agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

sevim4 06-07-2011 19:26

Sevgili adalet hanım,komşuların emeklerine sağlık atalarımız boşuna dememişler ev alma komşu aldiye.
Çok şükür kavuştuk sana çok özledik seni bahçeni iyiki varsın.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 06-07-2011 20:06

Sevgili dostlarım, Acemifüsun, Periş, Günebakan, Sevim4;
Komşularım konusunda gerçekten çok şanslıyım, Mersin'deki komşularım da yayladakiler de eşsiz insanlar.

Zamanımın büyük kısmını torunumla ilgilenerek geçiriyorum, bahçelerinizi balkonlarınızı ziyaret ediyorum, yazacak zamanım olmuyor pek, hızlı hızlı bitkilerinizi seyredip kaçıyorum.
Şimdilik böyle, seneye nasıl olacak göreceğiz.
Hepinize sonsuz sevgiler.

Yılmaz Yalçın 06-07-2011 20:21

Sevgili Çiçek Ablacığım,
Bahçen bu yıl farklı güzel,eline,yüreğine sağlık..Bu güzellikleri sevgili Torununa hediye edelim.Umarım en kısa zamanda iyileşir ve clematislerin arkasından tebessümlerini bize gösterir.

Adalet Yağcı 06-07-2011 20:23

2 Eklenti(ler)
Hemen ekleyeyim, bu güzelleri unutmuşum.
Birinin adı Ruj Cardinaldi sanırım, diğerini unuttum.

Adalet Yağcı 06-07-2011 20:30

İyi dilekleriniz için teşekkürler ederim Yılmaz bey, torunum şimdi çok daha iyi, inşallah yakında onun fotoğraflarını çekeceğim clematislerle.

Ben hâlâ İstanbul'dayım, kızım Yurt dışında, o döndüğünde hep birlikte Mersin'e gitmeyi düşünüyoruz.
Gördüğünüz gibi sorumluluğum büyük, bu yüzden fırsat bulup da size bir merhaba diyemedim, İstanbul'da olacağım da Bauhausa gitmeyeceğim, tarih yazmaz ama oldu işte.
Clematis zamanını bile kaçırdım :(

Vildan Sönmez 06-07-2011 20:46

1 Eklenti(ler)
Adalet Hanım'cım komşularınızın eline sağlık. Clematisleriniz yine harika. Mersin£e dönüşünüzde o ince uzun çiçeğinize yetişirseniz detay fotoğraf görmeyi çok isterim.

Bodur hatmiden bana da tohum göndermiştiniz ben beceremedim ama annemin geçen yıl balkonunda saksıya ektiği iki tohum yeşermişti ancak geçen yıl çiçek açmadı. Anne sabret gelecek yıl açar dedim. Verdiğiniz hazeranlardan da ekmişti, çiçeklenince çok beğenmişti.

Bu bodur hatmiler kışı dışarıda geçirdiler. Yaprakları cılızdı annem de, ya herru ya merru diye yaz başında toprak üzerinden budamış. Şimdi bir tanesi somon rengi katmerli çiçekler açmış, diğerinin üzeri de tomurcuklu. Annem şimdi tohumlarını bekliyor. Çok sevmiş , seneye tekrar ekecekmiş. Boynumun borcu size selam ve sevgiler yolluyor, çok teşekkürler....

Sevgi Durul 06-07-2011 20:50

Hangi birini saysam bilemedim. Sevgili Adalet hanım, hepsi çok çok güzeller. Sardunyalı balkon şahane. Clematisler, pervane çiçekli yasemin hepsi çok güzeller. Mersin'e döndüğünüzde Nehir'i bu güzellikler arasında görmek isterim. Ayrıca Nehir'in iyi olduğuna sevindim. Sevgiler... Selamlar...

sevim.K 06-07-2011 21:06

Ne güzel, negüzel bodur hatmi. Keşke bende tohumunu alsaymışım mix paket. Bir arkadaş bodur diye aldım upuzun çıktı yazmıştı güvenemedim. Ayy çok güzel:p

