![]() |
Alıntı:
İstersen Mart başı gibi çelik gönderebilirim. |
2 Eklenti(ler)
Bendeki en dayanıklı clematis Blue Angel, çiçekleri açtığında bir ay kalıyor üzerinde.
Uzayıp gidiyor terasa doğru, kivinin tehdidi altında ama ben o kivinin icabına bakarım :) Eklenti 304531 Ville de Lyon hâlâ açıyor. Eklenti 304532 |
2 Eklenti(ler)
İki sene önce sayın Mutlu Kutlu dan aldığım sarmaşık gülüm gelişti, çok güzel kokulu bir gül.
Eklenti 304535 Sarı asma gülümü yerden yarım metre olacak şekilde budamışlar, gülleri ilk açtığında çok güzel ama üç gün içinde bu hale geliyor. Eklenti 304536 |
4 Eklenti(ler)
Bahçemin olmazsa olmaz hazeranları, yine canının istediği her yerde çimlenmiş.
Eklenti 304542 Bu sene liliumlara doyacağım, topraklarını değiştirdiğim için sanırım, öyle çok tomurcuk var ki. Çok sevindim çok. Eklenti 304543 Eklenti 304544 Eklenti 304545 |
2 Eklenti(ler)
Jineop'um bak bende ne varmış :eek:
Tabii senden geldi. Bahçeme bu güzelliği armağan ettiğin için teşekkürler canım. Eklenti 304552 Phloxlarım, sevgili alcen ve cemo bahçem için aldılar :) Eklenti 304553 |
3 Eklenti(ler)
Küpeler açmaya başlamış, bunun çiçekleri minyatür, çok sevimli.
Eklenti 304560 Eklenti 304559 Obrizyalar açmaya devam ediyor. Eklenti 304561 |
3 Eklenti(ler)
Kırmızı ribesler olmaya başlamış, tadını sevdim, toplamayı unutup döndüm :(
Eklenti 304579 Eklenti 304580 Jineop'um, ben bu güzele bayıldım, makro çekimini galeriye yükledim Potensilla. Eklenti 304581 |
Alıntı:
|
Adalet hanım, frenk üzümünden suyunu sıkıp marmelat yapıyorum. Özellikle tartlarda rengini bozmadan kalan ender tatlılardan. Bir de jöle gibi oluyor görüntüsü oldukça güzel.
Bu arada, güllere dayanamadığımı biliyorsunuz değilmi? Bahçenizin keyfi yerinde,eminim siz de mutlu olmuşsunuzdur kahvenizi yudumlarken. |
Ablacığım sevgili Jineoptan gelenlere ve kokulu ebruli gülüne bayıldım çok güzeller fren üzümleri de oldukça lezzetli görünüyor harikasın gerçekten:)
|
Sevgili Ana gibi, tarif verirseniz denerim, belki reçeli de yapılır.
Ben ilk defa bu kadar çok meyve görüyorum dalında. Cumartesi torunum geliyor, eğer beğenirse hepsi onun, beğenmezse marmelat ve ya reçel olacak :) Güllerin pek keyfi yok desem, bu sene ben yokken budanmışlar ve çok yüksekten budanmış, ben gençleştirme budaması yapın demiştim, olmadı. Somon gülüm Mayıs gülünün altında adeta yok olmuş. Yakın zamanda Mayıs gülü derlenip toparlanacak ve somon gülüm ortaya çıkacak :) |
Canım benim, mutfak bölümüne baktım,frenk üzümüyle ilgili bir konu yok veya ben göremedim. Özelden yazmakta istemedim,çünki elinde çok olanlar, farklı tatları denemek isteyenler olabilir diye.
Frenk üzümleri yıkanıp ayıklanıyor, ben bir miktarının suyunu çıkartıp, bir ölçü suya bir ölçü şeker (arzu eden bir buçukta koyabilir) koyup kaynayınca az bir miktar taneyi ilave ediyorum. Toplam 15 dakika kaynatıyorum. Sonra kavanoza doldurup, ağzını tülbentle bağlayıp güneşe koyuyorum. Bu ve ahudududan yaptığım reçelleri sadece tart ve kurabiyelerde kullanıyorum. ;) Malum yaştan dolayı reçel yiyemiyoruz :( ama ikramlarda beğenildiğini gördüğüm için yapmaya devam ediyorum. Unutmadan :o kaynatırken içine, tane karanfil ve kabuk tarçın da ilave ediyorum. |
Evet gerçekten MAŞALLAH Adalet Hanım, hepsi birbirinden güzel... Ellerinize emeğinize sağlık.
|
Hangi birini saysam ki, hepsine ayrı bayıldım. :)
Kırçıllı sarmaşık gül benim en sevdiğim gülümdü. Sayenizde bu sene de çiçeklerini görmüş oldum. Ah bir de kokusunu alabilsem... :) Beyaz sarmaşık gül muhteşemmiş, ileride bir zaman kesin çelik isterim. ;) Sarı gül bence kıvrık kıvrık haliyle de hiç fena görünmüyor. Gece mumları, hazeranlar, çörek otları.... Bahçeniz muhteşem bir halde. :cool: |
5 gündür hastanelerdeyim içim karardı gelir gelmez bahçeleri gezdim sanki pembeleşti gibi hepsi o kadar güzel ki benim şifam bitkilerde diyorumda inanmıyorlar.Çileklerin altındaki beyaz güle bayıldım birde gece mumlarına sevgili Jineop sarısını gönderdi çok güzel açıp saksıyı doldurdular benim için pembelerden tohum toplarmısınız. SEVGİLER.
