agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 09-09-2012 08:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1016742)
Adalet Hanım; peki verbanalara özel bir bakım uyguluyor musunuz? Gübre, budama gibi...

Sevgili YeniGine, verbenanın solan çiçeklerini keserek uzaklaştırıyorum.
Tüm bitkiler gibi tohum yapmaya bıraktığımda bitki yoruluyor.
Bitkinin daha aktif çiçeklenmesi için tohum yapmasına izin vermemek lazım.

Bunun dışında son bir aydır, sulamalarında enzim kullanıyorum, çiçeklerin irileşmesinin serin hava kadar enzimin de etkili olduğunu düşünüyorum.

Sararan ve ya kuruyan dallar varsa onları da kesiyorum, ayrıca budama yapmıyorum.

denizkan 09-09-2012 09:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1016272)
Hamaratlığım tuttu bu sene salça yaptım.

29 kg. salçalık(kapya) biber aldım, güzelce yıkayıp ayıkladım, makinada çekildi, fırın tepsileri ile güneşe dizdim.
Üç günde kurudu, burada salçayı güneşte pişiriyorlar, daha güzel oluyor.

Eklenti 330272

Eklenti 330273

Görünüşleri çok hoş. Afiyetle tüketiniz.
Güneşde kururken sinek böcek konmuyormu? Üzerlerini tülben vs. ile örtüyormusunuz?

Adalet Yağcı 09-09-2012 10:52

Sevgili denizkan;
Foruma ve bahçeme hoş geldiniz.

Ben yazlık olarak kullandığım yayladayım, burada şehirdeki gibi toz, sinek vs. olmuyor.
Sivrisinekler eğer hava sıcaksa akşamüstleri çıkarlar piyasaya, serinse ortalıkta görünmezler ki, son bir aydır geceleri hırka giyecek kadar serin oluyor burada.

Sevgiler.

günebakan 09-09-2012 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1016704)
Bu saatte böyle önerilerde bulunma sevgili günebakan :)

Benim salçam biberden, domates salçası hiç yapmadım, belki onu da denerim.
Biber salçasını burada yeşil zeytinle karıştırıyorlar, kahvaltıda değişik bir lezzet.



Biber salçasından içine ceviz sarmısak ve bir kaç çeşit baharat konulan muhammara denilen bir kahvaltılık yaparla biz de oda oldukça lezzetlidir:)

Adalet Yağcı 09-09-2012 13:14

Ben de yapıyorum muhammarayı, çok da severim.
Burada öğrendim, içine domates salçası, peynir, z.yağı, limon da konuyor.
Kanapeler yapıyorum, çok seviliyor.

denizkan 09-09-2012 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1016825)

Ben yazlık olarak kullandığım yayladayım, burada şehirdeki gibi toz, sinek vs. olmuyor.

Teşekkürler.

YeniGine 09-09-2012 16:50

Teşekkür ediyorum Adalet Hanım. Sağoluun.

günebakan 09-09-2012 21:10

Evet ablacığım doğru onlarda konuyor harika birşey oluyor gerçekten:)

gilan 10-09-2012 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1016461)
Sevgili gilan;
Tohumdan yetiştirmek ayrı bir tutku, onlar benim çocuklarım gibi oluyor.
İlk çimlenme zamanından çiçeklenmeye geçinceye kadar olan dönem heyecanlı bir bekleyiş içinde geçiyor.
Bu heyecan da beni ayakta tutuyor :)

Rudbeckiaları da tohumdan yetiştirdim, sayın Zeki Yağlı beyin hediyesiydi.
Bana tek yıllık olduklarını söyledi, üzüldüm tabii ama bolca tohum alıp seneye yine bahçemi süslemelerini istiyorum.
Vazgeçemeyeceğim mevsimliklilerden biri oldu.

Salça harika oldu, keşke size ulaştırabilmenin bir yolu olsa.
Oralara gelecek birileri varsa hiç çekinmeden yazın bana, gönderebilirsem çok mutlu olurum.


