agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 23-11-2011 23:02

4 Eklenti(ler)
Töngel ve ya döngel de deniyor, beşbıyık diyenler de var Fikret bey.
Her mevsim insanı mutlu edecek bir güzellik çıkıyor güzel Ülkemizde, şimdi de narenciye zamanı.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü bir arkadaşım telefon edip, "Mersin 1. Narenciye festivali var değişik ülkelerden katılımlar olacak hemen gel" dedi.
Gariptir, hiç bir yerde afişine rastlamadım, hiç bir duyuru tanıtım yapılmamış, ya da yeterince yapılmamış.

Yeni açılan bir alışveriş merkezinde bir çok Ülkeden gelen ekipler yerel danslarını sergilediler.
Ben en çok Gana'lıları beğendim, büyük bir coşku ile dans ettiler.

Gana ekibi

Eklenti 256757

Eklenti 256758

Kanka olduk :)
Eklenti 256759

Bulgaristan ekibi

Eklenti 256756

Telefonumun şarjı bittiği için diğer ekipleri fotoğraflayamadım.

nılgun_dogan 25-11-2011 11:23

Adalet hanım resimdeki sarışın bayan sizmisiniz eğer sizseniz çok güzel bir bayansınız gözlerinizin içi gülüyor allah güler yüzünüzü eksik etmesin.

Adalet Yağcı 25-11-2011 19:04

Teşekkür ederim sevgili Nilgün, evet benim.
Uzun zamandır böyle güzel bir moral almamıştım :)

Sevgi Durul 25-11-2011 19:11

Sevgili Adalet Hanım, ayva ve muşmulalar göz kamaştırıyor. Daha toplamadık ama biz muşmulaları tam ermeden topluyoruz. Tepsilere serip, olgunlaşanları olgunlaştıkça alıp tüketiyoruz. Galiba sizinkiler de ermemişler, aynı yolu izliyoruz galiba. Afiyet olsun.

Adalet Yağcı 25-11-2011 22:19

Sevgili Durul'cuğum, ben muşmulayı böyle tam ermeden seviyorum, biraz daha bekleseydim içi kahverengileşmeye başlardı.

Ayvalar gerçekten müthişti, komşularım bayram etti, kendime sadece iki kg. kadar ayırıp geri kalanını dağıttım, elma kadar yumuşak ve sulu mayahoş bir tadı var.

Adalet Yağcı 28-11-2011 18:36

5 Eklenti(ler)
Bir kaç gün önce sevgili lir'den bir kargo geldi :))
Neler yoktu ki içinde, ben susayım fotoğraflar konuşsun :D

Eklenti 257353
Eklenti 257357
Eklenti 257354
Eklenti 257355
Eklenti 257356

Kargo şirketitin yaptığı bir yanlışlık sonucu kargom Mersin yerine Silifke'ye gitmiş, tam beş gün sonra elime ulaştı, ama ıslatılmış özel süngerlerin arasına ustaca yerleştirilmiş bitkiler bundan hiç etkilenmemişti.

Sevgili lir, ellerin sadece bebeklere değil, bitkilere de can veriyor, dert görmesin o eller.

Adalet Yağcı 28-11-2011 18:42

5 Eklenti(ler)
Clematisler.

Eklenti 257358
Eklenti 257359
Eklenti 257360

Yapraklarını çileğe benzetmiştim, adını hatırlayamadım :rolleyes:

Eklenti 257362

Aylarca peşinden koşmuştum, kısmet bu güneymiş, heuchera.

Eklenti 257363

Adalet Yağcı 28-11-2011 18:47

5 Eklenti(ler)
Gece mumu

Eklenti 257364

Gül çiçekli sardunya

Eklenti 257365

Sarı kız

Eklenti 257366

Beyaz çiçekli solanum

Eklenti 257367

Adını unuttum

Eklenti 257368

Adalet Yağcı 28-11-2011 18:51

4 Eklenti(ler)
Devamı...

Eklenti 257369
Eklenti 257370
Eklenti 257371
Eklenti 257372

Adalet Yağcı 28-11-2011 18:55

2 Eklenti(ler)
Ve küpeler...
Küpeleri önce küçük kokopit saksılara diktim, sonra da saksıları pet bardakların içine geçirdim, böylece bitkinin kokopitten süzülen suyu pet bardağın içine tahliye oluyor, çürümeyi önlüyor.

