agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 16-08-2011 22:21

Sevgili Periş, hoş bulduk.
Bahçemde neler oldu bitti bilemiyorum, açıkçası hayal kırıklığına uğramaktan da korkuyorum biraz.
Komşularım sağolsunlar bahçemi kollayıp gözetip baktılar ama bu mevsimde çiçeklerin tadı kaçmıştır artık diye düşünüyorum.
En azından clematisler ortancalar geçmiştir.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 16-08-2011 22:25

Sevgili Nilgün hanım, çiçek sapı verdiyse korkmayın artık, üç ay içinde bu keyifi tadarsınız.
Toprak ve saksı değişimi çok işe yarıyor, ama bunu her sene tekrarlamayın, ben iki üç yılda bir değiştiriyorum.

Orkide başlığında daha sağlıklı bilgilere ulaşabilirsiniz, öyle sanıldığı kadar nazlı ve zor bir bitki değil, sulamayı dikkatle yapın yeter.
Sevgiyle.

günebakan 17-08-2011 00:19

Adalet ablacığım hepsi de çok güzel eminim bahçende çiçeklerin de seni dört gözle bekliyordur:) Ablacığım adını bilmediğin ilk çiçeğin Clerodendrum thompsoniae-Kızılay çiçeği.

Benol Hazaroğlu 17-08-2011 09:54

3226 nolu mesajınızdaki çiçeğin yerli adı kızılay çiçeği diğer adıyla Mademe Thomsonia. Çok zarif bir çiçek, sarmaşık cinsi.
Dün hobi bahçemize açmış resmini koydum.

Sevgili Adalet hanım hoş geldiniz. Bahçeler sahipleri olmadığı zaman öksüz kalıyor ama sizin bahçeniz öksüz kalmadı.

Sevgiler.

smiy 20-08-2011 09:55

Adalet Ablacığım memleketine hoşgeldin. Biliyorum yaylada seni yorucu bir çalışma bekliyor ama eminim ki bahçende seni çok özlemiştir ve çiçeklerin seni görünce kısa sürede çoşacaktır.Sana kolay gelsin, yardım gerekirse haber ver, müsait olursam koşa koşa gelirim.Kucak dolusu sevgiler.

Adalet Yağcı 22-08-2011 14:08

Sevgili Günebakan;
Nihayet bahçemdeyim ama mevsim dolayısı ile şöleni kaçırdım tabi.
Şu anda solanumdan başka neşeli çiçeğim yok, önümüzdeki yıl için kolları şimdiden sıvamak lazım.

Demek Kızılay çiçeği, yaprak yapısı da çiçekleri kadar hoş bir bitki.
Bilgi için teşekkürler.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 22-08-2011 14:13

Sevgili Benol hanım, geldiğimde bahçemden domates, biber, patlıcan topladım.
Sağolsunlar komşularım çok vefalı, güz fasulyesi bile ekmişler, kışlık dondurmak için.

Çiçeklerimde fazla hareket yok, obrizyalar kurumuş, geçen yıl tohumlarının düşüp de kendiliğinde çimlenmesini beklediğim, kuş gözü, bebek nefesi gibi bitkilerden eser yok nedense.

Şimdi "Hobi bahçemiz" başlığına gidip sizin sarmaşık Kızılay çiçeğinize bakacağım.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 22-08-2011 14:16

Sevgili Smiy;
Çiçeklerin en güzel mevsimini kaçırdım, Mayıs ve Haziran aylarında coşmuşlar, etraftan görenler fotoğraflarını çekmiş hep.
Bana kalan sadece sebzeler.

Evet canım, yaylada iş çok, ama benim yapabileceğim türden değil, yine vefalı komşularım el attılar, bir güzel temizlik yaptılar bahçemde.

