![]() |
2 Eklenti(ler)
Ayvam neredeyse dört yaşında, ben kopartmaya kıyamadım, dalında öyle güzel görünüyordu ki, bu ayın sonuna kadar bekleyeceğim, üzerinde yirmi tane meyvesi var.
|
5 Eklenti(ler)
En güzel fotoğrafı en sona sakladım.
Uzun zamandır aklımdaydı, yayla yolumuzun üzerinde, sarnıç mevkiinde, korumaya alınmış yaşlı bir dostumuz var. Bu yaşlı meşenin değişik mevsimlerde fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşmak istiyorum. Öyle görkemli bir ağaç ki, yolu tamamen gölgelemiş durumda. Seyredin bu güzelliği. |
Adalet hanimcigim datura cok yillik bir cicek mi? Bir de soguklarla arasi nasil eger kisa dayanikli degilse saksiya ekeyim.
|
Sevgili Çiçeksever, datura çok yıllık diye biliyorum, yanılıyor olabilirim.
Soğuklara dayanıksız olduğunu duydum hep, bu sene ben korumaya alacağım, üzerini naylon ile örterek. Eğer daturayı saksıya ekecekseniz mümkün olduğunca geniş,30-40 Litrelik bir saksı seçin, çok dallanıp budaklanıyor. |
Sevgili adalet hanım yine döktürmüşsünüz bayıldım beyaz gülede beyaz suzannayada.
Beyaz gülün çeliyinden almak isterdim budama yaptınızda mümkünse eyer. Bir de dadura tohumu gönderdiyinizde bir iki tane beyaz suzan tohumu da gönderirseniz çok sevinirim. Resimlerin devamını beliyorum. Ellerine salık. |
Alıntı:
|
Maşallah Rabbim nazarlardan korusun hala çok güzeller güllerin , karagözlü suzanların, daturaların hepsi çok güzeller. Hele ayva ne güzel olmuşlar iştah açıcı görünüyorlar , afiyetle yemek nasip olsun inşaallah ablacığım .
Ben bu dönem çok yoğunum , sabah 8 aksam 7-8 çalışıyorum eve gelince de yemek bulaşık üstüne birde yorgunluk derken bahçeme sadece ziyaretçi gibi bakabiliyorum . Ama çok özledim onlarla uğraşmayı çiçeklerimi sevip konuşmayı onları öpmeyi :( |
Sevgili adalet hanımcığım zahmet olmazsa çayın yanına 1 dilim de kek koyarmısınız,öyle güzellikler sergilemişsiniz ki kusura bakmayın hemen kalkamıcam tadını çıkarmak istiyorum çünkü benim hiç gülüm yok.Sizinde dediğiniz gibi saksıda geliştiremedim.ALLAH daim etsin hepimizi bu güzelliklerden mahrum etmeşin.
|
Sevim hanım, ben güllerimi İlkbaharda buduyorum, aslında beyaz çardak gülümü budamıyorum, özgürce salıverdim onu, ama Mart gibi hatırlatırsanız, size ve sevgili Kılıç'a ikişer çelik göndereyim, diğer güllerden de isterseniz gönderebilirim.
Orkun bey, sanırım yarın(Pazartesi)tohumlarınız elinize geçer, bu güzelliği görmek için hemen iki tanesini ekin derim ben, hiç nazlanmıyor ve çabuk büyüyor. Sevgili Finduk, yoğun olduğunuz belli oluyor, bahçeyi ihmal ediyorsunuz :( güzelliklerinizi özledik. Sevgili Kılıç, kek hazır, yanına sevgili Güler'in patates böreğinden de yaptım, afiyet olsun, bence yatıya kalın, yaylada uyanmak harika bir duygu, saat 06:00 da zinde bir şekilde uyanıyorsunuz. Siz 40 Litrelik bir saksı hazırlayın Mart ayında beyaz çardaktan ve diğer güllerden çelik göndereyim. |
Alıntı:
Dört gözle bekliyorum zaten ablacım. Burada uygun koşullar var zaten. Evimin güneş alma durumu falan da çok iyi. Hemen bir iki deneme yapıcaktım zaten. İnşallah yavrularda anneleri gibi olurlar:)) |
Çok çok teşekkür ederiz efendim nazik davetiniz için bende yolunuz düşerse sizi izmitimizde misafir etmek isterim.Güllere gelince siz saksıdada olabilir diyorsanız sevinerek ilk baharı beklerim,SEVGİLER SELAMLAR..
|
Maşallah, ne kadar güzel coşmuş bitkileriniz. Beyaz çardak gülünüze bayıldım. Suzan kızların maşallahı var. Çok kere deneyip çimlendiremediğim sarmaşık. :)
|
Size suzan da göndermiştim, isterseniz hemen ekin bir kaç tane.
Sellukanın dibine düşmüş bir suzan çimlendi, çok da hevesli büyüyor, Mersin hâlâ çok sıcak olduğu için bir iki ay daha çiçeklenme görebilirim. |
Onlar Suzan mıydı? Ben Akşam sefası tohumu sanmıştım. İşte buna çok sevindim, sürpriz oldu :) Hemen ekerim. Tekrar teşekkür ederim.
|
Sevgili Limon, ben suzan tohumu gönderdiğimi hatırlıyorum ama siz de bir bakın, akşam sefaları ile suzan tohumları arasında bariz fark var, en az sekiz adet göndermiş olmam lazım.
Eğer yoksa telafi ederiz hemen üzülmeyin. |
Adalet Hanım, Suzanlar ne güzel olmuş. Ben de gönderdiğiniz sarı suzanları deneyeceğim, baharı bekleyeyim mi?
