![]() |
Çok teşekkürler Orhan bey, yarın yağmur yağmazsa gidip bakarım.
Bahçem küçük olduğu için bu kadar, büyük olsaymış ne yaparmışım bilmem :) |
Adalet Hn,
Egrelti otu dediğiniz bitkinin sporlarının özellikle kapalı ortamda zararlı olduğu forumun ilgili başlığında da arkadaşlarca paylaşılmıştı. Bende hatırlatmak istedim |
Sevgili Turko-g, benim aldığım Fujer, onda spor olmuyor bildiğim kadarı ile, daha önce aşk merdiveni(eğrelti otu)yetiştirmiştim, onda sporlar çok belirgin görünüyordu, gırtlak kanserine neden olduğunu öğrenince koca çiçeği atmıştım.
|
Sevgili Adalet Yağcı aldığınız aparatı çok merak ediyorum bir an önce dizayn edip fotoğraflarınızı yüklemenizi bekliyorum, kolay gelsin ))
|
Sevgili Hüzün, bu gün Tekzenden aldıklarımı iade ettim, monte edilecek alan aldığım malzemeye göre çok yetersiz kaldı, toplam 66 tl. tutmuştu az da değil.
Yarın raf sistemleri satan bir yere gideceğim, bildiğimiz bakkal raflarındn iki adet, üçer raflı almak istiyorum, bu biraz daha pahalıya malolacak ama diğerinden daha çok viyol alacak. Rafları aldıktan sonra fotoğraflayıp buradan fikirlerinizi alırım. |
Adalet hanım bahcenizi gezerken çok buyuk bir haz aldım, paylasımda bulundugunuz için teşekkur ediyorum.Yeni uye olmanın zorluguda sayfalarca yazıları bastan baslayıp dolasmak oluyor,suanda grip olucam sanırım etlerimin heryeri bıcakla kesiliyor gibi agrımasına ragmen bahcelerden kendimi alıpta uzanamadım ama şikayetci degilim gözum gönlum açıldı.Sizlerin bu aşkı sevgisi bizide heveslendiriyor.
|
Geçmiş olsun sevgili begonya26. Lütfen dinlenip iyileşin. Adalet Hanım'ın bahçesi bu yaz galiba bizi de coşturacak. Bu arada ben de bitkilerim için yeni çözümler arıyorum. Çünkü terasta yere koymak durumunda kalıyorum. Bu da yerde kalabalık ediyor, özellikle terası yıkarken. Çiçeklerim göz hizamda olmadığı için de keyfini alamıyorum.
Raf alsam monte edecek pek yer de yok. Ne yapacağım bilmem... |
Sevgili Begonya26, hemen kendinize Ekinezya çayı yapıp günde iki fincan için, 15 günden fazla devam etmeyin, soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hemen geri çevirir, geçmiş olsun.
Sevgili Zühre Demir, aynı durumdan muzdaribiz, çiçeklerimi görmek istiyorum tabi ama, balkonu yıkamak tam bir işkenceye dönüşüyor. Bu nedenle raf sistemini tercih ediyorum, bu gün almaya gideceğim, yoksa ayak basacak yer kalmadı balkonumda. |
İnternette bir şeyler araştırırken şu raf sistemine rastladım. Belki işinize yarar. :)
http://www.hepsiburada.com/sdr-930x4...oryId=21022398 |
4 Eklenti(ler)
İşte benim balkon çözümüm, her iki uca birer bakkal rafı :rolleyes:
Ayağımın altından kalktılar, oh... nihayet balkonumu rahat rahat yıkayabileceğim. |
2 Eklenti(ler)
Minicik bir fidandı geldiğinde, gaura çalım çiçek açtı :)
|
Raflar güzel olmuş gerçekten, çok pratik. Güle güle kullanın Sevgili Adalet Yağcı. Şu hasırdan olan raf sistemleri de güzel oluyor. Onlardan da bulmak lazım.
|
Tabi çok dekoratif olurlar, özellikle bambudan yapılmış olanlar, ama Mersin güneşine ne kadar dayanabilir bilmem, üstelik çok daha pahalıya malolur diye düşünüyorum.