Vakit bulursanız yardım için değil, sohbet için gelin.
Sevgiler.

jineop 22-08-2011 14:23

Ablam sıkma canını 2. tohum zamanı eylüle birşey kalmadı. Güzellikler dilerim.;)

Adalet Yağcı 22-08-2011 16:30

Size obrizya sözüm vardı sevgili Lir, adeniumlardan sonra obrizyaları da kaybettim, küpeler de üç ay önce gitmişlerdi, bu kadarı da fazla değil mi :(

tturt 22-08-2011 17:23

Adalet Hanım,

Bahçenize hoş geldiniz. Giden çiçekler olsun siz azminizle en kısa sürede bahçenizi yeniden şenlendirirsiniz.

jineop 22-08-2011 18:57

Ablam, farzet bana gönderdin. Aldım gitti.

Adalet Yağcı 22-08-2011 22:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 851293)
Adalet Hanım,

Bahçenize hoş geldiniz. Giden çiçekler olsun siz azminizle en kısa sürede bahçenizi yeniden şenlendirirsiniz.

İşin kötüsü, azmimi de kaybettim sayın tturt :(

jineop 22-08-2011 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 851393)

Duymamış, görmemiş olayım.:mad:

zenfree 22-08-2011 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 851393)

Adalet Hanım bahçenizin gözü aydın. Güzellikleri yine göreceğimiz için tabi bizlerin de.

Bahçedeki güzellikleri, kıpırdanmaları görünce işe nasıl başladığınızı farketmeyeceksiniz gibi geliyor bana.:) Forumda gördüğümüz bitkiler ve çiçekler sizi motive eder.:))

tturt 23-08-2011 16:42

Adalet Hanım,

Her şey bizler için zamanla eminim eski şevkiniz ve azminiz yerine gelecektir.

Hatice Tarhan 24-08-2011 00:35

Adalet hanım ağaçlar nette ilk yazıştığım ve bana ilk tohumları gönderen kişisiniz.Sizin hayata bakışınız, azminiz ve sevecenliğiniz, benim hayata bakışımı değiştirdi.Sizin tavsiyeniz üzerine ben Açıköğretimden hala okuyorum,eski enerjinize bir an önce kavuşmanızı dilerim.Sevgiler....

füsunANK 24-08-2011 09:51

Sevgili Clematis kraliçesi; çiçeklerin canlı olduğu gerçeğinden hareketle, senin yokluğundan ve senin içindeki fırtınaları hissettiklerinden kurumuştur o çiçekler. Şimdi seni gördüler ya, elele beraber yeniden yeşereceksiniz. E tabii ayrılığın , kavuşmanın, yaşananların , yürekteki fırtınların ve iklim şartlarının etkisi bir günde geçmez ama onlar seni , sen de onları ayağa kaldıracaksın en kısa sürede bundan eminim. Yürek dolusu sevgiler. ;)

fizban 24-08-2011 10:05

Lena'nın bahçesi kaldığımız yere uzaktı, o dönemde ziyarete kapalı olmasına rağmen eğer gelirsek bizim için açacaktı.. Ama olmadı...

Şimdi Lena ile yeniden yazıştım. Bahçesinde sayısız çeşit pelargon, onların gıda takviyeleri ve sanırım orkideler de var.

İstediklerimi yollayacak. İster tohum ister fide-ya da köklü fide..

Şimdi size bir soru Sevgili Adalet Hanım;

Clematis çeşitleri için de , Lena'dan yardım istesek mi?

Ya da arzu ettiğiniz başka birşeyler??

svg./s

Adalet Yağcı 24-08-2011 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan (Mesaj 851839)
Adalet hanım ağaçlar nette ilk yazıştığım ve bana ilk tohumları gönderen kişisiniz.Sizin hayata bakışınız, azminiz ve sevecenliğiniz, benim hayata bakışımı değiştirdi.Sizin tavsiyeniz üzerine ben Açıköğretimden hala okuyorum,eski enerjinize bir an önce kavuşmanızı dilerim.Sevgiler....

Sevgili Hatice hanım;
Bazan tükeniriz böyle, bir dostça sözcük, bir bakış, bir gülümseme bize yeniden güç verir.

