agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Sebahattin Sargın 04-10-2009 20:33

Uzaklardan gelip bahçenizde soluklandım az biraz, uzun zamandır uğramamıştım ne olsa =)

Çok emek vermişsiniz belli hepsi ayrı bir güzellikte karşılıyorlar bahçenize gelenleri...

Beyaz gülünüze bayıldım ne kadarda asil ve güzel...

Bir kez daha ellerinize emeklerinize sağlık Adalet Hanım...

Sevgiler ;)

finduk52 04-10-2009 20:38

Ablacığım yine gönüllerimize çiçek bayramı ettirdin . Küpeli , cam güzeli seneye benimde almak istediklerim arasında , başı öncelikle sardunyalar çekiyor ama . Evimiz iki katlı yukarıda yatak odaları var . Yatak odası camlarının altına saksılar yerleştirmeyi planlıyoruz aynı Avusturya da gördüğüm o muhteşem güzellikteki evler gibi .

Nisan Mayıs ayında burada geranium markt kuruluyor , yılda bir sefer olan bir pazar bu . Resmen çiçek şöleni yaşanıyor . Renk renk kocaman bir alanda . Bu sene kaçırmazsam gününü gideceğim inşaallah . Gidersem sizlere resimlerde getireceğim o güzelliklerden .

Ablacığım benim bahçe konumda da sordum ama burada sana sormak istiyorum . Acaba çalı güllerden sardırabilirmiyim gül çardağına ? Bu konuda bir fikrin varmı acaba ?

Ablacığım datura tohumlarından 1-2 tane benim tohumların arasına eklersin değilmi ?(çok oluyorum artık ben )

Zeferan 04-10-2009 21:06

Ellerinize sağlık. Zahmetinize deymiş. Keyfini çıkarın Adalet hanım. 1001 kere Maşallah.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 505971)
Bu gün datura tohum kapsülünün çatlamış olduğunu gördüm, tohumlar yerlere saçılmış, hemen toplayabildiğim kadar topladım.
Eklenti 106167
Eklenti 106168
Tohumlar kuruyunca datura tohumu isteyenlere dağıtacağım, haberiniz olsun.

İlk sırada ben varım. Unutmayın :)

sevim4 04-10-2009 22:07

Adalet hanım yine harika resimler, zevkle geziyorum emeğinize sağlık.

Adalet Yağcı 05-10-2009 07:36

Birol bey, çeri ve ya kokteyl aynı diye biliyorum, fotoğrafta büyük çıkmışlar, ben yakın plan çekmeyi seviyorum biliyorsunuz.

Sevgili Sebo, güzellikleri tek başına seyretmek yetmiyor, yeterince keyif almak için sizlerle paylaşıyorum :-)
Beğendiğinize sevindim, bütün yaz üzerinden çiçeği eksik olmuyor beyaz gülümün.

Sevgili Finduk, çalı gülünüzün yukarı ve ya aşağı doğru büyüme eğilimi varsa tabi sardırabilirsiniz, fotoğraftaki beyaz gül de çardak gülü, yani istersem yukarı, istersem aşağı doğru sarkıtabileceğim bir gül, ben de üzüm asması için yaptırdığım talvara sardırıyorum.
Aşağı doğru büyümesi de çok hoş olurdu, size fikir vermesi açısından bu sayfaya başka bir gül fotoğrafı ekleyeceğim, çok hoşunuza gideceğinden eminim.

Alıntı:

Ablacığım datura tohumlarından 1-2 tane benim tohumların arasına eklersin değilmi ?(çok oluyorum artık ben )
Ne demek, olur mu hiç, datura tohumu da eklerim tabi, seve seve :)

Sevgili Zeferan, teşekkür ederim, 1. sıraya yazdım sizi, onbeş yirmi gün sonra tohumları elinizde bilin inşallah.

Sevgili Sevim hanım, adresiniz vardı bende, size de bir kaç tohum göndereceğim, aklımdasınız.
Hepinize sevgiler.

Adalet Yağcı 05-10-2009 07:41

1 Eklenti(ler)
Sevgili Finduk, bu manzaraya ne dersiniz?
Maalesef benim değil, nette bulduğum bir fotoğraftan.

finduk52 05-10-2009 07:59

Sevgili Adalet ablacığım tam istediğim gibi , işte ben güllerimin bu şekilde sarmasını istiyorum. Korkum şu , bu çalı formu diye bahsettiğim güllere baktığımda genelde uç kısımlarda açıyor çiçekleri , belki çok saçma ama sanki sadece uçlarda açıpta gövde komple yeşil yaprak kalırsa benim istediğim şekil oluşmayacak. Ama bu son aldığım gülün dalları sanki ince geliyor da sarkıyor aşağıya dönüyor çiçeği .

Ablacığım birazdan kiraz fidanı almak için seraya gideceğiz . Oradan gelince detaylı resmini çeksem sanırım daha iyi anlaşılır , ön tarafa diktiğim gülde artık gülleri yok ama sürgünleri bir fikir verir sanıyorum. Diğerinin üzerinde gülleri duruyor .

