![]() |
Alıntı:
Tüm bitkiler gibi tohum yapmaya bıraktığımda bitki yoruluyor. Bitkinin daha aktif çiçeklenmesi için tohum yapmasına izin vermemek lazım. Bunun dışında son bir aydır, sulamalarında enzim kullanıyorum, çiçeklerin irileşmesinin serin hava kadar enzimin de etkili olduğunu düşünüyorum. Sararan ve ya kuruyan dallar varsa onları da kesiyorum, ayrıca budama yapmıyorum. |
Alıntı:
Güneşde kururken sinek böcek konmuyormu? Üzerlerini tülben vs. ile örtüyormusunuz? |
Sevgili denizkan;
Foruma ve bahçeme hoş geldiniz. Ben yazlık olarak kullandığım yayladayım, burada şehirdeki gibi toz, sinek vs. olmuyor. Sivrisinekler eğer hava sıcaksa akşamüstleri çıkarlar piyasaya, serinse ortalıkta görünmezler ki, son bir aydır geceleri hırka giyecek kadar serin oluyor burada. Sevgiler. |
Alıntı:
Biber salçasından içine ceviz sarmısak ve bir kaç çeşit baharat konulan muhammara denilen bir kahvaltılık yaparla biz de oda oldukça lezzetlidir:) |
Ben de yapıyorum muhammarayı, çok da severim.
Burada öğrendim, içine domates salçası, peynir, z.yağı, limon da konuyor. Kanapeler yapıyorum, çok seviliyor. |
Alıntı:
|
Teşekkür ediyorum Adalet Hanım. Sağoluun.
|
Evet ablacığım doğru onlarda konuyor harika birşey oluyor gerçekten:)
|
Alıntı:
Buralardan oralara gelecek birisi var. :D Daha bilet almadım ama büyük ihtimalle 2 hafta sonra Türkiye'ye geliyorum. :) Salça teklifiniz için çok teşekkür ederim, ama çok daha güzeli yapacağımız bir toplantıda sizinle tanışabilmek olur. Ne dersiniz bir Ankara kaçamağına? ;) |
Sevgili gilan;
Çok isterim sizinle ve Ankara'lı dostlarımla yüz yüze görüşmeyi. Ancak :(, tadilata başlıyorum, bu gün pergolanın tamiri başladı, üç gün sürer dediler. Cuma günü kısa bir Ürgüp seyahati var, bağ bozumu festivalinde orada olacağım. Döndükten sonra bahçede tadilat başlıyor. Siz ne kadar kalabileceksiniz Türkiye'de, Ekim başları gibi işlerim biter, sonra kaçabilirim Ankara'ya. Oğlum ve torunum da Ankara'dalar, bu sene torunumu göremedim, onu da görmüş olurum bu fırsatla. |
Hareketli günler sizi bekliyor o zaman. :)
İnşallah kolaylıkla halledersiniz bütün tadilatları. Ben önümüzdeki hafta iş değiştireceğim, o nedenle araya normal iznimden uzun bir Türkiye ziyareti koyabildim. Sanırım 5-6 hafta kadar kalacağım. :) Tabii bu sürenin bir kısmı da tatilde ve şehir dışında ziyaretlerde geçecek. O zaman bir an önce bir toplantı başlığı açalım, gününe birlikte karar veririz. Görüşme ihtimaline bile çok sevindim. ;) |
Teşekkür ederim gilan'cığım, aklımdaki işleri düşündüğüm gibi yapabilirsem çok rahatlayacağım.
İş konusu kesinleşti demek, hayırlısı olsun, yine Seattle'da mı devam ediyorsunuz yoksa başka bir şehirde mi? Toplantı çok güzel olur, Ekim sonlarına doğru olursa vakit daha uygun olur, malum, bahçelerin sonbahar bakımları zaman alıyor. Görüşme ihtimali fikri beni de heyecanlandırdı, sıkı bir program yapmam lazım şimdi :) |
Evet kesinleşti artık. :) Detayları balkon başlığıma yazayım da sizin sayfanızı daha çok karıştırmayayım. ;)
|
İki günden beri Ürgüp'teyim.
İnanılmaz güzel vakit geçiriyoruz sevgili Müjgan Yılmaz ile. Sizlere bir çok fotoğraf çektim, 42. Uluslararası Ürgüp festivali bu gün sona erdi. Döndüğümde fotoğrafları yükleyeceğim. |
Sabırsızlıkla bekliyoruz.
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...6938-salca.jpg
Bu kadar iştah ve ekmeğimi banma isteği uyandıran salça resmi görmemiştim. Seneye domatesleri kapıp Adalet Yağcı'nın yanına gidip salça konusunda ders almaya başlayacağım. Sağlıkla ve afiyetle tüketmeniz dileklerimle... |
Küçük kız, küçük kız söyle bana nerdesin?
