agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 16-01-2012 19:55

Sevgili Canannuman, uzun zamandır uyuyan başlığımı uyandırıp canlandırmışsınız, hoş geldiniz.

Sinameki ağaç formunda büyüyor, yapraklarından barsakları rahatlatmak için çay yapılıyor, yani bildiğimiz sinameki :)
Çiçekleri ise gerçekten çok hoş, uzun süre dallarını süslüyor.

füsunANK 13-02-2012 10:26

Tık tık tıkkk. Ben geldimm. :o Clematis çiçeğinin en güzel durduğu bu bahçenin clematis ablası nasıl acaba ?

Adalet Yağcı 13-02-2012 11:01

Aman da aman kimler gelmiş, hoş gelmiş sefalar getirmiş.

Füsün'cuğum, kışı İstanbul'da geçiriyorum, bu yüzden bahçeyle ilgim yok şu sıralarda, bol bol kar yağdığını duydum, 1 mt. olmuş.
Bu da demektir ki, bu sene clematisler daha keyifli olacaklar.

Aslında güllerin ve clematislerin budanma zamanı çok yaklaştı, başkaları el atmadan kendim budamak istiyorum ama geç kalmış da ola bilirim.

Köydeki budamacılar her bitkinin dilinden anlamıyorlar, geçen yıl budamayın dediğim halde asma gülümü budamışlardı.

Mart başı gibi bahçemle buluşmayı düşlüyorum inşallah, yeniliklerden haberdar ederim.
Selam ve sevgilerimle.

alcen 13-02-2012 11:15

Sevgili adaalet hanım, bu soguk kar,kıs, fırtınalı günlerde bahçenizi dolaşmak
ilaç gibi geldi.
Her şey okadar güzelki aynı sahibi gibi.Siz kendi ellerinizle cennet kurmuşsunuz, maşşallah
Klematisler harika gelişmişler balkonun güzelligi ayrı hele merdivene giden yol, söyliyecek söz bulamıyorum.
Balıkları yediniz afiyet olsun, inşallah başka bir zaman beraber tekrar gideriz.
Hayattan beklediginiz her şey günlünüzce yormadan olsun inşallah,kendinize güzel bakın
sizi kocaman öpüyorum.

Adalet Yağcı 13-02-2012 17:47

Sevgili Alcen;
Hoş geldiniz, gördüğünüz bütün güzellikler 2 yıl öncesine ait, geçen yıl hiç ilgilenemedim bahçeyle.
Bu yıl inşallah güçlü bir şekilde başlayacağım, güzel bitkilerimi can dostlarımla paylaşacağım.

Aklımda hep bir Ereğli ziyareti var, Cemo'ya sözüm vardı olmadı ama bu sene gerçekleştirmek istiyorum.
Müjgan(Yılmaz)ile birlikte düşünüyoruz, belki başka dostlar da katılır bize.
O zaman bir araya gelip balık da yeriz tenekede tavuk da :)

Ben de sizi öpüyorum, en içten sevgilerimle.

alcen 16-02-2012 07:51

Adalet hanımcım, gelseniz ne ğüzel olur çok sevinirim
siz istanbuldasınız herhalde, istanbulun tadını çıkarın.
Görüşmek dileği ile öpüyorum sağlıcakla kalın.

sevim.K 16-02-2012 07:55

Adalet hanımcım günaydın:))

Hastalıktı, emeklilikti derken o kadar çok kendi içime dönmüşümki bir süredir dolaşamadım güzel bahçelerinizi.

Şimdi izninizle geriye doğru gözden geçireceğim sayfaları, sevgiler:)

Adalet Yağcı 16-02-2012 17:36

Hoş geldiniz Sevim hanım;
Ben de sizin gibi içime döndüm, baktım ki orada da dostlar var, bazan üzüyorlar beni ama düşününce nedenlerini anlıyorum:(

İçe dönmek marazî bir durum olmuyorsa çok iyi geliyor insana, insanın kendini geliştirebilmesi için gerekli de bence.

