agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 16-03-2014 16:23

1 Eklenti(ler)
Macropetelia(inşallah öyledir) tomurcuk bile yapmış.
İlk kez açacak.

Eklenti 476325

Adalet Yağcı 16-03-2014 16:27

4 Eklenti(ler)
İlkbaharın güzel prensesi ağaç şakayık, yirmiden fazla tomurcuk vardı.

Eklenti 476326

Eklenti 476327

İyi hoş da bunlar onbeş güne kadar açarlar, ben İstanbul'da olacağım :(

Eklenti 476328

Eklenti 476329

Adalet Yağcı 16-03-2014 16:31

2 Eklenti(ler)
Bu da ağaç şakayık, buna yer beğendiremedim bir türlü.
Ormandan gelmişti, rengi kırmızı, her yıl tomurcuk yapıyor ama bir türlü açmıyor.

Eklenti 476331

Ağaç hatmi de hareketlenmiş.

Eklenti 476330

Adalet Yağcı 16-03-2014 16:34

4 Eklenti(ler)
Allissiumlar bir alem, tohumların düştüğü her yerden çimleniyorlar.
Çok da iyi ediyorlar, bahçenin her yerinde açmışlar :)

Eklenti 476332

Eklenti 476333

Eklenti 476334

Eklenti 476335

Adalet Yağcı 16-03-2014 16:36

3 Eklenti(ler)
Bunlar da gelmek istediler :)

Eklenti 476336

Eklenti 476337

Eklenti 476338

Adalet Yağcı 16-03-2014 16:39

2 Eklenti(ler)
İki yıl önce sevgili alcen getirmişti bunları, hazerana benziyorlar ama isimlerini bilmiyorum :(
Çoğalmışlar ve güçlü gelişiyorlar, bahçeyi sevdiler demektir :)

Eklenti 476339

Eklenti 476340

Adalet Yağcı 16-03-2014 16:43

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl ilk kez Gerbera dikmiştim, satıcı dona dayanıksız demişti, bu gün gördüm ki beşi de kışı atlatmış, çok sevindim.
Bu sene daha çok gerbera :)

Eklenti 476341

Eklenti 476342

Adalet Yağcı 16-03-2014 16:46

3 Eklenti(ler)
Ekinezyalar yapraklanmış.

Eklenti 476343

Heucheralar hiç yaprak dökmüyor sanırım, çiçek tomurcukları bile yapmış.

Eklenti 476344

Eklenti 476345

Adalet Yağcı 16-03-2014 16:48

2 Eklenti(ler)
Vefalı dostlar gibidir Kalifornia gelincikleri.
Bir kez misafir ettiğinizde hep bahçenizdedirler artık :)

Eklenti 476349

Eklenti 476350

Adalet Yağcı 16-03-2014 16:51

3 Eklenti(ler)
Liliumlar yavaş yavaş başını uzatmış topraktan.

Eklenti 476351

Bir vefalı dost daha, mis kokulu şebboylar tomurcuktalar.

Eklenti 476352

Eklenti 476353

Adalet Yağcı 16-03-2014 16:53

2 Eklenti(ler)
Yabani çuhalar, komşudan pembesini de edinmek lazım, pek güzeller.

Eklenti 476355

Eklenti 476356

Adalet Yağcı 16-03-2014 16:54

3 Eklenti(ler)
Bu sene bol badem var :)

Eklenti 476357

Eklenti 476358

Eklenti 476359

Adalet Yağcı 16-03-2014 16:58

1 Eklenti(ler)
Daha pek çok fotoğraf çekecektim ama yağmur çiselemeye başlayınca vazgeçip eve döndüm.

Şeftali çiçeği tomurcukları.

Eklenti 476360

Adalet Yağcı 16-03-2014 17:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 (Mesaj 1259863)
abla nasılsın sonunda beklenen bahar geldi

Teşekkürler sayın Selehattin 67.

Biz baharı Şubat ayında yaşadık, buralara kış geri geldi.
Salı gün Kar yağmış yaylaya, dağlarda parça parça görünüyordu hâlâ.

Orhan Özbilgiç 16-03-2014 19:03

Özellikle clematis ve gerberalarınıza sevindim. Artık Clematisler hastalanıp, yaprakları kuruyunca hiç üzülmemek gerektiğini öğrendik. Yeter ki, yılda bir kez de olsa güzel çiçeklerini görelim.

İnşallah, su sorunu yaşamadan bir yaz geçiririz de, bu güzellikler kalıcı olur.

Ben bir de sizin Pentaslarınızın tekrar canlanıp, canlanmayacaklarını merak ediyorum. Malum sizin deneyimleriniz bana hep yol gösterici oluyor. :)

Sevgili Adalet Hanım;
Yeni sezon hepimiz için, sağlık içinde ve keyifle sürsün.