Ablacığım ben seni çok yoruyorum hakkını helal et , ama öyle bilgi açlığına düştüm ki sizlerden birşeyler öğrenmeye çalışıyorum , zamanı geçmeden de yerli yerine dikmek istiyorum ki ziyan etmeyeyim güzelim gülleri .

Teşekkür ediyorum , kucak dolusu sevgiler ablacığım ...

Adalet Yağcı 05-10-2009 08:19

Sevgili Finduk, yorulmak olur mu hiç, yardımcı olabilirsem mutlu olurum.
Benim fotoğraftakine benzeyen(belki de aynısı)bir gülüm var bu Baharda çok güzel açmıştı, çiçekleri aşağı doğru bakıyor gibi.

Benim çardak gülüm.

Ama bu gülüm sadece Baharda açıp geçiyor, bütün yaz açan bir cinsini bulsam çok sevinirdim.

Sizin fotoğrafları görmek için sabırsızlanıyorum, çiçek festivalinde de bol bol fotoğraf çekin, gözlerimiz bayram etsin :)

Orhan Özbilgiç 05-10-2009 08:23

Hepsi bir tarafa, kozmos bir tarafa!

Sevgili Adalet hanım;
Şu son yüklediğniz resimler var ya! Onların arasında iki resim beni büyüledi.
Birincisi Kozmos, diğeri de pembe gül (size ait olan).
Hoş diğer resimlerdekilerde güzeldir mutlaka ama nedense ben pembeleri tuttum. Oysa renk aşkım yoktur. Her rengin, arkasındaki fon ile bütünleştiği ölçüde güzel olduğuna inanırım.
Dileğim; hepimizin,bahçelerimizden, nice yeni baharlarda, sağlık içinde, sevdiklerimizle beraber, defalarca ayrılıp yine defalarca kavuşmamızdır.
Çünkü bence; ayrılık - hasret - vuslat hayatımızın tadı tuzu.
Sağlıkla yaşayın.

finduk52 05-10-2009 08:40

Sevgili Adalet ablacığım bahsettiğim güllerin resmini daha önce eklemiştim aslında ama bugün geldiğimde daha detaylı son hallerini çekip ekleyeceğim .

Bu linklerdeki güller bahsettiklerim ama dediğim gibi daha detaylı resimlerini eklerim bugün .

Sevgilerle ..

http://www.agaclar.net/forum/showpos...56&postcount=2

http://www.agaclar.net/forum/showpos...9&postcount=38

Adalet Yağcı 05-10-2009 09:02

Sayın Orjin, kozmoslar çok vefalı çiçekler, bir defa tohumdan ektim, her yıl kendiliğinden çıkıp her yeri dolduruyorlar tıpkı hazeranlar gibi.
Kozmos ve datura tohumu isterseniz size de yollarım, makro çekimlerde çok büyüleyici görünüyorlar ama gerçekte de öyleler.

Kiraz 05-10-2009 09:48

Adalet Hanım, kozmozlarınız gerçekten güzel olmuş. Şaşırtmadan, doğrudan ektiniz herhalde. Bendeki bir pakette şaşırtın, diğerinde doğrudan ekin yazıyordu, her iki şekilde denedim; şaşırttıklarım hiç gelişemedi. Diğerlerinin çiçekleri de sizinkinin yanında hiç kaldı.

Orhan Özbilgiç 05-10-2009 09:57

[QUOTE=Adalet Yağcı;506271]Sayın Orjin,
Kozmos ve datura tohumu isterseniz size de yollarım,

Çok mutlu olurum. Adresimi özelinize bırakacağım.

Adalet Yağcı 05-10-2009 10:17

Sevgili Kiraz, sizin gibi yeşil parmak birisi kozmos yetiştiremesin! olamaz, daha önce de yazdığım gibi, hazeranlar gibi kozmosları da ekmiyorum hiç.
Bazı yerlerde çok yoğun çıkıyorlar, oraladan alıp başka yerlere dikiyorum(20-25cm.boyunda) hiç sorun olmuyor.
Size de kozmos tohumu gönderebilirim, datura da, bir de benim tohumlarla deneyin bakalım :)

Sayın Orjin, adresinizi aldım, mümkün olabilecek en kısa sürede tohumları ulaştıracağım.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 05-10-2009 10:22

Kozmos hakkında küçük bir not; gölgede açmıyorlar, tam güneşli alanları seviyorlar, fazla su da istemiyorlar ama, düzenli sulama ve gübreleme yaparsanız, benim kozmoslar sizin yetiştireceklerinizin yanında hiç kalır :)

ciceksever70 05-10-2009 11:23

Adalet hanimcigim imdat! Ben aksam sefasi tohumlariyla hazeran tohumlarini birbirinden ayiramiyorum. Sanirim ikisi de siyah olanlar diger acik renk olanlar da hüsnüyusuf. Yaniliyorsam düzeltin lütfen. Hepsini karisik eksem cok mu arapsaci gibi cikar bahcede acaba? Sevgiler.

