agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 12-09-2011 15:06

Hoş geldiniz sevgili Nergis hanım.
Gördüğünüz fotoğrafların hemen hepsi geçen yıla ait, son sayfalardaki fotoğrafları, dostlarım bahçemi neşelendirmek için yüklediler.
Anlayacağınız bu sene tohum dağıtamıyorum, bunun için üzgünüm.

Seneye bakalım neler olacak, mevsimlik ekebilirsem tohum dağıtımı yaparım yine.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 12-09-2011 18:38

2 Eklenti(ler)
Biraz antrenman yapalım bakalım.

Üç tane kivi bitkim vardı, tam 8 yıl meyve verecek diye bekleyip durdum, çünkü her Bahar bolca çiçekleniyordu.
Hepsi de erkekmiş :rolleyes:

Meğer kivinin erkeği de dişisi gibi çiçeklenirmiş, sayın Sinaninci bana erkek ve dişi çiçekler arasındaki farkı fotoğraflayınca anladım.

Kivileri söküp atmaya karar vermiştim, geçen yıl hayırsever bir komşum kivilerime aşı yapmış, bana da haber vermedi, görünce hem şaşırdım, hem sevindim.

Geçen yıl aşılanan daldan 3 tane kivi olmuştu.
Bu yıl ise yüzden fazla kivi var, iyi ki sökmemişim, ellerin dert görmesin hayırsever komşum :)

Eklenti 245324
Eklenti 245323

Dallarda koşnil zararlısı var, hemen mücadeleye başlandı.

Adalet Yağcı 12-09-2011 18:44

3 Eklenti(ler)
Yine geçen yılın başında sayın Hocam100 den aldığım iki kök hosta dört kök olmuş, kokusu mükemmel, portakal çiçeğinin kokusuna benziyor.

Eklenti 245326

Bunlar hep geçen yıldan, bu yıl hiç bir şey ekmedim biliyorsunuz.
Katmerli hatmilerim çok güzel açmış ama ben gelinceye kadar zamanı geçmiş, bir tanesi bekleyebilmiş beni.

Eklenti 245327

Ortancalarımın rengi solmuş yine de kıyamadım çiçeklerini kesmeye.

Eklenti 245328

Adalet Yağcı 12-09-2011 18:51

4 Eklenti(ler)
Meşhur sardunyalarım, geldiğimde biraz keyifsizdiler, acil bakıma alındılar.

Eklenti 245329
Eklenti 245330
Eklenti 245331
Eklenti 245332

Adalet Yağcı 12-09-2011 18:57

2 Eklenti(ler)
Gelecek yıl fındık dikeceğim, hiç heveslenmemiştim ama komşum bahçesinden toplayıp getirince çok hoşuma gitti.

Eklenti 245335

Veee...
As solistler en son çıkarmış...

Eklenti 245336

Şimdilik bu kadar.

zenfree 12-09-2011 21:39

Adalet Hanım, çok güzel görüntüler. Sardunyalarınızın bakmısız hali bu mu? Harika görünüyorlar. Hatmiler de çok güzelmiş.

Adalet Yağcı 12-09-2011 21:58

Sardunyaların kendini biraz toparlamış hali bu, umarım seneye daha güzel olurlar.

Hatmilerin kırmızısı da vardı, cüce hatmi, onlara yetişememişim :(

bettyycim 12-09-2011 22:38

Bodur hatmi bu yıl ben ektim ama beya sineklere kurban verdim :(

sevim.K 12-09-2011 23:52

Uzun süre sizsiz kalmalarına rağmen yine de çok güzeller Adalet hanımcım. Hele birde sizin ellerinizde olmuş olsalardı harika olurdu.:)

Assoliste bayıldım:p

Periş 13-09-2011 08:55

Sevgili Adalet ablacım sardunyalar mükemmel maşallah Assolist harika görünüyor. Hosta çiçeği büyüleyici ellerinize sağlık sevgiler...

limon 13-09-2011 10:13

Assolist ne kadar güzel bir şeymiş, bayıldım.

Bir de kivilere bayıldım. :) Siz 8 sene beklemişsiniz ben 6 sene beklemiştim, tek çiçeğini bile görememiştim. Geçen ay Romantikten Sibirya Kivisi alıp diktim, çok verimliymiş diye. :)

Demek Hostaların açma zamanı. Dün gece Yasemini sularken dibine ayırarak diktiğim Hostalardan birisinin çiçek sapı oluşturduğunu görünce pek sevinmiştim, zamanıymış demek...

mormenekşe 13-09-2011 11:26

Can Adalet ablam, assolist çok güzel maşallah. Sardunyalara bayıldım, hele kiviler maşallah coşmuş. Galiba büyüklerin söyledikleri çok doğru, elden ele değişiyor kimisi dokunduğunda bereket fışkırıyor,tıpkı sizinelleriniz gibi.
En yakın zamanda bi hosta sahibi olmaya da karar verdim bu arada. Eğer tekrar eski heyecanımı yakalayabilirsem, bahçemi bu sonbahar yeniden düzenleyebilirim.

