agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

ciceksever70 27-08-2009 19:22

Allah bagislasin Adalet hanim. Nehir kiz cok cok güzel bir kücük prenses. Gülüsüyle bahcenizi aydinlatmis.

Arzu Kasapoğlu 27-08-2009 20:01

Torununuz çok tatlı Adalet hanım :) Allah bağışlasın.

füsunANK 27-08-2009 20:17

1 Eklenti(ler)
Size çok benziyor Adalet ablacığım. Eklenti 99972

maki01 27-08-2009 20:21

Çok sevinirim Adalet Hanım, abisi de (Oğlum) çok sevdi Nehir'i. "Olmaz böyle bir güzellik, kendinden büyük saçı var " diyor. Kocaman nazarlıklar takın lütfen. Bir de buraların adetidir. Azicık kara sürün kulağının arkasına.

Birol 27-08-2009 20:30

Maşşallah allah nazarlardan sakınsın.

hüzün 27-08-2009 21:53

maaşallah

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Birol (Mesaj 487655)
Maşşallah allah nazarlardan sakınsın.

aynen katılıyorum Adelet Hanım SAĞLIKLI HAYIRLI ÖMÜRLER diliyorum .Bahçenizi ve özellikle yıldız çadırını çoook beğendiğimi de söylemek istiyorum...

Müjgan Yılmaz 27-08-2009 22:19

Ada cım;
Benden de kocaman bır maşallah,FüsunANK la aynı fikirdeyim,Nehir sana çok benziyor.Ben de diğer arkadaşlar gibi, seni yanlış yorumlamalarına çok üzülüyorum.

Adalet Yağcı 28-08-2009 07:16

Sevgili dostlarım, DefneD, Nkoksal, Jineop, Yesim Ozgun, Ciceksever70, Arzu Kasapoğlu, FüsunANK, Birol, Hüzün, Müjgan Yılmaz; hepinize teşekkürler ediyorum, torunum ve benim için gösterdiğiniz teveccühe layık olmaya çalışacağım.

Tabii ki, bahçemdeki tohumları paylaşıma açtım, ama bu sene çok garip bir yaz geçirdik, hâlâ beklediğim tohumlar olgunlaşmadılar, özellikle sarı ve beyaz suzanlar. Yıldız çadırından da çok az tohum alabildim, ama üzerinde olgunlaşmayı bekleyen kapsüller var.

Bu yüzden hazeran tohumlarını da bekletiyordum, ama böyle olmayacak sanırım, Eylülün 10 undan itibaren hiç değilse hazeranları göndereyim, diğerlerini de olgunlaştıklarında gönderirim.

Şu anda hazır olanlar, hazeranlar ve gece sefaları tohumları, deniz lavantaları hiç tohum oluşturmadı ne yazık ki.

limon 28-08-2009 21:38

Burada yaptığımız en önemli paylaşım bahçelerimizi paylaşıma açmak. Bu konuda 4 yıl önceki ben gibi hiç bir şey bilmeyenlerin bile, zamanla nasıl gelişebileceklerini, bahçelerin ilgiyle nasıl güzelleşeceklerini gösterip, cesaretlendirmek.

Veya küçücük balkonlarda nasıl mucizeler yaratılacağını görmek.

Bizim iklimden dolayı yetiştiremediğimiz güzel bitkilerin, dostlarımızın bahçelerinde ne kadar coştuğunu görüp, sanki kendi bahçemiz gibi sevinip, mutluluğumuzu paylaşmak.

Bir tohumun nasıl yeşereceğini görmek.

En büyük paylaşım bunlar değil midir?

Not: Ben de içimde kalmasın diye yazdım. Tartışmaların arasına girip ortalığı alevlendirmeyi hiç sevmem, bu kadar dayanabildim. Ben de sileceğim mesajımı.

Adalet Yağcı 28-08-2009 22:02

Sevgili dostlarım, Yeşim'ciğim, Limon'cuğum, ben unuttum gitti, lütfen sizler de üzülmeyin, yemin ediyorum şu anda gözlerim yaşlarla doldu, duyarlılığınız beni öyle duygulandırdı ki, benim insan sevgim, boşuna değilmiş, hepiniz de çok yüreklisiniz, hepinizi de çok seviyorum.

Ben insanların arasında kırgınlıklar olmasını sevmiyorum, sevgi her şeyi halleder, bakın ne güzel sohbetlerimiz var, paylaşımlarımız var.
Paylaşım demişken, yakında hazeran ve kokulu gece sefası tohumları yola çıkacak haberiniz olsun, suzanlar olmadılar daha onlar daha sonra, yıldızçadırı ve datura da.

