agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 21-11-2009 23:02

1 Eklenti(ler)
Bu gün bahçeme gittim, duruma göre ağaçlarımın budaması yapılacak, sardunyalarım naylon dan yapacağım seranın içine alınacak, daturalarıma sera benzeri bir örtü çekilecekti.
Bir traktör de çiftlik gübresi gelecek diye gittim ama bahçem hâlâ capcanlı, yapraklar daha yeni başlamış sararmaya.
Solanum tüm haşmeti ile açmaya devam ediyor.

Adalet Yağcı 21-11-2009 23:05

1 Eklenti(ler)
Güvey fenerimin üzeri meyve dolu.
Bu meyveyi tanıdığım için çok mutluyum, inanılmaz bir lezzet.
Eklenti 114972

Adalet Yağcı 21-11-2009 23:07

1 Eklenti(ler)
Kozmosların yaprak renkleri daha soluktu ama çiçekleri sanki, mevsim bitmeden ben de açayım der gibiydi.
Eklenti 114977

Adalet Yağcı 21-11-2009 23:10

1 Eklenti(ler)
Sardunyalarımın ve daturalarımın keyfi yerindeydi, makinamın pili bittiği için onları fotoğraflayamadım.
Sonbaharın tek habercisi amerikan sarmaşığının aldığı muhteşem kırmızı renk.
Eklenti 114978

Sevgi Durul 21-11-2009 23:15

Sevgili Adalet hanım sizin oralara sonbahar gelmemiş. Yapraklar yemyeşil duruyor.
Solanum ve kozmos çok güzel açmışlar. Solanum kışa dayanıklı bir bitki mi? Yetiştirmesi tohumla mı, çelikle mi oluyor?

Adalet Yağcı 21-11-2009 23:37

Solanum çelikle yetişiyor sevgili Durul, belki tohumdan da yetişir, ben daha tohumunu görmedim.
Fidanım İlk baharda 30 cm. likti çok çabuk gelişti, bu sene ilk defa yetiştireceğimden kışa dayanıklı olup olmadığı hakkında bir fikrim yok, yine de önlem olması için naylonla saracağım.

Kiraz 22-11-2009 10:42

Adalet Hanım, bahçeniz bu mevsimde de çok güzel. Merdiven yanındaki kozmoz tek kök mü?

Adalet Yağcı 22-11-2009 11:13

Hayır sevgili Kiraz, kozmos bir kaç kök, ben bağladığım içn hepsi bir kökmüş gibi görünüyor.

epsody 25-11-2009 08:38

Sayın Adalet yağcı anlıyorumki bahçenizde sonbahar hazırlıklarına başlıyorsun, topraklar adına naçizane olarak size bazı tavsiyelerim olacak, bahçenizde oluşan her türlü dal ve bitki artıklarınızı değerlendierek bahçenize geri dönüşüm sağlayabilrsiniz, Ahır gübresi siparişiniz olmuş, size bu gübeyi saklama konusunda çok değerli bilgilerim olacak, bu gübreyi açıkta bırakmamanızın yanında bahçenizin bir köşesinde açacağınız çukurda biriktirerek diğer bahçe atıklarınızı bu gübrenin üzerinde olgunlaştırıp bahçenizin bitkilerine besin kaynağı sağlamayla solucan populasyonlarınıda artırarak bahçenizin organik yapısına katkı sağlamış olursunuz.

Yaklaşan dini bayramınızı da kutlar yakınlarınızla birlikte sağlık ve mutluluk içinde geçirmenizi dilerim, sevgiyle kalın saygılarımla.

Adalet Yağcı 25-11-2009 12:28

Teşekkürler sayın Epsody, tavsiyelerinizi dikkate alacağım.
Ben de zaten gübrenin açıkta kalmasınan hiç hoşlanmıyorum.

Vildan Sönmez 27-11-2009 00:42

Adalet Hanım, benim saksıdaki solanum için forumda arkadaşlar soğuğa dayanıklı olmadığını söyleyip, çok soğuklarda içeri almamı önerdiler..
Bahçeniz ne güzel bir sonbahar yaşıyor. Cosmos yaz ortası gibi çiçeklenmiş.