Sanırım tatili çok uzattım, tabi zorunlu olarak, şimdi her şeye yeniden başlamak gerekiyor.

Bunu anlatmak zor, ihtiyacım olan tek şey zaman her halde.
Eski Adalet'i ben de özledim, çıkacağım bu psikozdan, sizlerin güzel desteği bana güç veriyor, var olun hep.

Adalet Yağcı 24-08-2011 19:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK (Mesaj 851919)
Sevgili Clematis kraliçesi; çiçeklerin canlı olduğu gerçeğinden hareketle, senin yokluğundan ve senin içindeki fırtınaları hissettiklerinden kurumuştur o çiçekler. Şimdi seni gördüler ya, elele beraber yeniden yeşereceksiniz. E tabii ayrılığın , kavuşmanın, yaşananların , yürekteki fırtınların ve iklim şartlarının etkisi bir günde geçmez ama onlar seni , sen de onları ayağa kaldıracaksın en kısa sürede bundan eminim. Yürek dolusu sevgiler. ;)

Sevgili Füsun;

Bir zamanlar bir roman okumuştum, "Sevgi sözcükleri", tüm kitabın içinden beni en çok etkileyen romanın adı olmuştu.

Düşünüyorum da, şu anda ve her zaman, Dünyanın ihtiyacı olan en önemli unsur sevgi olmalı.
Senin şu satırlarının onda biri kadar sevgi olabilseydi herkesin yüreğinde, Dünyamız Cennet olurdu.

Elbette ki, İnsanlar kadar hayvanların ve bitkilerin de sevgiye gereksinimleri var, yüze yakın tomurcuk veren orkidem balon gibi şişirdiği tomurcuklarını açmamış, "seni özledi" diyor komşularım.

Mesajını okuduktan sonra bir gayret bahçeye çıktım, epeyce temizlik yaptım, yaseminin yolu kapatan dallarını tek tek tutturdum.
Yarın için program yaptım, bu akşam bolca suladım bitkilerimi, yarın da diplerine çapa yapacağım.

Görüyorsun, sevgi sözcüklerinin sihirli gücü bu :)

cemo 24-08-2011 20:57

Adalet im

Azm et, devam et.

Benim bildiğim sen, güçlü insansın. Enerjin daim olsun arkadaşım.
Bir yol kapandı sanırsın ama, devamı cok farklıdır. Sen bu yolda yürümeye devam et canım.

Kiraz 24-08-2011 22:45

Adalet Hanım, varlığınız bile bahçenizi canlandıracak, her gün canlanmasını izleyeceğiniz bahçe size mutluluk verecek. Bu dirilişin verdiği mutluluk, her şeyi yerli yerinde, problemsiz bir bahçenin verdiği mutluluktan daha çok olacak.

Uzaylı 24-08-2011 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK (Mesaj 851919)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 852096)
Sevgili Füsun;

Bir zamanlar bir roman okumuştum, "Sevgi sözcükleri", tüm kitabın içinden beni en çok etkileyen romanın adı olmuştu.

Düşünüyorum da, şu anda ve her zaman, Dünyanın ihtiyacı olan en önemli unsur sevgi olmalı.
Senin şu satırlarının onda biri kadar sevgi olabilseydi herkesin yüreğinde, Dünyamız Cennet olurdu.

Elbette ki, İnsanlar kadar hayvanların ve bitkilerin de sevgiye gereksinimleri var, yüze yakın tomurcuk veren orkidem balon gibi şişirdiği tomurcuklarını açmamış, "seni özledi" diyor komşularım.

Mesajını okuduktan sonra bir gayret bahçeye çıktım, epeyce temizlik yaptım, yaseminin yolu kapatan dallarını tek tek tutturdum.
Yarın için program yaptım, bu akşam bolca suladım bitkilerimi, yarın da diplerine çapa yapacağım.

