![]() |
Alıntı:
Bu sene Mersin ve yaylaya kış uğramadı, clematisler yeterince soğuklanmadı, bakalım açacaklar mı. |
Alıntı:
Burası, bulunmaktan mutluluk duyacağınız, sohbetlerine dostluklarına doyamayacağınız, en doyurucu bilgileri bulacağınız benzersiz bir forum sitesi. Kısa sürede siz de kendinizi kaptırıp gideceksiniz. Sevgiler. |
Alıntı:
Sen tohumlardan vazgeç bence, ne olsa Atila bey söküp söküp atıyor. Çok istersen hazır fide al seralardan, kendini yorma artık canım. |
Alıntı:
Kurşun kalemden ince dallar uygun olur. Öyle vefalı bir çiçekmiş ki, kış mevsimine rağmen üzerinde çiçekler vardı. |
Bende Sevgili Limon gibi az ve öz düşünüyorum. zaten seramdaki çiçeklerim resmen haşlanmış gibiler ya sıcaktan **** soğuktan o yüzden bu yaza pek hevesim yok oysa ki kocaman talep ettiğim bir tohum fide listem var elimde
Adalet Ablam, bahçene tekrar hoşgeldin |
Hoş bulduk canım.
Nazlı'cığım, serayı havalandırıyor musun, sıcak günlerde bitkileri dışarı çıkarabilirsin. Şubat Mart gibi tohum çimlendirme derdine düşersin merak etme. |
Alıntı:
Adaletciğim Guara çeliği yarı odunsu dallardandı değil mi? Ben böyle hatırlıyorum .Bende yok gerçi ama sevdiğim ve ekmek istediğim için incelemiştim . |
Canım, geçen sene bana bir arkadaşım fideleyip göndermişti, tam odunsulaşmış bir daldı, 10 cm. kadar.
Yine de fazla iddia etmeyeyim, yarı odunsu dallar daha uygun ola bilir. Bendekiler tutarsa birini sana gönderirim. |
Sevgili Adalet hanım, beyaz gauran köklendi hazır, senin gönder demeni bekliyor, aslında İstanbuldaki toplantıya gelebilseydim orda verecektim, ama kısmet olmadı sevgiler.
|
Satı hanım çok teşekkür ederim, ben onu unutmuştum.
Desenize bu yaz beyaz kelebekleri göreceğim. Siz ne zaman müsait olursanız gönderin, ben hep buralardayım ne olsa. |
Alıntı:
|
Gaura konusun da haklısınız uzun süre çiçekli kalıyor ,ayrıca sanırım toprak yapısı ve yer konusunda da sorun çıkarmıyor.Sadece kabuklu bitlere hassas ,dikkatli olmak gerekiyor.
|
Geçen yazı hadisesiz atlattık, bit vs. oluşmadı.
Gauranın gelişimi çok hızlı, 10 cm. cik fide 70*70 bir alanı tamamen kapladı. |
Ben, ince dallardan çelik yaptım tutmadı. Tekrar denesim mi, baharı mı beklesem.
|
Adalet abla senin elin bereketli, tohum celik ne eksen tutuyor.
|
Cemo'cuğum, bana gelen çelik köklendirilmişti ve bir kurşun kalemin 1/3 kalınlığındaydı.
Varsa hormon uygulayabilirsin. |
Baharı bekleyen kumrular gibi.
|
Alıntı:
Şubat sonu mart başını bekleyin derim. Ortam sıcaklığını 22 derecede tutarım derseniz o başka. sevgiler EREĞLİYE ve size. Destursuz daldık bağa bahçeye bu akşam. Olsun oğlan bizim kız bizim düğün bizim kimene. Her şey çok güzel ve yerli yerinde maşallah. Torosların kızıııııı. Sevgiyle kalın |
Adalet Ablacığım buralarda da havalar şu ana kadar çok güzel gidiyor sıkıntı yok hatta bu gün bahardan kalma bir gün yaşadık biraz daha sabırlı olunca bahar bizi bütün güzellikleri ile karşılayacak,başta ben olmak üzere tüm arkadaşlarım merakı bahçenizde ki renklerin dansı olacak:)
|
renklerin dansı ne muhteşem olur.
Ben kendimden geçtikçe kendime gelirim; Yücelere çıkar, alçalmayı bilirim. Daha da garibi, varlığın şarabıyla Ne kadar ayık da olsam, sarhoş gibiyim. Ö.Hayyam |
asıl muhteşem olan bir ressam edasıyla tabiat tualinde renklere vals yaptıran Adalet Ablamız:)
|
Buna katılıyorum Yücel Bey. Onun kalbinin saflığı, iyiliği, düşünceleri tuale yansıyor ve muhteşem valsler ortaya çıkıyor.
|
Adalet abla senin sayfa hareketlendi mi bahar yaklasti demektir. Bazen bende mi birkac tahta eksik diye düsünüyorum kis depresyonuna girip bahari iple cekerken, ama burada tüm bahce sevdalilarinin ayni duygular icinde oldugunu okuyunca icim rahat ediyor.
Bu yil ben de saksilara hic celik yapmadim kis boyunca kücük kücük saksilar ayak altinda cok sinir bozucu oluyor. Sebze bahcesine bir kac celik daldirdim, bahara kadar tutan tutar tutmayanin cani sagolsun. |
Alıntı:
Şubatta tekrar bir denerim. Sürekli acan bir çalı olduğu için heveslenmiştim. |
Bahçesinde çalışmaya başlamış olanlara imreniyorum.
Darısı başıma. Ne çok da yapılacak iş var, bir bilseniz. |
Alıntı:
|
Sevgili Çiçeksever, aslında bir tahta eksik, bir tahta fazla farketmez.
Önemli olan ne istediğini bilmektir. Benim karşımda iki fakülte bitirmiş çöp toplayan bir bayan oturur, biz mahalle sakinleri her yıl bu çöp evi boşalttırırız, tabii belediye yapar bu işi. Bu kadıncık çöpleri kamyonlara yüklenirken çok üzülür, aynen tohumdan çimlendirmeyi başaramadığımız bir bitki, kuruyan bir saksı çiçeğimiz, ya da tutturamadığımız bir çelik için bizim hissettiklerimiz gibi. Baharda balkonumda viyollerden adım atamayacak yer kalmadığında kendimi bu kadına çok benzetirim. O da birikmiş çöplerinin üzerinden atlayarak dolaşır hep. |
Adalet hanım hoşgeldiniz:) Gaura köklendi göndereyim mi dediğinizde seracı arkadaşımın hediye ettiğini söyleyip istememiştim. Budadıktan sonra baktım kupkuru bir ağaççık eyvah dedim. Yüzümü kızartıp isteyecektim ki filiz filiz oldu:)
Alacalı yapraklısı da varmış arkadaşımda . Ben şimdi beyaz çiçeklisini arıyorum.:) |
Sevgili Sevim hanım, gaura güçlü bir bitki, tekrar filizlenmesine sevindim.
Geçtiğimiz yıl sevgili Satı bana beyazdan köklendirmişti, yakında gönderecek. Bir sezon beklerseniz ben size beyaz gönderirim. Ben alacalısını hiç görmedim, fotoğrafı var mı? |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025