![]() |
4 Eklenti(ler)
Töngel ve ya döngel de deniyor, beşbıyık diyenler de var Fikret bey.
Her mevsim insanı mutlu edecek bir güzellik çıkıyor güzel Ülkemizde, şimdi de narenciye zamanı. Geçtiğimiz hafta Cuma günü bir arkadaşım telefon edip, "Mersin 1. Narenciye festivali var değişik ülkelerden katılımlar olacak hemen gel" dedi. Gariptir, hiç bir yerde afişine rastlamadım, hiç bir duyuru tanıtım yapılmamış, ya da yeterince yapılmamış. Yeni açılan bir alışveriş merkezinde bir çok Ülkeden gelen ekipler yerel danslarını sergilediler. Ben en çok Gana'lıları beğendim, büyük bir coşku ile dans ettiler. Gana ekibi Eklenti 256757 Eklenti 256758 Kanka olduk :) Eklenti 256759 Bulgaristan ekibi Eklenti 256756 Telefonumun şarjı bittiği için diğer ekipleri fotoğraflayamadım. |
Adalet hanım resimdeki sarışın bayan sizmisiniz eğer sizseniz çok güzel bir bayansınız gözlerinizin içi gülüyor allah güler yüzünüzü eksik etmesin.
|
Teşekkür ederim sevgili Nilgün, evet benim.
Uzun zamandır böyle güzel bir moral almamıştım :) |
Sevgili Adalet Hanım, ayva ve muşmulalar göz kamaştırıyor. Daha toplamadık ama biz muşmulaları tam ermeden topluyoruz. Tepsilere serip, olgunlaşanları olgunlaştıkça alıp tüketiyoruz. Galiba sizinkiler de ermemişler, aynı yolu izliyoruz galiba. Afiyet olsun.
|
Sevgili Durul'cuğum, ben muşmulayı böyle tam ermeden seviyorum, biraz daha bekleseydim içi kahverengileşmeye başlardı.
Ayvalar gerçekten müthişti, komşularım bayram etti, kendime sadece iki kg. kadar ayırıp geri kalanını dağıttım, elma kadar yumuşak ve sulu mayahoş bir tadı var. |
5 Eklenti(ler)
Bir kaç gün önce sevgili lir'den bir kargo geldi :))
Neler yoktu ki içinde, ben susayım fotoğraflar konuşsun :D Eklenti 257353 Eklenti 257357 Eklenti 257354 Eklenti 257355 Eklenti 257356 Kargo şirketitin yaptığı bir yanlışlık sonucu kargom Mersin yerine Silifke'ye gitmiş, tam beş gün sonra elime ulaştı, ama ıslatılmış özel süngerlerin arasına ustaca yerleştirilmiş bitkiler bundan hiç etkilenmemişti. Sevgili lir, ellerin sadece bebeklere değil, bitkilere de can veriyor, dert görmesin o eller. |
5 Eklenti(ler)
Clematisler.
Eklenti 257358 Eklenti 257359 Eklenti 257360 Yapraklarını çileğe benzetmiştim, adını hatırlayamadım :rolleyes: Eklenti 257362 Aylarca peşinden koşmuştum, kısmet bu güneymiş, heuchera. Eklenti 257363 |
5 Eklenti(ler)
Gece mumu
Eklenti 257364 Gül çiçekli sardunya Eklenti 257365 Sarı kız Eklenti 257366 Beyaz çiçekli solanum Eklenti 257367 Adını unuttum Eklenti 257368 |
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Ve küpeler...
Küpeleri önce küçük kokopit saksılara diktim, sonra da saksıları pet bardakların içine geçirdim, böylece bitkinin kokopitten süzülen suyu pet bardağın içine tahliye oluyor, çürümeyi önlüyor. Eklenti 257373 Eklenti 257374 |
Sn. Adalet Yağcı,
Hasadı yapmışsınız kiviler, ayvalar, ekinezyalar, yer orkidesini ben ilk defa duydum, çok güzeller. Ellerinize sağlık, afiyetler olsun. Sevgiyle kalın. |
Güzel ablam, güle güle büyüt.