Adalet hanımcım döndünüz mü?

gilan 07-07-2011 11:07

Komşularınıza bizim adımıza da teşekkürlerinizi sunun. Bizi bu güzelliklerden mahrum bırakmadılar. :)

3 renk clematis yanyana çok güzel olmuş. Ben de pembe-mor dikmiştim ama bir de açık renk olunca daha çarpıcı olmuş, çok beğendim. :)

Sardunyalar da ne kadar güzel coşmuşlar. İlk sayfalarda oraya çiçek koyma fikrinin konuşulduğu zamanlar sevgili füsunAnk bilgisayar yardımıyla sardunyalar eklemişti. Çok güzel olacağı belliydi, şimdi hepsi gerçek olmuş. :)

gülsu 07-07-2011 15:10

Sn Adalet abla insan böyle bir evi bırakıp hiçbir yere gidemez ama sanırım siz oraya belirli zamanlarda gidiyorsunuz. Eviniz, çiçekleriniz, sebzeleriniz çok güzel görünüyorlar. gerçekten muhteşem görünüyorlar. İnşallah orada hep mutlu olursunuz. Diğer bahçeleride geziyorum Clematisler görüyorum bu çiçeği hiç yakından görmedim sizinkiler harika açmışlar. Benim de Clematis yetiştirmek şart oldu çünkü hangi bahçede görsem ilgimi çekmeye başladı. sizin Clematisleri görünce (bulabilirsem) yetiştirmem gerek dedim. Bu arada muhteşem komşularınız var. Böyle komşular Allah herkese nasip etsin. Belli ki komşularınız iyi bence sizde çok iyisiniz. sağlıklı günler dileğiyle. Hürmetler ediyorum.

ciceksever70 07-07-2011 16:53

Adalet ablacigim evin sanki sen ordaymissin gibi ne güzel komsularin var. Benim yasadigim yerde imkansiz bir sey böyle komsu bulmak. Torununa gecmis olsun mesajlari dikkatimi cekti insallah önemli bir sey degildir. Cok gecmis olsun. Clematislerin yine göz dolduruyor. Üc renk bir arada cok güzel durmus. Sanirim sen bahcene gelene kadar ben kendi bahcemi bir süreligine birakmis olacagim. Sevgiyle kal ablacigim.

füsunANK 08-07-2011 16:28

1 Eklenti(ler)
Neler olmuş.. :)
Eklenti 232522

Benol Hazaroğlu 09-07-2011 09:07

Sevgili Adalet hanım
Boşuna dememişler ev alma komşu al diye. Gerçekten komşu çok önemli. Bahçeniz siz oradaymışsınız gibi güzel ve bakımlı.
Torununuz inşallah eskisinden daha sağlıklı olacak. Biz de buradan şirin resimlerine bakabileceğiz.
En kısa zamanda evinize sağlık ve huzurla dönmenizi dilerim.

Adalet Yağcı 11-07-2011 13:51

Sevgili Vildan hanım;
Rahmetli annem derdi ki; "marifet yemeği pişirmekte değil, onu layıkı ile sunabilmekte", siz de hatimiyi o kadar güzel sunmuşsunuz ki, hayran hayran bakakaldım.
Anneciğinizin ve sizin ellerinize sağlık, çok güzel açmışlar, ben de anneye ve size selam ve saygılarımı gönderiyorum.

Bahse konu olan o iki metre uzunluğundaki çiçeği komşular kesmişler, rüzgarda kopup bir yere zarar vermesin diye, ama ben dönünce yaprak yapısını varsa çiçekli bölümü tekrar fotoğraflarım.

Adalet Yağcı 11-07-2011 14:00

Sevgili Gilan, dödüğümde komşularıma sizden bahsedeceğim hiç şüpheniz olmasın, hayatta güzel şeyler de oluyor, vefalı dostlar, fedakar komşular gibi, çok şükür.

