agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 07-05-2014 20:47

Canım YeniGine'ciğim;

Her bahar olduğu gibi bu baharda koşturup duruyoruz.
Acılar üst üste gelince dayanılmaz oldular, bu yüzden bahçeden forumdan uzaklaştım bir süre.
Sonra sizlerin o şefkatli güzel sözlerinizle ne çok teselli bulduğumu hissedip devam ettim her şeye.

Bahçe konusunda kesin karar vermiş değilim, akşamdan tamam diyorum, sabah uyandığımda vazgeçiyorum.
Satıcam dediğim bahçe için sağa sola bitki sipariş ediyorum, anlaşılır gibi değil yani :)
Tam da senin söylediğin gibi, "Bu sevda başka sevda" bu yola baş koyduk bakalım.
Yol bizi bırakıncaya kadar devam...

elif elif 08-05-2014 15:45

afedersiniz resim nasıl paylaşabilirim acaba bahöemin resimlerini paylaşmak istiyorum

Adalet Yağcı 08-05-2014 15:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elif elif (Mesaj 1281371)
afedersiniz resim nasıl paylaşabilirim acaba bahöemin resimlerini paylaşmak istiyorum

Tüm sorularınızın cevapları BURADA

pria 08-05-2014 17:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1280459)

Şikayet etmeyeyim diyorum ama, inanın bazan canıma tak ediyor.

Birkaç kişiyi aradım kimi işim var dedi, kimi de ben anlamam o işten dedi, iş başa düştü anlayacağınız.

Beni düşünün artık, elim kolum yara bere içinde kaldı.

Toprak bahçenin bir ucundan gelecek, taşımak yine bana düştü, yirmi kova kadar toprak taşıdım ama ben de bittim yani.

Şu köylülere kızıyorum gerçekten, akşama kadar kahvede pinekliyorlar da gidip çalışalım üç kuruş kazanalım demiyorlar.
Neyse işte, böyle zamanlarda aklım gidip gidip geliyor :)
Giderek yaşlanıyorum, hal böyle olunca hevesim kırılıyor.

.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1280479)

Burayı satma fikrine pek sıcak bakamadım, değişiklikler her zaman içimi acıtır. Oraya yıllarınızı vermişsiniz, ne çok anılarınız vardır ama zorlukları da siz yaşıyorsunuz. Karar vermek çok zor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1280571)
Adalet Hanım valla hepimiz sorunlar yaşıyoruz, fakat sonuçta bizler bahçeyi, çiçek ekmeyi, dikmeyi, sulamayı, yetiştirmeyi zoruyla-külfetiyle seviyoruz, başarınca da seviniyoruz, mutlu oluyoruz. Biz bu işi seviyoruz ve hem bahçenizi gördüğüm kadarıyla, sizi de tanıdığım kadarıyla bu sevda başka bir sevda, sonradan üzülmenizi, pişman olmanızı istemem.
.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1280983)

Her bahar olduğu gibi bu baharda koşturup duruyoruz.
Acılar üst üste gelince dayanılmaz oldular, bu yüzden bahçeden forumdan uzaklaştım bir süre.

Bahçe konusunda kesin karar vermiş değilim, akşamdan tamam diyorum, sabah uyandığımda vazgeçiyorum.

Tam da senin söylediğin gibi, "Bu sevda başka sevda" bu yola baş koyduk bakalım.
Yol bizi bırakıncaya kadar devam...

Alıntıladığım satırları okurken içim burkuldu Adalet Hanım..
Siz 64 ben 61 yaşındayım..
Sizin kapınızı çalan zorluklar çok yakında benim de kapımı çalacak yakında..
Köylüler öylesine kibarlaştı ki, verdiğin parayı beğenmez ama istediği parayı versenizde iş yaptıramıyorsunuz..İte kaka çalışıyor gelenler..Bu yüzden ben çok zorunlu olmadıkça tüm fidanlık işlerimi tek başıma yapmayı yeğliyorum ama bazen yorgunluktan bittiğim oluyor..
Şimdiden soruyorum ben de bu işin sonu ne olacak, nereye kadar, diye..
Ben şahsen son nefesimi verene kadar bırakamam zeytinliğimi, fidanlarımı..nergislerimi..
Bıraksam, çok çabuk yıpranıp göçerim herhalde..Onlar benim için hayatla olan bağlarım..
Çoğu zaman eşime takılırım ''..valla ben öyle İstanbul'larda evde, hastane köşelerinde ölmek istemem..Allah izin verirse, inşallah çekmeden, sana da çektirmeden, günün birinde fidanlarımla, çiçeklerimle uğraşırken ''pat'' diye düşüp sevdiğim yerde ölmeği arzu ederim..zaten sana hemen telefon gelir, gelir, gömersin beni, mezarıma da nergislerimden ekiverirsin bol bol..en güzel olanı bu..'' diye..