Bu sabah bekledim, oynamaya gelmedin... Evet, bizim bıcırık küçük kıza böyle seslenmek istedim, demek bu kez Ürgüp'tesin:) Leyleği havada gördünüz sanırım:) Neyse selam sabah faslını geçiyorum, bir maruzatım var hocam. Ses etmeyeyim diyordum ama salça fotolarını da gördüm, dedim artık tamam:dilli: Şimdi envai çeşit çiçek, efendim karpuzlar, kirazlar, salatalıklar, tamam bakın birşey dedik mi? Ama ya o salçalar, ya o salçalar?? Olmuyor efenim olmuyor ama, aaa, yapabilen var yapamayan var şekerim:dilli: Ağaçlar.net üyeleri olarak şiştik efendim şiştik valla, gören gözün hakkı vardır, onu bunu bilmeyiz, o 29 kg salça için hemen bir paylaşım listesi açıyorum: 1. Cymbelina :p:p Reçel ve marmelatlarınız için ayrı bir liste açabiliriz:D (Latife yapıyoruz elbette, kimse "Aaa bu ne yüzsüzlük" diye çemkirmesin lütfen). |
Alıntı:
Hoş geldiniz bahçeme. Salça övgüleriniz için teşekkürler, ama domates değil, biber salçasıydı. Biber salçası da ekmeğin üzerine sürülebilir. Domatesler için harika bir sos öğrendim, döndüğümde sizlere tam tarifini yazıp fotoğraflayacağım. Sevgiyle. |
Cymbelina'cığım;
Ben uzun zamndır seni bekliyorum, şimdi sıra sende :dilli: Salça için ekmeğini kap gel derim, ciddiyim. Harika fotoğraflarım var, bakalım onları gördükten sonra nelere talip olacaksın ;) Dün Avanos, Zelve, Sinesos'u gezdim, bu gün Kayseri'deydik. Sevgili Müjgan'ı hava limanına bıraktık, şu anda yolda, döndükten sonra o da gördüklerini paylaşacaktır. Yukarıdaki teklifimi düşün derim :eek: |
Benim pırıl pırıl kalpli, tatlı hocam, ne kadar naziksiniz:) Keşke gelebilsem, her seferinde ne kadar ince olduğunuzu bir kez daha gösteriyorsunuz.
Eh, beni artık tanıyorsunuz, fotoğraflarda göreceğim her ne var ise hepsine talibim. Buradan herkese söylüyorum: İlk ben gördüm - yani ilk ben talip oldum, ona göree Sevgiler küçük kız |
Alıntı:
Domatesler biter bitmez; Dönmeni bekleyeceğim...;) |
Arkadaşlar dikkat!!!!!
Bu sayfaları ,çok iyi takip edin :)))))İnanılmaz görüntüler eşliğinde ,muhteşem lezzet tarifleri... Adaletin kileri,sirke ,pekmez ve de acılı yapımı.Acılı ,insanı resmen acılıkolik yapıyor:))))Gezdiğimiz coğrafya birkaç kültürü (pers,asur,bizans,moğol,ermeni,türkmen)barındırmış ,bunların hepsi bir araya gelince,çok özel tatlar ortaya çıkmış,üzüm ve türleri akılalmaz fark ve lezzette:)))) Aman ne çok yedik arkadaşlar,bir yıl üzüm yemesek bizi idare eder. Bence ,üzüm festivalinde Ürgüp e gezi düzenleyelim:))) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Siteye sık giremiyorum, hem bütün gün dışardayım hem de evin küçük yakışıklısının keyfini bozmak istemiyorum. Fotoğraflardaki açıklamalarda düzeltme yapabilirsin, sanırım 1000 den fazla fotoğraf çektim, 8 GB hafıza kartı doldu gibi :) Açıklamalarda yanlışlıklar olursa sana havale bilesin :rolleyes: |
Selam Ada cım,
İnşaat ne alemde o işler bitmeden,nasıl başlıyacaksın bilmem:))) Özellikle fotolar denetimimden geçecek biliyorsun!!! Ben de yaklaşık bir saat önce geldim,hemen atölye ye ve bilgisayarın başına,akşam konuşuruz,(umarım 22.00 da yatmazsın) Önce sirke yapımından mı?başlasan. Köylü pazarından mı? Neydi o halimiz,her meyve ye ,sebze ye atlayışımız,değişik tohumlar toplayışımız:))) Satıcı amcalar ve teyzelerin,garipseyip hoşgörüyle yaklaşımları ve Anadolumuzun güzel insanları:) |
2 Eklenti(ler)
Biz geldik adalet hanım,öncelikle çok teşekkür ederim.
Uzun uğraşlardan sonra nihayet iki tohum filiz gösterdi 4sefer perlite ektim 3 seferde toprağa ektim 2seferde katlama yaptım olmadı bir son defa daha denedim katlama usulu ile bu sefer başardık Eklenti 335394;) Eklenti 335395 |
Sevim hanımcığım, çok sevindim, tebrik ediyorum seni.
Böylece "Clematisi tohumdan çimlendirmek çok zor" inancını da yıkmış oldun, harikasın canım. |
Adalet hanım çok teşekkür ediyorum bunlar sarı acem borusu.
|
Ben de clematis zannedip çok heyecanlanmıştım, başlığa da yazmıştım.
Yanlış yönlendirme olmasın sileyim. Sarı acem borusu için soğuk katlama gerekmezdi, düştüğü yerde çimleniyordu. Neyse, sana biraz nazlanmış, bir kaç yıl içinde çiçeklerini görebilirsin. Güle güle büyüsün canım. |
Forumda araştırma yaparken "Geziler, Türkiye'de önemli doğa alanları " başlığını gördüm.
Ürgüp gezisi fotoğraflarını bu başlığa yüklemem gerekirdi. Biraz özeleştiri; 4 yıldan fazladır siteye üye olmama rağmen, yanlış yapmışım :( Kendimi affediyor :), sayın malina'dan Ürgüp gezisi ile ilgili Fotoğraf ve bilgileri "Geziler, Türkiye'de önemli doğa alanları" başlığına taşımasını rica ediyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025