Bu arada bayramınızı da kutlar, sağlıklı günler dilerim...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 536037)
Solanum çelikle yetişiyor sevgili Durul, belki tohumdan da yetişir, ben daha tohumunu görmedim.
Fidanım İlk baharda 30 cm. likti çok çabuk gelişti, bu sene ilk defa yetiştireceğimden kışa dayanıklı olup olmadığı hakkında bir fikrim yok, yine de önlem olması için naylonla saracağım.

Adalet Yağcı 27-11-2009 16:55

Teşekkürler sayn Epsody, sizin de bayramınız huzur ve mutluluk içinde geçsin.

Sevgili Vildan hanım, benim üç ayrı yerde solanumum var, hepsi de yerde dikili, saksı ile muhafazası daha zordu benim için çünkü taşımam gerekiyordu.
Aldığım naylon ile her tarafını sararım artık, ama kış gelmedi bir türlü, hava mevsim normallerine göre çok saıcak gidiyor, sanki kışa değil de İlk bahara giriyormuşuz gibi.

epsody 03-12-2009 10:30

Adalet hanıma tüm samimiyetimle.

Sevgili Adalet hanım ahır gübreleri konusundaki açıklamalarımı nekdar yerinde yapmış olduğumu güler hanımın bahçesini ziyaret edişinizde, sevgili gülerin size sır vereceğim paylaşımlarının mesajlarında ve bu mesaja benim yorumumda daha iyi anlıyarak gereken ilgiyi göstereceğini, ve bende burdan cesaretle sizin bahçenizi ziyaret eden üye arkadaşları bu konuda uyararak, sevgili gülerin sır diye ahır gübreleri konusundaki gözlemlerine dayanan açıklamalarını dikkate almaları konusunda dikte ettirmiş olacağım.

Size karşı ilgimin çevreye olan duyarlılığınızdan ileri gelmektedir sevgiyle kalın saygılar sunarım

Adalet Yağcı 03-12-2009 10:43

Sayın Epsody, mesajlarınızda sanki yanlış anlaşılmaktan korkuyormuşsunuz gibi bir izlenim edindim.
Lütfen rahat olun, tecrübelerinizi bizlerle paylaşmanız çok güzel, bildiklerimizi hatırlar, bilmediklerimizi öğreniriz.

Sizin uygulamalarınızı takip ediyorum, mümkün olduğunca uygulamaya çalışıyorum.
Teşekkürler.

Adalet Yağcı 04-12-2009 08:44

Sevgili Lipres, bahçeme hoş geldiniz, sitemize de hoş geldiniz.
Nazik sözleriniz için teşekkür ediyorum, İlkbaharda bahçeme tekrar beklerim, bir de Bahar cümbüşünde görün :)
Sevgiler.

Adalet Yağcı 04-12-2009 11:06

Baharı özledim.

Bir an önce bahar gelsin, her yer çiçeklerle dolsun, bahçemde olmak istiyorum.
Hani derler ya, kurtlandım, bitkilerimle uğraşmayınca sanki hiç bir şey yapmıyormuşum gibi geliyor bana.

Bahçemin sebze bölümünü bellettim, çiftlik gübresi ile iyice karıştı toprak, bahara sebze dikimi için hazırlarken Leonardit alıp tekrar belleteceğim, önümüzdeki yıla sebze bölümü için değişik planlarım var.

Ağaçlarımın dibine de gübreler serildi, yapraklar dökülmediği için gelen budamacı geri gitti, sayın Epsody nin önerdiği dal öğütme makinasından almayı düşünüyorum, araştırmalara başladım, budanan dalları ince öğütüp malçlama için kullanmak istiyorum.