İnşallah bu dileğim gerçek olur..
Gerçekten kopamayız bizler kolay kolay doğadan, topraktan..Avuçlarına toprağın çamuru bir bulaştı mı, kopmak zordur..Allah ta koparmasın..

Bakınız Adalet Hanım..Annem şimdi 90 yaşında..Tam 78 yaşına kadar şimdi sattığımız 3 dekarlık bağın tüm işlerini genelde tek başına hallediyordu..

Şimdi dizlerinden dolayı odasından 8 metre ötedeki tuvalete gidip dönmesi yarım saati bulmasına rağmen, inatla hala bahçeye çıkıp, yok aşıydı, yok budamaydı, yok çekirdek ekme işlerini bir türlü bırakamıyor..

Nisan ayında gittiğimde bana '' Adnan bana fidanlıktan budama makasını ve çepinini getirmeden gitme'' dedi..mecburen yapıyorum isteklerini..

Yine geçen yıl bir ahbabından erkenci bir incir fidanı getirtmiş ve onu küçücük bahçesinin sıkış tepiş bitkileri arasına dikmiş..Ben de sormadan söktüm götürdüm fidanlığa diktim çabucak gelişsin diye..
Bir kızdı, bir kızdı bana ''sen nasıl bana sormadan benim fidanımı sökersin'' diye..

Kısacası huylu huyundan vazgeçemiyor..sizin de öyle kolay kolay vazgeçeceğinizi sanmıyorum..

İçim burkuldu son sayfalarınızı okurken..ama maalesef hayatın acı gerçekleriyle birer birer karşılaşmaya başlıyoruz artık..

Yine de Allah sevdiğimiz insanlardan ve şeylerden koparmasın bizleri, demeden edemiyorum.

Herşeyin gönlünüzce olmasını, sağlıklı günlerinizin bol olmasını diliyorum..
Saygı ve sevgilerimle çok selam.

eylülburak 08-05-2014 17:07

Nasıl özledim sizleri...Adana-Mersin- Çok istediğim Tarsus buluşmasını sabırsızlıkla beklemekteyim... Koca bahçelerde harikalar yaratmışsınız...Ben balkonu adam edemedim, debelenip duruyorum...
Sevgiler...

Adalet Yağcı 08-05-2014 20:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1281409)
Çoğu zaman eşime takılırım ''..valla ben öyle İstanbul'larda evde, hastane köşelerinde ölmek istemem..Allah izin verirse, inşallah çekmeden, sana da çektirmeden, günün birinde fidanlarımla, çiçeklerimle uğraşırken ''pat'' diye düşüp sevdiğim yerde ölmeği arzu ederim..zaten sana hemen telefon gelir, gelir, gömersin beni, mezarıma da nergislerimden ekiverirsin bol bol..en güzel olanı bu..'' diye..

İnşallah bu dileğim gerçek olur..

Hoş geldiniz sayın pria;

Sizin yorumlarınızı hep severek okurum, bu defa tamamı şahsıma özel olunca daha bir keyifle okudum, yüreğinize sağlık.

Sizin de belirttiğiniz gibi yardımcı bulmak konusu çok netameli bir konu.
Bir kere asla işini dört dörtlük bilerek yapan dürüst çalışan birini bulamıyorsunuz, yalnızca bu sebep bile insanı bezginleştiriyor.

