agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 19-01-2011 16:48

Güler'ciğim;
Hâlâ vay vay vayyy dedirtebiliyorsam ümit var demektir.

Bahçe temizliği konusunu arkadaşlarımız yanlış anlıyorlar bana kalırsa, özellikle teşekkür mesajları çok yer kaplıyor, diğer mesajların anlamını bozmuyorsa silinebilir.

Daha önemlisi, senin verdiğin örneklerdeki gibi mesajları takip edip sonra silmeliyiz bence.
Bundan sonraki mesajlarımızda da daha dikkatli olmalıyız ki, yine aynı temizlikle uğraşmayalım.

Cumhur Tonba 19-01-2011 16:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 744500)
Günebakan'cığım, epeydir sizlerleyim.
Bana bu kaktüsler yeter, taşımak zor oluyor.

Ban de Dudi gibi güleyim. He he he he he.
Duy da inanma. Adalet Hanım. İlk defa sizin mesajlarınızda yeter kelimesini gördüm.(Çiçekler konusunda)

Adalet Yağcı 19-01-2011 16:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 744504)
Kaktüslerinizi güle güle büyütün Adalet hanım. İnsanı yormayan, üzmeyen çok özel bitkilerdir kaktüsler. Ama bir o kadarda hassastırlar.:)

Teşekkür ederim dermişim, sonra da bu mesajımı silermişim :)
Sevim hanımcığım, şimdiye kadar hiç denemediğim bir türdü kaktüsler, inşallah sulamayı unuturum da onları öldürmem.
Ustalardan yardım bekliyorum.

Cemo bana; bundan sonra aşılı(tepesi kırmızı ve turuncu olanlar)kaktüs alma, çabuk ölüyorlar dedi, ama çok güzel görünüyorlardı bilmeden aldım.

fatma sunay 22-01-2011 21:22

Sayın Adalet hanım kaktüsleriniz çok güzeller onları şık bir saksıyla karşımıza çıkaracağınızı tahmin ediyorum. Bu konuda bilgili arkadaşlar size yardımcı olacaklarından eminim. Bende ametist taşını faydalı olduğunu duymuştum tabi denemekte yarar var.

Yılmaz Yalçın 22-01-2011 23:00

Çiçek Ablacığım,
Eminim ki kaktüsler elinde coşacak ve clematislerin gibi bol bol çiçeklenecekler..

selenn 23-01-2011 02:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 744503)
Sevgili Selenn;
Sizin kaktüsleri görünce heveslendim doğrusu, daha önceleri de alsam mı acaba diye düşünmüştüm.

Ben Pleiospilos neliiyi litops diye biliyordum, yoksa aynı şey mi?

Kaktüslerimi topraklarına yerleştirdim, şimdi kendimi daha güvende hissediyorum.

Adalet Hanım, her iki bitki de aynı familyadan, Mesebrianthemaceae familyasından ama Pleiospilos nelii ile Lithops aynı tür değil. Su bakımından Lithops'a göre daha duyarlı. Her ikisi arasında benzerlikler var fakat en büyük farklılıkları bitkinin gelişiminde meydana çıkıyor. Mesela Lithopslar gövdelerini belli dönemlerde toprağa çekiyorlar. Bu Pleiospiloslarda yok. Lithopslar tek papatya benzeri çiçek açarken, P.nelii birden çok çiçek verebiliyor.

Bir de ben de yeni öğrendim Pleiospilos'un çiçeği hindistan cevizi kokusuna sahipmiş. Bakalım gerçekten de öyle mi? Çiçeklenirse test edelim. Sevgiler.

finduk52 23-01-2011 10:16

Canım ablacığım , kaktüslerini güle güle büyüt. Ne şeker şey onlar öyle. Radyasyon olayını bende duymuştum bu yüzden geçenlerde eşime bende söylemiştim kaktüs almamız lazım eve diye. En kısa zamanda fırsat olunca bende bakmak istiyorum kaktüslere. Ayrıca çok bakım gerektirmemesi de ziyadesiyle güzel.

Ablacığım iyi ki merak sardın bu kaktüslere , bende senden ve diğer dostlarımızdan çok şey öğreneceğim bu sayede.