Eklenti 257373
Eklenti 257374

mandalinci 29-11-2011 06:35

Sn. Adalet Yağcı,

Hasadı yapmışsınız kiviler, ayvalar, ekinezyalar, yer orkidesini ben ilk defa duydum, çok güzeller.

Ellerinize sağlık, afiyetler olsun.

Sevgiyle kalın.

jineop 29-11-2011 07:18

Güzel ablam, güle güle büyüt.
Devamı ilk resim diasca, diğerleri Convolvulus sabatius mavi açıyor. Sürekli yeşil, sarkıcı ve dona dayanıklı.
Gece mumun pembe renkli sürekli yeşil, dondan etkilenmiyor. Toprağa ekersen yer örtücü , nane gibi yan kollar atıyor.
Anemone ****** ladyi göremedim. O da sürekli yeşil 4 mevsim açıyor rengi fuşya . Küpeli çeliklerinin yaprakları biraz fazla geldi bana 1-2 yaprak kalsın, kalan yaprakları yarıdan kesmeni öneririm ( Mine Hanımdan öğrendik:))
Sevgiler...

Müjgan Yılmaz 29-11-2011 11:38

LİR cim,
Bu bitkilerden bana da hazırlamazsan vay geldi başına,Adalete gidecek bana gelmeyecek,ayyy hiç olacak iş mi?
Şimdi Adalet sana kıyamayacak ,bana da şöyle diyecek!!!!Canım ben sana bendekilerden yaparım....
Hayatta olmaz illa sen hazırlayacaksın,tamam mı ?

jineop 29-11-2011 11:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 883417)
LİR cim,
Bu bitkilerden bana da hazırlamazsan vay geldi başına,Adalete gidecek bana gelmeyecek,ayyy hiç olacak iş mi?
Şimdi Adalet sana kıyamayacak ,bana da şöyle diyecek!!!!Canım ben sana bendekilerden yaparım....

Hemen ablam, yeter ki siz isteyin.

Müjgan Yılmaz 29-11-2011 11:50

Sevgili Yağmur
Bakar mısın,ayvalar kiviler ağzımızdan akan su bilgisayarı bozdu.Ama annende tık yok ay gelirim getiririm falan!!!!
Bu yetmezmiş gibi çiçekleri de hasedimizden öldürdü bizi....
Hatun çok seviliyor,çok da sevimli ,ne istese maşallah eline ulaşıyor,biz de seyrediyoruz iyi mi?

Müjgan Yılmaz 29-11-2011 11:52

Canım Lircim,
Herşey bir yana yüreğinin cömertliği,yedi cihan da biliniyor.
Çok teşekkür ederim...(dörtgözle bekliyorum haaa)

Adalet Yağcı 29-11-2011 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 883384)
Sn. Adalet Yağcı,

Hasadı yapmışsınız kiviler, ayvalar, ekinezyalar, yer orkidesini ben ilk defa duydum, çok güzeller.

Ellerinize sağlık, afiyetler olsun.

Sevgiyle kalın.

Sevgili mandalinci, evet bahçede hasat edilecek bir şey kalmadı.

Yer orkidesi gerçekten çok güzel çok da hoş bir kokusu var.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 883390)
Güzel ablam, güle güle büyüt.
Devamı ilk resim diasca, diğerleri Convolvulus sabatius mavi açıyor. Sürekli yeşil, sarkıcı ve dona dayanıklı.
Gece mumun pembe renkli sürekli yeşil, dondan etkilenmiyor. Toprağa ekersen yer örtücü , nane gibi yan kollar atıyor.
Anemone ****** ladyi göremedim. O da sürekli yeşil 4 mevsim açıyor rengi fuşya . Küpeli çeliklerinin yaprakları biraz fazla geldi bana 1-2 yaprak kalsın, kalan yaprakları yarıdan kesmeni öneririm ( Mine Hanımdan öğrendik:))
Sevgiler...

Anemon çok mu minikti acaba lir, bir tane minik bir köklü bitki vardı onu da diktim ama pek ümit verici değil :(

Küpelerin ve sardunyanın yapraklarını fotoğraflarını çektikten sonra kestim, için rahat olsun.

Gece mumu üzerinde tomurcukla gelmiş, iri bir çiçek açtı, çok güzel görünüyor, yaylaya götürüp toprağa geçireceğim, bu günlerde Mersin'de bahar havası var, yerine alışsın şimdiden.

