![]() |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Bu senenin gözalıcı bitkilerinden, yüksükotu.
Bir kaç yıl önce tohumdan yetiştirmiştim. Eklenti 407465 Eklenti 407466 Eklenti 407467 Eklenti 407468 |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Çok gösterişli bir bitki yüksükotu, çok yıllık olması da cabası.
Diğer renklerine de ulaşmak için çoğaltılacak. Eklenti 407469 Eklenti 407470 Eklenti 407472 Eklenti 407473 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Güllerin nefis clematisleri geçmiş. Bu Gladiolus italicus :) |
3 Eklenti(ler)
Geranium, çok zarif bir bitki, bu kışı bahçede geçirdi.
Eklenti 407484 Yer sabah sefası(teşekkürler gilan :)) Eklenti 407483 Eklenti 407482 |
3 Eklenti(ler)
Küpe çiçeği konusunda biraz beceriksizim, yine de bunları kurtarmayı başardım :)
Eklenti 407485 Eklenti 407486 Eklenti 407487 |
Sn. Adalet hm. bütün bitkileriniz çok güzel, maşallah..
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Mevsim sonunda lobelya saksılarını boşaltmıyorum, kuruyan dalları kesip toprağa yatırıyorum.
Baharda bir çok miniş lobelyam oluyor :cool: Bu kış boyu yaşamış, compakt türü. Eklenti 407491 Eklenti 407492 Bunlar da kendiliğinden çimlenen sarkan lobelyalar. Eklenti 407490 |
Alıntı:
Sevgili Adalet hanım, bahçenizin her bir köşesi övgüye değer, aynı bitkiler farklı zamanlarda ve farklı açılarda çekildiği için hiç de tekrar olmuyor. Bu güzel bahçeden bol bol fotoğraf istiyoruz, lütfen.;) Sadece beğen tuşu yetmedi bitkilerle ilgili yorumlarımı da yazayım.:) Önce clematisler şahane, ilk sizin bahçenizde tanıdım ve sevdim bu çiçeği. Ağaç şakayık ona keza, benim de var fakat çok küçük, bu yıl açmayacak sanırım. Sarıkız, tam sarı kız olmuş, gece mumları çok hoş, ama ben yüksük otuna bayıldım. O nasıl bir güzelliktir öyle. Tohum takastan gelen yüksük otu tohumlarımı çimlendirmeyi başaramadım, hâlâ çimlenmelerini bekliyorum.:) Gülleri de unutmadım, hepsi çok güzel, ama ille de beyaz sarmaşık. Beyazın asaleti başka oluyor. Paylaştığınız için teşekkürler, tekrar oluyor diye eklememezlik etmeyin, gelişmeleri bekliyoruz. Sevgiyle... |
3 Eklenti(ler)
Kiwilerle bu haftaki gösterimiz bitiyor.
Çok güzel çiçeklenmiş ama, hepsi meyve olmayacak, sadece dişi çiçekler meyve tutuyor. Eklenti 407495 Eklenti 407494 Eklenti 407493 |
Alıntı:
Çok yorucu, hele tek başına başa çıkmak çok zor. İlaçlama dahil her şeyi ile ben ilgileniyorum, kimseye güvenim yok. Aklımda bir yığın iş var, kimini zamansızlıktan, kimini gücüm yetmediğinden kimini de ekonomik sebeplerden dolayı yapamıyorum. Yine de her geçen gün biraz daha oturuyor. Sırası gelen podyuma çıkacaktır merak etme sen :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben bu Gladiolus italicus lardan bahçeme dikeyim, çok hoştu. İsim için teşekkür ederim. |
Alıntı:
Yüksükotunu herkese tavsiye ederim, grup halinde dikildiğinde süper olacaktır. |
Sevgili Adalet hanım,bu bahçeye ne denir?Cevap:-Pes denir;)