Bahçemin süs bitkileri bölümüne kimseleri dokundurtmamaya çalışıyorum.
Bir yıl önceden yetiştirdiğim bitkilerin dökülen tohumları bu mevsimde çoğunlukla çimlenmiş oluyorlar.
Ben de hazırca onları alıp başka yerlere şaşırtıyorum.
Gelin görün ki kaşla göz arasında benim gözünün içine baktığım fideciklerimi ot diye yolup atıyorlar.
İki yıl önce sevgili gilan bana Amerika'dan çok sevdiğim Rudbeckiaların kırmızısının tohumunu getirmişti.
Paketten çok az çıktı ve geçen yıl onları çimlendirip bu sene olmasını istediğim kalıcı yerlerine diktim.

Nevar ki işgüzarlar onları ot diye çekip atmışlar, iki tanesini bulabildim, tekrar diktim, ama hırsımdan oturup ağlayacaktım neredeyse.
Yani demem o ki, çalışan bulsanız da mutlu olamıyorsunuz.

Gelelim mesajınızın alıntıladığım bölümüne;

Sakın böyle şeyler düşünmeyin, dilemeyin, olmasın.

Biliyor musunuz, benim sevgili eşim de bana hep böyle söylerdi, ve söylediği gibi ne kendisine ne de bana çektirmeden hiç beklemediğim bir zamanda gitti.
Eğer yaşasaydı çok daha güçlü olurdum, neşeli olurdum, umutlu olurdum, inatçı olurdum, cesur olurdum.

Siz de eşinizi düşünün, Allah ne gösterecekse boyun eğip bu günlerinizin tadını birlikte çıkarın.
Yaşam varken ölümden söz etmeyin, ne olsa bir gün hepimizin kapısını çalacak.

Ne mutlu size ki, hâlâ anneler gününü kutlayabileceğiniz doğa dostu bir anneniz var.
Doğaya gönül vermek böyle bir şey işte, Allah sağlık ve huzur içinde ömrünü uzun etsin.

Alıntı:

Kısacası huylu huyundan vazgeçemiyor..sizin de öyle kolay kolay vazgeçeceğinizi sanmıyorum..
Laf aramızda ben de sanmıyorum :)
Kavgam kendimle, bir türlü kabullenemediğim gerçeklerin öfkesi işte.

Bu forumu çok seviyorum, sadece güzel bitkilerimizi bilgilerimizi değil, dertlerimizi de paylaşma fırsatı veriyor dostlarımızla.
Aslında şu sıralar aklımdan geçmiyor değil, keşke malina bize bir "İç dökme" sayfası açsa da hafifletsek kendimizi :D

Ben de size kolaylıklar diliyorum.
Selâmlarımı sevgilerimi lütfen sevgili annenize ve eşinize de iletin.

Adalet Yağcı 08-05-2014 20:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eylülburak (Mesaj 1281411)
Nasıl özledim sizleri...Adana-Mersin- Çok istediğim Tarsus buluşmasını sabırsızlıkla beklemekteyim... Koca bahçelerde harikalar yaratmışsınız...Ben balkonu adam edemedim, debelenip duruyorum...
Sevgiler...

Sevgili eylülburak;
Doğrusu ben de özledim sizleri.
Adana grubu bu ay bir toplantı düzenleyecek büyük ihtimalle, Adana başlığında hatırlatalım.

Koca bahçe dediğiniz 300 m² bir yer, dönümlerce bahçesi olan arkadaşlarımız var onların işi çok daha zor.
Balkon için yardıma geliriz meraklanmayın :)

pria 08-05-2014 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1281540)

Sakın böyle şeyler düşünmeyin, dilemeyin, olmasın.

Biliyor musunuz, benim sevgili eşim de bana hep böyle söylerdi, ve söylediği gibi ne kendisine ne de bana çektirmeden hiç beklemediğim bir zamanda gitti.
Eğer yaşasaydı çok daha güçlü olurdum, neşeli olurdum, umutlu olurdum, inatçı olurdum, cesur olurdum.

.

Elimde olmayarak yaranızı deştiğim için özür dilerim Adalet Hanım..
Başınız sağolsun..Sevgili eşinizin rahmeti bol olsun.

Adalet Yağcı 09-05-2014 08:46

Sayın pria, sağolun.

Özre gerek yok, son zamanlarda arka arkaya kaybettiğimiz dostlarımız ve benim bu soğuk kelimeye karşı aşırı hasasiyetimden dolayı biraz fazlaca tepki verdim sanırım.
Ben özür dilerim.