Sevgi Durul 16-03-2014 19:24

Sevgili Adalet hanım, bu uyanışları görmek sevinç veriyor insana. Ne güzel.

Ağaç şakayığınız, clematisler ve kırmızı şakayığınızın çiçekli fotoğraflarını eklemeyi unutmayın lütfen. Bir de, alcen getirdi dediğiniz bitkinin adını ve çiçeğini merak ettim. Bana da geçen sene arkadaşım bahçesinden bir kaç kök söküp vermişti. Soğuğa dayanıklı dediği için, sevine sevine alıp dikmiştim. Benimkiler de çoğalmışlar, bugün mecburi yer değişimi yaptım, umarım kötü etkilenmezler.

Gelişmeleri merakla bekliyorum. Sevgiler...

Orhan Özbilgiç 16-03-2014 19:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1259915)
... Bir de, alcen getirdi dediğiniz bitkinin adını ve çiçeğini merak ettim. Bana da geçen sene arkadaşım bahçesinden bir kaç kök söküp vermişti. Soğuğa dayanıklı dediği için, sevine sevine alıp dikmiştim. Benimkiler de çoğalmışlar, bugün mecburi yer değişimi yaptım, umarım kötü etkilenmezler...

Öğretmenim;

Sizin de merak ettiğiniz bu bitki, bana Hünüyusuf çiçeği gibi geldi. Ama emin değilim tabii. Eğer o ise, şaşırttılmayı seviyorlar.

Adalet Yağcı 16-03-2014 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1259915)
Bir de, alcen getirdi dediğiniz bitkinin adını ve çiçeğini merak ettim. Bana da geçen sene arkadaşım bahçesinden bir kaç kök söküp vermişti. Soğuğa dayanıklı dediği için, sevine sevine alıp dikmiştim. Benimkiler de çoğalmışlar, bugün mecburi yer değişimi yaptım, umarım kötü etkilenmezler

Sevgili Durul'cuğum, geriye dönüp aradığımda bitkinin ismini "Canpanula" olarak yazmışım, son fotoğraftaki bitki.
Soğuğa dayanıklı, çok yıllık ve görüntüsü çok hoş.
Ben daha çok hazerana benzetiyorum.

Keşke yer değişimi yapmasaydın, inşallah yeni yerlerinde mutlu olurlar.

Adalet Yağcı 16-03-2014 21:20

Merhaba Orhan bey;

Bu gün yayladan yorgun döndüm, sizi yarın arayıp duymak istemediğiniz haberi verecektim.

Pentaslarla vedalaşabilirsiniz :(
Hiç biri de yaşamıyor, kışı atlatamamışlar, ben yine de yerlerinde bıraktım hava ısındığında belki dipten sürer diye.

Bu kışı çok da hafif atlatmıştık oysa, sizin bahçenizle benim bahçe hemen hemen aynı konumda iklim bakımından.
Ben gerberalarla devam etmeyi düşünüyorum, kıştan korkmasın, bol çiçek açsın, renk skalası geniş olsun.
Pentası çok sevmiştim ama, ya her yıl yeniden alıp dikeceğiz ya da vaz geçeceğiz :(

Su konusunda endişelerim var, bu kış az yağış aldı Akdeniz, bakalım, yaşayıp göreceğiz.

Size de kolaylıklar diliyorum, telaş başladı bakalım bu yaz nelere üzülüp nelere sevineceğiz.
Size ve hanımefendiye selâm ve sevgilerimle.

Orhan Özbilgiç 16-03-2014 21:59

Beğenmek adetten oldu diye beğendim. Aslında pentasa ilişkin haberi beğenmedim tabii.:(

Yine de, bu sene alıp birde ben deneyeceğim. Şimdi birde Gerberalara takılacağız demek ki? Neyse, bu da sevindirici. Sağolun.

YeniGine 16-03-2014 23:30

Sevgili Adalet Hanım 1 ay erken de olsa hepimiz baharın heyecanını yaşamaya başladık çok şükür. Tomurcuklar, yeşerenler, minik minik başını topraktan gösterenler hepsi çok güzeller Adalet Hanım.
Alisyumlarınıza, bana da sanki hüsnüyusuf gibi geldi (hep olsun istediğim fakat bir türlü başaramadığım hüsnüyusuflar geçen sene tohumdan çimlendirmiş idim fakat şaşırtıp saksıyı da güneşin altında unutunca şimdilik 3-4 tane kaldılar saksıdalar bahçeye alsam mı?), liliumlarınıza, gelinciklerinize, şebboylarınıza, çuhalarınıza maşallah, bahçeniz renklenmeye başlamış bile. Ellerinize, gönlünüze sağlık...