Sizi gönülden kutlarım,hemen hemen her üyenin bahçesinde clematis var ama sizinkiler daha bir canlı ,bakımlı.. Herkeste gül var ama, o beyaz sarmaşık gibisi yok,digitalis,sarıkız diğer güller..hangi birine bakacağımı şaşırdım. Elleriniz dert görmesin,( o beyaz gülden kasım ayında çelik istiyorum)gözümüz gönlümüz şenlendi,sağlıkla kalın... |
Bizim arapsaçı köşesi ne olmuş öyle? Çok az kalmış, hele bi çimler de sıklaşsın, yakında bahçe dergilerine çıkacak o köşe. :cool:
Ortadaki öbekte neler var? Tam o fotoğrafta yüksükotu ne güzel poz vermiş yandan diyecektim ki bi baktım aşağıda boylu boyunca fotoğrafı gelmiş zaten. Çok güzel dolu dolu çiçeklenmiş, bayıldım. Orada aşağıda bir de hosta dikkatimi çekti, o da iyice yayılmış gibi. Clematisler her zamanki gibi muhteşem. Bu ville de lyon en sevdiğim türlerinden biri zaten, çok dolgun bir renk tonu var. Pembe güllerinse neredeyse kokusunu aldım ekrandan. Zihin nasıl bir oyun oynuyorsa artık. :) Beyaz güle ise söyleyecek söz yok... Daha ağaç şakayık, sarıkız, hazeranlar... Hangi birine ne demeli... ;) |
Alıntı:
Kasımda Mersin'de olmaya bilirim. |
Alıntı:
Daha düzenlenmeyi bekleyen köşeler var, bu bölümde epey temizlik yapıldı. Hasta bir erik ağacı vardı, onu kestik, ortada hiç üzüm vermeyen 8 üzüm kütüğünü söktüm. Kenardaki 3 adet ribes arka bahçeye taşınacak ama, bu sene zamanını kaçırdım. Ribeslerin yerine clematisler, lupinler, yüksükotu gibi uzun bitkiler istiyorum. Orta bölüm çapı 1,5 mt. iç kısma tohumları sayın Orhan Özbilgiç'ten gelen kasımpatı çiçekli zinnialar dikildi, 50 kökten fazla. En dışına da bodur dahlialar diktim. Çim düzgün çıkarsa çok mutlu olacağım, çok yağmur yağmış, şimdilik bazı yerler kel görünüyor ama daha 15 gün oldu bekleyelim bakalım. |
Adalet hanım ,
çim ektiğiniz bölüm çok güzel olacak ... sizin bitkileriniz hem çok sağlıklı hem de gösterişli, bu yeni düzenlemeyle daha da albenili görünecekler . Ben çok beğendim , yorgunluğunuza değecek emin olun. Ellerinize sağlık. |
Sevgili nurcanaybay;
Ben de güzel olmasını umuyor, bunun için dua ediyorum :) Bu mevsimde tüm bahçeler çok keyifliler, hava iyice ısındığında neler olacak bakalım. Çim bölümüne girerken beyaz ferforje bir taç yapıp, üzerine asma gül ve clematisler sardırmak istiyorum. Bir de çimlerin ortasına yine beyaz ferforjeden iki kişilik bir bank veya, bir sandalye düşünüyorum. Bakalım zamanla neler yapabileceğimi hep birlikte göreceğiz :) Sevgiler. |
Beğen beğen beğen beğenmeyip ne yapacaksınki hepsi çok güzel ellerinize sağlık.
SEVGİLER SELAMLAR |
Adalet hocam, bu yüksükotu çiçeği hatmi ile akraba mı? Benzettim biraz. Çok hoşmuş;)
|
Sevgili Adalat Yağcı bahçeniz mükemmel. Küpeler konusunda başarısız olduğunuzu yazmışsınız. Bu başarısız hâlinizse benim gibiler ne yapsın. Ellerinize sağlık. Bol çiçeğini görün inşallah.
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Teşekkür ederim. Campanula hiç aklıma gelmemişti. Bir şey daha öğrendim.
|
Yanlış yönlendirmeyeyim Cymbelina, araştırıp yazayım daha sonra.
http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...eri/4185-2.htm Burada yüksükotu hakkında bilgiler var, inceler misin? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025