Sudenur 10-05-2014 01:10

Sevgili Adalet hanım, fotoğraflarınızı paylaştığınız ilk gün "Satışa çıkaracığım belki bu evi.." yazınızı görünce yorum yazamadan kaçıverdim, tuhaf bir duyguya kapıldım, cız etti içim.. :( Emek, sevgi, fedakarlık, hatıralar, bilgi paylaşımlarınız hepsi bu sayfada, kendi bahçem de açmışcasına mutlu oluyorum yetiştirdiğiniz bitkileri gördükçe. Hevesleniyor, gelişimlerini takip ediyor, örnek almaya çalışıyor, mutlu oluyorum, potive ediyor beni enerjiniz.. :) Clematislerinizin türleri ve renkleri harika, gülleriniz, alisyumlarınız, tüm bitkileriniz öyle güzel ve coşkulu ki, Rabbim sağlıkla sürmenizi sağlar inşallah keyfini.. ;) Hostalarınızı böleceğinizden bahsetmişsiniz, kışa girmeden evvel ben de ayırmak istiyorum, dolu dolu görünsünler diye çok sık ekmiştim, iki sene de birbirlerinin üzerine binecek kadar çıldırdılar.. :)

Aysis 10-05-2014 10:25

Sevgili Adalet hanım sevgili Sudenur un dediği gibi o yazıyı yazdığınızdan beri hergün sizinle ilgili mesajları okuyup inşallah satmaz diyorum içimden. Kendim için söylüyorum gerek Jineop ve gerekse siz beni yüreklendirdiniz. Hiç bilmediğim bir konuda bahçeme nasıl bakmam gerektiğini neler yapmam gerektiğini sizlerden öğrendim. Siz ve sizin gibi doğa ve insan aşığı kişiler doğadan kopamazlar. Biliyorum çok zorlanıyorsunuz "el elin eşeğini türkü söyleye söyleye arar" diye bir söz vardır. Kimse istediğiniz bir işi sizin istediğiniz gibi yapamaz. Yıllar yılı (35) işçi çalıştırmış bir mühendis olarak söylüyorum sonunda olanla yetinmeye alışıyorsunuz.

Dileğim gönlünüze uygun birisini bulabilmeniz. Siz zaten bahçenizi oturtmuşsunuz. Belirli zamanlarda evin ve bahçenin bakımını sizin anladığınız biçime yakın yapabilecek bir kadın bir erkek bulabilirseniz ne olur bu fikirden vazgeçin. Biliyorum derdiniz para değil. Sonunda hepimizin gücü azalıp her geçen gün biraz daha çabuk yorulur hale geliyoruz. Bu durum bize hayat veren bu bahçe ve evden vazgeçirmesin.

O güzellikler ve çiçekler içinde sağlıklı olun ve ne olur biraz daha düşünüp beni jineopdan sonra bir de siziz bırakmayın.

tarla kuşu 10-05-2014 15:56

Sevgili Adalet hanım, bahçenizin ancak bir kısmını gezebildim. Gördüklerim harika. Sağlıkla bahçenizde güzel günler geçirmeniz dileğiyle... Ben bahçenizi gezmeye devam ediyorum...

Benol Hazaroğlu 11-05-2014 12:19

Ben de hiç sevemedim satış haberinizi. Bahçeler bizleri öyle güzel oyalıyor, hayata bağlı tutup motive ediyorki. Küçükte olsa, zorluğuda olsa gidebildiği yere kadar gitsin isterim.
Vazgeçin bu sevdadan.

cemo 14-05-2014 14:15

Hop hop hoppp...neler oluyor burada bakayım:)

Yok öyle bizi bırakıp gitmek. Bahceni ve seni görmeden duramam ki ben:(

Burada fotoğraf olarak gördüğüm her kare, seninle bir paylaşım ve seni hissetmek benim için.

Bahçeyi satarsan senden uzak kalırım korkusu sardı birden beni.:(:( Elbet yine görüşürüz, lakin burada bahçeni görmek, her an seni görmek, senden haber almak benim için. (Diğer bahçe sahibi, balkon sahibi arkadaşlar için de aynıdır hislerim)

Epeydir siteye girememiştim, bugün bir bakayım dedim ki, o ne :eek::eek:

Sen hep burada kal cannnnnn;)

06dilek 14-05-2014 15:26

Selam Çok Sayın Adelet Yağcı hanfendi. Bugün formmu gezerken sizin paylaştığnız bahçeyi satmak gibi bir düşünceniz olan mesajı okudum.