Bahçede 2011 yılı için fazla bir şey yok ama ben de zaman zaman geriye dönüp neler yapmışım diye bakıp, mutlu oluyorum.

Size iyi gezmeler diliyorum, kapılarımı açtım, masaya yiyecek içecekler hazırladım, evde olmasam da kendinizi evinizde gibi hissedin lütfen.
Sevgilerimle.

jineop 27-02-2012 07:32

Sevgili ablam, az kaldı sabret. Şu sıralar bahçeler zaten pek keyifli değil. Uzun ayrılıklardan sonra bahçeyi dolaşmak ayrı bir zevk. Tüm bitkilerinin iyi olmasını diliyor ve seni çok öpüyorum.

nuray topcu 01-03-2012 22:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 879866)
Teşekkürler sevgili Feriha.

Sinameki yapraklarını tazeyken toplayıp önce yıkıyorum, sonra da bir bez üzerine serip gölgede kurutuyorum.
Barsak sorunları için sinameki rahatlatıcı bir bitki ama sık kullanmamak gerekiyormuş.

Sevgili Nuray hanım, bahçemde kayda değer bir hareket yoktu uzun süre, bu yüzden biraz sessiz kaldım.

Pembe acem borusu soğuklara dayanamadı ne yazık ki, sarısını ben de yeni gördüm, sanırım o da soğuk sevmiyor.
Tohum geldiğinde sizin için de ayırırım, ara sıra bana hatırlatırsanız sevinirim, bazan unutmamak için not alıyorum ama not aldığımı da unutuyorum :rolleyes:

Latin sarmaşığım yok malesef, geçen sene vardı ama bahçeye geçirince kayboldu.

Adalet ablacığım,nasılsınız.
Sizi malum isteğim için rahatsız ediyorum.Tohumlardan elinize geçtimi.sevgi ve saygılarımla..

Adalet Yağcı 02-03-2012 10:46

Sevgili Jineop, haklısın bahçelerin keyfi yok ama yine de kendi gözümle görmek istiyorum :)
Uzun ayrılıklar bahçeme pek iyi gelmiyor, tohumdan çıkmasını beklediğim pek çok bitkiyi göremedim geçen yıl, ot zannedilip sökülmüş.
Sevgiler.

Sevgili Nuray hanım, sarı acem borusu tohumu için biraz daha bekleyeceksiniz, ben halâ İstanbul'dayım.
Mersin'e döndüğümde arkadaşımı arar tohum isterim sizin için.
Sevgiler.

Az önce arkadaşımı arayıp tohumlar için konuştum, tüm ağaçları budamışlar ama toprağa düşen vardır belki dedi, sizin için araştıracaklar Nuray hanım.
Bu sene olmasa da seneye sarı acem borusu tohumunuz olacak inşallah.

Adalet Yağcı 28-03-2012 22:24

3 Eklenti(ler)
Bahçemde çok güzel değişiklikler yaptım :)
Üstelik tüm bitkilerim şıkır şıkır, bakalım sizler nasıl bulacaksınız :)

Eklenti 277487

Girişte hazeranlar ve lupinlerim rengarenk açmış.

Eklenti 277488

Üzüm kütüklerini söktüm, zaten hiç üzüm vermiyorlardı :mad:

Eklenti 277489

Kahve hazır, isteyene çay ve ya dondurma da var :)

Sevgili no lina, ellerinize sağlık, tekrar teşekkürler.

cemo 28-03-2012 22:45

Nihayet üzümleri söktün:)) süperr omuş böyle, kokuyormu bu lupinler:)

Vildan Sönmez 28-03-2012 22:50

Adalet Hanım saksıdaki bu bodur hatmi hala yaşıyor, inşallah bu yıl da çiçek açar....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 832530)
Bodur hatmiden bana da tohum göndermiştiniz ben beceremedim ama annemin geçen yıl balkonunda saksıya ektiği iki tohum yeşermişti ancak geçen yıl çiçek açmadı. Anne sabret gelecek yıl açar dedim. Verdiğiniz hazeranlardan da ekmişti, çiçeklenince çok beğenmişti.