Kısmet olursa seneye clematisleri çoğaltacağım, ve kontras renkleri birlikte dikeceğim, bir tane koyu renk de pervane yasemine sardırmayı düşünüyorum.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 11-07-2011 14:06

Sevgili Gülsu;
Nazik sözleriniz için teşekkür ederim, hepsi de ağaçlar.net sayesinde oldu, buradaki inanılmaz dostluk ve paylaşımla bu günlere geldik.

Clematis mutlaka yetiştirmelisiniz, bizim bir de tohum ve çelik paylaşımı başlığımız var, takip ederseniz her ikisine de ulaşabilirsiniz.

Aslında bahçemi hiç bırakmazdım, her yıl yaz aylarını bu bahçede geçiriyorum ama bu sene olmadı, bahçemden çok uzaklardayım.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 11-07-2011 14:11

Sevgili Çiçeksever;
Nehir ikibuçuk ay önce epilepsi nöbetleri geçirmeye başladı, şimdilik durumu iyi, doktoru ergenlik döneminde kendiliğinde geçeceğini söyüyor, tabi bu arada tedaviye devam edeceğiz.

Senin bahçeni de geziyorum fırsat buldukça ama mesaj yazmaya vaktim olmuyor.

Bu ayın sonunda hayırlı haber gelecek değil mi, aileye yeni bir üye katılacak, şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 11-07-2011 14:15

Sevgili Füsun;
Büyüklerimiz "Hayal et ve olsun" derlermiş, kutlamalar bana geliyor ama hayal eden sensin, ben küçük bir kakıda bulundum sadece :)

Son durumu ne kadar da güzel anlatmışsın, ben bile şaşırdım, ne imiş, ne olmuş, seneye çok daha güzel olacaklar inşallah.

Tekrar teşekkürler ederim canım, ellerin ve yüreğin dert görmesin.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 11-07-2011 14:17

Sevgili Benol hanım;
Çok teşekkür ederim, komşudan yana şanslıyım çok.

Kokulu üzümlerimi merak ediyorum ne haldeler diye, onu fotoğraflamamışlar :(
Sevgiler.

ciceksever70 11-07-2011 14:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 834552)
Sevgili Çiçeksever;
Nehir ikibuçuk ay önce epilepsi nöbetleri geçirmeye başladı, şimdilik durumu iyi, doktoru ergenlik döneminde kendiliğinde geçeceğini söyüyor, tabi bu arada tedaviye devam edeceğiz.

Senin bahçeni de geziyorum fırsat buldukça ama mesaj yazmaya vaktim olmuyor.

Bu ayın sonunda hayırlı haber gelecek değil mi, aileye yeni bir üye katılacak, şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
Sevgiler.

Adalet ablacigim cok cok gecmis olsun. Nehir prensese nazar degmis. Agustos`un ilk günlerinde insallah ben de hastaneye yatacagim. Kendinize ve Nehir kiza iyi bakin. Sevgiler.

jineop 11-07-2011 14:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK (Mesaj 833422)
Neler olmuş.. :)
Eklenti 232522

Sevgili Füsun gerçekten inanılmaz. Paylaştığınız için teşekkür ederim. Sevgiler...

Vildan Sönmez 11-07-2011 19:48

Adalet Hanım, sizin selamınızı da anneme ilettim.
Eminim siz olsanız kesmeyip bir destekle sabitlerdiniz.Ama yine de komşularınız sağolsunlar iyiniyetle ilgileniyorlar bahçenizle.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 834539)
Sevgili Vildan hanım;
Anneciğinizin ve sizin ellerinize sağlık, çok güzel açmışlar, ben de anneye ve size selam ve saygılarımı gönderiyorum.

