkatli okuyunca, sergilenen fotoğrafların sizin bahçeye ait olduğunu (Nihayet:p) anlayabildim.
O ne güzel bahçe öyle? Herşey yerine oturmuş olduğuna göre, epeyce bir zamanın emeği ile oluşmuş belliki.
Ayrımsız tüm bitkileriniz çok güzel. Tabii buna dayalı olarak bahçenizde.

Bize, bu görsel ziyafeti sunduğunuz için teşekkürler.

Sayın Orhan Bey,
amacım inanın işlevsellik kazandırmak değildi. Adalet Ablam tanıdığım nadir insanlardan biridir. En kötüyü bir kelimeyle iyiye çeviren ve iyi yönünü ortaya çıkaran dünya tatlısı. O yüzden bende bu güzelliğin bir parçası olup, ablamı biraz olsun mutlu etmek istedim.
Bahçemi beğenmenize çok sevindim, güzel sözlerinizi için çok teşekkür ederim.
Saygıyla, sevgiyle...
Ekteki kare sizin için...

günebakan 10-08-2011 22:36

Orhan abiciğim bu güzel bahçeyi ziyaret edebilsek ne güzel olur dimi:)

Orhan Özbilgiç 10-08-2011 22:41

Adalet Hanım Görüyorsunuz. Sizi tanıyan herkes benzer şeyler söylüyor. Siz çok mükemmel bir insansınız. İyiki varsınız.

Sayın Lir;
Nefis bir kare. Çok naziksiniz. Teşekkür ederim.

fizban 10-08-2011 22:55

1 Eklenti(ler)
Adalet Hanım,

Bitkinin ismi görünmez gibi ise de , eğer okumak isterseniz size fıslıyabilirim:))

STREPTOCARPUS

Resim boyutlarını küçülttüğüm için kalite bozuldu biraz. Google da arattırarak daha fazla bilgi edinmeliyim. Tohumlarını bulmalıyım.!

Eklenti 239581

ciceksever70 11-08-2011 15:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 845921)
Sayın Orhan Bey,
amacım inanın işlevsellik kazandırmak değildi. Adalet Ablam tanıdığım nadir insanlardan biridir. En kötüyü bir kelimeyle iyiye çeviren ve iyi yönünü ortaya çıkaran dünya tatlısı. O yüzden bende bu güzelliğin bir parçası olup, ablamı biraz olsun mutlu etmek istedim.
Bahçemi beğenmenize çok sevindim, güzel sözlerinizi için çok teşekkür ederim.
Saygıyla, sevgiyle...
Ekteki kare sizin için...

Sevgili arkadasim lir, senin kendi bahce sayfani sabirsizlikla bekliyorum. Böylece daha cok görebiliriz cennet bahceni. Jakmanii`i budamani tavsiye ederim kis basi, ya da esken baharda. Ben de ilk yil cok güzel büyüdü diye kiyamamistim ama baharda ciceklenmeden o kadar cok dallanip budaklaniyor ki insan sekil vermekte zorlaniyor, yeserip actigi icin yine kiyamiyor kesmeye. Sevgiler.

Adalet Yağcı 11-08-2011 19:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 845921)
Sayın Orhan Bey,
amacım inanın işlevsellik kazandırmak değildi. Adalet Ablam tanıdığım nadir insanlardan biridir. En kötüyü bir kelimeyle iyiye çeviren ve iyi yönünü ortaya çıkaran dünya tatlısı. O yüzden bende bu güzelliğin bir parçası olup, ablamı biraz olsun mutlu etmek istedim...

Bu kadar nazik bir mesaja ne yazsam yetersiz kalacak, çok mutlu olduğumu yazayım sadece.

Alıntı:

Adalet Hanım Görüyorsunuz. Sizi tanıyan herkes benzer şeyler söylüyor. Siz çok mükemmel bir insansınız. İyiki varsınız.
İyi ki sizler de varsınız, tüm acılarımı unutuyorum sayenizde.

Adalet Yağcı 11-08-2011 19:18

Sevgili Fizban;
STREPTOCARPUS harika bir bitkiymiş, arkadaşımız Jezebel bu bitki ile ilgili bir başlık açmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Türkiye'de hiç görmedim, Yurt dışından sipariş vermeli.

jineop 11-08-2011 19:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 846174)
Sevgili arkadasim lir, senin kendi bahce sayfani sabirsizlikla bekliyorum. Böylece daha cok görebiliriz cennet bahceni. Jakmanii`i budamani tavsiye ederim kis basi, ya da esken baharda. Ben de ilk yil cok güzel büyüdü diye kiyamamistim ama baharda ciceklenmeden o kadar cok dallanip budaklaniyor ki insan sekil vermekte zorlaniyor, yeserip actigi icin yine kiyamiyor kesmeye. Sevgiler.