Adalet Yağcı 13-09-2011 15:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 858541)
Bodur hatmi bu yıl ben ektim ama beya sineklere kurban verdim :(

Sevgili bettyycim, NeemAzal beyaz sineklerle baş edebiliyor, denemenizi tavsiye ederim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 858559)
Uzun süre sizsiz kalmalarına rağmen yine de çok güzeller Adalet hanımcım. Hele birde sizin ellerinizde olmuş olsalardı harika olurdu.:)

Assoliste bayıldım:p

Eh...buna da şükür, komşularım sağ olsunlar.

Assolistim gerçekten süper, keşke benim olsaydı.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 858608)
Sevgili Adalet ablacım sardunyalar mükemmel maşallah Assolist harika görünüyor. Hosta çiçeği büyüleyici ellerinize sağlık sevgiler...

Sevgili Periş, hostanın kokusu da büyüleyici.

Adalet Yağcı 13-09-2011 15:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 858644)
Assolist ne kadar güzel bir şeymiş, bayıldım.

Bir de kivilere bayıldım. :) Siz 8 sene beklemişsiniz ben 6 sene beklemiştim, tek çiçeğini bile görememiştim. Geçen ay Romantikten Sibirya Kivisi alıp diktim, çok verimliymiş diye. :)

Demek Hostaların açma zamanı. Dün gece Yasemini sularken dibine ayırarak diktiğim Hostalardan birisinin çiçek sapı oluşturduğunu görünce pek sevinmiştim, zamanıymış demek...

Sevgili Limon, kiviler en çok meyveyi 4. yılında verirlermiş, öyle arsız bir bitki ki, çatıdaki su borusuna dolanmış, her yeri sarmış, uzayan dallarını sürekli budamak lazım, fazla şımartmayın yani :)

Hostanız açtığında mutlaka koklayın, insanı rahatlatan mükemmel bir kokusu var.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mormenekşe (Mesaj 858663)
Can Adalet ablam, assolist çok güzel maşallah. Sardunyalara bayıldım, hele kiviler maşallah coşmuş. Galiba büyüklerin söyledikleri çok doğru, elden ele değişiyor kimisi dokunduğunda bereket fışkırıyor,tıpkı sizinelleriniz gibi.
En yakın zamanda bi hosta sahibi olmaya da karar verdim bu arada. Eğer tekrar eski heyecanımı yakalayabilirsem, bahçemi bu sonbahar yeniden düzenleyebilirim.

Eski heyecanı yakalamak zaman alıyor sevgili mormenekşe, bir yerlerden başlamak lazım.

jineop 14-09-2011 21:16

Beyaz katmerli hatmi ve assolist nefisss ablam.

agozce 14-09-2011 22:51

Adalet abla, herşey çok güzel görünüyor. Komşularınız harikaymış.

Kivi muhteşem. Normal kivi mi? Sibirya kivisi mi? Bildiğim kadarı ile sizin bahçede yaylada. Soğuk iklim.

Bende Mersin-Gülnarda ki bahçemize ektim ama dondu. Tekrar ekmek istiyorum, türünü onun için öğrenmek istedim.

Size de bir assolist gerek. Çok iyi arkadaştırlar..:))

Hatice Tarhan 14-09-2011 23:36

Adalet hanım kiviler, hatmi,sardunyalar hepsi birbirinden güzel, ama assolist en güzeli.

Adalet Yağcı 15-09-2011 12:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 859329)
Beyaz katmerli hatmi ve assolist nefisss ablam.

Hatmi somon renginde sevgili Lir, solmak üzere iken fotoğraflamıştım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 859373)
Adalet abla, herşey çok güzel görünüyor. Komşularınız harikaymış.

Kivi muhteşem. Normal kivi mi? Sibirya kivisi mi? Bildiğim kadarı ile sizin bahçede yaylada. Soğuk iklim.