Beyaz suzanım tırmanacak diye kocaman bir çit koymuştum ama tahminimden cılız oldu, toprağımda da problem olduğunu düşünüyorum. Seneye umarım sizinkiler gibi olur. |
Sevgili Adalet hanım, sizin beyaz sarmaşık gülü gördükten sonra bugün ilk işim semt pazarına gitmek oldu. Bir yerde son bir tane vardı ama gövde üstünde neredeyse cm. başına bir diken düşecek şekildeydi. Böyle dikenli olması sanırım farklı bir tür olduğunu gösteriyor. Sizinkilerde resimden görüldüğü kadarıyla diken fazla yok. Benim bu yıl yitirdiğimin üstünde de yoktu. Sezon başında yeniden arayacağım, vakitsiz ve durduk yerde aklımıza düşürdünüz;)( İyi ki de düşürdünüz)
|
Sevgili Kiraz bir kaç tane sarı suzan ekin bence, hiç korkmayın çabuk çimleniyor.
Beyaz suzanlar sarılar kadar canlı değiller bende de. Sayın Lonicera, siz yazınca düşündüm de, benim beyaz gülümde hemen hemen hiç diken görmedim :) enteresan değil mi? Sanırım Mart ayında bir kaç kişiye yetecek kadar çelik çıkar, ben onu hiç budamıyorum, henüz üç yaşında, çabuk gelişiyor, aynısından bulamazsanız bir şeyler düşünürüz :) |
Umutla bekleyeceyim çardak gülünden ve diyer güllerden de.
|
O zaman siz onu hiç budamayın Adalet hanım, ne olur ne olmaz:)) Dünyanın kırk bin türlü hali varmış:)) Şimdiden teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Artık dinleneceğim demiştim, balkonum küçük olduğu için çiçek yetiştirmeyeceğim fazla.
Ama bahçede gelişmediği için donmasından korkup saksıya aldığım sellukam boy atıp sarmaya başladı. Eklenti 111887 Bundan sonra ne kadar gelişir bilmem ama çiçek açar mı dersiniz? |
2 Eklenti(ler)
Lobelyalar yaylada bütün yaz açtılar, ama tohum alamamıştım.
Eklenti 111889 Dibinde minik çimlenenleri görünce çok sevindim, onlara kıyamadım, hemen saksı ve viyollere diktim, gelişim çok hızlı bakalım kışın da mutlu edecek mi beni. Eklenti 111888 |
1 Eklenti(ler)
Bu laleleri İlkbaharda bir okul bahçesinde görmüştüm, her kökten üç dört adet çiçek vermişti, cinsini bilen var mı?
Eklenti 111890 |
1 Eklenti(ler)
Soğuktan çiçeklerini kesen sundavillem yeniden tomurcuklanmaya başladı.
Eklenti 111891 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar benim bahçemden değil, Mercan(Russelia)ı bir benzin istasyonunda gördüm.
Eklenti 111894 Bunlar da komşumun bahçesinden mavi ortancalar. Eklenti 111895 Eklenti 111896 |
Adalet Hanım;
''Kasımda Samsun'a gideceğim.'' Diyordum. Ama dayanamadım. 22 ekimde çıkıp geldim. Tabii eşimle birlikte. İyiki gelmişim, iki ayda otlar neredeyse diz boyu olmuşlardı. Bir haftadır, bahçe temizliği ile uğraşıyorum. Nihayet bu sabah bitti. Peşinden de yağmur başladı. Geldiğimiz gün kü halini resimlemiştim. şimdi de traş olmuş haliyle resimliyeyim, dedim. Bir de ne göreyim? Şarj bitmiş. Aleti aradım. Bulamadım. Büyük olasılıkla İstanbul' da bırakıp geldim. Derhal oradaki oğullarımdan küçüğünü aradım. Tabii işte olduğu için akşama bakacak sağa sola..İşte bu diyaloğumuz esnasında sizden gelen tohumlardan sözetti. Akşamdan sonra tekrar görüştüğümüzde, beyaz datura tohumları ile ilgili uyarınızı, O' na hatırlatacağım. Çok teşekkürederim. Çok duyarlısınız. hani derler ya: ''Allah gönlünüze göre versin!'' Bu sene benim dağıtabileceğim sadece sarı çiçekli, suzan tohumları olacak. Onlarda henüz yeni olgunlaşıyor. Aralık ayı ortalarında, İstanbul' a döndüğümüzde gönderirim artık. Şimdilik kimseye söz veremedim. Çünkü buradaki nemli iklimde tohum tutup tutmayacağından emin değildim. Ama tutuyorlar.:eek: Neyse.. Tekrar teşekküreder, sağlık ve esenlik dilerim. |
Sayın Orjin, tüm aksiliklere rağmen bahçenizde çok mutlu olmalısınız.
Karadeniz iklimine bayılırım, ne yakar ne dondurur, her yer her dem yeşildir, bahçeniz de kimbilir nasıl yeşermiştir diz boyu ot da olsa. Fotoğrafları bekliyoruz, en kısa zamanda halledersiniz inşallah. Ben epeyce sarı suzan dağıttım, iki partide sanırım 40 kişiye gitti, tohumlarınız çok geç olgunlaşmış, ama önemli olan tohum alabilmek. Daturalarınızı güle güle büyütün, her ne kadar fazla koklamayın deniyorsa da bir şey olmuyor, bol bol koklayın :) |
Alıntı:
Benimde var sizinkinden üç dört misli büyük( benim bahce resimlerinde var )ama acmadı hala, bende yan dallardan 10 adet celik yaptım seneye. Sağlıcakla kalın. |
Biz de seneyi bekleriz sayın Birol :) elimdeki tek selluka bu, çelik alacak dalı da yok, dilerim seneye kadar yaşatmayı başarabilirim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025