agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 07-10-2011 11:31

Nasıl ve ne zaman görmeyi umuyorsunuz Yağmur hanım?
Bir ay sonra kiviler toplanacak, siz yine en iyisi bahçemden seyredin :)

yagmur2727 08-10-2011 11:29

1 ay sonra annem yanima gelebilir, kusura bakmayin hic sizin bahcenize filan gelemem. Zaten geldigim zamanlarda bahcenizden zaman ayirip benimle ilgilenmiyorsunuz hic.. yani neden geleyim ki ??

Birol 08-10-2011 18:16

Merhaba sevgili Adalet hanım
Uzun zamandır ziyaret edemiyordum bahcenizi ve siteyi. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

nazlı06 08-10-2011 19:18

Adalet abla, kivileri bizde 4 yıldır bekliyoruz eşim bahara sökme kararı aldı bakalım ne olacak sizin kivilerde Assolistte çok güzel allah nazardan saklasın

Adalet Yağcı 16-10-2011 16:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yagmur2727 (Mesaj 867581)
1 ay sonra annem yanima gelebilir, kusura bakmayin hic sizin bahcenize filan gelemem. Zaten geldigim zamanlarda bahcenizden zaman ayirip benimle ilgilenmiyorsunuz hic.. yani neden geleyim ki ??

Gelirsin gelirsin, bu sene bahçemi ihmal ettim, seneye ot yolmaya çapa yapmaya bekliyorum seni :dilli:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Birol (Mesaj 867821)
Merhaba sevgili Adalet hanım
Uzun zamandır ziyaret edemiyordum bahcenizi ve siteyi. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Geç cevap yazdığım için bağışlayın Birol bey, gördüğünüz üzere bahçemde bir şey yok bu yıl, seneye Allah kerim :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 (Mesaj 867837)
Adalet abla, kivileri bizde 4 yıldır bekliyoruz eşim bahara sökme kararı aldı bakalım ne olacak sizin kivilerde Assolistte çok güzel allah nazardan saklasın

Sevgili Nazlı'cığım, kiviler dördüncü yaşından itibaren meyve vermeye başlıyorlar.
Eğer erkek ve dişi olarak dikmemişseniz, içlerinden yedi dişi için bir erkek bitki bırakarak geri kalanlara aşı yaptırabilirsiniz.
Benimkiler geçen yıl aşılandı, bu yıl gördüğünüz gibi.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 16-11-2011 14:42

2 Eklenti(ler)
Uzun zamandır bahçemin boynu bükük kaldı.
Neyse ki dostlarım cıvıl cıvıl bahçeleri, balkonları terasları var, gezdikçe gözüm gönlüm açılıyor.

Bu gün kolları sıvayıp biraz bitkilerimle uğraştım, önce üç yaşındaki plumerialarımın saksılarını ve topraklarını değiştirdim.
Saksıları çok büyük almışım, toprağını kardeş payı yaptım :)
Ardından adeniumların saksılarını değiştirdim, tabii topraklarını da.

Geçen hafta bir komşum kivilerin toplanması gerektiğini söyledi, gidip topladım, ilk yılı olmasına rağmen 172 tane kivi vermiş, seneye bunun üç katı olur diye düşünüyorum.

Eklenti 255783
Eklenti 255784

Selehattin 67 16-11-2011 14:48

Adalet abla kivileri geniş bir kaba sele veya kasa gibi koyarsanız ezilmeden biraz bekleyerek olgunlaşır 172 kivi o yaşta kivi için güzel bir rakam seneye inşallah çok daha fazla olur saygılar

Adalet Yağcı 16-11-2011 14:55

3 Eklenti(ler)
Eklenti 255785

Ekinezyalarımı geçen yıl tohumdan yetiştirmiştim, kışı atlatmışlar, güzel çiçeklenmişler, ben Ağustos ortasında geldiğimde ancak sonuna yetişebildim.
Yapraklarını toplayıp 15 günlük ekinezya çayı kürü yaptım.

Eklenti 255786
Eklenti 255787

Sayın Basbahcivan'ın gönderdiği sinameki geldiğinde 20 cm. kadardı, yerini sevdi, boyu üç metreye yaklaştı, çiçekleri üzerinde iki ay kadar kaldı, şimdi çiçeksiz.
Onun da yapraklarını yoplayıp bir arkadaşıma verdim.

