agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 20-05-2013 21:14

3 Eklenti(ler)
Ve güller...

Eklenti 407461

Eklenti 407462

Eklenti 407463

Adalet Yağcı 20-05-2013 21:18

4 Eklenti(ler)
Bu senenin gözalıcı bitkilerinden, yüksükotu.
Bir kaç yıl önce tohumdan yetiştirmiştim.

Eklenti 407465

Eklenti 407466

Eklenti 407467

Eklenti 407468

h_dogan 20-05-2013 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1157900)
Buna bayılıyorum, kokusu müthiş.

Eklenti 407451

Eklenti 407452

Eklenti 407453

Rengi de müthiş. Ellerinize sağlık. Ayrıca yüksüklere de bayıldım hep ekeceğim diyorum daha kısmet olmadı.

Adalet Yağcı 20-05-2013 21:22

4 Eklenti(ler)
Çok gösterişli bir bitki yüksükotu, çok yıllık olması da cabası.
Diğer renklerine de ulaşmak için çoğaltılacak.

Eklenti 407469

Eklenti 407470

Eklenti 407472

Eklenti 407473

Adalet Yağcı 20-05-2013 21:25

2 Eklenti(ler)
Gece mumu her zamanki zerafeti ile..

Eklenti 407476

Eklenti 407477

Adalet Yağcı 20-05-2013 21:26

2 Eklenti(ler)
Bu da benim sarı kızım :)

Eklenti 407479

Eklenti 407480

jineop 20-05-2013 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1150798)
Mersin'de hafta sonları yaylada evi olanlar yollara dökülür, up uzun konvoy oluşur bazan, sabırsız sürücüler oldukça virajlı ve rampa olan yerlerde bile kuralları ihlâl ederler.
Kalabalığa kalmayayım diye saat 06:30 gibi yollara düştüm.
Epeyce de yüküm var, 24lük dört viyol, yaylaya götürmem gereken bir yığın eşya, yiyecek vs.

Yolda ciddi denebilecek bir kaç rampa var, birincisini çıkarken baktım çekmiyor, eyvah ki ne eyvah, motordan hiç anlamam :)
Ama çaresiz devam etmek için dua etmeye başladım, mümkünü yok araba gitmiyor, garip bir inleme sesi ile bi şeyler anlatmaya çalışıyor ama dedim ya, motordan filan anlamam.

Neyse uygun bir yer bulup arabayı çektim.
Kendi kendime gülsem mi, ağalsam mı bilemedim.
Söylemesi ayıptır bir sigara yaktım, yollarda kimseler yok, dağın başında kaldım bi başıma.

Bir süre sonra çekici çağırmaya karar verdim, lastikleri değiştirdiğimde ücretsiz yol yardımı paketi de vermişlerdi.
Bir saat sonra çekici geldi, doğru servise çektik, turbo filtrede sorun varmış o her ne ise.
Değiştirdiler ve ben yine o kalabalık trafiğe düştüm :)

Bunları neden yazdım, çekiciyi beklerken etrafı dolaştım biraz, endemik olduğunu düşündüğüm bir kaç güzel bitki fotoğrafladım, bu uzun giriş bunun içindi efendim.

Her tarafta bunlardan vardı, dağ orkidesine benziyordu.

Eklenti 400842

Eklenti 400843

Eklenti 400844

Eklenti 400845

Eklenti 400846

Ablam seni çok özledim . Peki neden aramıyorsun o zaman diyen halin gözümde canlanıyor. Telefonum değişti yine :( Yeni telefon arızalı çıkınca tekrar değiştirmek zorunda kaldım. Yarın kesin numaraları aktaracağım.

Güllerin nefis clematisleri geçmiş. Bu Gladiolus italicus :)

Adalet Yağcı 20-05-2013 21:30

3 Eklenti(ler)
Geranium, çok zarif bir bitki, bu kışı bahçede geçirdi.

Eklenti 407484

Yer sabah sefası(teşekkürler gilan :))

Eklenti 407483

Eklenti 407482

Adalet Yağcı 20-05-2013 21:33

3 Eklenti(ler)
Küpe çiçeği konusunda biraz beceriksizim, yine de bunları kurtarmayı başardım :)

Eklenti 407485

Eklenti 407486

Eklenti 407487

Nevzat 20-05-2013 21:33

Sn. Adalet hm. bütün bitkileriniz çok güzel, maşallah..