Bahse konu olan o iki metre uzunluğundaki çiçeği komşular kesmişler, rüzgarda kopup bir yere zarar vermesin diye, ama ben dönünce yaprak yapısını varsa çiçekli bölümü tekrar fotoğraflarım.

fatma sunay 12-07-2011 19:30

Sevgili Adalet hanım öncelikle Nehir kızımıza çok geçmiş olsun diyorum. Sizde bahçenizden uzaksınız ama gözünüz arkada değil ne mutlu sizeki böyle candan komşularınız var. Gerçekten komşularınızı tebrik ediyorum. Böyle komşu allah hepimize versin . Sağlıklı ve sevgi dolu günler diliyorum..

zenfree 13-07-2011 12:56

Adalet Hanım bahçeniz çok güzel görünüyor. Balkondaki sardunyalar da harika. Demek ki " ev alma komşu al" diye boşuna dememişler.:) Ama şu da bir gerçek ki, siz komşularınızı öyle hoş tutmuşsunuz ki, onlar da bahçenizi cennete çevirmişler.:)

Adalet Yağcı 13-07-2011 13:17

Sevgili Zenfree, komşuluk ilişkilerim her zaman mükemmel oldu, bunca yıldır hiç kimseyle bir tartışma yaşamadım, zaten beceremem de.
Tabiidir ki çok şey gibi bu da karşılıklı özveri gerektiriyor.

Yakında köyüme döneceğim inşallah, clematislere yetişemesem de arkadan gelenleri kaçırmam diye düşünüyorum.

Orhan Özbilgiç 13-07-2011 20:08

Adalet Hanım;
Harika görüntüler. Harika ilişkiler. Söyleyecek söz bulamıyorum. Siz orada olsaydınız ancak bu kadar güzel ve düzenli bir bahçe olabilirdi. Demekki, çok seçkin komşularınız var. Bahçenizi adım adım fotoğraflamışlar. Sağolsunlar.

Yakında bahçenize kavuşacaksınız. Bu fotoğraflar sizide rahatlatmıştır mutlaka. Zira daha bakımsız bir bahçe hayal etmiş olabilirsiniz. Şimdi ise, daha bir gönül rahatlığı içindesinizdir.

Nehir kızımıza geçmiş olsun. Gözlerinden öpüyorum.

Selam ve sevgilerimle.

sevim.K 13-07-2011 20:25

Sizi bahçenizde görmek ne güzel Adalet hanımcım, hoşgeldiniz:) Nehirin iyi olmasına sevindim. Öpüyorum her ikinizide, sevgiyle:)

Cumhur Tonba 13-07-2011 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 836095)
Adalet Hanım;
Harika görüntüler. Harika ilişkiler. Söyleyecek söz bulamıyorum. Siz orada olsaydınız ancak bu kadar güzel ve düzenli bir bahçe olabilirdi. Demekki, çok seçkin komşularınız var. Bahçenizi adım adım fotoğraflamışlar. Sağolsunlar.

Cennet bahçemize sahibi geri dönmüş. Ne güzel.

Ben, gönlü temiz insana kurban olayım.
Gezsin başım üstünde benim, hoş tutayım.
Ham insanı al karşına, söylet azıcık,
Dön, sonra cehennem ne imiş, gel sorayım.

Adalet Yağcı 16-07-2011 13:33

Orhan bey, ben de bahçeme kavuşmak için gün sayıyorum artık, gittiğimde her şeyi yerli yerinde bulmak düşüncesi içimi rahatlatıyor tabii.

Komşularıma minnettarım, sık sık arayıp yapılmasını istediğim bir şey olup olmadığını soruyorlar, bu sabah yine aradılar, sokağımızdaki beş eve hırsız girmiş, daha önce de iki defa bizim eve girmişlerdi, bu yüzden pencere ve giriş kapılarını demirletmiştik.

Tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Nehir'imiz yaz kursuna başladı, keyfi yerinde, sizin için öperim onu.

Bahçenizdeki clematisleri çok kıskandım bu arada, harika görünüyorlar.

Adalet Yağcı 16-07-2011 14:54

Alıntı:

Cennet bahçemize sahibi geri dönmüş. Ne güzel.
Henüz dönmedim Cumhur bey, yavaş yavaş havaya girmeye çalışıyorum :)

Dörtlük için teşekkürler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025