DefneD. 28-08-2009 22:02

Bir ay kadar önce idi sanırım. Sevgili Adalet Hanım'a bahçesinde çocukluğumda çok sevdiğim ''Paşa elması'' olup olmadığını sormuştum. Mersin yaylalarında bu isimle bilinen mayhoş bir elmadır. Adalet Hanım'ın, mayhoş elma sevmediği için bahçesinde olmadığını söyleyip kestirip atmak yerine, bahçesinde olmadığını ama eğer istersem satın alıp bana gönderebileceğini söylemesinin beni nasıl mutlu ettiğini belirtmeme gerek var mı?:)

Yayla mis ve de buz gibidir şimdi değil mi Adalet Hanım? Gerçi bizim burası da yaşanabilir hale geldi artık. Görüşürüz:)

kazim polat 28-08-2009 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seleste (Mesaj 486576)
Sevgili Jineop, ben yollarım size böğürtlen reçeli. Nedir ki bir böğürtlen reçeli ? Kendime yaptığım reçelden yarım kliloluk kavanoza koyarım, ver Ptt' ye, yollarım gider.

Hangi nadide çiçeğin başlığı açsam, ben Adalet Hanım'ı orada birinden tohum, çelik isterken görüyorum. Karşısındaki insanın işi yokuşa sürdüğü hiç olmuyor.

Yarım kilo böğürtlen reçeli hazırlayıp yollamak " Eğer torunlardan artarsa ( siz artığa layıksınız çünkü ), eğer İstanbul'a gelirsem (Kargoyla yollarsam karşılığında bir şey isteme şansım olmaz çünkü ) bir sürü şart koşulmasa ne olurdu ?

Hep alıp, hiç vermemek hiç de adil değil, etik de değil, doğru da değil, güzel hiç değil.

("Sayın" diyemiyorum) Seleste'yi yukarıda yazdıklarından dolayı esefle kınıyorum. Umarım içerisinde bulunduğu sıkıntılı bir ruh haliyle ve de düşünmeden yazılmış bu yazı için defalarca özür dilerler kendileri !

Adalet Yağcı 28-08-2009 22:18

Sevgili Defne, geceleri ısı çok düşüyor, ayaklarda çorap, sırtta hırka, yorgana sarınıp yatıyorum, ama baş ucumdaki pencerem hep açık, orada yıldızları seyretmezsem uyuyamam :)

Sayın Kazım Polat, ben de aynen sizin gibi düşündüm inanın, o gün bir sıkıntısı vardı belki, eminim o da çoktan pişman olmuştur.

Hatice Tarhan 28-08-2009 23:15

Sevgili Adalet ablacığım zamanımın azlığından forumda fazla kalamıyordum. Öncelikle torununuz çok tatlı, Allah nazardan korusun .seleste nin söyledikleri nede hoşgörüyle bakalım öyle demek istememiştir herhalde .Bizler sizin ne kadar paylaşımcı ,ne kadar candan ,olduğunuzu biliyoruz ,sevgiyle kalın .

ciceksever70 28-08-2009 23:29

Adalet hanim suzanlarda ben hic tohum göremedim, cicekler hemen büzüsüp dökülüyor yenileri aciyor. Sizde hic resmi var mi?

Adalet Yağcı 29-08-2009 23:22

2 Eklenti(ler)
Sevgili Çiçeksever70, suzan fotoğrafı mı, yoksa tohumlarının fotoğrafını mı soruyorsunuz?
Suzanların fotoğraflarını değişik dönemlerde bahçeme yüklemiştim, sizin için tekrar bakayım.

Adalet Yağcı 07-09-2009 11:50

1 Eklenti(ler)
Bu sabah dalda kalan güvey fenerlerini topladım, aroması müthiş, misafirlerim ve komşularıma daha önce tattırmıştım, herkes çok beğendi, komşuma çelik verdim inşallah tutar.

sevim.K 07-09-2009 11:59

Adalet Hanımcığım merhaba; çocuğunuz ve torunlarınızla geçirdiğiniz güzel zamanların dışında can sıkıcı şeyleri sorun yapmayacağınızı düşünüyorum. Sağlığınız dışında h,ç bir şey o güzellerden önemdi değildir değil mi:confused:

Tohum paylaşımları yapıyormuşsunuz onu da öğrenmiş oldum. Acelesi yok Adalet hanımcım. Sizden gelecek olan ne zaman olsa gelir acelesi yok. Sıkmayın canınızı, sevgiler;)

Adalet Yağcı 07-09-2009 16:00

5 Eklenti(ler)
Sevim hanım çok teşekkürler, onlarla olmak gerçekten çok güzel oldu, ruhum gençleşti.

Sayın Kgursan benim lisilerimi sormuştu Lisianthus başlığında, bu gün onca işin arasında üşenmedim bir kaç fotoğraf çektim.

ciceksever70 07-09-2009 21:53

Adalet hanim cok özür dilerim mesajinizi yeni farkettim. Ben suzanlarin tohumlarini sormustum. Benimkilerde tohum olusumu hala bulamadim sanirim tohum olusturamadan cicekler dökülüyor. Artik cok az cicek kaldi üzerlerinde onlarda olur mu bilmem. Sevgiler...