Sevgili arkadaşım, geçen 2 budama tam derin budama (20cm)olmuştu. Şekil çok hoşuma gittiği için bu sene budamama kararı almıştım. Önerine uyup 75-100cm den budayacağım. Teşekkür ederim.

ciceksever70 11-08-2011 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 846245)
Sevgili arkadaşım, geçen 2 budama tam derin budama (20cm)olmuştu. Şekil çok hoşuma gittiği için bu sene budamama kararı almıştım. Önerine uyup 75-100cm den budayacağım. Teşekkür ederim.

Evet, 1 metre cok iyi oluyor. Ben de o kadar buduyorum yazin tekrar 3 mt. yi buluyor. Sekli gercekten cok güzel, ugrassan öyle budayip sekillendiremezsin.

Adalet Yağcı 11-08-2011 21:37

Aman budadıklarınızı ziyan etmeyin :)

Ne güzel, bilgiler bahçemde hazır, ben de kıyamamıştım budamaya ama geçen yıl budadım, bu sene ne haldedir bilmiyorum.
Komşularım üzerinde hâlâ çiçek olduğunu söylüyorlar, gidince bol bol fotoğraflarım.

ciceksever70 12-08-2011 13:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 846293)
Aman budadıklarınızı ziyan etmeyin :)

Ne güzel, bilgiler bahçemde hazır, ben de kıyamamıştım budamaya ama geçen yıl budadım, bu sene ne haldedir bilmiyorum.
Komşularım üzerinde hâlâ çiçek olduğunu söylüyorlar, gidince bol bol fotoğraflarım.

Adalet abla sen bizden daha uzmansin clematis konusunda benimkiler budanmayi sevdi halâ cicekliler. Armandii bile bozulur gibi olunca yerini degistirip tüm bozuk yapraklari ayikladim, 30-40 cm kalana kadar budadim. Su anda üstü yaprak dolu ve neredeyse 2 metreye ulasti yine.
Ziyan etmeyin derken celik yapin demek istedin herhalde ama ben cok denedim celikler kökleniyor, bir süre sonra da kuruyup gidiyor. Bir türlü basarili olamadim.

fizban 12-08-2011 18:11

1 Eklenti(ler)
+++Muscari Armeniacum Blue Spike

Eklenti 239976

Detaylı açıklaması Agaclar.org da

http://www.agaclar.org/agac.asp?id=807

http://www.agaclar.org/RESIMLER/ICER...acum-cicek.jpg

fizban 12-08-2011 18:16

1 Eklenti(ler)
Eklenti 239982

Narcissus Botanical Triandrus Thalia

fizban 12-08-2011 18:24

2 Eklenti(ler)
Tulipa double late angelique

Eklenti 239983

Eklenti 239984

Güzelliğe bakar mısınız?

Resimler çok kötü çıkmış, biraz web den resim aktarması yaptım.

Yukarıdakilerin hepsi kokulu hepsi güzel, Adalet hanım için, bizim için...

Nasıl, ne zaman ekilecekler, bakımları vs hepsini yavaş yavaş yazışırız.

Tavsiye edilen dizayn ise, yukarıdaki 3 lünün bir arada demet şeklinde ekilmesi..

Hani Adalet Hanım, size yakışır...)

Adalet Yağcı 14-08-2011 14:18

Sevgili Fizban;
Yüreğinize sağlık, bir kaç gündür siteye giremedim, pek çok misafirimiz oldu, sağ olsunlar gitmeden ziyaretime geldiler.

Bu akşam köyüme dönüyorum :) bir kaç gün internete bağlanamayabilirim, gider gitmez köy için müracaat edeceğim ama ne zaman bağlanır bilmiyorum.
Bu sıcaklarda Mersin'de kalmak istemiyorum, bitkilerimle hasret gidereceğiz hem.

Soğanların nasıl, ne zaman dikileceğini müsait bir zamanda yazarım, Sonbaharda ekilirse Baharda sevindirir bizi.Üçünün bir arada çok güzel görüneceğini düşünüyorum, tavsiye çok uygun yani.

Alıntı:

Hani Adalet Hanım, size yakışır...)
Bu güzellikler hepimize yakışır, eminim sizin balkonunuz ve ya bahçenizde de çok hoş görünecekler.