Sevgili Adalet Hanım hatırlat demiş idiniz, benim solanumum ne durumda acaba? :o

Adalet Yağcı 17-03-2014 08:28

Canım Yeni Gine'ciğim;

Güzel sözlerin ve beğenilerin için çok teşekkürler.

Hüsnüyusuf bir kaç senedir bahçemde yok, geçmiş yıllarda vardı.
Ekildikleri yıl çiçeklenmiyorlar, bu sene çiçeklerini görebilirsin.
Soğuktan korkmazlar, hemen bahçeye geçir, yerine alışsın bol çiçeklensin.

Senin için Solanum Rantonettii çelikleri aldım, 2 Nisanda İstanbul'dayım inşallah, hava hep yağmurlu ve soğuk olduğundan belki bir daha yaylaya gidemem düşüncesiyle unutmadan çelikleri hazırlayayım dedim.

Uçakla geleceğim için saksıya koyamadım, kağıt peçetelerle destekleyip bir poşetle sardım, hepsi de köklenir inşallah.
Köklenmese de tekrar gönderirim üzülme sen can dostum.

Selehattin 67 17-03-2014 19:28

abla bizde bu sene hep son bahar gibi bir türlü kar yağışını seyredemedik kara hasretimiz ancak bursaya gitiğimizde gideriliyor

YeniGine 17-03-2014 23:40

Sevgili CAN Adalet Hanım, şimdiden çok teşekkür ediyorum, sağolun. Görüşmek üzere inşallah o halde Adalet Hanım...

Sevgi Durul 19-03-2014 09:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1259984)
Sevgili Durul'cuğum, geriye dönüp aradığımda bitkinin ismini "Canpanula" olarak yazmışım, son fotoğraftaki bitki.
Soğuğa dayanıklı, çok yıllık ve görüntüsü çok hoş.
Ben daha çok hazerana benzetiyorum.

Keşke yer değişimi yapmasaydın, inşallah yeni yerlerinde mutlu olurlar.

Adalet hanımcığım, evet campanula olmalı, arkadaşım verirken mor açtığını söylemişti. Linke baktım, yer değiştirmekten kötü etkilenmezse Mayıs gibi açacak.

Yer değişimi mecburiyetten yapıldı, oysa yerinden oldukça memnundu.:)

Bakınız burada fotoğrafı mevcut. Diplerinde bir sürü yavru oluşturmaya da başlamıştı.:(

Bitki taşıma işlemleri henüz bitmedi, devam edecek.:dilli:

Adalet Yağcı 19-03-2014 10:29

Çok güzel gelişmiş Campanulalar Durul'cuğum, seneye bulundukları yeri dolduracaklardır.

Haseki küpelerinin de yeri değişti mi? Bak onlar yer değişikliğinden hiç hoşlanmıyorlar işte.
Hasekileri takip et bakalım, mevsim başı olduğu için belki de etkilenmezler.
İyi haberlerini bekliyorum canım.

alcen 19-03-2014 11:42

Canım bahçen çok neşelenmiş sahibi gibi insana gülüyor, benim yolladıklarımda sana kampanula mor açanlar sevgininkilerle aynı adaletçim.... Onlar çok dayanıklı ve çok çabuk ürer heryerde gelişir....... Çok öpüyorum sevgilerimi gönderiyorum .....:)

Adalet Yağcı 19-03-2014 17:59

Sevgili alcen'ciğim, Campanulaları ilk sende görmüştüm sanırım ve deli gibi araştırmaya başlamıştım.
Neyse ki imdadıma yetiştin de ben de güzelliklerini yakından görebildim.
Çoğaldıkça bahçenin diğer taraflarına aktaracağım, dik büyümesi de hoşuma gidiyor, uzun bitkiler uzadıkça yere yatıyor biliyorsun.
Teşekkürler ederim canım yeniden.
Selam ve sevgilerimle.

Sevgi Durul 19-03-2014 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1260874)

Haseki küpelerinin de yeri değişti mi? Bak onlar yer değişikliğinden hiç hoşlanmıyorlar işte.
Hasekileri takip et bakalım, mevsim başı olduğu için belki de etkilenmezler.
İyi haberlerini bekliyorum canım.

Evet maalesef haseki küpelerinin de yeri değişti, eğer orada kalsalardı zaten öleceklerdi. Havuz kapatılıp duvarları sıvanacağı için beton dökülmemesi ezilmemeleri imkânsız, yani mecburi bir değişiklik söz konusu.

Haberler iyi olur da paylaşırım umarım, Adalet hanımcığım. Sevgiler...

Aysis 23-03-2014 20:38

Kıştan etkilenenler için üzüldüm. Önceki yıldan kalanları düzenlemek daha kolay geliyor bana.

Siz yine de pentasayı aramayacak çiçekleri dikmişsinizdir.

Bahçeniz güzel olacak öyle görünüyor. Açınca şölen yapacak sizinkiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025