Ben henüz bu formda çok yeni bir üyeyim ayni zamdada yeni, yeni bahçe kuramya çalışan biriyim.

Ben sizi daha bu formma üye olmadan taaa yaklaşık 2/3 yıl önce tanıdım sayılır nasıl derseniz nette gezerken bitkilerle ilgili bazı paylaşımlar ararken sizin sayfanızla tanıştım
ve ondan sonrada ağaçlar netle tanıştım yani demem şuki siz vesile oldunuz benim burdaki güzel yürekli arkdaşları tanımama

Ve üye olduğum günden beri sizin paylaşımlarınızı, notlarınızı büyük bir merak içinde takip ediyorum ve her seferinden sizden nekdar çok öğreneceğim şeyler olduğunu düşünüyorum.

Kısacası siz ve sizin gibi güzel yürekli insanlara biz yeni üyelerin çok ihtiyacı var bilmemki düşüncelerimi anlatabildimmi? Size sonsuz sevgi ve saygılarımı gönderiyorum kendinize iyi bakın.

Adalet Yağcı 19-05-2014 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1282171)
Sevgili Adalet hanım, fotoğraflarınızı paylaştığınız ilk gün "Satışa çıkaracığım belki bu evi.." yazınızı görünce yorum yazamadan kaçıverdim, tuhaf bir duyguya kapıldım, cız etti içim.. :( Emek, sevgi, fedakarlık, hatıralar, bilgi paylaşımlarınız hepsi bu sayfada, kendi bahçem de açmışcasına mutlu oluyorum yetiştirdiğiniz bitkileri gördükçe. Hevesleniyor, gelişimlerini takip ediyor, örnek almaya çalışıyor, mutlu oluyorum, potive ediyor beni enerjiniz.. :) Clematislerinizin türleri ve renkleri harika, gülleriniz, alisyumlarınız, tüm bitkileriniz öyle güzel ve coşkulu ki, Rabbim sağlıkla sürmenizi sağlar inşallah keyfini.. ;) Hostalarınızı böleceğinizden bahsetmişsiniz, kışa girmeden evvel ben de ayırmak istiyorum, dolu dolu görünsünler diye çok sık ekmiştim, iki sene de birbirlerinin üzerine binecek kadar çıldırdılar.. :)

Sevgili Sudenur;
Her baharda böyle bir duyguya kapılıyorum işte :(
Yapılacak işler gözümü korkutuyor, şehirle arası tam 34 km. Ankara İstanbul şartlarında uzak sayılmaz tabii de bana uzak geliyor.

Ne yapsam ne kadar çalışsam istediğim performansı gösteremiyorum, canım sıkılıyor bu duruma.
Bu seneyi bir atlatalım bakalım, seneye Allah kerim.
Bahçemi bıraksam bile siz güzel dostlarımdan ayrılamam :(

Adalet Yağcı 19-05-2014 19:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aysis (Mesaj 1282230)
Sevgili Adalet hanım sevgili Sudenur un dediği gibi o yazıyı yazdığınızdan beri hergün sizinle ilgili mesajları okuyup inşallah satmaz diyorum içimden. Kendim için söylüyorum gerek Jineop ve gerekse siz beni yüreklendirdiniz. Hiç bilmediğim bir konuda bahçeme nasıl bakmam gerektiğini neler yapmam gerektiğini sizlerden öğrendim. Siz ve sizin gibi doğa ve insan aşığı kişiler doğadan kopamazlar. Biliyorum çok zorlanıyorsunuz "el elin eşeğini türkü söyleye söyleye arar" diye bir söz vardır. Kimse istediğiniz bir işi sizin istediğiniz gibi yapamaz. Yıllar yılı (35) işçi çalıştırmış bir mühendis olarak söylüyorum sonunda olanla yetinmeye alışıyorsunuz.