Görüyorsun, sevgi sözcüklerinin sihirli gücü bu :)

Sayın Adalet hanım; Bu iki mesajdan hem çok etkilendim, hem de duygulandım. Üzerine söylenecek te bir şey bulamadım. İyi ki varsınız. Tekrar hoşgeldiniz...

Adalet Yağcı 25-08-2011 10:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fizban (Mesaj 851923)
Şimdi Lena ile yeniden yazıştım. Bahçesinde sayısız çeşit pelargon, onların gıda takviyeleri ve sanırım orkideler de var.

İstediklerimi yollayacak. İster tohum ister fide-ya da köklü fide..

Şimdi size bir soru Sevgili Adalet Hanım;

Clematis çeşitleri için de , Lena'dan yardım istesek mi?

Ya da arzu ettiğiniz başka birşeyler??
svg./s

Sevgili Fizban;
Adres linkini tekrar yazar mısınız.

Söz konusu clematis ise, akan sular durur bende biliyorsunuz.
Bununla beraber, diğer bitkilere de bir göz atalım, bakalım iklimimize uygun neler var alabileceğimiz.

Lena'ya sevgiler buradan, tabii size de :)

Adalet Yağcı 25-08-2011 10:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 852126)
Adalet im

Azm et, devam et.

Bu kafiyeli sözcükler düsturum olsun :p

Yollar kapanmasın, sen şimdi yollardasın, günlerin yorgunluğunu sevdiğin, inandığın omuza yaslanarak geçir, güven içinde uyu.

Güle güle gidip dönün sevgili dostum, askerlerimize sevgi ve selamlarımızı götürün.

Adalet Yağcı 25-08-2011 12:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 852168)
Adalet Hanım, varlığınız bile bahçenizi canlandıracak, her gün canlanmasını izleyeceğiniz bahçe size mutluluk verecek. Bu dirilişin verdiği mutluluk, her şeyi yerli yerinde, problemsiz bir bahçenin verdiği mutluluktan daha çok olacak.

Bu gün hoş şeyler geliyor aklıma sevgili Kiraz, Nostradamus olsa ancak bu kadar güzel söylerdi ;)

Sağolasın sevgili dostum, kaldığım yerden devam edeceğim, güzel destekleriniz için sonsuz teşekkürler.

Uzaylı 25-08-2011 12:11

Evet. Uzun yazan ben bile tutuldum. Üstüne söylenebilecek daha güzel şey yok diye düşündüm.;)

fizban 25-08-2011 13:07

Adalet Hanım,

http://www.wexthuset.com/

Çok acele adresi yazıp kaçıyorum. Hafta sonu bol vaktim olacak bir dolu şeyleri paylaşırız.

Ek: vakit bulunca kaçtım:))
aşağıdaki linkte bulunan çiçeklere "Columbines"---"Akleja" diyor. Her mevsim de ekilebilirlermiş. 18-20 derece olma kaydı ile içeride de yetişebilirlermiş.Yanlız ekmeden evvel 3-4 hafta buzdolabında soğutma yapılması gerekiyormuş.

Çok beğendim. Hele bazı çeşitleri katmerli ve/veya clematis çiçeklerine eş çiçekleri var.

Bunları denesek mi?

Siz hele şu güzelliklere bir bakıverin!

http://www.wexthuset.com/default.asp...ptype_selected

Adalet Yağcı 25-08-2011 15:26

Sevgili Fizban;
Bunlar bizim Haseki küpelerimiz değil mi, bizdekiler tek kat ve ya katmerli, bunların bazılarının yaprakları iki renkli.

Ama çok güzel bir çok yıllık, ayrıca tohumdan yetiştirilmesi büyük avantaj.
Ne de olsa tohum getirtmek bitki getirtmekten daha kolay :)

Sardunyaların olduğu ilk link de çok güzel, bende bulananlardan başka bir kaç değişik sardunya türü var.
Ama benim kalbim hep "clematis" diye atıyor :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025