Adalet Yağcı 16-11-2011 14:59

Teşekkür ederim bilgi için Selehattin bey.

Aslında kivilerim 9 yaşında, hepsi de erkekmiş, bilemedim.
Geçen yıl bir dostumuz birer dalına dişi aşı yaptı, bu sene bu kadar kivimiz oldu işte.

Kiviler toplandıktan hemen sonra yenmezmiş, sizin dediğiniz gibi bir seleye koydum, olgunlaşmalarını bekliyorum.

Adalet Yağcı 16-11-2011 15:08

3 Eklenti(ler)
Eklenti 255788

Yer orkidesi Ekim ortalarında tek bir çiçek açıp beni sevindirdi.
Geçen sene çok daha güzel açmıştı.

Eklenti 255789

İri yapraklarını bir türlü bir şeye benzetememiştim, sonunda onun çiçeklerini de gördüm.
Yapraklarının canlılığı şaşırttı beni, sanırım yüksük otu, seneye de kalırsa sevineceğim, bir öbek halinde güzel bir formu var yapraklarının.

Eklenti 255790

Dün Koçtaş a gitmiştim torf almak için, erikaları görünce dayanamadım, hemen bir tane kaptım :)
Şimdilik balkonda duruyor, yakında yaylaya götürüp dikeceğim.

Sevgi Durul 16-11-2011 15:10

Sevgili Adalet Hanım, kivilerinize maşallah, ilk meyveye göre epey çok olmuşlar. Bizim bu sene ilk meyve veren mandalina ve Trabzon hurması üçer tane meyve verdiler. Ne kadar olursa olsun, dalında çiçek açtığını, bebek meyvelerini, olgunlaşmasını izlemek çok güzel. Sağlıkla, afiyetle yiyin inşallah.

Ekinezya yeni tanıştığım bir bitki. Sevgili lir, sağ olsun hem fidesini hem tohumlarını göndermiş. Tohumların bir kısmını bahçeye ektim, sizinkiler gibi güzel çiçeklerini ne zaman görebilirim? Fidesi de bahçede, şimdi yaprakları sararıp, dökülüp baharda yeniden mi filizlenecek? Sevgiyle...

Adalet Yağcı 16-11-2011 15:12

4 Eklenti(ler)
Bunları bir arkadaşımın site bahçesinde gördüm, turuncusu bende var zaten, geçen yıl da pembesini dikmiştim, ama kışı atlatamadı, kaybettim.
Sarı acem borusunu ilk defa gördüm, çok hoştu, sizler için fotoğrafladım.

Eklenti 255791
Eklenti 255792
Eklenti 255793

Bunlar da tohumları.

Eklenti 255794

Adalet Yağcı 16-11-2011 15:19

Sevgili Durul, bitkilerimiz ağaçlarımız bizim evletlarımız gibiler, hiç meyve vermeseler de onların canlı olduğunu bilmek yetiyor bize.

Ekinezyalar kışı atlattılar ama bu sene kış ağır geçecek gibi, dayanabilirler mi bilemiyorum, göreceğiz bakalım.

Kışın ortadan kaybolmuş gibi görünseler de baharda yeniden ortaya çıkıyorlar.
İlk sene çiçek göremedim ben(tohumdan yetişenler), 2. yıl açtılar, muhtemelen sizinki de öyle olacaktır.
Sevgiler.

Sevgi Durul 16-11-2011 15:27

Sevgili Adalet Hanım, çok doğru söylüyorsunuz, evlat gibi, hep canlı olsalar, meyveleri olmasa bile.

Ayrıca yüksük otu çiçeğinizi de çok beğendim. Ben de ektim ama çimlenmediler. Erikayı da güle güle büyütün.

Adalet Yağcı 16-11-2011 15:33

Durul'cuğum, yüksük otunu ben çuha çiçeği diye ekmiştim, yaprak yapısı da çok benziyordu sadece çok daha iriydiler.
İlk yıl çiçeklenmedi, bu ikinci yılıydı.