Dileğim gönlünüze uygun birisini bulabilmeniz. Siz zaten bahçenizi oturtmuşsunuz. Belirli zamanlarda evin ve bahçenin bakımını sizin anladığınız biçime yakın yapabilecek bir kadın bir erkek bulabilirseniz ne olur bu fikirden vazgeçin. Biliyorum derdiniz para değil. Sonunda hepimizin gücü azalıp her geçen gün biraz daha çabuk yorulur hale geliyoruz. Bu durum bize hayat veren bu bahçe ve evden vazgeçirmesin.

O güzellikler ve çiçekler içinde sağlıklı olun ve ne olur biraz daha düşünüp beni jineopdan sonra bir de siziz bırakmayın.

Sevgili Aysis;
Beni duygulandırdınız, yazdıklarınızı tekrar tekrar okudum, geçmişteki fotoğraflara baktım.
Gerçekten çok çaba sarfetmişim, her köşesinde emeğim var, kıyamıyorum.

Açık havada çalışmanın beni ne kadar mutlu ettiğini hissettim Pazar günü.
Ne yorulduğumu ne acıktığımı hissetmiyorum çalışırken, ancak akşam olup terasta ayaklarımı uzatıp çayımı yudumlarken kollarımın bacaklarımın ağrısından anlıyorum :)

Sevgili Jineop'umuzdan sonra daha bir yavaşladım, bir türlü eski havamı bulamıyorum.
Her şey anlamsız gelmeye başladı, siz dostlarım olmasa tutunamazdım, iyi ki varsınız ve iyi ki ben buradayım.

Bu senenin işlerini kolayladım, şimdilik tabii.
Bahçemin güzelliklerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Adalet Yağcı 19-05-2014 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu (Mesaj 1282320)
Sevgili Adalet hanım, bahçenizin ancak bir kısmını gezebildim. Gördüklerim harika. Sağlıkla bahçenizde güzel günler geçirmeniz dileğiyle... Ben bahçenizi gezmeye devam ediyorum...

Sevgili tarla kuşu;

Önce nick'inizi çok beğendiğimi söylemeliyim, iddiasız çalışkan mütevazı tarla kuşu :)

Bahçemi beğenmenize sevindim, iyi seyirler diliyorum.

Adalet Yağcı 19-05-2014 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 1283665)
Hop hop hoppp...neler oluyor burada bakayım:)

Yok öyle bizi bırakıp gitmek. Bahceni ve seni görmeden duramam ki ben:(

Burada fotoğraf olarak gördüğüm her kare, seninle bir paylaşım ve seni hissetmek benim için.

Bahçeyi satarsan senden uzak kalırım korkusu sardı birden beni.:(:( Elbet yine görüşürüz, lakin burada bahçeni görmek, her an seni görmek, senden haber almak benim için. (Diğer bahçe sahibi, balkon sahibi arkadaşlar için de aynıdır hislerim)

Epeydir siteye girememiştim, bugün bir bakayım dedim ki, o ne :eek::eek:

Sen hep burada kal cannnnnn;)

Ah cemo'm, anlarsan bir tek sen anlarsın halimden.
Bahçemi geldip gördün, avuç içi kadar yerle didişip duruyorum.

Hatırlarsan geçen sene sabahın köründe yolda kalmıştım, dağın başında kurtarma bekledim.

Yine de sen bakma esip yağdığıma, "Sahibinden satılık" afişini yazdırdım ama asmaya bir türlü elim varmadı.
Kafam çok karışık be cemo...

Adalet Yağcı 19-05-2014 20:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 06dilek (Mesaj 1283686)
Selam Çok Sayın Adelet Yağcı hanfendi. Bugün formmu gezerken sizin paylaştığnız bahçeyi satmak gibi bir düşünceniz olan mesajı okudum.

Ben henüz bu formda çok yeni bir üyeyim ayni zamdada yeni, yeni bahçe kuramya çalışan biriyim.

Ben sizi daha bu formma üye olmadan taaa yaklaşık 2/3 yıl önce tanıdım sayılır nasıl derseniz nette gezerken bitkilerle ilgili bazı paylaşımlar ararken sizin sayfanızla tanıştım
ve ondan sonrada ağaçlar netle tanıştım yani demem şuki siz vesile oldunuz benim burdaki güzel yürekli arkdaşları tanımama

Ve üye olduğum günden beri sizin paylaşımlarınızı, notlarınızı büyük bir merak içinde takip ediyorum ve her seferinden sizden nekdar çok öğreneceğim şeyler olduğunu düşünüyorum.