Şimdilik hoşça kalın, tekrar görüşmek umudu ile, yapacak bir ton iş var daha, akşama hazır olmam lazım.
Sevgiler hepinize.

füsunANK 14-08-2011 21:15

Sağlıcakla ulaş ablacım bahçene.Hayırlı yolculuklar olsun. Sevgiler.

Adalet Yağcı 16-08-2011 18:53

Sevgili Nilgün Doğan;
Bahçeme hoş geldiniz, karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalıştım ama bu sene karınca bile olamadım.

Orkidelere özel orkide besini veriyorum Ekimden itibaren, ancak ben anladım ki daha çok sevgi ile büyüyüp gelişiyorlar.
Altı yaşındaki orkidemi beş ay yalnız bırakmıştım, giderken çok keyifli idi, çiçek için bir çok dal yaptı, üzerinde yüz kadar çiçek oluşturmuş ama hiç birisi de açmamış, balon gibi şişip sonra da dökülmüşler.

Orkideme bakan arkadaşım "seni özlediler bu yüzden açmadan soldular" dedi.
İşte böyle, bitkilerimiz de aynen bizler gibi yakın ilgi ve sevgi bekliyorlar, onların da kendilerine göre bir iletişim dilleri var.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 16-08-2011 19:00

5 Eklenti(ler)
Size biraz fotoğraf getirdim İstanbul'dan, şimdilik bunlarla idare edin, sonrasını düşünürüz.

Mersin'de yapılacak işler bitmedi, hava çok bunaltıcı, hafta sonunda çıkabilmeyi umuyorum yaylaya.

Bu bitkinin adını bilmiyorum, saksı çiçeği, çiçek yapısı begonvili andırıyor, olgunlaşan beyazların içinden koyu pembe başka bir çiçek çıkıyor.

Eklenti 240806
Eklenti 240807

Bu güzel çalıyı biliyordum ama adını hatırlayamadım.

Eklenti 240808
Eklenti 240809
Eklenti 240810

Adalet Yağcı 16-08-2011 19:05

4 Eklenti(ler)
Fotoğrafları telefonla çektim bir de küçültünce kalite iyice düştü.

Bunları IKEA da gördüm, bonsai şeklinde gelişmiş çok hoştu.

Eklenti 240811

Bu da çok enteresan, adını bilenler vardır mutlaka, kök kısmındaki yumrulardan çıkmışlar çok canlı ve güzeldiler.

Eklenti 240812
Eklenti 240813
Eklenti 240814

Adalet Yağcı 16-08-2011 19:08

3 Eklenti(ler)
Bu kadar kocaman ortanca olur mu, geçen sene daha da uzundu bu sene 2,5 mt. civarında.

Eklenti 240815

Kır çiçekleri.
Eklenti 240816

Açelya.
Eklenti 240817

Adalet Yağcı 16-08-2011 19:12

4 Eklenti(ler)
Bu sene hiç görmediğim kadar çok lale gördüm.

Eklenti 240818
Eklenti 240819
Eklenti 240821
Eklenti 240820

Adalet Yağcı 16-08-2011 19:15

2 Eklenti(ler)
Şu güzelliklere bakın, güller Mielland sanırım.

Eklenti 240822
Eklenti 240823

Adalet Yağcı 16-08-2011 19:18

3 Eklenti(ler)
Bu ağaççığı Japon süs kirazı diye biliyorum, yanılıyor muyum?

Eklenti 240824
Eklenti 240825

Bahçeme yakışırdı, ne yazık ki satılık değil :)

Eklenti 240826

sevim.K 16-08-2011 19:19

Adalet hanımcım merhaba:) Hoşgeldiniz evinize, yaylanıza, bahçenize. Bahçeniz, çiçekleriniz sizi özledi. Bizde sıcak anlatımlarınızla bahçenizi. Sevgiler

Adalet Yağcı 16-08-2011 19:22

5 Eklenti(ler)
Sevgili Müjgan Yılmaz'ı iki kez ziyaret etme fırsatı buldum, bu güzellikler onun bahçesinden.

Eklenti 240827
Eklenti 240828
Eklenti 240829
Eklenti 240830
Eklenti 240831

Fotoğraf kalitesi için özür dilerim Müjgan'cığım, aslında çok daha güzeller biliyorum.

Periş 16-08-2011 20:47

Sevgili Adalet ablacım evinize bahçenize hoşgeldiniz açelyanın görünümüne bayıldım çok güzel resimler Sevgili müjgan hanımın çiçekleride pek güzelmiş maşallah bahçenizden yeni görüntüleri merakla bekliyorum çiçeklerinizde sizi görünce pek mutlu olacaklar eminim her şey gönlünüzce olsun sevgiler...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025