agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 16-09-2009 21:46

Ay çok üzüldüm, neler oluyor bu clematislere, aslında clematis başlığında ayrıntıları yazsanız çok faydalı olur diye düşünüyorum.

Belki iklim çok etkili olmuştur, malçlama sulama gübreleme gibi ayrıntılar da önemli tabi.

füsunANK 16-09-2009 21:54

Benim ki susuzluktan öldü ne yazık ki. :( Bahçeyi sulayan kişi ben tatildeyken unutmuş ona su dökmeyi.

Adalet Yağcı 16-09-2009 21:57

Çok yazık olmuş, ama kök kısmı sağlam kalmış olabilir, bolca su vermeye devam etsen, baharda bakarsın yeniden canlanır.

neconeco 16-09-2009 22:23

Selamlar. hişşşt. Görmeden alacaksın Çalmak ta neymiş iste hepsini verir adalet ablam.))))
Banada birşeyler düşermi acaba.

Adalet Yağcı 16-09-2009 22:24

Tohum dağıtacağımı iki ay öncesinden haber verdim, nerelerdeydiniz :D

neconeco 16-09-2009 23:26

1 Eklenti(ler)
Selamlar. uğraşıyoruz neyle? hiç birşeyle dükkanın hali adım atacak yer yok birde tohum toplarsam vay halime.)))) Fakat çok teşekkür ederim, düşünmeniz bile yeterli.)))

Ülker 17-09-2009 08:42

Bizi de bıraksalar, çekirge sürüsü gibi kimsenin balkonunda, bahçesinde tohum bırakmayacağız. :)
Bahçeyi gezerken, aklımıza mukayyet olalım.

Sayın neconeco, hele siz hiç tohum demeyin, kıpırdayacak yer bırakmamışsınız dükkanda.
Olan vaar, olmayan var.:p

Vildan Sönmez 17-09-2009 14:17

Sevgili Adalet Hanım, Gönlü zengin arkadaşımız, tohumlarım az önce geldi. Üçe bölüyorum:
Terasıma, Enez'e ve Datça'ya hepsine de yeter.

ÇOK TEŞEKKÜRLER....

Adalet Yağcı 17-09-2009 15:23

Sevgili Vildan hanım, sizlerden paylaşmak da dahil, çok şey öğrendim, bu kadarcık bir katkı ile sizleri mutlu edebildimse çok sevinirim.
Tohumların kısa zaman içinde elinize ulaşmasına da ayrıca sevindim, biliyorsunuz PTT miz bu konuda sabıkalı :) 33 günde yerine ancak ulaşan zarflarımız olmuştu geçmişte.

Birol 18-09-2009 15:19

Sevgili Adalet hanım
Böğürtlen fidanı ve tohumlar elime gecti tekrar teşekkür ederim.İyi Bayramlar.

ciceksever70 19-09-2009 10:19

Adalet hanimcigim tohumlarim kayinvalideme ulasmis o da bize gönderdigi Bayram kolisine koymus. Cok cok cok tesekkür ederim. Esim de ben de Türkiye`den tohum geldi diye o kadar heyecanlandik, duygulandik ki anlatamam. Su anda size mesaj yazarken bile gözlerimde yaslar var. Artik bir de elimize gectigi gün heyecanlaniriz sonra da nasil ekeriz nasil yasatiriz telasi baslar. Nasil tesekkür edecegimi inanin bilemiyorum. Size kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. Mersin`de ki dostum sevgiyle kalin. Tüm ailenizin ve sizin bayraminizi kutlarim. Saglik, mutluluk ve huzur sizinle olsun.

katmer 19-09-2009 10:21

Adalet hanım, ellerinize sağlık... Bahçenize bayıldım. Bir fincan kahve eşliğinde insanın dinlenebileceği mükemmel bir yer olmuş. Çiçeklerinizi benim için de koklayın. Gerçi ben gözümü kapatıp denedim, az da olsa kokuları geldi:)) Kolay gelsin:))

sevim4 19-09-2009 11:29

Adalet hanım hergün bahçenizi huzurla geziyorum, gezmeye de devam edeceğim.
Bahçeniz ve siz bir ömür boyu sağlıkla yaşayın.
Ağzınız tatlı, bayramınız kutlu olsun.
Sevdiklerinizle huzurlu bayramlar.
Sağlıcakla kalın.

DefneD. 19-09-2009 15:04

Sevgili Adalet Hanım,

Tohumlar geldi. Akşam sefası tohumu beklerken, çeşit çeşit tohumu görünce ''çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane'' durumu yaşadım. Çok teşekkür ederim.:)

Yıldız çadırı ile suzanın tohumlarını ilk defa gördüğüm için ayırt edemedim. Yuvarlak olan hangisi?

İyi bayramlar.

Adalet Yağcı 19-09-2009 19:27

Sevgili dostlarım, önce ben de hepinizin bayramını kutluyor, tekrarına kavuşmayı diliyorum, hep birlikte.

Tohumlarınız elinize ulaştıkça çok seviniyorum, burada bazan bir zarf bazan bir yapıştırıcı bazan da bir parçakağıt bulmakta zorlanıyorum, aslında epeyce kağıt stoğum vardı ama torunlarım resim yapmak için kullandılar.