Bende Mersin-Gülnarda ki bahçemize ektim ama dondu. Tekrar ekmek istiyorum, türünü onun için öğrenmek istedim.
Size de bir assolist gerek. Çok iyi arkadaştırlar..:))

Doğrusunu isterseniz kivimin hangi cins olduğunu bilmiyorum, şekline bakarak bir tahminde bulunabilirsiniz belki.
Soğuğa dayanıkl olduğunu biliyorum, başka bir sebebe bağlı ola bilir mi sizin kivilerinizi kaybetmeniz?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan (Mesaj 859383)
Adalet hanım kiviler, hatmi,sardunyalar hepsi birbirinden güzel, ama assolist en güzeli.

Assolistimi beğendiğiniz için hepinize teşekkürler, ama henüz bir hayvan edinmeyi düşünmüyorum, şimdilik rüzgarın estiği yöndeyim.
Yokluğumda onu emanet edebileceğim kimse yok çünkü.

Benol Hazaroğlu 15-09-2011 18:31

Kokulu üzümler.

1 Eklenti(ler)
Sizinkiler ne durumda sevgili Adalet hanım.

jineop 15-09-2011 19:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 859638)
Sizinkiler ne durumda sevgili Adalet hanım.

Aaaa çilek üzümü:p

Benol Hazaroğlu 15-09-2011 19:15

Karadenizde kokulu üzüm sevgili lir.

Adalet Yağcı 15-09-2011 22:36

Sevgili Benol hanım;
Bu yıl yaylada tek bir salkım üzüm yok maalesef, tüm asmalar bir gün içinde haşlanmış gibi olmuş, sonra da yaprakları gazel olmuş.
Bilenler bunun sisten kaynaklandığını söylüyorlar, koruklar bile bir anda kavruluvermiş.

Sizin kokulu üzümler çok iştah açıcı görünüyorlar.
Benim çocukluğum üzüm bağlarında geçti, yazın tazesi, kışın kurusu, kısaca, üzümle büyüdüm.
Üzüme karşı tüm meyvelerden daha büyük bir sempatim var.

Kısmetse seneye kaldı bütün umutlarım, ne olsa kökü sağlam, bir yıl daha beklerim.
Sevgiler.

Cumhur Tonba 15-09-2011 22:50

Benol Hanım, görünce ağzımın duyu aktı. Şimdi dışarı çııp, kayısı agacına dolanan asmanın üzümlerinden koparacağın. Gölgede kaldığındab ve yaprakların arasında olduğundan yiyecek kadar var.

Adalet Hanım artık kur üzümle idare etsin seneye kadar.

Cumhur Tonba 16-09-2011 00:52

İşte şimdi yüreğime bir hüzün çöktü.

Perihan Bayram 25-09-2011 17:03

Kedicik

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 858445)
Gelecek yıl fındık dikeceğim, hiç heveslenmemiştim ama komşum bahçesinden toplayıp getirince çok hoşuma gitti.

Eklenti 245335

Veee...
As solistler en son çıkarmış...

Eklenti 245336

Şimdilik bu kadar.

Merhaba Adalet hanım;Bahçe'de çok güzel kedicikte,maşallah.Ellerinize sağlık.

zencefil cicegi 29-09-2011 11:29

Sevgili Adalet hanim bahceniz bitkileriniz eviniz bütünüyle harika zevkle takip ettim bahcenizi ama benim icin en önemliside clematisler bu foruma üye olduktan sonra tam bir clematis hastasi oldum gittigim her serada clematis cesiti arar oldum ve mümkün oldugunca da bahcemde cogaltmayi istiyorum giris kapisinin üstü kapatmak icin ideal olurmu?

Adalet Yağcı 03-10-2011 18:34

Bahçeme hoş geldiniz sevgili Zencefil cicegi;

Clematis çoğumuzun ortak hastalığı :) Elbette uygun koşullar gerçekleştirildiğinde hiç de zahmet çekmeden yetiştirebilirsiniz.
Kök kısmını güneşten saklayarak istediğiniz yere de dikebilirsiniz, kapı üstünde çok güzel olur tabii ama, tırmanacağı kısım demir ise bitki yanabilir, ne de olsa soğuk iklim bitkisi.
Sevgiler.

hüzün 03-10-2011 19:10

hıııım, kivilerin manzarasında aklım kaldı inanın.
yiyenlere afiyet olsun, doğrusu seyrine doyum olmuyor..

ipektuğçe 03-10-2011 21:15

Sevgili Adalet hanım,maşallah kiviler,sardunyalar mükemmel görünüyorlar.Assolistte assolist yani,çok tatlı.Emeklerinize sağlık,sevgiler.

yagmur2727 06-10-2011 20:22

Adalet Hanim, hic su kivilerin fotograflarindan kizima da yollayayim da, O da gorsun filan demiyorsunuz bakiyorum.. Burdan gormesem ancak geldigimde gorcem kivilerin durumunu yani...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025