![]() |
Bu kadar yükü taşımaktansa, seneye yumrularını alıp dik, lale soğanı paketleri gibi taşıması çok kolay.
Yine de inşallah bulabilirsin, bu sene ağaç şakayıksız kalmazsın. Sahi nereden almayı düşünüyorsunuz? |
Sevgili Başbahçivan dan aldığımız toprakta göründü. Ama bir türlü acamadı gecen yıl. Sabredemiyeceğim ben, Ankara ya gidip Karşıyaka daki seraları bir gezeyim. Gecen sene orada görmüştüm.
Gel sende, ortada buluşmuş oluruz:)))) |
Tüm fidanlıklar ağaç şakayık kaynıyor. Saksıda tomurcuklu olanlar bile var. Toprağa ekersen 2.yılında çiçek veriyor. İlk çiçeği 1 tane, sonra 3 oldu, bu sene 4 olmuş. Ama 1 tane de yavru vermiş, çok sevindim. Hemşom yollıyım sana tabi eğer yavru demezsen ;) Hiç bu kadar çabuk yavrulama beklemiyordum.
|
Alıntı:
Nasıl yavru veriyor, bende de ağaç şakayık var ve çoğaltmak istiyorum. |
Ana bitkinin 40-50 cm. uzağına kol atıyor, sizin bir şey yapmanıza gerek yok, vakti geldiğinde yavrusunu verir.
|
3 Eklenti(ler)
Adalet Yağcı iftiharla sunar :)
Ağaç şakayık. Bu gün bahçeme gittim, manzarayı gördüğümde nefesim kesildi, görmeye değer bir güzellikti, başından dakikalarca ayrılamadım. Çiçeklerin çapı 20 cm. tomurcuklar pembe, yeni açanlar biraz daha açık pembe, tam açmış olanlar da uçuk pembe-beyaz arası bir renkte. Hafif de kokulu. Eklenti 286547 Eklenti 286548 Eklenti 286549 Fotoğraflar küçültüldüğü için yeterince vurgulamıyor güzelliklerini. |
3 Eklenti(ler)
Vefakar şebboylarım.
Üç yıl önce Vilmorin marka lavanta tohumu almıştım, ama çimlenenler lavanta değil şebboymuş. İyi ki de öyle olmuş, sakin bir köşede kimseyle yarışmadan mütevazı yaşıyorlar. Eklenti 286550 Eklenti 286551 Eklenti 286552 |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Obizyalar bir aydır çiçekli, gölge alanlar için yeniden obrizya yetiştirilecek :cool:
Eklenti 286555 Eklenti 286556 Eklenti 286557 Eklenti 286558 Sıcaklardan başka hiç bir şeyden şikayeti yok, uygun ortamı bulduğunda coşuyor ve coşturuyor. |
4 Eklenti(ler)
Clematisleri merak ediyorsunuz biliyorum :)
Eskiler daha açmamışlar, yeni aldıklarımdan montana rubensin çiçekleri bana tuhaf geldi. Sevgili Jineop, bakabilir misin, bunlar gerçekten montana mı? Eklenti 286560 Eklenti 286562 John Paul Eklenti 286559 Multi Blue Eklenti 286561 Bunlar bebek daha, seneye görün bir de :) |
Adacım,
Ellerine sağlık şakayıklar,muhteşem hemde çalı görünümünde fırça çalısı ararken onlardanda alayım bari:) |
2 Eklenti(ler)
Çok ilginç, üç yıl önce sevgili Ülkü'nün hediyesi olan bir kök haseki küpesi hem mor hem de pembe çiçekler açtı.
Ülkü tohumdan yetiştirmişti, sanırım dibinden farkli bir tohum sonradan çimlendi, şansıma biri pembe diğeri mor oldu. Eklenti 286564 Eklenti 286565 |
2 Eklenti(ler)
Ekinezyalar soğuğa dayanıklı, birlikteliğimizin 3. yılı, hem güzel çiçekleri ile beni mutlu ediyor, hem de yapraklarından İlkbaharda ve Sonbaharda ekinezya çayı kürü yapıyorum.
Bu gün düşen bir çok tohumun çimlendiğini gördüm, ben buna bayılıyorum, kendi gönlü ile çimlenmiş :eek: Eklenti 286566 Eklenti 286567 |
Sevgili Adalet ablam, maşallah 41 kere maşallah hem size hem çiçeklerinize. Her dem gözlerimize bayram ettiriyorsunuz teşekkürler. Ağaç şakağı, haseki küpelileri, clematisler, sardunyalar Allah'ım say say bitmez herbirine aşık oldum.
Benim çiçeklerimin çoğu serada olmasına rağmen biçoğu dondu :( yeniden kolları sıvadım ya allah bismillah diyerek. Viyollere bi çok tohum ektim ama çoğu incecik boyuna uzuyor, şaşırtıncada ölüyor ne yapıcam şaşırdım. |
3 Eklenti(ler)
En yaşlı clematisim, tomurcuklanma fena değil, Mayıs ortaları gibi açar.