Bu bodur hatmiler kışı dışarıda geçirdiler. Yaprakları cılızdı annem de, ya herru ya merru diye yaz başında toprak üzerinden budamış. Şimdi bir tanesi somon rengi katmerli çiçekler açmış, diğerinin üzeri de tomurcuklu. Annem şimdi tohumlarını bekliyor. Çok sevmiş , seneye tekrar ekecekmiş. Boynumun borcu size selam ve sevgiler yolluyor, çok teşekkürler....

Adalet Yağcı 28-03-2012 23:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 933651)
Nihayet üzümleri söktün:)) süperr omuş böyle, kokuyormu bu lupinler:)

Beş metre geriden alıyorsun kokuyu Cemo :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 933654)
Adalet Hanım saksıdaki bu bodur hatmi hala yaşıyor, inşallah bu yıl da çiçek açar....

Merak etmeyin mutlaka açacaktır Vildan hanım.
Ben Kasım sonları gibi toprağın üstünden 10 cm. bırakıp budamıştım, iki hafta önce gittiğimde çok keyifliydiler, inşallah fazla uzamaz da cüce kalırlar, uzadıklarında formları bozuluyor çünkü.

Sevgi Durul 28-03-2012 23:03

Sevgili Adalet hanım, çok şanslısınız. Önce sayın FüsunAnk, şimdi de sayın no_lina zaten çok güzel olan bahçenize değişik renkler katmışlar. Çok da güzel olmuş. Rengârenk çiçekleri yetiştirmeyi gerçekte henüz başaramadım, keşke bilgisayarda bilgili olup bahçemi renklendirebilseydim.:( Özendim şimdi.:p

Yeni sezon hayırlı olsun diyor, kolaylıklar diliyorum. Sevgiyle...

Adalet Yağcı 29-03-2012 13:56

Sevgili Durul, fotoğrafları görünce ben de sizin gibi düşündüm, "çok şanslıyım".
Bu hale getirebilmek için oldukça yorulmuştur no lina.

Dün geceden beri düşünüyorum, ahşap ve ya kompozit uygulama maliyet açısından çok fazla, üstelik bakım gerektirecek, bir de çalınma sorunu var, yaylaya iki kez hırsız girdi, tedbirli olmalıyım.

Şimdi o bölge için kayrak taşı uygulaması nasıl olur diye düşünüyorum, aralara yonca ve ya başka bir yer örtücü kullanılabilir.
Buradaki fiyatları araştırmam lazım.

jineop 29-03-2012 14:48

Ahşap verandamda var, görüntü çok güzeldi. Zamanla üstü kayganlaştı, renği bozuldu ve aralarında tozlar birikmeye başladı. Yoğun trafiğinin olacağı bu bölgede kayıp düşmeni istemem. Kayrak taşı ya da değişik taş motifleri bana daha aklıma yatkın geliyor. Kayrak taşları ile aralarda derz yerine çim yapan bir sürü hayvansever arkadaşım çok rahat ettiklerini de söylüyorlar. Ve köpeklerinin sürekli üstünde olmasına rağmen görüntü çok güzel devam ediyor. Yeni yapıyor olsam verandanın kenarını kendi taşına uygun tahta görünümlü olan taşlarla yapardım diye düşünüyorum. Eminim çok güzel olacak , viyollerce tohumdan geleni bakalım nasıl sıkıştıracaksın sağa, sola:)

ciceksever70 29-03-2012 16:17

Adalet abla keske böyle bir sihirli degnek olsa degil mi? Cok güzel görünüyor rengârenk cicekler bir arada... Simdi cicek zamani icin daha cok sabirsizlandim.