Adalet Yağcı 23-01-2011 15:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 745990)
Sayın Adalet hanım kaktüsleriniz çok güzeller onları şık bir saksıyla karşımıza çıkaracağınızı tahmin ediyorum. Bu konuda bilgili arkadaşlar size yardımcı olacaklarından eminim. Bende ametist taşını faydalı olduğunu duymuştum tabi denemekte yarar var.

Fatma hanım, koca Koçtaşta kaktüsler içn şık bir saksı bulamadım, mecburen plastik saksı aldım, bitkiler büyüyüp geliştiklerinde güzel bir saksı bulursam değiştiririm.

Ametist kuvars gibi doğal kristallerin ortamdaki manyetik alanı temizlediğini ve ayrıca insan bedeninde olumlu enerjiler yarattığını pek çok yerde okudum.
Bilgisayar başında çok oturacaksam, ametist kolyemi takıyorum.

Yılmaz bey;
Clematisler bu sene yeterince soğuklanmadılar, bu yüzde geçen seneki kadar yoğun açmayabilirler.
Kaktüsler açamasa da görüntü olarak ilginçler, tabi açtıklarında çok daha güzel olacaklardır.

Alıntı:

Bir de ben de yeni öğrendim Pleiospilos'un çiçeği hindistan cevizi kokusuna sahipmiş. Bakalım gerçekten de öyle mi? Çiçeklenirse test edelim.
Sevgili Selenn;
Bilgi için teşekkür ederim.
Ben hepsine birden katüs desem olmaz mı?
Bu adları telaffuz etmek bir yana, yazarken bile kopyalamam gerekiyor.
Çiçek açarsa mutlaka fotoğraflar ve koklarım, nasıl olsa P.neliinin dikenleri yok :)

Adalet Yağcı 23-01-2011 15:08

Finduk'cuğum;
Çocuklardan uzak tutmak kaydı ile her evde kaktüs olmalı diye düşünüyorum, tek kötü yanı dikenleri.
Ayrıca, aranjman halinde düzenlendiğinde çok hoş görünüyorlar.

Bir haftadır bahçe başlığımda temizlik yapıyorum, darısı bahçelerimizin temizliğine.

acemifüsun 23-01-2011 15:35

Adalet hanımcığım kaktüslerinizi güle güle büyütün:) Zamanla ne kadar çoğaldıklarına inanın siz de şaşıracaksınız:) Sevgiler..

Adalet Yağcı 23-01-2011 16:08

Sevgili Acemifüsun;
Kaktüsler çoğalırsa dağıtmaya başlarım.
Aslında yavaş büyüseler daha iyi, bu halleri ile oldukça sevimliler.

Adalet Yağcı 23-01-2011 16:16

Nihayet bahçe başlığımın temizliğini bitirdim.
Kendime ait yaklaşık 115 mesaj sildim.

Sevgili dostlarım, sizlerin de istek, beğeni, kutlama, taziye mesajlarınızı moderasyon(Güler)silecek.
Böylece ilginizi çekmeyen mesajların içinde kaybolmayacaksınız.
Umarım anlayışla karşılarsınız.
Hepinize sevgiler.

acemifüsun 23-01-2011 16:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 746243)
Sevgili Acemifüsun;
Kaktüsler çoğalırsa dağıtmaya başlarım.
Aslında yavaş büyüseler daha iyi, bu halleri ile oldukça sevimliler.

Sevgili arkadaşım kaktüsler yavaş büyüyor fakat kısa zamanda bir de bakmışsınız saksı sayısı ve türler çoğalıyor:)

adavci 25-01-2011 20:08

Göbekteki begonyalar Aralık başına kadar bozulmadı.Trabzon hurması 2. yılında 35 tane verdi. Döküle, döküle ancak 15 tanesini yiyebildik.2 adet altın kirazım var.Onları budamadan önceki hallerini resimledim. Budadım ve budanmış hali..Donlara karşı gübre takviyesi yapıp samanla örteceğim.Altın çilekler Sayın Adalet Yağcı'nın gönderdiği tohumlardan bu hale geldiler.Bahçemde Altın çilekten her kim yerse,rahmetli eşine dua etmesini isteyeceğim.Toprağı bol olsun.Tekrar Allah rahmet eylesin.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 2F283E8C.jpg (70.5 KB, 120 views)
Dosya Türü: jpg 7D4F91EB.jpg (71.1 KB, 119 views)
Dosya Türü: jpg 14FB4215.jpg (70.3 KB, 121 views)
Dosya Türü: jpg 51210AF0.jpg (66.5 KB, 120 views)
Dosya Türü: jpg 49028E98.jpg (70.0 KB, 122 views)

Adalet Yağcı 26-01-2011 17:19

Sayın Adavcı, altın çilekleriniz çok bereketli olsun.
Ancak, ben fotoğrafları göremiyorum, kontrol edebilir misiniz?

ilhan222 21-02-2011 15:58

çok güzel...