Tüm zahmetlerin için tekrar teşekkür ediyorum canım, yüreğine sağlık.

jineop 29-11-2011 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 883423)
Canım Lircim,
Herşey bir yana yüreğinin cömertliği,yedi cihan da biliniyor.
Çok teşekkür ederim...(dörtgözle bekliyorum haaa)

Teşekkür ederim. Bir bitkiye kavuşunca çok mutlu oluyorum. O yüzden tüm bitki delileri delirsin istiyorum. Solanum jasminoides, oenothera speciosa, veronica , potentilla, sarıkızı hemen yollıyabilirim. Clematis çeliklerimden tutan çok var. Onları yerinden şimdi oynatmamak lazım. Baharda hepsinden hazır olur.
Sevgiler...

jineop 29-11-2011 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 883461)

Anemon çok mu minikti acaba lir, bir tane minik bir köklü bitki vardı onu da diktim ama pek ümit verici değil :(

O rizomlu hiç merak etme çok çabuk büyüyecektir. Olmadı ben sana büyütür yollarım.

Adalet Yağcı 29-11-2011 12:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 883417)
LİR cim,

Canım Müjgan'cığım, beni çok iyi tanımışsın ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 883422)
Sevgili Yağmur
Bakar mısın,ayvalar kiviler ağzımızdan akan su bilgisayarı bozdu.Ama annende tık yok ay gelirim getiririm falan!!!!
Bu yetmezmiş gibi çiçekleri de hasedimizden öldürdü bizi....
Hatun çok seviliyor,çok da sevimli ,ne istese maşallah eline ulaşıyor,biz de seyrediyoruz iyi mi?

Şimdi Seleste'ile papaz edeceksin beni yine :) vallahi tüm kivileri ayvaları dağıttım, 40 kg. dan fazla ayva vardı kendime 2 kg. ayırıp geri kalanları verdim.
Yağmur'a ve Kenan'a da gönderdim, gelirsem(inşaallah)Yağmur'a gönderdiklerimde tadarsın üzülme canım.

Çiçekler için de üzülme, ne istersen hepsi de emrinde.
Ayrıca yüreği kocaman sevgili lir seni de mutlu edecektir hepimizi ettiği gibi.

Senin bahçen seneye tam coşar artık, ağaçların yetişkin oldular, bizim kg. ile topladıklarımızı sen kasa kasa toplayacaksin inşallah.

Satı Uğurtan 02-12-2011 17:40

Sevgili Adalet ablacığım, bu güzel alış verişleri görünce iştahım kabardı, meyveler, çiçekler, koliler:)
Sevgili Müjgan, lir, Adalet abla yüreğinize sağlık iyiki sizleri tanımışım sevgiler hepinizi öpüyorum.

Adalet Yağcı 02-12-2011 23:23

Sevgili Satı'cığım, bu alış verişler de olmasa ne yapardık, çiçek meyve bahane, dostluklarımız şahane.
Ben de seni öpüyorum canım.

Periş 30-12-2011 23:15

Sevgili Adalet ablacım yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile Selam ve sevgiler ;)

sevim4 31-12-2011 10:51

Sevgili adalet hanım yeni yılınız kutlu olsun.

alcen 31-12-2011 13:08

Nice uzun, yeni yıllar dilerim.
Bir daha görüşmek dileği ile.

günebakan 31-12-2011 13:21

Adalet ablacım yeni yılınızı kutlar mutluluk,huzur ve sağlık dilerim:)

Fatoş 31-12-2011 13:38

Sevgili Adalet hanım, yeni yılınızı kutlar, çocuklarınızla bol çiçekli sağlıklı, mutlu yaşamlar dilerim.

nazlı06 31-12-2011 15:28

Yeni yılınızı tüm yüreğimle kutlar, sağlıkla, başarıyla sevdiklerinizle birlikte daha nice yıllar görmenizi ve geçirmenizi dilerim...

ciceksever70 31-12-2011 20:41

Adalet ablacigim, sana ve ailene mutlu bir yil dilerim.

canannuman 15-01-2012 23:23

Hepsi birbirinden güzel eliniz dert görmesin, ama sinameki bildiğimiz çayı yapılan sinameki mi ağaç gibi olmuş. Sanki ben bu cins bir ağacı bir kere daha gördüm bayılmıştım. Yalavo tarafında dışmekandaydı sanırım ona benzettim.
Hayırlı ekimler dilerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025