Eklenti 286569 Uzun zamandır peşinden koştuğum, bu sene Bauhaus'da yakaladığım Dr.Ruppel ve Multi Blue. Saksıda iki bitki var. Eklenti 286570 Bu saksıdakilerden birisi John Paul, diğerini hatırlayamadım, teşekkürler sevgili Jineop. Eklenti 286571 Saksılar yarı güneşte ama riske atmak istemedim, otlarla topraklarının üzerine malçlama yaptım. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Artık benim de bir heucheram var, çiçekleri mercan rengi :cool:
İnşallah çoğaltmayı başarırım. Teşekkürler Jineop'um. Eklenti 286574 Eklenti 286575 Eklenti 286576 |
Alıntı:
Bulamazsan ilgili başlıklardan birine tarifini yazarım. |
eeee ben korktum şimdi, ekinezya kolay çimlenmiyor o halde, iki gün önce bir gece suda beklettikten sonra pet bardaklara ektim tohumları :(
|
Alıntı:
Çimlenme gerçekleştikten sonra yavaş yavaş dış ortama alıştırmak gerekiyor ki, güçlü fideler olsunlar. Bu kış zor geçti ama yine de geçti. Uygun şartlara uygun bitkileri seçmek gerekiyor, sanırım burada hata yapıyoruz. Bazan da doğal şartlar sıradışı ola biliyor, bu seneki gibi. |
Çok teşekkür ederim Adalet ablam, o halde yarın balkona taşıyayım viyolleri :)
|
Alıntı:
Kendi kendine bile çimlenebiliyor demek ki, uğraşmaya gerek kalmadan. Bence ekinezyaları dış ortamda çimlendir. |
4 Eklenti(ler)
Meyve ağaçlarımın da hakkını teslim etmeliyim.
Her ağacın çiçeği güzeldir ama ben elma çiçeğine bayılırım. Gerçi pek güzel fotoğraflayamadım, zaten ağacım da 80-90 cm. tek gövde üzerinde dal yapmadan büyüyor. Bildiğim kadar bodur bir cins. Eklenti 286581 Eklenti 286582 Bu sene ayva çok olacak yine. Eklenti 286580 Nihayet doya doya kiraz yiyebileceğim galiba :eek: Eklenti 286583 |
4 Eklenti(ler)
Gaurayı Sonbaharda budamıştım, bu bkış çok sert geçtiği için acab mı diyordum ama yapraklarını çıkartmaya başlamış.
Eklenti 286585 Dahası, sanırım tohum yapmış ve onlar da çimlenmiş, anneleri daha yeni yaprak çıkartırken bebiş gaura çiçek bile açmış :) Eklenti 286586 Beyaz mavişim kışı kazasız atlatmış, kışın yayla - 10 derecelerin de altına inmiş, bir çok bitki bu derecelere dayanabiliyor demek ki. Eklenti 286587 Gece mumu yayıldıkça yayılmış, sevgili Ozbey, teşekkürler. Eklenti 286588 |
3 Eklenti(ler)
Bu minik çiçekli hercai de kendi gönlü ile gelenlerden, kimbilir nereden bir tohum uçtu geldi, öyle sevimliydi ki.
Eklenti 286589 Hostaları çok seviyorum, seneye büyük planlarım var bu konuda. Eklenti 286590 Eklenti 286591 |
Ablam, yaprakları ve çiçekleri montana rubense hiç benzemiyor. Az bakınıyım ben.:o
|
4 Eklenti(ler)
Ribeslerin 3. yılı, geçen yıl meyvesini göstermişti ama bu sene çok cömert.
Eklenti 286596 4 Ribesi de aynı gün dikmiştim, sadece bir tanesi çok güzel gelişti. Duvar dibinde katmerli gülhatmiler ve gün güzeli var. Eklenti 286595 Potensilla, dilerim yanlış hatırlamıyorum. Küçük sarı çok hoş çiçekleri olduğunu öğrendim, bu yaz tanışırız inşallah. Eklenti 286597 Monardalar çok güzel yayıldılar, 2 yıl önce tek bir köktü. Yapraklarının kokusu harika. Eklenti 286598 |
Alıntı:
Adalet Yağcı ne kadar gurur duysa az! :) Bu nasıl bir güzellik böyle, bak bak dur... Galeride boyut sınırı daha esnek olduğu için belki oraya da bir iki tane ekleyebilirsiniz, biz hiç itiraz etmeyiz. :) Obrizyalara da bayıldım. En beğendiğim çiçeklerden biri oldu sayenizde. :) Zaten mor rengin hastasıyım, bunda da eflatun, mor, pembe, fuşya ne ararsan var. Çiçekleri ne kadar sürüyordu? Yazın da yeşilliğini koruyor mu bir de? |
Sevgili gilan, sizlere beğendirmek için çok çalışıyorum :)
Obrizyalar gerçekten muhteşem, hararetle tavsiye ediyorum herkese. Ben 2 yıl önce tohumdan yetiştirmiştim, tohumlar Zengarden'in. Çimlenme çok iyiydi, yaklaşık 40 kök dikmiştim, güneş alan yerlerdekiler sıcaklarda birer birer gittiler. Şimdi sadece 5-6 kök kaldı. Obrizyalar çok yıllık, Bahar yaklaştığında uyanıyorlar ve uzun süreli çiçekli kalıyorlar. Tek sorun serin yer isteği, gölge ve ya yarı gölge yerler için uygun olur, böylece sürekli yeşil kalabilirler. Bahçenizin serin bir bölgesi varsa Sonbaharda direk toprağa serpin tohumlarını, üzerini çok az toprakla kapattıktan sonra çuval benzeri bir örtüyü üzerine örtüp sabitleyin ki, yağışlarda tohumlar sürüklenmesin. Ben bu yöntemi denemedim, bu sene deneyip göreceğim bakalım, ayrıca tohum kaplarına da Şubat 15 gibi ekmeyi düşünüyorum, ne olur ne olmaz. |
Bahçen de gelişmeler oldukça güzel ablacığım benim gaura sanırım öldü hala uyanma yok ne yazık ki. Obrizyalara bayıldım çok güzeller gerçekten:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025