Adalet Yağcı 29-03-2012 22:05

Evet sevgili Çiçeksever, bir fotoğraf içimizi coşturmaya yetiyor :)
Yakından bahçelerimize doğanın sihirli değneği dokunacak, coşkumuz büyüyecek inşallah.

Doğayla Barış 30-03-2012 00:59

Bu güzel bahçede her dolaştığımda doğanın sihirli elinin koruması altında olduğunu hep hissederim...
Baharda rüya gibi salınacak tüm çiçekler...
Hele bir de clematisler açmaya başladığında...:cool:
İşte öyle bir zamanda bir gece ansızın dalabilirim bahçenize...
Rüzgarın kanatlarında, kucak dolusu güzellikleri toplayıp taşırsam bahçeme;)
Gönül koymayın lütfen sevgili Adalet hanım, elimde değil ne yapayım...
Bitkilere ve güzelliklere karşı bir tuhaf doymazlığım var,
Ben de mi bitki delisiyim neyim :o
Ama tüm delileri de çok sevmekteyim. Kalın sağlıcakla.

Adalet Yağcı 30-03-2012 11:35

Sevgili Doğayla Barış,

Alıntı:

Bu güzel bahçede her dolaştığımda doğanın sihirli elinin koruması altında olduğunu hep hissederim...
Bu cümleye bayıldım...
Mevsim bittiğinde sanki bir daha aynı güzelliği göremeyecek gibi hissediyor insan, ama baharda her şey yeniden coşkuyla uyandığında yeni bir maceraya yelken açıyoruz.

Bahçeme istediğiniz zaman gelin ve istediğinizi alın, hiç gönül koymam :)
Bitkiye doyulur mu, onlar bizim yârimiz, cananımız.

Ana gibi 09-04-2012 13:46

Güzel insan, güzel bahçesini artık bizlerle paylaşmaya başlasa, değişiklikleri, nelerle dostluk kurduğunu merakla bekliyoruz. Sevgiler, saygılar.

Adalet Yağcı 09-04-2012 17:01

Sevgili Ana gibi;
Sizi bahçemde görmek ne güzel, hoş geldiniz.

Dün bahçeme gittim, bir kaç fotoğraf çektim, makinamı evde unutmuşum ama neyseki telefonlar da bu işi görüyor artık :)

Birazdan fotoğrafları yüklerim.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 09-04-2012 17:13

5 Eklenti(ler)
Bu sene geciktim biliyorum, ama kış uzun sürdü, bahçem de uyanmakta gecikti.

Baçemin en göze çarpan bitkileri obrizyalardı, tohumdan yetiştirdiğim bu güzel bitkiyi, yer seçimini yanlış yaptığım ve ya bilmediğim başka şeylerden dolayı pek çoğunu kaybettim.

Eklenti 281335
Eklenti 281336

Ağaç şakayık sayın Basbahcivan'ın hediyesiydi, üzerinde kocaman 11 tomurcuk saydım.

Eklenti 281338

Süs yoncası, sayın Zeki Yağlı beyden, saksıyı doldurduğunda çok güzel görünecek.

Eklenti 281339

Bahçenin hali, her yeri cücü barsağı denen otlar sarmış, üzerinde çıplak ayakla yürüdüm biraz :))

Eklenti 281337

Orhan Özbilgiç 09-04-2012 17:39

Vaaayy... Bahçenize kavuştunuz ha!
Neyse, haftaya bugün bende kavuşacağım. :p

Obrizyalar çok sevimliler. Ama ben en çok şakayıktaki 11 tomurcuğa bayıldım. Ne zaman dikmiştiniz?
Benim, 2010 sonbaharında soğanını diktiğim şakayığım ilk keez geçen sene mayısta bir tanecik çiçek vermişti.
Bu sene mart ortalarında üç farklı renk soğanı gönderip, birine diktirdim. Sonuçlarını merak ediyorum. Sizin vereceğiniz bilgiye göre, bazı varsayımlar üretebileceğim.