Acele ile Mersin'e inmem gerekince, bir an önce tohumların elinize geçmesi için alelacele bulduğum her şeye tohum sarmak zorunda kaldım, burada peçetelerimin konuya katkısını inkar edemem :dilli:

Sayın Birol, sanırım böğürtlenler toprakla buluşmuştur, hepsini birbirine yakın dikerseniz, daha canlı bir görüntü oluşturursunuz.

Sayın Fikreterten, her zaman beklerim.

Sevgili Çiçeksever70, bu kadar duygusal yazılır mı canım, beni de ağlattınız burada.
Memleket kokusu çiçekleriniz açtıkça emin olun yüzünüzde güller açacak.
Ben eminim ki, sizin güzel bahçenizde onlar prensesler gibi bakılacaklar, bana fotoğraflarını gönderirsiniz artık.

Sevgili Katmer, bu gün siteye yeni uğruyorum, sizinle kahve keyfini kaçırdığıma üzüldüm :(

Sevgili Sevim4, yeni üye olduğumda ben de sizin gibi tohumlar biriktirdim, ama yaz gelipte sulama işleri bakımlar başlayınca "ben ne yapmışım yahu" dedim kendi kendime, bana benzemeyin olur mu?

Sayın Güngör Salman, size de iyi bayramlar efendim.

Sevgili Defne, kahverengi yuvarlaklar suzan sarmaşığı, hazeranlar en minik olanları, içlerinde çörekotu ve hüsnüyusuf ta vardır.
Yıldız çadırı uzun siyah olanlar, minik el bombasına benzeyenler de akşam sefaları.

DefneD. 19-09-2009 19:42

Karışık tohum poşetinin içerisindeki iğne başı gibi siyah olanlar mı hazeran ? Naneye benzeyen hangisi? (Neyse ki akşam sefasını biliyorum.:))
Bir de hemen ekin demişsiniz hazeranı. Ben saksıya ekecem, şimdi ekeyim mi?
Yaaa iyilik yaparmısınız, işte böyle taciz edilirsiniz.:)

Adalet Yağcı 19-09-2009 19:48

Sevgili Defne, böyle tacize can kurban :) küçük poşetin içindekiler hazeran hüsnüyusuf ve çörekotu çiçeği tohumu.
Akşam sefalarını tanıdığınızı söylemiştiniz, ama "Nane" benzetmesini hiç bir şeyle bağdaştıramadım :( biraz açarmısınız?

Saksıya ekecekseniz de ekin, sulamayın dışarda kalsın, ortamın nemi yeter ona, kışın da zaten yağış alacaktır.

DefneD. 19-09-2009 20:06

Akşam sefasının dışında, torbada olan minik siyah tohumlar hangi bitki? O siyahlar haricindekileri ''kuru naneye'' benzettiğim için ''nane'' yazmıştım. Eksik ifade etmişim, kusura bakmayın.:)

İlave: Adalet Hanım, sanırım minik siyah tohumlar çörekotu tohumu. Forumda biraz dolanınca fark ettim. Hüsnüyusuf ve hazeranı nasıl ayırt edebileceğim ya da çörekotlarını ayırıp diğerlerini beraber ekip ekemeyeceğim konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.:)

Adalet Yağcı 19-09-2009 21:24

Çörekotlarını hazeranlardan ayıramazsınız malesef, nane gibi görüğünüz şeyler tohumu çıkartırken kuru kısımların bir bölümü, yaprak, tohum kapsülü vs.
En iyisi hazeranlardan küçük bir bölümünü ekin, suzan ve yıldızları Martta ekersiniz, akşam sefalarını da şimdiden ekebilirsiniz.

finduk52 20-09-2009 22:51

Sevgili Adalet ablacığım , bende tohum paylaşım bölümlerinde gezinirken paylaşım yapan arkadaşlara gıpta ile bakıp iç geçiriyordum.
Konuyu İzmit te oturan kız kardeşime açtım. Bana üzüldüğün şeye bak öyle bir durum olduğunda ver buranın adresini buraya gelir bir kaç tanesini ben ekerim sanada gönderirim dedi o an çok sevindim.

İnşaallah elinizde tohum olduğunda bende sıraya gireceğim tohum istemek için.Özellikle gazanyalara ve lisielere bayılıyorum.İnşaallah tohum paylaşacak dostlar çıkar.

Sevgili çiçeksever70 arkadaşımızın mesajını okuyunca yazmak geldi içimden. Biz yurt dışında yaşayan çiçekseverler için böyle çareler olması beni çok mutlu etti.

Tüm arkadaşlarla birlikte sizinde Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor daha nice bayramlara sevdiklerinizle erişmenizi temenni ediyorum.

Buket buket çiçeklerle kucak dolusu sevgiler ...

