![]() |
Çok güzel kareler, ilk baharda daha güzel kareler bekliyoruz. Y.Ç.Ö.Y ise inşallah çiçekleri ile sizleri ve bizleri sevindirir seneye....
Gözünüz ve gönlünüz yeşil dünyadan hiç ayrılmasın.... Sevgiler ;) |
Sevgili dostlarım, bu gün nihayet oturdum ve göndereceğim tohumları paketledim.
Önümüzdeki günlerde postaya vereceğim, dilerim eksiksiz yerlerine ulaşırlar. Böylece bu senenin son tohumlarını da paylaşmış oldum, elimde tohum kalmadı :( |
Sizlerle olamadığım için çok üzüldüm valla nasip değilmiş napalım ..Sevgili Ülkü Almira ve Adalet hanım zerafetiniz ve gönlünüzdeki tüm güzellikler size çok yakışmış...Bir daha ki buluşmada olmak dileğiylee....Sevgiler...
DÜNYAYI GÜZELLİK KURTARACAK:) |
Günaydın Adalet Hn. ne kadar gönlü bol bir insansınız. Benim de tohum aldığım bir firmadan hediye olarak suzan tohumu yollamışlar ne zaman ekmeliyim geçtiğimiz mart ayında sabah sefası tohumları alıp çimlendirdim 10 tane kadar çimlendirebildiysem de ancak 1 tane yetiştirebildim. Bu yıl ondan hayli tohum aldım komşularla paylaşmaktan sitede paylaşıma sunamadım :)
|
[QUOTE=Adalet Yağcı;542241]
Bir yerlerden tohum düşmüş, kendiliğinden çıkan bu sarı suzan mevsime rağmen dal budak yaptı. Valla, bence cebinizden düşmüştür. Toplağıdığınız suzan tohumlarının, cebinizde patlayıp sizi ürküttüğünü söylemiştiniz. Balkonda cepleri ters-yüz ettiyseniz hani?:p Şaka bir yana, bugün İstanbul'a döndüm. Sizin gönderdiğiniz datula tohumlarını ve onların ne kadar özenle ambalajlandığını gördüm. Ayni fermuarlı torbalardan bulup almaya karar verdim. Zira önümüzdeki günlerde, isteyen arkadaşlara ayırdığım Susak(su kabağı) tohumlarını göndereceğim. Arzu ederseniz sizede gönderebilirim. Datulalar için tekrar teşekkürederim. Herşey gönlünüzce olsun. Selamlar. |
Hakkı bey, akşam sefası tohumlarını özel olarak mı çimlendirdiniz?
Ben tohumlar oluştuğunda çıkmasını istediğim yerlere toprağı biraz eşeleyip atıyorum. Üzerine yağmur kar yağıyor, zamanı gelince kendisi çimleniyor, şaşırtma yapmıyorum. Sayın Orjin, tohumların ulaşmasına sevindim, sarı suzan baharda pek çok yerde, kapı önlerinde yolda çıkacaklar muhtemelen, yere düşen tohumlar, bahçeyi yıkarken alıp başını gidiyor. Tohum kapsülleri öyle bir patlıyor ki, on metre uzağa rahatlıkla düşebilir :) Susak kabağı için zahmet etmeyin, komşum benim için bir tane yetiştirmiş, ondan çekirdeklerini alabilirim. |
Sevgili Adaletciğim
yolladığın tohumları birtürlü ekemedim. Yağmurdan bahce balcık gibi..kazmaya yapışıyor toprak:) Hava acar acmaz, serpeceğim belirlediğim yere. Teşekkür ediyorum, bahcemde Adalet köşesi olacak artık:)) |
Bahçelere yayılıyorum gönlümce, ne güzel sevdiğim arkadaşlarımın bahçelerinde birlikte olacağız.
Tohumlarını güle güle büyüt canım, seni mutlu ederler inşallah. |
Evet Sevim hanım, balkonlarda da kahve köşem hazır değil mi?
Bilseniz ne kadar mutlu oluyorum, bu güzellikler çok sevilen şarkılar gibi, insan sevdiği dostlarla dinlemeden tadı çıkmıyor. |
Sevgili Adalet Hanım, evet sabah sefalarını tohum paketi olarak almıştım. Sera ortamı hazırlayıp çimlendirdim fakat sonrasında yaşatmayı beceremedim. Bu yıl dibe dökülen tohumlar kendiliğinden çimlenip boylandılar bu işe ben de çok şaşırdım:) İnşallah baharda kendiliğinden yeşerecek tohumlarım.
|
Hakkı bey, hazeran, akşam ve sabah sefaları, kalifornia gelincikleri ve daha pek çok çiçek ayrıca tohum ekip çimlendirme ve ya şaşırtma gerektirmiyor.
Hiç şüpheniz olmasın, baharda akşam sefalarınız hazır olurlar. |
Sevgili Oppss!, bahar bir gelseydi hayırlısıyla :)
Daha kışın başında baharı özlemeye başladım. Amerikan sarmaşığı sadece onbaharda kızarıyor böyle, her yerde bulabilirsiniz, dalından çok kolay yetişiyor. |
Sevgili Ülkü, altı kök frezyam var, onları çoğaltmayı düşünüyorum.