Buralardan oralara gelecek birisi var. :D
Daha bilet almadım ama büyük ihtimalle 2 hafta sonra Türkiye'ye geliyorum. :) Salça teklifiniz için çok teşekkür ederim, ama çok daha güzeli yapacağımız bir toplantıda sizinle tanışabilmek olur. Ne dersiniz bir Ankara kaçamağına? ;)

Adalet Yağcı 11-09-2012 10:24

Sevgili gilan;
Çok isterim sizinle ve Ankara'lı dostlarımla yüz yüze görüşmeyi.
Ancak :(, tadilata başlıyorum, bu gün pergolanın tamiri başladı, üç gün sürer dediler.

Cuma günü kısa bir Ürgüp seyahati var, bağ bozumu festivalinde orada olacağım.

Döndükten sonra bahçede tadilat başlıyor.

Siz ne kadar kalabileceksiniz Türkiye'de, Ekim başları gibi işlerim biter, sonra kaçabilirim Ankara'ya.
Oğlum ve torunum da Ankara'dalar, bu sene torunumu göremedim, onu da görmüş olurum bu fırsatla.

gilan 11-09-2012 21:46

Hareketli günler sizi bekliyor o zaman. :)
İnşallah kolaylıkla halledersiniz bütün tadilatları.

Ben önümüzdeki hafta iş değiştireceğim, o nedenle araya normal iznimden uzun bir Türkiye ziyareti koyabildim. Sanırım 5-6 hafta kadar kalacağım. :) Tabii bu sürenin bir kısmı da tatilde ve şehir dışında ziyaretlerde geçecek.

O zaman bir an önce bir toplantı başlığı açalım, gününe birlikte karar veririz. Görüşme ihtimaline bile çok sevindim. ;)

Adalet Yağcı 12-09-2012 08:09

Teşekkür ederim gilan'cığım, aklımdaki işleri düşündüğüm gibi yapabilirsem çok rahatlayacağım.

İş konusu kesinleşti demek, hayırlısı olsun, yine Seattle'da mı devam ediyorsunuz yoksa başka bir şehirde mi?

Toplantı çok güzel olur, Ekim sonlarına doğru olursa vakit daha uygun olur, malum, bahçelerin sonbahar bakımları zaman alıyor.

Görüşme ihtimali fikri beni de heyecanlandırdı, sıkı bir program yapmam lazım şimdi :)

gilan 12-09-2012 20:23

Evet kesinleşti artık. :) Detayları balkon başlığıma yazayım da sizin sayfanızı daha çok karıştırmayayım. ;)

Adalet Yağcı 16-09-2012 17:39

İki günden beri Ürgüp'teyim.
İnanılmaz güzel vakit geçiriyoruz sevgili Müjgan Yılmaz ile.

Sizlere bir çok fotoğraf çektim, 42. Uluslararası Ürgüp festivali bu gün sona erdi.
Döndüğümde fotoğrafları yükleyeceğim.

sevim4 17-09-2012 09:44

Sabırsızlıkla bekliyoruz.

s.serdar 17-09-2012 10:00

http://www.agaclar.net/forum/attachm...6938-salca.jpg

Bu kadar iştah ve ekmeğimi banma isteği uyandıran salça resmi görmemiştim. Seneye domatesleri kapıp Adalet Yağcı'nın yanına gidip salça konusunda ders almaya başlayacağım. Sağlıkla ve afiyetle tüketmeniz dileklerimle...

Cymbelina 17-09-2012 20:26

Küçük kız, küçük kız söyle bana nerdesin?
Bu sabah bekledim, oynamaya gelmedin...