Adalet Yağcı 21-09-2009 17:28

Sevgili Finduk, bu siteye üye olmaktaki amacımızdan biri de ücretsiz paylaşım, elbette elimizdeki tohumlarımızı paylaşacağız bu bize mutluluk verir, bizlere de tohum geldiği zaman çocuklar gibi sevindik, şimdi tohum dağıtma sırası bizde.
Siz kızkardeşinizin adresini verin, lisiler henüz tohum olgunlaştırmadılar, gazanyaları her yerde bulabilirsiniz, olanların tohumlarından da paylaşırız.

Sizlere de mutlu bayramlar.

finduk52 22-09-2009 00:53

Sevgili Adalet ablacığım ,

Çocuklar gibi sevindim desem ...

Heyecanladım şimdi gerçekten. Bugün yine bir seraya gittim. Bir sürü tohumlar aldım. Gazanya tohumlarını buldum çok şükür. Ama lisie tohumu yoktu . Sanırım burada lisie tohumu bulmam çok zor . Genelde çiçekçilerde kesme çiçek olarak satılıyor.

Ben hakikaten çok heyecanladım , yazı yazarken yazıp yazıp siliyorum heyecandan yanlış tuşlara basıyorum . Tohum geldiğinde ne halde olurum acaba . Ya ben çok teşekkür ediyorum şimdiden hakikaten bu mesajınız bile mutlu olmama yetti . İyiki bu doğasever çiçeksever ailesi var , iyiki sizler varsınız.

Adalet Yağcı 22-09-2009 16:57

Sevgili Finduk52, bu heyecanınızı hiç kaybetmeyin ne olur.
Bu kadar büyük bir sevgi ile neler başarırsınız, arkadaşlarımızın bahçelerini görüyorsunuz, günden güne güzelleşiyorlar, darısı size.

sevim.K 22-09-2009 18:29

Alıntı:

Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor daha nice bayramlara sevdiklerinizle erişmenizi temenni ediyorum.
Bu bayram dışardaydık fırsat buldukça. Ziyaretlerde veya ailece dolaşmakta. Evde olduğumuz zamanlarda da dostlar vardı. Bilgisayarı kızımla dönüşümlü kullandık. İhmal ettiğimi düşünmeyin hep geç saatlerde bilgisayar bana kaldı bu nedenle mesaj yazıp arayamadım dostları. Sevgiler Adalet hanım:)

Adalet Yağcı 22-09-2009 19:15

Sevgili Sevim hanım, siz de eski ayramları özlüyormusunuz?
Sanki ruhunu kaybetti bu dinî bayramlar, çocuklar bile gelmiyorlar artık.
Sevgiler.

sevim.K 22-09-2009 21:03

Eski bayramları özlüyorum evet:) Eski bayramların bana hatırlattığı ve bugün artık yaşamayan akrabaları, dostları, aile büyüklerimi özlüyorum çünkü. Hayatın farklı yerlere savurduğu ve istediğimce görüşemediğim sevdiklerimi:) Olsun yine de kapılar çalıyorum bayramlarda kapım çalınıyor ne güzel:).

Çocuklar geliyorlar Adalet hanım. Kandillerde bayramlarda geliyorlar kutlamaya alışmışım bazan erkenden ben işteyken geldikleri oluyor kapıyı açan olmazsa çocuklar boş dönecek diye üzülüyorum:)

sevim.K 23-09-2009 14:14

Adalet Hanım merhaba; bayramdan önce çiçek tohumu siparişi vermiştim merakla bekliyordum gelmesini derken bugün postacı iki zarf getirdi. Biri benim siparişlerim. Biri de sizden gelen çiçek tohumları:)

Adalet Hanım kocaman bir tohum poşeti:) Şaşkınlık içinde baktım tabi bir o kadar da sevinç. Teşekkür ediyorum:) Kocaman teşekkürler size:).

jineop 24-09-2009 14:43

Sevgili Adalet Hanım,
Tohumlarım geldi,teşekkür ederim.Sevgiyle kalın.

mormenekşe 25-09-2009 00:30

Sevgili Adalet ablacığım, bayramda Balıkesir'de olduğum için size mesaj yazamadım kusura bakmayın.Sizin ve ailenizin geçmiş ramazan bayramını kutlar daha nice sağlıklı,mutlu bayramlar geçirmenizi dilerim.
Tohumlarım geldi, zarfı elime aldığımda nasıl mutlu oldum anlatamam.İnsanın hiç görmeden yürekten sevdiği bir insandan hediye alması müthiş bir duygu. Zarfa baktım sizin ellerinizin dokunduğunu, emeğinizin geçmiş olduğunu düşününce duygulandım.
Sizin bende, yüreğimde, bambaşka bir yeriniz var.Sizi çok seviyorum, tohumlar için bir kez daha teşekkür ederim, sevgim ve saygım sonsuz hakkınızı helâl edin sevgiyle kalın.

Adalet Yağcı 25-09-2009 08:14

Sevgili Mormenekşe, mesajınız beni çok duygulandırdı, bir insanın yüreğini sevgi ile doldurup coşturmaktan daha güzel ne olabilir ki?
İnşallah severek büyütürsünüz çiçeklerinizi, diğer arkadaşlarımızın yaptıkları karşısında benim emeğimin lafı bile olmaz, öyle cömert paylaşımlar var ki, bu sitenin güzelliği de burada işte.
Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025