Gözüm hep çiçeklerde, Koçtaş ta gördüğüm kalanchoları ve açelyaları sizler için fotoğrafladım.
Fotğraf yüklemede bir sorun var sanırım, daha sonra tekrar denerim :(

Adalet Yağcı 04-12-2009 11:39

Haklısınız Hakkı bey :)
Gerçekten tezcanlıyım, aklıma geleni o anda yapmak isterim, böyle olunca hiç aklımdan çıkmayan bitkilerim çağırıyor beni hep.
Kışı göremedik daha, belki bunun için devam ediyor içimdeki dürtü, ama İlk baharın o güzelim uyanma halini düşününce içim kıpır kıpır, çıplak ayaklarla toprak üzerinde yürümeyi özülüyorum işte.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 04-12-2009 12:40

2 Eklenti(ler)
Explorer ile deneyince fotoğrafları yükleyebildim, demek ki, Mozilla da bir sorun var :(

Adalet Yağcı 07-12-2009 12:51

4 Eklenti(ler)
Bahçem artık istirahate çekildi ama bu benim toprakla gübreyle oynamayacağım anlamına gelmez :p
Balkonum dolmaya başladı.
katmerli cam güzellerinden yaptığım değişik renklerde çeliklerim tuttu, çiçeklenmeler başladı.
Eklenti 116707
Eklenti 116708

Beş adet red robinden sadece birini yaşatabildim, yeniden ekmeyi düşünüyorum.
Eklenti 116709
Eklenti 116710

Adalet Yağcı 07-12-2009 12:55

3 Eklenti(ler)
Küçük kuzularım, sevgili lobelyalarım büyüyüp gelişiyorlar.
Eklenti 116711
Saksının diğer ucu, beyazlar bir tarafta maviler diğer tarafta.
Eklenti 116712

Bu da sevgili Müjgan Yılmaz için, daha önce dikmiştim, bu gün çiçeklenmiş :)
Eklenti 116713

Hakkı Şen 07-12-2009 12:56

Merhaba; ablacığım red robinin çok güzel olmuş ben de aldım küçücük bir meyvesi var üstünde bilsen nasıl gidip geliyorum başına durmadan acaba büyüdü mü diye :) Bu arada cam güzeli çelikleri tutturmuşsunuz maşallah bende tohumları var inşallah edineceğim bu güzellikten de

Adalet Yağcı 07-12-2009 13:01

3 Eklenti(ler)
Y.Ç.Ö.Y. Şifreyi çözebildiniz mi? Düşünün bakalım :)
Eklenti 116719
İki sellukamdan birini bahçeden eve taşıyarak kurtarabildiğimi sanıyorum, gözünün içine bakıyorum, seneye çiçeklerini görmeyi hayal ederek.
Eklenti 116720
Bir yerlerden tohum düşmüş, kendiliğinden çıkan bu sarı suzan mevsime rağmen dal budak yaptı.
Eklenti 116721

Adalet Yağcı 07-12-2009 13:04

Teşekkürler Hakkı bey, red robinler balkonda biraz nazlandılar gibi geldi bana.
Cam güzelleri de çok arsızlar, çeliklerim üç dört santimciklerdi, kısa sürede geliştiler.
Baharda çelik göndereyim isterseniz.

limon 07-12-2009 13:15

Y.Ç.Ö.Y lerin gelecek sene çiçeklerini görebileceğiz sayenizde. :)

Adalet Yağcı 07-12-2009 13:32

O zaman harika kuğulara dönüşecekler :)
Görebilir miyiz acaba, iki yaşında çiçek açmazlar diye biliyordum.

Adalet Yağcı 07-12-2009 16:16

Biraz düşünün canım, çok zor değil, cevap aşağıdaki satırın içinde.

Alıntı:

O zaman harika kuğulara dönüşecekler...

Hakkı Şen 07-12-2009 16:18

Sanırım pulmeria başlığında bu tür bir kelime kullanılmıştı artık aramaktan yoruldum:(

günebakan 07-12-2009 16:31

Ben buldum sanırım Başlıktan emin değilim ama benim çocukları severken en çok kullandığım tabir:)

Yeşil Çirkin Ördek Yavrusu(ları)

Adalet Yağcı 07-12-2009 16:31

Ama bu çok bilinen bir hikâye :)

Adalet Yağcı 07-12-2009 16:34

Bravo sevgili Günebakan, bu tanımlamayı(ÜÇÖY)sevgili Sebo nun balkonu başlığında okumuştum, Sebo yaprakları dökülen üç pulmeriasına bu ismi takmış.
Eh, benim pulmerialarımın neyi eksik değilmi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025