Siz tohumları erken ekmişsiniz her halde, belki ilkbaharda çimlenirler, hemen vaz geçmeyin.

sevim4 16-11-2011 16:26

Sevgili atalet hanım,sarı acem borusu çok güzel tohumundan nasıl de edebiliriz?

günebakan 16-11-2011 17:30

Adalet ablacığım kivi hasatın harika afiyet olsun sinamekiye da ayrıca bayıldım ellerine sağlık:)

feriha 16-11-2011 18:27

Sevgili Adalet Hanım kivileriniz artık ürün vermeye başlamış, afiyet olsun..

Sinameki çiçeklerini uzun süre dayanmış ne güzel.. Yapraklarını toplamak aklıma gelmemişti. Daha doğrusu aktarlardaki sinameki yapraklarını daha küçük hatırladığım için bu cinsin yapraklarının kullanılıp kullanılamayacağını bilememiştim. Benim de sizin ağacınızla aynı, arkadaşımız Gurbik ten gelen güzel bir fidanım var saksıda. Güzelce gelişti budama yapıp tijli görünüm verdim, çiçeklerini çok seviyorum. Yapraklarını kuruyunca mı topluyorsunuz o zaman sararıyor diye hatırlıyorum..

sevim4 16-11-2011 19:45

Çok teşekkür ederim.

nuray topcu 16-11-2011 19:56

Adalet hanımcığım,
öncelikle sizi gördüğüme çok sevindim.
acem borusunun sarısı harika imiş.pembesinin sürgünlerinden bana ayıracağınızı söylemiştiniz.kaybettiğinize üzüldüm.
arkadaşınızın sarı acem borusundan tohum alırsanız benim içinde ayırırmısınız.bir de eğer varsa sarı ve turuncu latin sarmaşığı tohumu çok istiyorum.aklınızın bir köşesinde yer ederim inşallah.sevgilerimle..

Periş 17-11-2011 08:41

Adalet ablacığım kivi hasatın harika afiyet olsun sinameki mükemmel yer orkidesi sarı acem borusu pek güzel görünüyor ellerine sağlık Sevgiler...

limon 17-11-2011 09:45

Adalet hanım, kividen yiyeceğiniz kadarını bir poşete veya kese kağıda yanına 1-2 elma koyarak ağzını kapatıp bekletirseniz bir haftaya kalmaz yenilecek kıvama gelir.

İnanın kendi bahçemden toplamış kadar sevindim hasadı görünce. :)

Adalet Yağcı 17-11-2011 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 879633)
Sevgili Adalet Hanım kivileriniz artık ürün vermeye başlamış, afiyet olsun..

Yapraklarını kuruyunca mı topluyorsunuz o zaman sararıyor diye hatırlıyorum..

Teşekkürler sevgili Feriha.

Sinameki yapraklarını tazeyken toplayıp önce yıkıyorum, sonra da bir bez üzerine serip gölgede kurutuyorum.
Barsak sorunları için sinameki rahatlatıcı bir bitki ama sık kullanmamak gerekiyormuş.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuray topcu (Mesaj 879658)
Adalet hanımcığım,
öncelikle sizi gördüğüme çok sevindim.
acem borusunun sarısı harika imiş.pembesinin sürgünlerinden bana ayıracağınızı söylemiştiniz.kaybettiğinize üzüldüm.
arkadaşınızın sarı acem borusundan tohum alırsanız benim içinde ayırırmısınız.bir de eğer varsa sarı ve turuncu latin sarmaşığı tohumu çok istiyorum.aklınızın bir köşesinde yer ederim inşallah.sevgilerimle..

Sevgili Nuray hanım, bahçemde kayda değer bir hareket yoktu uzun süre, bu yüzden biraz sessiz kaldım.

Pembe acem borusu soğuklara dayanamadı ne yazık ki, sarısını ben de yeni gördüm, sanırım o da soğuk sevmiyor.
Tohum geldiğinde sizin için de ayırırım, ara sıra bana hatırlatırsanız sevinirim, bazan unutmamak için not alıyorum ama not aldığımı da unutuyorum :rolleyes:

Latin sarmaşığım yok malesef, geçen sene vardı ama bahçeye geçirince kayboldu.