Sağlık ve mutluluk içinde, güzel bir sezon geçirmenizi diliyorum.
Kolay gele...

Adalet Yağcı 09-04-2012 17:52

Orhan bey, bahçeme kavuştum evet, yol boyunca hangi güzellikleri göreceğimin hayalini kurdum ama çoğunluk bahçeyi kaplayan otlardı :)

Şakayıklar ilk sene fazla çiçeklenmiyorlar Orhan bey, ilk çiçeği üç taneydi, geçen sene yedi tane açmış ben göremedim.
Bu sene onbir tane tomurcuk saydım, açtığında tüm bitkiyi kaplayacaklar, çiçekler çok iri çünkü.

Bauhaus'tan aldığım üç renk şakayığı da yirmi gün önce dikmiştim, 10 cm. filizlenmişler, sizinki daha da gelişmiş olabilir.
Bu sene çiçeklerini görebilmeyi ümit ediyorum, aldığım kökler çok gelişmiş gövdelere sahipti.

Haftaya sizden de güzel haberler gelecek inşallah, bahçelerimiz de bizler de tüm kış dinlendik, şimdi coşku zamanı :)
Sevgiler.

Adalet Yağcı 09-04-2012 18:01

4 Eklenti(ler)
Bu minik şey de ağaç şakayık, syın Basbahcivan doğal ortamından söküp bana göndermişti sağolsun.
İki yıl ön bahçede güneşli bir alanda kaldı, hiç gelişmedi ve açmadı.

Ben de oradan çıkartıp arka bahçede gölge bir alana dikmiştim, orada filizlenmiş, 15 cm. kadar boyu var ve tomurcuklanmış, nasıl açacak çokmerak ediyorum.
Endemik bir tür olduğunu düşünüyorum.

Eklenti 281362

Bir mahalleye yetecek kadar badem olacak bu sene :D

Eklenti 281360
Eklenti 281361

Sayın Zeki Yağlı beyin gönderdiği bitkiler kışı atlatmış, çok sevindim.
Diğerlerini geliştikçe fotoğraflayacağım.

Eklenti 281363

Adalet Yağcı 09-04-2012 18:11

3 Eklenti(ler)
Clematislerin keyfi yerindeydi, bu sene hep aklımda olan Dr. Ruppel özenle saksıya dikildi.

Eklenti 281364

Sevgili Jineop'tan gelen J.Paul ün yanına yine İstanbul'dan getirdiğim Montanayı kapı girişindeki sarı gülümün yanına diktim.

Eklenti 281366

Aslında pek çok bitkiyi fotoğraflayabilirdim ama makinamı evde unutmuşum, telefonumun şarjı az kalmıştı, şimdilik bu kadar.

En son fotoğraftaki bitki de Zeki beyden gelmişti, adını hatırlayamadım, isim çubuğu kaybolmuş, Geranium olabilir mi acaba, sanırım çiçeklenmeye hazırlanıyor :)

Ana gibi 09-04-2012 18:18

Kış uzun sürsede, bazı bölgeler şanslı, baharla buluştunuz.Bizde bahçe, dağ eteği halen evin içinde kar yığını, bahçede çamur çalışılacak gibi değil. Sizlerin bahçeleriyle kendimizi avutuyoruz, bütün süs bitkileri donsa da ağaçlar iyi diye, teselli buluyoruz.:( (emin olmamakla birlikte)
Bahçenizdeki otlar kolay temizlenen tür Allahtan, kolay gelsin.(yakın olsa idik yardıma gelirdim).
Bahçe sezonunu açtınızya, teşekkür ederim. Bol çiçekli, bereketli, geçer inşallah. Sevgiler selamlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025