|
Gilan'cığım, o benzersiz seraları gördükten sonra size bir şey beğendirebildiysem ne mutlu bana :)
Beyaz gül gerçekten muhteşem, iyi bir fotoğraf makinam olduğunda daha güzel sunumlar yaparım inşallah. Çelik konusu kolay, hayırlısı ile Yurda döndüğünüzde hazır olur. |
Adalet abla bu yil senin bahcen de doruk noktasini yasiyor sanki. Her sey daha bir gelismis göründü gözüme. Sende clematis jackmanii yok muydu? O Mayis sonu acip sonbahara kadar cicekli kaliyor. Tam senin yayla zamanlarin.
|
Alıntı:
Bu mevsimde bütün bahçeler cömertçe sergiliyorlar güzelliklerini, sıcaklar bastırdığında yavaş yavaş keyfi kaçıyor bitkilerin. Gece mumu tohumu elbette toplarım, pek tohuma rastlamadım ama bu sefer dikkat edeyim. Olmazsa bir kaç kök gönderirim, siz yeter ki iyi ve mutlu olun. |
Alıntı:
İnan yine de istediğim şeylerin belki yarısını yapabildim, aklımda yığınla şey var, hayata geçmek için sıra beklyorlar. Jakmanim yok ne yazık ki, ilk fırsatta edinmem şart oldu, seneye İlkbaharı beklemem lazım, Bauhaus getirir belki. |
Sevgili Adalet Hanım, agaclar.net sayesinde bahçe bahçe, balkon balkon geziyoruz. Her biri ayrı güzel, her biri ayrı değerli.
Biraz önce sayın Kılıç'ın balkonundaydım. Aman Allah'ım dedim, yok böyle bir balkon. İkinci durağım bahçeniz oldu, dün akşamdan beri geziyorum ama doyamamışım her halde yine geldim. Hep aynı sözler söylemek istemiyorum, bir de güzellikler karşısında nutkum tutuluyor. Zaten az olan anlatım yeteneğimi temelli kaybediyorum. Her şey çok güzel, beyaz güle bayıldım, çok narin görünüyor. Biraz da meraklı bir üye olarak, bu çiçeğin adını merak ettim. Sevgiler... |
Jackmanii'yi ben birkaç sene önce Bauhaus'tan almıştım, yaygın gelen türlerden biri. Belki gelecek seneyi beklemenize gerek bile kalmaz. :)
|
Alıntı:
Ben de neyereye bakacağımı şaşırıyorum, gezilecek öyle çok başlık oldu ki, hepsini takip edemiyorum bile :( Sorduğunuz çiçeğin ismini sevgili gilan ve Jineop iyi bilirler, petunyaya çok benzeyen çiçek yapıları var. Çiçekleri solanum rantonettii büyüklüğünde, çok hoş bir bitki, soğuklara dayanıklı olması da ayrı güzel. |
Alıntı:
Geçen sene uzak bir sera sadece üç tane getirmiş. Yine de Fidanİstanbul a bir sormak lazım, onlar kargo ile gönderiyorlar. |
Adalet abla tohumdan yetistiririm dersen severek gönderirim.
|
Çok teşekkürler Ciceksever'im, artık tohumun gözüne bakmak istemiyorum, çok zevkli ama bir o kadar da yorucu oluyor benim için.
Bir şekilde bulurum ben onu :) |
Alıntı:
|
Sevgili Adalet,
Kaldığım yerden devam ederek,uzun uzun gezindim güzel bahçende. Her biri ayrı güzellik sergileyen çiçeklerinin, birini öbüründen ayıramadığım için,genel olarak tüm güzellerinin: Kokusunu, rengini, formunu hafıza kutuma alarak bahçe sayfanı açmasam da kendimi onların yanında hissedeceğim. Her şey o kadar güzel ve coşkulu, seni kutlarım.. sevgilerimle,,,, |
Alıntı:
Uzun zamandır görünmüyorsun, facede görüyorum seni hep ama ben facede kalamıyorum pek. Bahçelerin bu günlerdeki coşkusu çok güzel, her şey kokusuyla, rengiyle ışıl ışıl. Güzel ve uzun bir bahar yaşadığımız için mutluyum. Sevgiler. |
Sayın Adalet Yağcı bahçeniz hariha olmuş. Her sene bir başka güzel oluyor. Sardunyalar gerçekten çok nefis görünüyor. Sakız sardunyalar her zaman çok beğeniyorum. Nihayet ben de balkonumda yetiştirebildim. Aşağı doğru sarkan çiçekler her zaman hoşuma gitmiştir. Kokulu sarmaşık ebruli gülünüzde çok güzelmiş. Bu gülünüze bayıldım.. Bahçeniz de güzel günler geçirmeniz dileğiyle.....:)
|
Teşekkür ederim sevgili gülsu.
Buradaki tüm bahçeler çok güzeldir, yılların emeği vardır hepsinde. Sardunyalar çok vefalı ve kolay bitkiler, tüm yaz bıkıp usanmadan süsleniyorlar. Ebruli gülüm bebeklikten yeni çıktı, şimdi çocukluk çağını yaşıyor, büyüdüğünde daha güzel olacak :) Sevgiler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025