Adalet Yağcı 20-05-2013 21:37

2 Eklenti(ler)
Meşhur hazeranlarım açmaya başlamış.

Eklenti 407488

Eklenti 407489

Adalet Yağcı 20-05-2013 21:42

3 Eklenti(ler)
Mevsim sonunda lobelya saksılarını boşaltmıyorum, kuruyan dalları kesip toprağa yatırıyorum.
Baharda bir çok miniş lobelyam oluyor :cool:

Bu kış boyu yaşamış, compakt türü.

Eklenti 407491

Eklenti 407492

Bunlar da kendiliğinden çimlenen sarkan lobelyalar.

Eklenti 407490

Sevgi Durul 20-05-2013 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1157867)
Bir süredir yeni fotoğraf yükleyemedim.
Aslında her hafta bahçeyi biraz daha gelişmiş buluyorum ama, aynı bitkileri fotoğraflayıp durmak da istemiyordum.
Yine de dayanamadım.

Sevgili Adalet hanım, bahçenizin her bir köşesi övgüye değer, aynı bitkiler farklı zamanlarda ve farklı açılarda çekildiği için hiç de tekrar olmuyor. Bu güzel bahçeden bol bol fotoğraf istiyoruz, lütfen.;)

Sadece beğen tuşu yetmedi bitkilerle ilgili yorumlarımı da yazayım.:)

Önce clematisler şahane, ilk sizin bahçenizde tanıdım ve sevdim bu çiçeği.

Ağaç şakayık ona keza, benim de var fakat çok küçük, bu yıl açmayacak sanırım.

Sarıkız, tam sarı kız olmuş, gece mumları çok hoş, ama ben yüksük otuna bayıldım. O nasıl bir güzelliktir öyle. Tohum takastan gelen yüksük otu tohumlarımı çimlendirmeyi başaramadım, hâlâ çimlenmelerini bekliyorum.:)

Gülleri de unutmadım, hepsi çok güzel, ama ille de beyaz sarmaşık. Beyazın asaleti başka oluyor.

Paylaştığınız için teşekkürler, tekrar oluyor diye eklememezlik etmeyin, gelişmeleri bekliyoruz. Sevgiyle...

Adalet Yağcı 20-05-2013 21:46

3 Eklenti(ler)
Kiwilerle bu haftaki gösterimiz bitiyor.
Çok güzel çiçeklenmiş ama, hepsi meyve olmayacak, sadece dişi çiçekler meyve tutuyor.

Eklenti 407495

Eklenti 407494

Eklenti 407493

Adalet Yağcı 20-05-2013 21:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1157939)
Sevgili Adalet hanım, bahçenizin her bir köşesi övgüye değer, aynı bitkiler farklı zamanlarda ve farklı açılarda çekildiği için hiç de tekrar olmuyor. Bu güzel bahçeden bol bol fotoğraf istiyoruz, lütfen.;)

Sevgili Durul'cuğum, bazan "iyi ki bahçem var yoksa n'apardım" diye düşünüyorum.
Çok yorucu, hele tek başına başa çıkmak çok zor.
İlaçlama dahil her şeyi ile ben ilgileniyorum, kimseye güvenim yok.

Aklımda bir yığın iş var, kimini zamansızlıktan, kimini gücüm yetmediğinden kimini de ekonomik sebeplerden dolayı yapamıyorum.
Yine de her geçen gün biraz daha oturuyor.

Sırası gelen podyuma çıkacaktır merak etme sen :)

Adalet Yağcı 20-05-2013 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nevzat (Mesaj 1157931)
Sn. Adalet hm. bütün bitkileriniz çok güzel, maşallah..

Teşekkürler Nevzat bey, sizin bahçenizle yarışamasam da "adım Hıdır" :)

Adalet Yağcı 20-05-2013 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 1157924)
Ablam seni çok özledim . Peki neden aramıyorsun o zaman diyen halin gözümde canlanıyor. Telefonum değişti yine :( Yeni telefon arızalı çıkınca tekrar değiştirmek zorunda kaldım. Yarın kesin numaraları aktaracağım.