Devamı ilk resim diasca, diğerleri Convolvulus sabatius mavi açıyor. Sürekli yeşil, sarkıcı ve dona dayanıklı. Gece mumun pembe renkli sürekli yeşil, dondan etkilenmiyor. Toprağa ekersen yer örtücü , nane gibi yan kollar atıyor. Anemone ****** ladyi göremedim. O da sürekli yeşil 4 mevsim açıyor rengi fuşya . Küpeli çeliklerinin yaprakları biraz fazla geldi bana 1-2 yaprak kalsın, kalan yaprakları yarıdan kesmeni öneririm ( Mine Hanımdan öğrendik:)) Sevgiler... |
LİR cim,
Bu bitkilerden bana da hazırlamazsan vay geldi başına,Adalete gidecek bana gelmeyecek,ayyy hiç olacak iş mi? Şimdi Adalet sana kıyamayacak ,bana da şöyle diyecek!!!!Canım ben sana bendekilerden yaparım.... Hayatta olmaz illa sen hazırlayacaksın,tamam mı ? |
Alıntı:
|
Sevgili Yağmur
Bakar mısın,ayvalar kiviler ağzımızdan akan su bilgisayarı bozdu.Ama annende tık yok ay gelirim getiririm falan!!!! Bu yetmezmiş gibi çiçekleri de hasedimizden öldürdü bizi.... Hatun çok seviliyor,çok da sevimli ,ne istese maşallah eline ulaşıyor,biz de seyrediyoruz iyi mi? |
Canım Lircim,
Herşey bir yana yüreğinin cömertliği,yedi cihan da biliniyor. Çok teşekkür ederim...(dörtgözle bekliyorum haaa) |
Alıntı:
Yer orkidesi gerçekten çok güzel çok da hoş bir kokusu var. Alıntı:
Küpelerin ve sardunyanın yapraklarını fotoğraflarını çektikten sonra kestim, için rahat olsun. Gece mumu üzerinde tomurcukla gelmiş, iri bir çiçek açtı, çok güzel görünüyor, yaylaya götürüp toprağa geçireceğim, bu günlerde Mersin'de bahar havası var, yerine alışsın şimdiden. Tüm zahmetlerin için tekrar teşekkür ediyorum canım, yüreğine sağlık. |
Alıntı:
Sevgiler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Yağmur'a ve Kenan'a da gönderdim, gelirsem(inşaallah)Yağmur'a gönderdiklerimde tadarsın üzülme canım. Çiçekler için de üzülme, ne istersen hepsi de emrinde. Ayrıca yüreği kocaman sevgili lir seni de mutlu edecektir hepimizi ettiği gibi. Senin bahçen seneye tam coşar artık, ağaçların yetişkin oldular, bizim kg. ile topladıklarımızı sen kasa kasa toplayacaksin inşallah. |
Sevgili Adalet ablacığım, bu güzel alış verişleri görünce iştahım kabardı, meyveler, çiçekler, koliler:)
Sevgili Müjgan, lir, Adalet abla yüreğinize sağlık iyiki sizleri tanımışım sevgiler hepinizi öpüyorum. |
Sevgili Satı'cığım, bu alış verişler de olmasa ne yapardık, çiçek meyve bahane, dostluklarımız şahane.
Ben de seni öpüyorum canım. |
Sevgili Adalet ablacım yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile Selam ve sevgiler ;)
|
Sevgili adalet hanım yeni yılınız kutlu olsun.
|
Nice uzun, yeni yıllar dilerim.
Bir daha görüşmek dileği ile. |
Adalet ablacım yeni yılınızı kutlar mutluluk,huzur ve sağlık dilerim:)
|
Sevgili Adalet hanım, yeni yılınızı kutlar, çocuklarınızla bol çiçekli sağlıklı, mutlu yaşamlar dilerim.
|
Yeni yılınızı tüm yüreğimle kutlar, sağlıkla, başarıyla sevdiklerinizle birlikte daha nice yıllar görmenizi ve geçirmenizi dilerim...
|
Adalet ablacigim, sana ve ailene mutlu bir yil dilerim.
|
Hepsi birbirinden güzel eliniz dert görmesin, ama sinameki bildiğimiz çayı yapılan sinameki mi ağaç gibi olmuş. Sanki ben bu cins bir ağacı bir kere daha gördüm bayılmıştım. Yalavo tarafında dışmekandaydı sanırım ona benzettim.
Hayırlı ekimler dilerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025