Adalet Yağcı 08-09-2009 07:21

Sevgili Çiçeksever70, yurt dışına tohum yollanıyor mu bilmiyorum, yurt içinde bir adres verebilirseniz size de sarı suzan tohumu gönderebilirim.
Benim suzanlar da çok geç tohum bağladılar, açanların hepsi tohum olsaydı, bütün siteye yeterdi.

jineop 08-09-2009 07:59

Sevgili Adalet Hanım,
Günaydın...Sabah kahvesine geldim.Bahçenizi şöyle bir dolaştım. Clematis başlığına çelikleri yükledim. Başardım...Sizinkiler ne oldu?Susan,yıldız çadırı,hezeran ve datura ya talibim.Kalırsa bana da yollıyabilirseniz sevinirim.

Ülker 08-09-2009 08:12

Talipleriniz çoğalıyor Adalet Hanım, gözlerinizi dört açıp tohum aramaya başlayın. :)
Suzanlarınız ne güzel açmış, benimkiler serçelere yem oldu, hevesim kursağımda kaldı.:(
Lisilerin uçuk pembesi yok mu, açmadı mı? lila ve pembe bir arada harika görünür.
Sayenizde hangi çiçeğe koşacağımı şaşırdım inanın, beni yoldan çıkarıyorsunuz.:o

ciceksever70 08-09-2009 09:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 493612)
Sevgili Çiçeksever70, yurt dışına tohum yollanıyor mu bilmiyorum, yurt içinde bir adres verebilirseniz size de sarı suzan tohumu gönderebilirim.
Benim suzanlar da çok geç tohum bağladılar, açanların hepsi tohum olsaydı, bütün siteye yeterdi.

Adalet hanim cok cok tesekkür ederim. Ne gönlü zengin insanlar var bu sitede... Suzan tohumlari burada renk renk var ben bahcemdekilerden deneme amacli toplamak istemistim. Genelde bulamadigim tohumlari ailemden rica ediyorum zarfin icinde gönderiyorlar. Yine de cok tesekkür ederim. Nazli bir cicek olduguna karar verdim belki buranin iklimindendir. Zaten mevsimlik diye satiliyor. Ama saksilardakiler kötü olunca kisa kestim bir hafta icinde yeniden tirmanmaya ve az da olsa cicek acmaya basladi. Güzel cicekler mevsimlik de olsa insan bahcesinde olsun istiyor. Sevgiler...

Hatice Tarhan 08-09-2009 09:30

Adalet Hanım beyaz lisinin arkasında görünen ,beyaz renkli çiçeğin ismi nedir acaba . Mor ve pembe side var o çiçeğin, ne ismini biliyorum nede nasıl yetiştirildiğini bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar .

Adalet Yağcı 08-09-2009 09:59

Sevgili Jineop, size yıldız çadırı, hazeran ve suzan tohumlarından ayırırım, datura ise sadece katmerli beyazında bir tane tohum kesesi oluşturdu, daha yemyeşil duruyor, mor olandan da oluşursa daha geç olmak üzere gönderirim.
Siz şimdilik diğer tohumlar için adresinizi bildirin. Sevgiler.

Sevgili Ülker, gözlerimi dört değil sekiz açsam da nafile, olanları toplayıp biriktiriyorum, kardeş payı yapacağım :)

Sevgili Çiçeksever70, haklısınız iklim çok önemli, benim iki kök sellukam da burada gelişmedi, Mart gibi ekmiştim oysa, giderken saksıya alıp Mersin'e taşımayı düşünüyorum.

Sevgili Cennetbahçesi, gördüğünüz çiçekler deniz lavantası, namı diğer kuduz otu.
İki sene kalıyor bahçede kurutma çiçek için harika, bol güneş ve su seviyorlar, yetiştirmesi kolay bir çiçek ama malesef tohum oluşturmuyor, hazır tohumdan yetiştiriyorum iki yılda bir.

Adalet Yağcı 08-09-2009 10:12

2 Eklenti(ler)
Ben bu clematisleri çok sevdim, iyiki de almışım, dinlenip dinlenip açmalarına bayılıyorum.
Diğerleri de tekrar tomurcuklandı, 6. parti.

mormenekşe 12-09-2009 17:41

Merhaba sevgili Adalet hanım, lisileriniz maşallah gerçekten coşmuşlar çok güzel görünüyorlar.Bende güvey feneri tohumu ekmiştim ama filizlendikten sonra öldüler :( yeğenim amerikadan getirmişti tohumları,bu sene tekrar deniycem inşallah.
Bahçedenizden elde edeceğiniz tohumlardan bana da kalan olursa lütfen haber verin.
Sağlıkla mutlulukla kalın.

Adalet Yağcı 12-09-2009 19:15

Sevgili Mormenekşe, adresinizi bildirin, son olarak size de bir paket hazırlayayım, böylece 21 adet paket hazırlamış oluyorum.

Hazeran tohumlarım bitti, elimde çok az sarı suzan kaldı, ancak üç üyemize paylaştırabileceğim kadar.

mormenekşe 12-09-2009 21:29

Sevgili Adalet abla, teşekkür ederim adresimi özelinize yazıyorum.Yakında bende bahçemin yeni fotoğraflarını ekliycem.Bir, iki değişiklik yaptım bakalım beğenecekmisiniz,sizlerden gelen tohumlarla inşallah seneye daha güzel olacak.
Sevgiyle kalın.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025