Bahçemi ihmal ettim ama bu arada tohum paketleri hazırladım yine. Artık son paketlerdi, tohumlar bitti, seneye Allah kerim. Tohumlarını bu gün postaya verdiğim arkadaşlar şöyle: Açelya, Skaraca, Uzman16, Ülker, Satı Uğurtan, Kemal Kabcık, SevimK, Lalezan, K900. Tohumlarını Pazartesi elinize geçer diye umuyorum, lütfen takip edin :) |
Alıntı:
|
Sayın adavcı, sitemize ve bahçeme hoş geldiniz, bu siteyi gezerken çok daha güzel bahçeler göreceksiniz, güzellikleri paylaşımdan kaynaklanıyor, burada hepimiz birbirimize yardım ediyoruz çünkü.
Hoşgörüye gelince; eğer bir art niyet yoksa hemen unuturum, arkadaşımız da bir anlık öfkesine hakim olamamış, eminim sonra üzülmüştür o da. |
Sevgili Adalet Hanım,Yaklaşık bir yıldır siteyi biliyorum.Zaman zaman üyelerin bahçelerini gezdim.Önemli bilgiler edinip bir kısmını not aldım.Çok değerli şahsiyetler var.Herşeyden en önemlisi çok güzel ,seviyeli iletişimin olması beni çok memnun etti.Bahçemin resimlerini en kısa zamanda sizlerle paylaşıp aranızda olmaktan mutluluk duyacağım.
|
Ben önce mesaj sayınıza baktığım için yeni olduğunuzu düşünmüştüm sayın adavcı, üyelik tarihinizi sonra farkettim :)
Bahçenizi en kısa zamanda açın da gözlerimiz gönüllerimiz şenlensin, bu mevsimde benim bahçemde bir şey kalmadı, sizlerin bahçeleri ile avunurum biraz. |
Adalet Hanım,Bahçe turumu nihayet tamamladım.Ellerinize sağlık.Bu sitede emek verip,üreten,katkı sunan herkesin bir numara olduğunu söylemek istiyorum.Bahçem en kısa zamanda bu sitede yerini alacak.
|
Adalet Hanım :)
Geçen hafta akşam sefası ve hazeran tohumlarını bahçenin belirli köşelerine serpiştirdim. Soğuğa karşı tamamen açıkta kalmasınlar diye de üzerlerine biraz toprakla karıştırılmış yanmış gübre serptim. Umarım yaza açarlar da resimlerini sizinle paylaşabilirim. Tekrar teşekkür ederim :) Yalnız sarı suzan ve yıldız çadırıyla ilgili pek tecrübem yok. Çimlendireyim mi yoksa onları da direk bahçeye mi ekeyim? Bir de baharı mı beklemeliyim? |
Sevgili Gilan, şimdiye kadar ekseydiniz keşke hazeranları, şimdi on santim filan olurlardı, neyse yine de geç kalmış sayılmazsınız.
Akşam sefalarını da hazeranları da ayrıca ekmiyorum, kendi düştükleri yerden çıkıyorlar, soğuklara dayanıklılar, ikisi de şaşırtmayı pek sevmiyor. Suzan ve yıldız çadırlarını çimlendirmek için baharı bekleyin(Mart ayı sonu), zaten şimdi çimlendirmiş olsanız da bitki gelişemez, onları viyollerde çimlendirip sonra küçük kaplara alabilirsiniz, oradan da esas yerlerine dikersiniz. Kolay gelsin :) |
3 Eklenti(ler)
Bahçemde çiçek kalmadı ama balkonumdakiler yetişti.
Açelyam tomurcuklandı, yeterince soğuklanmadığı için az açacak. Eklenti 121142 Eklenti 121143 Bu da Adenium, keyfi yerinde yaza bol çiçekler bekliyorum kendisinden. Eklenti 121144 |
4 Eklenti(ler)
Bunlar da hercai menekşelerim, kışın en kaprissiz çiçeği.
|
2 Eklenti(ler)
Gördüğünüz gibi red robinlerim günşte bile gelişemedi, sera istiyor ama kuracak yer yok :(
Saksıların içine düşen suzan çimlenince sevinmiştim ama iyi bir gelişim göstermedi. Eklenti 121149 Gözünün içine baktığım sellukam, bahçeden söküp saksıya almıştım, o da dinlenmeye çekildi. Eklenti 121150 Zengarden den üç selluka tohumu aldım, bu iş inata bindi, bu sene selluka koklamak istiyorum ;) |
2 Eklenti(ler)
Saksının dibine düşen lobelya tohumlarından çimlenenleri getirip dikmiştim, hızla gelişiyorlar, yaşasın bu senede lobelyalarım olacak.
Eklenti 121151 Eklenti 121152 |
2 Eklenti(ler)
Bunlar da baharda yerlerine dikilecek olan gaura, ağaç minesi, bodrum papatyası.
Böyle göründüklerine bakmayın, onlar şimdilik çirkin ördek yavruları :p Eklenti 121155 Eklenti 121156 |
2 Eklenti(ler)
Küpe misafir, bir arkadaşıma hediye edeceğim.
Eklenti 121159 Ne olur ne olmaz diyerek rengini çok sevdiğim sardunya çeliğim, rengi belli olduktan sonra tomurcuğu kopardım. Eklenti 121160 |
Klasik yalınkat, içi mor, dışı kırmızı olandan Fikret bey.
|
Adalet hanım , ben lobelyaların yarı gölge de daha iyi geliştiğini gözlemledim.Siz ne düşünüyorsunuz ?
|
Benimkiler tüm gün güneşteler Nurcan hanım, ama kış güneşi, yaz olsa belki gölgeye alırdım ben de.
|
Sevgili Nurcanaybay, Adalet hanım, bizim sıcağımız sizinki kadar fazla değil ama yine de yazın çok güneş alan lobelyalar mutlu değildi, yarı gölgedekiler uzun süre açtı, hala yeşil. Tahminimden fazla su seviyormuş.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025