agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 05-10-2009 19:46

Sevgili Limon, o köşe datura da istermi acep?

epsody 06-10-2009 12:41

Adalet hanım sanaldaki bahçemi dolaşarak beni onurlandırarak ziyadesiyle memnun ettiniz.

Adalet hanım iltifatlarınıza mazhar olan çalışmalarımın içeriğine bakıcak olursak, kendi konu başlığımda değindiğm toprakların organik özellikleri üzerine verdiğim önemden gelmekle beraber işin esasını açıklamak gerekirse, ben kendimi Bahçe, toprak, komposot konularına ilaveten topraklara ve bitkilere lazım olan mineral ve besin eriyiklerini sağlamanın inceliklerini arama çalışmalarından gelmektedir.

Burada yeri gelmişken belirtmek isterimki bahçesi olan üye arkadaşların ayni hasasiyetleri göstererek sizin bahçemdeki gözlemlerinize mazhar olan güzeliklere ulaşılması zor olmasa gerek.

Hümik asit konusundaki tavsiyelerime ilaveten şunuda eklemek isterim topraklarımızı gübrelerken hümik asite ilaveten klinoptilolit'i unutmamak gerek.

Bahçenizi cennet köşelerinden bir köşe yapma dileklerimi sunarken; huzur, sağlık ve mutluluk hep sizinle olsun sevgiyle kalın. Saygılarımla..

Adalet Yağcı 06-10-2009 13:19

Sayın Epsody, çok haklısınız, doğamıza sahip çıkmanın zamanı geldi de çoktan geçiyor bile, hepimiz bilinçli üretici ve tüketiciler olarak üzerimize düşenleri hakkı ile yapmalıyız.

Ben bir çok şeyi bu sitede öğrendim, son olarak da klinoptilolit duydum sizden, hemen araştıracağım.
Bahçemin Sonbahar hazırlıklarını yaparken, toprağımı da analiz ettirmeyi düşünüyorum, esasında bunun için çok geç kaldım, toprağımdaki tuz miktarı fazla gibi geliyor bana.

Organik gübre ve ilaçları kullanarak doğaya kendimce katkıda bulunmaya çalışıyorum, henüz yeşil gübre(kompost)yapamadım, tek başıma bu yaşta ancak bu kadar olabiliyor, daha önce bu konuda yazışmıştık.
Büyükçe bir varil alıp, kompost hazırlamak da planlarımın arasında.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

epsody 06-10-2009 13:47

Adalet yağcıya tavsiyelerim.

Adalet hanım kompost hazırlamak için varil aramanıza gerek yok, yapacağınız tek şey bahçenizde sezon içinde çiçek ve sebzelerden biraz uzaktaki boş olan yerlere açacağınız kanal şeklindeki çukurlara mutfaktan çıkan atıklarınızla beraber bahçenizde oluşan istenmeyen otlarıda içine atarak toprakla örtünüz.

Sonuçta gelecek sezona kadar toprak faunası bunları toprağa organik madde olarak kazandırarak, toprağın eksilen organik yapısını takviye edecektir.

Bahçenizin güzellikleri artması dileğimle sevgiyle kalın.Saygılar..

ciceksever70 06-10-2009 18:37

Sevgili Adalet hanim, bugün hazeran ve hüsnüyusuflarimi diktim üzerine de kuslardan korumak icin file gibi bir sey almistim ilkbaharda onu örttüm. Simdi heyecanla baharin gelmesini bekliyorum. Dediginiz gibi hepsini bir araya leylak agacimin dibine ektim hazeranlar büyüyünce onlara ayri bir bölüm yapmayi düsünüyorum cünkü burda bahcelerde gördüklerim cok büyüyorlar. Sevgiler...

acemifüsun 06-10-2009 20:15

Sevgili Adalet Yağcı

Bu güzel bahçenizde sağlıklı, huzurlu, aileniz ve sevdikleriniz ile uzun yıllar geçirmenizi diliyorum,sevgiler:)

ciceksever70 10-10-2009 12:26

Adalet hanimcigim iyi günler. Size on puanlik bir uzman sorusu. Saksiya bir hanimeli celigi daldirmistim köklenmis. Simdiden bahceye diksem mi yoksa ilkbahari mi beklesem? Sevgiler.