Hhatice 17-11-2011 10:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 879560)
Eklenti 255785

Ekinezyalarımı geçen yıl tohumdan yetiştirmiştim, kışı atlatmışlar, güzel çiçeklenmişler, ben Ağustos ortasında geldiğimde ancak sonuna yetişebildim.
Yapraklarını toplayıp 15 günlük ekinezya çayı kürü yaptım.

Eklenti 255786
Eklenti 255787

Sayın Basbahcivan'ın gönderdiği sinameki geldiğinde 20 cm. kadardı, yerini sevdi, boyu üç metreye yaklaştı, çiçekleri üzerinde iki ay kadar kaldı, şimdi çiçeksiz.
Onun da yapraklarını yoplayıp bir arkadaşıma verdim.

Sevgili Adacım benim de tohumdan yetiştirdiğim sinameki bu sene 3 yaşında oldu . Çok güzel sarı çiçekler açtı. Balkonda donmadan kışı atlattı. Yapraklarından çayın nasıl yapıldığını yazarsan sevinirim .

Adalet Yağcı 17-11-2011 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 879817)
Adalet ablacığım kivi hasatın harika afiyet olsun sinameki mükemmel yer orkidesi sarı acem borusu pek güzel görünüyor ellerine sağlık Sevgiler...

Sevgili Periş, teşekkür ederim.

Clematis tohumlarınız gelmiş, başarılı çimlendirmeler :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 879842)
Adalet hanım, kividen yiyeceğiniz kadarını bir poşete veya kese kağıda yanına 1-2 elma koyarak ağzını kapatıp bekletirseniz bir haftaya kalmaz yenilecek kıvama gelir.

İnanın kendi bahçemden toplamış kadar sevindim hasadı görünce. :)

Sevgili Limon.
Bunu daha önce de duymuştum ama hiç denemedim, hemen bu gün dediğiniz gibi yapacağım, merak ediyorum tadını.
Bu sene bu kadardı ama seneye epeyce ürün olacak sanırım :)

Adalet Yağcı 17-11-2011 10:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 879868)
Sevgili Adacım benim de tohumdan yetiştirdiğim sinameki bu sene 3 yaşında oldu . Çok güzel sarı çiçekler açtı. Balkonda donmadan kışı atlattı. Yapraklarından çayın nasıl yapıldığını yazarsan sevinirim .

Sevgili Hatice, seni görmek ne güzel...
Sanırım fazla vakit olmuyor siteye girmek için, bir kaç gün önce senin balkon başlığında seni merak eden dostlarımızın mesajlarını okudum.
Öyle alıştık ki bir birimize, birimizin yokluğu hemen fark ediliyor.

Sinameki kışa dayanıklı, çiçekleri gerçekten çok hoş, uzun süre çiçekli kalması daha da hoş.
Çayını ben hiç denemedim, ama arkadaşlar 3-4 yaprağı bitki fincanına koyup üzerine sıcak su çekiyorlar, çay demlermiş gibi, 4 dakika demlenmeye bırakıp sonra da içiyorlar.
Aman sık kullanmayın, barsaklarda tahrişe neden olabilirmiş.

nuray topcu 18-11-2011 10:31

Adalet hanım,cevabınız için teşekkür ederim.
ben hatırlatırım hatırlatmasına da rahatsız etmekten korkuyorum.çok teşekkür ederim.

Selehattin 67 18-11-2011 10:34

Sarı acem borusu ilk defa duydum ve gördüm güzelmiş

Adalet Yağcı 23-11-2011 19:09

2 Eklenti(ler)
Ayvalar olgunlaşmış, küçük sayılabilecek bir ağaçtan 40 kg. dan fazla ayva topladım :)
Bahçede en az özen gösterdiğim ayva ağacımdı, artık gözdem oldu :)

Eklenti 256722

Muşmulayı çok severim, öyle içinin kahveringileşmesini de bekleyemem, yenecek kıvama geldiğinde buz dolabında muhafaza ediyorum.
4-5 kg. kadar muşmulam oldu :) neredeyse küçük bir ceviz büyüklüğündeler.

Eklenti 256723

fikreteren 23-11-2011 20:06

Sevgili Adalet hanım Maaşallah ne güzeller.Sizin muşmula dediğiniz meyve ya biz töngel diyoruz.Afiyetle tüketin

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025