Kısacası siz ve sizin gibi güzel yürekli insanlara biz yeni üyelerin çok ihtiyacı var bilmemki düşüncelerimi anlatabildimmi? Size sonsuz sevgi ve saygılarımı gönderiyorum kendinize iyi bakın.

Sevgili 06dilek;

Ne kadar mutlu oldum, demek benim paylaşımlarım vesile oldu forumla tanışmanıza.
Gerçekten bu forumdaki dostluklara paha biçilemez, her birinizin yaşamımda çok büyük yerleriniz var.
İnşallah bir toplantıda yüz yüze tanışma fırsatımız olur.

Doğa dostu tüm üyelere elimden geldiğince bildiğim, denediğim her türlü bilgiyi seve seve paylaşırım.
Benim de sizlere, beni onurlandıran, güç veren paylaşımlarınıza ihtiyacım var.

Hafta sonunu yine yaylada geçirdim, sizler için yeni fotoğraflar çektim, beğenecenizi biliyorum :)
İçten sevgilerimle...

Adalet Yağcı 19-05-2014 20:23

3 Eklenti(ler)
Mayısın ilk haftası sürekli yağan yağmur nedeni ile bahçeye gidememiştim.
Hafta sonu yine erkenden yollara düştüm, bolca da fotoğraf çektim.
Önceki haftanın fotoğraflarından farkı biraz daha gelişmiş olmaları.

Mayıs gülleri ile başlamak istiyorum.
Bu gülleri toplayıp biraz şurup biraz da reçel yaptım.
Fotoğraf kıvamına geldiklerinde onları da fotoğraflayacağım :)

Eklenti 494170

Eklenti 494171

Eklenti 494172

Adalet Yağcı 19-05-2014 20:26

3 Eklenti(ler)
Solo güllerle devam edelim.

Eklenti 494177

Eklenti 494174

Eklenti 494176

Adalet Yağcı 19-05-2014 20:31

3 Eklenti(ler)
Ve yine güller...

Eklenti 494178

Eklenti 494179

Eklenti 494180

Adalet Yağcı 19-05-2014 20:33

4 Eklenti(ler)
Ve tabii Clematisler...

Eklenti 494181

Eklenti 494182

Eklenti 494183

Eklenti 494184

Adalet Yağcı 19-05-2014 20:41

2 Eklenti(ler)
Altın yapraklı Melissa, minicik bir saksıda geldi bana sevgili gilan tarafından.
Öyle güzel bir yer örtücü ki, ayak basılmayan yerler için ideal, üstelik eksi beşlere dayanıklı.
Clematislerimin diplerini bu yerörtücü ile malçlama yapıyorum, böylece diplerine yerleştirdiğim ağaç kabuklarını çıkartabileceğim.

Eklenti 494188

Eklenti 494189

Adalet Yağcı 19-05-2014 21:14

4 Eklenti(ler)
Bodrum papayası.

Eklenti 494191

Eklenti 494192

Pensetamon.

Eklenti 494193

Eklenti 494194

Adalet Yağcı 19-05-2014 21:20

3 Eklenti(ler)
Geçen yıldan kalanlar...
Boşluklara Bauhaus'tan aldığım Dahlialar dikildi.

Eklenti 494195

Yer minesi, ne kıştan korkuyor ne de güneşten.

Eklenti 494196

Eklenti 494197

Adalet Yağcı 19-05-2014 21:25

3 Eklenti(ler)
Veronica Blue, dakikalarca seyrediyorum.
Yayılıcı çok yıllık ve kışa dayanıklı.

Eklenti 494198

Eklenti 494199

Eklenti 494200

Adalet Yağcı 19-05-2014 21:28

2 Eklenti(ler)
Geranium Maderense.

Eklenti 494201

Eklenti 494202

Adalet Yağcı 19-05-2014 21:31

3 Eklenti(ler)
Salvia.
Dona dayanıklı olup olmadığını bilmediğim için bir tane aldım.
Akıllı olursa seneye arkadaşlarını çağırabilirim :)

Eklenti 494203

Eklenti 494204

Eklenti 494205

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025