Evet, bizim bıcırık küçük kıza böyle seslenmek istedim, demek bu kez Ürgüp'tesin:) Leyleği havada gördünüz sanırım:)
Neyse selam sabah faslını geçiyorum, bir maruzatım var hocam. Ses etmeyeyim diyordum ama salça fotolarını da gördüm, dedim artık tamam:dilli:
Şimdi envai çeşit çiçek, efendim karpuzlar, kirazlar, salatalıklar, tamam bakın birşey dedik mi? Ama ya o salçalar, ya o salçalar?? Olmuyor efenim olmuyor ama, aaa, yapabilen var yapamayan var şekerim:dilli: Ağaçlar.net üyeleri olarak şiştik efendim şiştik valla, gören gözün hakkı vardır, onu bunu bilmeyiz, o 29 kg salça için hemen bir paylaşım listesi açıyorum:

1. Cymbelina

:p:p

Reçel ve marmelatlarınız için ayrı bir liste açabiliriz:D


(Latife yapıyoruz elbette, kimse "Aaa bu ne yüzsüzlük" diye çemkirmesin lütfen).

Adalet Yağcı 18-09-2012 19:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1019495)
Bu kadar iştah ve ekmeğimi banma isteği uyandıran salça resmi görmemiştim. Seneye domatesleri kapıp Adalet Yağcı'nın yanına gidip salça konusunda ders almaya başlayacağım. Sağlıkla ve afiyetle tüketmeniz dileklerimle...

Sayın s.serdar;
Hoş geldiniz bahçeme.

Salça övgüleriniz için teşekkürler, ama domates değil, biber salçasıydı.
Biber salçası da ekmeğin üzerine sürülebilir.

Domatesler için harika bir sos öğrendim, döndüğümde sizlere tam tarifini yazıp fotoğraflayacağım.
Sevgiyle.

Adalet Yağcı 18-09-2012 19:14

Cymbelina'cığım;
Ben uzun zamndır seni bekliyorum, şimdi sıra sende :dilli:

Salça için ekmeğini kap gel derim, ciddiyim.
Harika fotoğraflarım var, bakalım onları gördükten sonra nelere talip olacaksın ;)

Dün Avanos, Zelve, Sinesos'u gezdim, bu gün Kayseri'deydik.
Sevgili Müjgan'ı hava limanına bıraktık, şu anda yolda, döndükten sonra o da gördüklerini paylaşacaktır.

Yukarıdaki teklifimi düşün derim :eek:

Cymbelina 19-09-2012 20:39

Benim pırıl pırıl kalpli, tatlı hocam, ne kadar naziksiniz:) Keşke gelebilsem, her seferinde ne kadar ince olduğunuzu bir kez daha gösteriyorsunuz.

Eh, beni artık tanıyorsunuz, fotoğraflarda göreceğim her ne var ise hepsine talibim.
Buradan herkese söylüyorum: İlk ben gördüm - yani ilk ben talip oldum, ona göree
Sevgiler küçük kız

Halil Önen 19-09-2012 22:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1020322)
...
Domatesler için harika bir sos öğrendim, döndüğümde sizlere tam tarifini yazıp fotoğraflayacağım.
...


Domatesler biter bitmez;
Dönmeni bekleyeceğim...;)

Müjgan Yılmaz 20-09-2012 17:14

Arkadaşlar dikkat!!!!!
Bu sayfaları ,çok iyi takip edin :)))))İnanılmaz görüntüler eşliğinde ,muhteşem lezzet tarifleri...
Adaletin kileri,sirke ,pekmez ve de acılı yapımı.Acılı ,insanı resmen acılıkolik yapıyor:))))Gezdiğimiz coğrafya birkaç kültürü (pers,asur,bizans,moğol,ermeni,türkmen)barındırmış ,bunların hepsi bir araya gelince,çok özel tatlar ortaya çıkmış,üzüm ve türleri akılalmaz fark ve lezzette:))))
Aman ne çok yedik arkadaşlar,bir yıl üzüm yemesek bizi idare eder.
Bence ,üzüm festivalinde Ürgüp e gezi düzenleyelim:)))

Adalet Yağcı 21-09-2012 17:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1020817)
Domatesler biter bitmez;
Dönmeni bekleyeceğim...;)

Az kaldı, Pazartesiden itibaren sizlere çok güzel görüntüler ve tarifler sunacağım inşallah :cool:

Adalet Yağcı 21-09-2012 17:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 1021211)
Arkadaşlar dikkat!!!!!
Bu sayfaları ,çok iyi takip edin :)))))İnanılmaz görüntüler eşliğinde ,muhteşem lezzet tarifleri...
Adaletin kileri,sirke ,pekmez ve de acılı yapımı.Acılı ,insanı resmen acılıkolik yapıyor:))))Gezdiğimiz coğrafya birkaç kültürü (pers,asur,bizans,moğol,ermeni,türkmen)barındırmış ,bunların hepsi bir araya gelince,çok özel tatlar ortaya çıkmış,üzüm ve türleri akılalmaz fark ve lezzette:))))
Aman ne çok yedik arkadaşlar,bir yıl üzüm yemesek bizi idare eder.
Bence ,üzüm festivalinde Ürgüp e gezi düzenleyelim:)))

Sevgili dostum, seninle birlikte olmak büyük keyifti, keşke daha fazla zaman ayırabilseydin.

Siteye sık giremiyorum, hem bütün gün dışardayım hem de evin küçük yakışıklısının keyfini bozmak istemiyorum.

Fotoğraflardaki açıklamalarda düzeltme yapabilirsin, sanırım 1000 den fazla fotoğraf çektim, 8 GB hafıza kartı doldu gibi :)
Açıklamalarda yanlışlıklar olursa sana havale bilesin :rolleyes:

Müjgan Yılmaz 24-09-2012 12:51

Selam Ada cım,
İnşaat ne alemde o işler bitmeden,nasıl başlıyacaksın bilmem:)))
Özellikle fotolar denetimimden geçecek biliyorsun!!!
Ben de yaklaşık bir saat önce geldim,hemen atölye ye ve bilgisayarın başına,akşam konuşuruz,(umarım 22.00 da yatmazsın)
Önce sirke yapımından mı?başlasan.
Köylü pazarından mı?
Neydi o halimiz,her meyve ye ,sebze ye atlayışımız,değişik tohumlar toplayışımız:)))
Satıcı amcalar ve teyzelerin,garipseyip hoşgörüyle yaklaşımları ve Anadolumuzun güzel insanları:)

sevim4 29-09-2012 22:25

2 Eklenti(ler)
Biz geldik adalet hanım,öncelikle çok teşekkür ederim.
Uzun uğraşlardan sonra nihayet iki tohum filiz gösterdi 4sefer perlite ektim 3 seferde toprağa ektim 2seferde katlama yaptım olmadı bir son defa daha denedim katlama usulu ile bu sefer başardık
Eklenti 335394;)
Eklenti 335395

Adalet Yağcı 30-09-2012 09:35

Sevim hanımcığım, çok sevindim, tebrik ediyorum seni.
Böylece "Clematisi tohumdan çimlendirmek çok zor" inancını da yıkmış oldun, harikasın canım.

sevim4 30-09-2012 13:03

Adalet hanım çok teşekkür ediyorum bunlar sarı acem borusu.

Adalet Yağcı 30-09-2012 21:56

Ben de clematis zannedip çok heyecanlanmıştım, başlığa da yazmıştım.
Yanlış yönlendirme olmasın sileyim.

Sarı acem borusu için soğuk katlama gerekmezdi, düştüğü yerde çimleniyordu.
Neyse, sana biraz nazlanmış, bir kaç yıl içinde çiçeklerini görebilirsin.
Güle güle büyüsün canım.

Adalet Yağcı 01-10-2012 07:42

Forumda araştırma yaparken "Geziler, Türkiye'de önemli doğa alanları " başlığını gördüm.
Ürgüp gezisi fotoğraflarını bu başlığa yüklemem gerekirdi.

Biraz özeleştiri;
4 yıldan fazladır siteye üye olmama rağmen, yanlış yapmışım :(
Kendimi affediyor :), sayın malina'dan Ürgüp gezisi ile ilgili Fotoğraf ve bilgileri "Geziler, Türkiye'de önemli doğa alanları" başlığına taşımasını rica ediyorum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025