Periş 12-03-2011 18:14

Sevgili Adalet hanım bahçeniz çiçeklerinizde harika ellerinize sağlık

sevim.K 12-03-2011 18:24

Adalet hanımcım nasılsınız. Özledik sizi:)

acemifüsun 12-03-2011 21:35

Sesinizi duymak güzel:)

Yılmaz Yalçın 13-03-2011 19:09

Adalet Ablacığım,
Bahçenin bahardaki halini heyecanla bekliyorum:)

Periş 15-03-2011 08:19

Ben bu sene dahada güzel olacagına inanıyorum saygılar

Adalet Yağcı 15-03-2011 08:50

Sevgili Burak Alkan, bu seneden pek ümitli değilim, yine de elimden geldiği kadar ilgilenmeye çalışacağım.

Yayla yolu açıldığında gidiş gelişler rahatlayacaktır, şimdiki halde gidip gelmek çok zor görünüyor.
Duyduğuma göre Hazirana kadar yol çalışmaları devam edecekmiş.

Periş 15-03-2011 17:00

****** zor olacak sizin için ama gördügüm kadarıyla siz çok azimlisiniz bunun üstesinden gelirsiniz ben kalben size ve azminize inanıyorum moralinizi bozmayın herşey çok daha güzel olması dileğiyle

Periş 17-03-2011 18:11

sevgili adalet ablacım bahçenin son hali nasıl acaba saygılar...

Adalet Yağcı 17-03-2011 21:26

Sevgili Burak Alkan, en son bordo bulamacı vermek için çıkmıştım yaklaşık bir ay önce.
Bu günlerde hava iyice ısındı Mersin'de biliyorsunuz, erik ve badem çiçeklenmiştir sanırım.

Ben clematisleri merak ediyorum, bu sene ilk defa budadım, bakalım geçen seneki kadar yoğun çiçeklenecekler mi.

İstanbul'a gitmeden bir çıkmak istiyorum, inşallah fotoğraf makinamı unutmam.

cemo 17-03-2011 22:33

[QUOTE=Adalet Yağcı;769907]
İstanbul'a gitmeden bir çıkmak istiyorum, QUOTE]

Sen İstanbul a, ben Adana ya yine. Peki öyle olsun:(

ciceksever70 18-03-2011 06:44

Clematisleri ben de budadim bu yil biraz, merakla bekliyorum. Tam tersi her yil dibinden budadigim ve hic ciceklenmeyen passifloralara dokunmadim belki ciceklenir diye. Deneme yanilma yoluyla ögrenmeye calisiyorum hala.

Adalet Yağcı 18-03-2011 07:21

Sevgili Çiçeksever, bir çok arkadaşımız clematislerini budayarak(Cemo dahil)çok iyi sonuç aldıklarını yazmışlardı geçen sene.
İnşallah biz de iyi sonuçlar alırız.

Ancak, clematisin türüne göre, budama şekli değişebiliyor, örneğin sarılıp uzayanlar daha hafif budanırken, diğerleri daha derin budanabiliyor.

Periş 18-03-2011 17:12

sevgili Adalet ablacim evet mersin ısındı bademler çiçek açmayı bırak satışa bile çıktı bahar geldi çiçekler enfes görünüyor ablacım ofof....

Adalet Yağcı 19-03-2011 22:30

4 Eklenti(ler)
Sevgili Burak, bu gün yaylaya gittim, bademleri erikleri çiçekli görmeyi umut ediyordum ama yanılmışım.

Bahçe yavaş yavaş canlanmaya başlamış, geçen yıl tohumdan yetiştirdiği aubreratalar açmaya başlamış.
Eklenti 197495
Eklenti 197496
Eklenti 197497

İlk kez budadığım clematis uyanmış ve oldukça keyifli görünüyordu.
Eklenti 197498

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025