Güllerin nefis clematisleri geçmiş. Bu Gladiolus italicus :)

Sevgili Jineop'um, ben senin ne kadar yoğun çalıştığını biliyorum, biraz zaman bulunca da bahçeye atıyorsun kendini.

Ben bu Gladiolus italicus lardan bahçeme dikeyim, çok hoştu.
İsim için teşekkür ederim.

Adalet Yağcı 20-05-2013 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1157915)
Rengi de müthiş. Ellerinize sağlık. Ayrıca yüksüklere de bayıldım hep ekeceğim diyorum daha kısmet olmadı.

Teşekkür ederim sayın h_dogan.
Yüksükotunu herkese tavsiye ederim, grup halinde dikildiğinde süper olacaktır.

neslihan0602 21-05-2013 00:40

Sevgili Adalet hanım,bu bahçeye ne denir?Cevap:-Pes denir;)
Sizi gönülden kutlarım,hemen hemen her üyenin bahçesinde clematis var ama sizinkiler daha bir canlı ,bakımlı.. Herkeste gül var ama, o beyaz sarmaşık gibisi yok,digitalis,sarıkız diğer güller..hangi birine bakacağımı şaşırdım.
Elleriniz dert görmesin,( o beyaz gülden kasım ayında çelik istiyorum)gözümüz gönlümüz şenlendi,sağlıkla kalın...

gilan 21-05-2013 07:57

Bizim arapsaçı köşesi ne olmuş öyle? Çok az kalmış, hele bi çimler de sıklaşsın, yakında bahçe dergilerine çıkacak o köşe. :cool:
Ortadaki öbekte neler var?
Tam o fotoğrafta yüksükotu ne güzel poz vermiş yandan diyecektim ki bi baktım aşağıda boylu boyunca fotoğrafı gelmiş zaten. Çok güzel dolu dolu çiçeklenmiş, bayıldım. Orada aşağıda bir de hosta dikkatimi çekti, o da iyice yayılmış gibi.

Clematisler her zamanki gibi muhteşem. Bu ville de lyon en sevdiğim türlerinden biri zaten, çok dolgun bir renk tonu var.

Pembe güllerinse neredeyse kokusunu aldım ekrandan. Zihin nasıl bir oyun oynuyorsa artık. :) Beyaz güle ise söyleyecek söz yok...

Daha ağaç şakayık, sarıkız, hazeranlar... Hangi birine ne demeli... ;)

Adalet Yağcı 21-05-2013 09:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi neslihan0602 (Mesaj 1157999)
Sevgili Adalet hanım,bu bahçeye ne denir?Cevap:-Pes denir;)
Sizi gönülden kutlarım,hemen hemen her üyenin bahçesinde clematis var ama sizinkiler daha bir canlı ,bakımlı.. Herkeste gül var ama, o beyaz sarmaşık gibisi yok,digitalis,sarıkız diğer güller..hangi birine bakacağımı şaşırdım.
Elleriniz dert görmesin,( o beyaz gülden kasım ayında çelik istiyorum)gözümüz gönlümüz şenlendi,sağlıkla kalın...

Teşekkürler sevgili neslihan0602, Kasım ayına kalmasın, Eylülde ya da Ekimde hatırlatırsanız çelik gönderirim size.
Kasımda Mersin'de olmaya bilirim.

Adalet Yağcı 21-05-2013 10:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1158049)
Bizim arapsaçı köşesi ne olmuş öyle? Çok az kalmış, hele bi çimler de sıklaşsın, yakında bahçe dergilerine çıkacak o köşe. :cool:
Ortadaki öbekte neler var?
Tam o fotoğrafta yüksükotu ne güzel poz vermiş yandan diyecektim ki bi baktım aşağıda boylu boyunca fotoğrafı gelmiş zaten. Çok güzel dolu dolu çiçeklenmiş, bayıldım. Orada aşağıda bir de hosta dikkatimi çekti, o da iyice yayılmış gibi.

Clematisler her zamanki gibi muhteşem. Bu ville de lyon en sevdiğim türlerinden biri zaten, çok dolgun bir renk tonu var.

Pembe güllerinse neredeyse kokusunu aldım ekrandan. Zihin nasıl bir oyun oynuyorsa artık. :) Beyaz güle ise söyleyecek söz yok...