Adalet Yağcı 10-10-2009 12:31

Sevgili Çiçeksever, aman puan uzman vs. demeyin stresse girerim valla.
Graz'da havalar iyice serinlemiştir, toprağa geçirebilirsiniz fidenizi, dikerken bitkinin toprağını dağıtmayın, bir kaç gün önceden sulamayı keserseniz kalıp halinde kolayca çıkarabilirsiniz, merak etmeyin yüzünüzü güldürecektir.
Haydi kolay gelsin.

ciceksever70 10-10-2009 13:18

Cok tesekkür ederim. Bu köklenen celikleri dikme zamani konusunda hep kararsiz kaliyorum. Sevgiler...

ozbey 10-10-2009 21:07

Adalet ablacığım,
bahçeniz her zaman ki bütün güzelliği ile büyülemeye devam ediyor. Gönülden sunduğunuz bu güzellikler içinde, dostlarınızla bahçenizin keyfini sürmenizi dilerim, ellerinize sağlık

asya- 11-10-2009 19:07

ben acemi bir çiçek yetiştiricisiyim, bahçenizi gezmek yeni kısmet oldu.ne diyebilirimki mükemmel elinize kolunuza sağlık.Allah huzur ve sağlıkla keyfini çıkartmayı nasip etsin. Sevgiyle kalın.

Adalet Yağcı 12-10-2009 13:21

Bahçeme hoş geldiniz, güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Bizler de bu siteyi bulmadan önce fazla bir şey bilmiyorduk, adını dahi duymadğım bitkilerle burada tanıştım, hâlâ öğrenecek pek çok şey var.
Zamanla siz de bilgiler edinirsiniz sevgili Asya, yeter ki, bitki sevdanız bitmesin.

Adalet Yağcı 12-10-2009 21:34

3 Eklenti(ler)
Nihayet sezonu kapattık, Mersin'e döndük, doğrusu gözüm ve aklım bahçemde kaldı, hava hâlâ sıcak Mersin'de, sanırım bir onbeş gün daha kalabilirmişim.

Gelmeden önce, bir kaç fotoğraf çektim.
Bu pembe katmerli en sevdiğim.
Eklenti 107746
Bunlar da diğerleri.
Eklenti 107747
Eklenti 107748

Orkun Kırcı 12-10-2009 21:39

Herşey güzel ama yine de sardunyanın havası başka be ablam.

Adalet Yağcı 12-10-2009 22:03

Mineler de açmaya devam ediyorlar, hava serinleyince daha iyi oldular.
Eklenti 107760
Eklenti 107761

Adalet Yağcı 12-10-2009 22:06

2 Eklenti(ler)
İnanılır gibi değil ama benim clematisler hâlâ açmaya devam ediyor, pembe renkli olan net çıkmadığı için mor ve beyazı yükledim.
Eklenti 107762
Eklenti 107763

Adalet Yağcı 12-10-2009 22:12

2 Eklenti(ler)
Sellukamı topraktan çıkarıp saksıya aldım, bir tanesi toprakta kaldı, kışa dayanıp dayanmayacağını merak ediyorum, Kasım sonu gibi havalı naylon ile sarıp sarmalayacağım.
Saksıya aldığım sellukamı Mersin'e getirdim.
Eklenti 107764
Kış için red robin yetiştirmeyi düşünüyorum, balkonum bütün gün güneş alıyor.
Red robinimde tomurcuklar var.
Eklenti 107765

Adalet Yağcı 12-10-2009 22:16

2 Eklenti(ler)
Benim bu divanımı kediler nedense çok seviyor, bir sabah uyandığımda onları sabah keyfi yaparken buldum, bunlar öncekilerden farklı.
Eklenti 107767
Eklenti 107768

Sevgi Durul 12-10-2009 22:35

Sevgili Adalet hanım, bahçeniz, çiçekleriniz çok güzeller. Ellerinize emeğinize sağlık. Fakat sezonu kapattık, Mersine döndük diyorsunuz. Bu güzel bahçeyi ve çiçekleri kime emanet ediyorsunuz?

Orkun Kırcı 12-10-2009 22:46

Ben olsam bi 15 gün daha kalırdım valla:)

finduk52 13-10-2009 07:56

Sevgili Adalet ablacığım ,

Sardunyalarında çok güzel , clematislerinde hala açıyor çok güzeller . İnsanın bu güzellikleri bırakası gelmiyordur elbet .

Bizimde veranda teras bitti sayılır dün gece 23:30 olmuş saat bittiğinde , uğraşırken farkına varmadık . Birazdan işe gideceğiz , artık gelince toparlama süpürme. Daha çok işimiz var , taşlar sökülüp zemin düzeltilip yeniden dizilecek. Yaza doğru tahta parkelerden istiyor eşim oraya .

Neyse burada şimdi burayı işgal etmeyeyim . Daha sonra çektiğim resimlerle detaylı anlatırım .

Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum ablacığım ...

tturt 13-10-2009 11:25

Adalet Hanım,
Sizin sardunyalara özenim bende hafta sonu çektiğim sardunya fotoğraflarını bahçeme kaoydum.
Clematislerinizin hala açması çok güzel benim clematis Haziran ortalarından sonra açmadı. Önümüzdeki sene farklı bir tür daha alıp güneşi daha çok gören bir yere dikmeyi düşünüyorum.

uzman16 13-10-2009 12:07

Adalet Hanım,
Aklınız bahçenizdedir şimdi sizin. Bu güzellikleri bırakmak da zor gelmiştir.
Sonbahar yaramış, herşey çok güzel olmuş.
Çok uğraştınız bu sene.
Seneye daha da güzel olacağına eminim.