Adalet Yağcı 05-10-2009 11:42

Sevgili Çiçeksever, hazeranlar çörek otuna benziyorlar siyahlar.
Hüsnü yusuflar da biraz daha küçük ve siyahlar.
Kahverengi kırmızı top mercimek gibi olanlar sarı suzan.
En büyükleri, el bombasına benzeyenler :) akşam sefası ve renkleri de siyah.
Yani, akşam sefaları ile hazeranları karıştırmanız mümkün değil, belki hüsnü yusuf ile hazeranları karıştırabilirsiniz, onları da aynı yere ekebilirsiniz, fide on santim olunca hüsnüyusufları diğerlerinden ayırıp başka yerlere alırsınız, hüsnü yusufların yaprakları parmak uzunluğunda ve nergis yapraklarını andırıyor, ama daha açık renk ve yaprak yapısı ince.

Hazeran yaprakları ise telli tüllü bir şey, kozmos yapraklarına benziyor.
Yardımcı olabildim mi acaba?

Adalet Yağcı 05-10-2009 11:43

En iyisi ben size fotoğraflayıp göndereyim, biraz zaman alacak yalnız.

Adalet Yağcı 05-10-2009 12:15

4 Eklenti(ler)
Sevgili Çiçeksever, tohumların fotoğraflarını çektim, umarım yardımcı olabilmişimdir.
Hüsnüyusuf tohumları hazeranlarla karışmıştır, hazeran tohumlarından daha küçük oluyorlar.

ciceksever70 05-10-2009 12:16

Cok tesekkür ederim Adalet hanimcigim size iki kez zahmet cektirmis oluyorum. Bunun icin de ayrica özür dilerim. Ben internette tohum resimlerini buldum ancak internette gördügüm aksam sefasi tohumlarina hic birini benzetemedim. Iri siyah tohum yok sadece sizin dediginiz cörek otu benzeri tohumlar var.

Adalet Yağcı 05-10-2009 12:20

Hazeran tohumlarının içine akşam sefası tohumlarından da koymuştum, unuttu isem size mutlaka akşam sefası tohumu gönderirim tekrar.

ciceksever70 05-10-2009 12:27

2 Eklenti(ler)
Ben resimlerini cektim ilk resimdekiler suzanna ve yildiz cadiri, diger resim acaba aksam sefasi mi? Cörek otuna benzeyenlere göre disi biraz dikenli gibi. Sevgiyle kalin.

Adalet Yağcı 05-10-2009 12:29

Sadece Yıldız çadırı tohumlarını seçebiliyorum, siz benim eklediğim son fotoğraflardan bakıp, akşam sefası tohumu var mı yok mu söyleyebilirmisiniz?

ciceksever70 05-10-2009 13:25

O zaman bendekiler aksam sefasi degil bu irilikte tohum yok cünkü aralarinda. Ama lütfen benim icin tekrar zahmete girmeyin yeterince mahcup ettiniz beni zaten bu güzel tohumlarla. Tekrar tekrar tesekkürler, sevgiler.

Adalet Yağcı 05-10-2009 14:18

Olur mu hiç, siz akşam sefaları için yazmıştınız zaten.
Adresiniz var bende, akşam sefası ve datura tohumu da gönderirim birlikte.

ciceksever70 05-10-2009 16:15

Cok tesekkür ederim, yarin ilk tohumlarimi ekecegim hemen. Hazeran yanilmiyorsam Delphinum cicegi. Burada bahcelerde cok görüyorum demek ki benimkilerin de yasama sansi yüksek. Sabahtan beri esimle bahcede güzel bir köse düsünüyoruz ekmek icin. Sevgiyle kalin...

finduk52 05-10-2009 17:33

Sevgili Adalet ablacığım bir kaç detay resimleri çekip ekledim benim konuda , bir ara müsait olduğunda bakarsın değil mi ablacığım ?

Kucak dolusu sevgiler ...

imgelem 05-10-2009 17:59

Adalet hanım;bahçeniz yaza veda ederken bile çok güzel.Bahardan bu yana çok uğraştınız,yoruldunuz,bir de felaket yaşadınız ama emeğinizin karşılığını aldınız.Dediğiniz gibi sil baştan maraton baharda tekrar başlayacak .Tohumları çimlendir,çelikleri büyüt...v.s ,v.s.
Sağlık olsun,bunlar keyifli uğraşlar.Sevgiler...

Adalet Yağcı 05-10-2009 18:11

Sevgili İmgelem, çok haklısınız, Baharda coşmaya başlarım yine.
Vazgeçemiyeceğim bir kaç çeşit dışında çok yıllıklara ağırlık vermek istiyorum artık.
Özellikle giriş kısmını ortancalara ayırıp, boşluklara Lisianthus dikmeyi düşünüyorum, tabi hazeranlardan ve kozmoslardan vazgeçemem, bir de yıldız çadırı ve suzan sarmaşığım var, onlar her yıl yenilenecekler.
Sonbaharda, yoruldum artık uğraşmak istemiyorum desemde, Nisan Mayıs gibi beni tutabilene aşkolsun :)

limon 05-10-2009 18:16

Hazeranlarınızı bugün toprakla buluşturdum. Gelecek yaz bahçemde "Adalet Köşesi" olacak :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025