Daha ağaç şakayık, sarıkız, hazeranlar... Hangi birine ne demeli... ;)

Sevgili gilan;
Daha düzenlenmeyi bekleyen köşeler var, bu bölümde epey temizlik yapıldı.
Hasta bir erik ağacı vardı, onu kestik, ortada hiç üzüm vermeyen 8 üzüm kütüğünü söktüm.
Kenardaki 3 adet ribes arka bahçeye taşınacak ama, bu sene zamanını kaçırdım.
Ribeslerin yerine clematisler, lupinler, yüksükotu gibi uzun bitkiler istiyorum.

Orta bölüm çapı 1,5 mt. iç kısma tohumları sayın Orhan Özbilgiç'ten gelen kasımpatı çiçekli zinnialar dikildi, 50 kökten fazla.
En dışına da bodur dahlialar diktim.
Çim düzgün çıkarsa çok mutlu olacağım, çok yağmur yağmış, şimdilik bazı yerler kel görünüyor ama daha 15 gün oldu bekleyelim bakalım.

nurcanaybay 21-05-2013 12:07

Adalet hanım ,
çim ektiğiniz bölüm çok güzel olacak ... sizin bitkileriniz hem çok sağlıklı hem de gösterişli,

bu yeni düzenlemeyle daha da albenili görünecekler .

Ben çok beğendim , yorgunluğunuza değecek emin olun.
Ellerinize sağlık.

Adalet Yağcı 21-05-2013 12:22

Sevgili nurcanaybay;
Ben de güzel olmasını umuyor, bunun için dua ediyorum :)

Bu mevsimde tüm bahçeler çok keyifliler, hava iyice ısındığında neler olacak bakalım.

Çim bölümüne girerken beyaz ferforje bir taç yapıp, üzerine asma gül ve clematisler sardırmak istiyorum.
Bir de çimlerin ortasına yine beyaz ferforjeden iki kişilik bir bank veya, bir sandalye düşünüyorum.
Bakalım zamanla neler yapabileceğimi hep birlikte göreceğiz :)
Sevgiler.

kılıç 21-05-2013 13:16

Beğen beğen beğen beğenmeyip ne yapacaksınki hepsi çok güzel ellerinize sağlık.
SEVGİLER SELAMLAR

Cymbelina 21-05-2013 16:39

Adalet hocam, bu yüksükotu çiçeği hatmi ile akraba mı? Benzettim biraz. Çok hoşmuş;)

dağçiçeği 21-05-2013 17:10

Sevgili Adalat Yağcı bahçeniz mükemmel. Küpeler konusunda başarısız olduğunuzu yazmışsınız. Bu başarısız hâlinizse benim gibiler ne yapsın. Ellerinize sağlık. Bol çiçeğini görün inşallah.

Adalet Yağcı 21-05-2013 17:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıç (Mesaj 1158252)
Beğen beğen beğen beğenmeyip ne yapacaksınki hepsi çok güzel ellerinize sağlık.
SEVGİLER SELAMLAR

Teşekkürler sevgili kılıç.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1158361)
Adalet hocam, bu yüksükotu çiçeği hatmi ile akraba mı? Benzettim biraz. Çok hoşmuş;)

Campanula ile akraba olduğunu sanıyordum Cymbelina, hatmi ile olabilirmi bilmiyorum :(

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1158378)
Sevgili Adalat Yağcı bahçeniz mükemmel. Küpeler konusunda başarısız olduğunuzu yazmışsınız. Bu başarısız hâlinizse benim gibiler ne yapsın. Ellerinize sağlık. Bol çiçeğini görün inşallah.

Benimki başarı sayılmaz sevgili dağçiçeği, sevgili cemo ve alcen'in küpelerini gördükten sonra bunlar pek sönük göründü gözüme :)

Cymbelina 21-05-2013 19:05

Teşekkür ederim. Campanula hiç aklıma gelmemişti. Bir şey daha öğrendim.

Adalet Yağcı 21-05-2013 20:21

Yanlış yönlendirmeyeyim Cymbelina, araştırıp yazayım daha sonra.

http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...eri/4185-2.htm

Burada yüksükotu hakkında bilgiler var, inceler misin?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025