Ben dipledenyayı merak ettim. Ne yaptınız onu? Yaylada mı kaldı? Nasıl muhafaza edeceksiniz?

Sevgiler.

Adalet Yağcı 13-10-2009 13:18

Sevgili dostlarım, inanın iki gün sıcaktan ve üzüntüden kendime gelemedim, bahçemi de Allah'a emanet ettim.
Mersin'de de yapacak işler var, hafta sonları çıkarım yine, çiçeklerimin çoğunu orada bıraktım, dipladenyalar geldi tabi bizimle :)
Şimdilik balkonumdaki çiçeklerimle uğraşıyorum, yayla havasına alışanlar buraya gelince sıcaktan sarsıldılar, yaprak döktüler.
İyi haber, orkidelerim ve adeniumlarım tomurcuklar oluşturdular.
Hepinize kolaylıklar diliyorum, sevgiler.

Orhan Özbilgiç 13-10-2009 17:43

[QUOTE=Adalet Yağcı;510754]Sevgili dostlarım, inanın iki gün sıcaktan ve üzüntüden kendime gelemedim, bahçemi de Allah'a emanet ettim.

Sevgili Adalet hanım;
Bu site de sizi anlayamayacak tek bir kişi dahi olmayacağına inanıyorum.
Hani bir şarkı var ya! ''Gitmek mi zor? Kalmak mı zor?'' diye. Bizler için galiba ''Gitmek'' zor olsa gerek.
İnanın! demek adetten. İnanacağınızdan eminim. İstanbul' da, eşim ve iki çocuğumuz( biri 30, diğeri 26 yaşında erkekler. Tabii bizler için çocuk!) son derece mutlu bir yuvayı paylaşıyoruz.
Ama gelin bana sorun. Gitmek mi? Kalmak mı? Diye....
Yine de, ''İstanbul' da kalmak, köyden gitmek zor!'' derim.
Artık benimkisi, tutku dan da öte bir şey.
Şu çocuklar bir evlenseler, yılın 9 ayı köyde kalmazsam, ne olayım!
İşte böyle...
Vesileyle beni anlayacak birilerine içimi döktüm.Sıkmadım umarım.:(
Nice baharlara, sağlık ve mutluluk içinde kavuşmak dileğiyle.
Saygılar.

tturt 13-10-2009 19:05

Adalet Hanım,

Adenium'lar ilk defamı tomurcuklanıyorlar ? Adeniumlar tohumu ekmenizden ne kadar süre sonra tomurcuklandılar ? Mümkün olursa resimlerini koyabilirmisiniz ? Benim adeniumlar 1 yaşında henüz bir şey yok, merak ettim.

Adalet Yağcı 13-10-2009 22:44

Sayın Tturt, evet ilk defa tomurcuklanıyorlar, eğer yaylaya taşımamış olsa idim, sanırım bir kaç ay önce hepsi de çiçeklenirdi.
Yaylada ısı düşük olduğundan gelişimi yavaşladı.
Geçen yıl Aralık gibi ekmişim tohumları, fotoğrafları adenium başlığına yükledim, açtıklarında tekrar fotoğraflayacağım.

Adalet Yağcı 22-10-2009 13:16

Sevgili dostlarım, bu gün tohumlarınızı postaya verdim, dilerim eksiksiz elinize ulaşır.

Orkun Kırcı
Finduk52
Cennetbahçesi
Hozat
Çiçeksever70
Orjin
Jineop
Lale76
Akkona
Güler
Lonicera
Aysun Gümüş(avatar ismini hatırlayamadım)

Hepinize mor ve beyaz datura tohumları, elimde olan diğer tohumlardan gönderdim.
Beyaz datura tohumları çok taze, lütfen elinize geçtiğinde poşetten çıkarıp kurumasını sağlayın.

Sayın Tturt, daha önce size gönderdiğim tohumların içinde datura yoktu, adresinizi silmişim, tekrar adres gönderirmisiniz.

ciceksever70 22-10-2009 14:11

Foruma girer girmez cocuklar gibi sevindim. Simdi her gün beklerim tohumlarim gelmis mi diye? Cok cok tesekkürler sevgili Adalet hanim. Benimkileri yine Istanbul`a mi gönderdiniz acaba? Sevgiler.

sevim4 22-10-2009 16:03

Sevgili adalet hanım bende istemiştim ismimi göremedi kalmadımı bana.
Dört gözle bekliyordum tohumları.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025