|
Sapancalıyım ben. Bizim orada sepetçiler vardır. O kadar ucuz olur ki, sandalyeler, sehpalar, sepetler, saksılar vs... Ne ararsanız vardır. Şimdi burada nerden bulacağım ben bunları. Neyse şansa artık :)
|
Adalet hanımcığım; raflarınız çok güzel olmuş. Hem hazır çimlenenleri almış hem de yenilerine yer kalmış. Bunlardan bana da lazım. Balkonlar tıkıştıkış yetmedi salon görülmeye değer. Koltukları bir kenara topladım. Yerlerine viyolleri yerleştirdim. İnşallah bu aralar misafir gelmez. Yoksa rezil olurum. Ev taşınıyor havasında. Bu arada guaranın çiçekleri ne güzelmiş. Güle güle büyütün.
|
Adalet ablacığım bu raflar gerçekten çok iş görüyor oldukça toparlıyor bitkileri. Güle güle kullan:) Bizim burda sokaktaki saksılara geçen bahar gaura çalısı diktiler.
|
Sevgili Zühre hanım, sizin böyle bir imkanınız varsa çok şanslısınız, balkonun görüntüsünü bozmadan çiçeklerinize şık raflar yaptırabilirsiniz.
Ben bir kaç üyemizde bambu rafları gördüm, başka amaçlar için alınmış belki ama üzerindeki çiçekleri ile çok şık görünüyordu. Teşekkürler sevgili Hüzün, ben de rahatladım :) Sevgili Almira, ben Nisan sonuna kadar misafir kabul etmeyeceğimi söyledim, o zamana kadar hepsi gider yaylaya :o Sevgili Günebakan, ne kadar şanslısınız, bana gaurayı sevgili Jineop göndermişti, öyle çok ağladım ki :dilli: Madem sokaklarda gaura çalısı çok o zaman benim için çelik alabilirmisiniz, renkleri aynı mı? |
Evet Adalet abla renkleri aynı. Eğer yağmurlardan etkilenmediyse alırım.Sanki son zamanlarda gözüme çarpmadı yarın bakar haber veririm:)
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili Gilan, Dağ çiği, teşekkürler.
Bu gün yaylaya çıkınca işimin ne kadar zor olduğunu ve olacağını farkettim. Her yeri ot bürümüş, otların altı öyle ıslaktı ki, adeta küflenmiş. İşin kötüsü otlarla kendiliğinden çimlenen bitkilerim sarmaş dolaş olmuşlar, yani bu işi kimseye emanet edemem, mecburen kendim yapacağım. Biraz ot temizledim ama öyle iki üç günde bitecek gibi değil, toprağın iyice ısınmasını beklemem gerekiyor kazmak için, şu anda sertleşmiş durumda. Ağaç şakayık tomurcuklanmış, bu beyaz, kırmızı olanı biraz arkadan geliyor. Eklenti 130287 Clematislerimi budamamıştım, biraz zayıf kaldılar, üzerinde tomurcuklar oluşmuş. Eklenti 130288 Eklenti 130289 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Benim bahçede fazla bir numara yok, kış boyu bakımsız kaldı.
Karşı komşum kışın yarısını yaylada geçirdi, bahçesindeki çiçeklere bayıldım. |
5 Eklenti(ler)
Sümbülleri nergisleri çok güzel açmış.
Kıskandım :) |
Adalet hanım;
Kıskanmayın! Komşunuzun gerçekten bu mevsime göre renkli bir bahçesi var ama yazın, sizin bahçenizin eline su dökemez. ;) Ağaç şakayığınızı görünce sevindim. Zira ben bu bitki ile daha geçen hafta tanıştım. Arkadaşım İzmir' den hediye getirdi. Diktim. Soğuklara dayandığını öğrenmiştim. Şimdi sizin tomurcuklanmış şakayığınız daha bir rahatlattı beni.. Sizin yayla yinede, bizim buralara göre ılımanmış! Zira bizde erikler yeni yeni çiçekleniyor. Şeftalilerin açmasına en az 15-20 gün var gibi. Artık yaz hazırlıkları başladı demektir. Haydi bakalım, kolay gelsin!:eek: |
Orhan bey, çok teşekkür ederim.
Şakayık için hiç şüpheniz olmasın, bana da geçen sene İlkbaharda gelmişti, hemen yerine diktim ama hiç gelişmedi bütün yaz. Bu sene birden coştu, tomurcuklandı, seneye tam formunu bulur diye düşünüyorum. Siz de güle güle büyütün, inşallah çiçeklerini de görürsünüz bu sene. |
Adalet Hanım, bahçenize bahar dolmuş.
Şakayığınız her sene daha fazla sayıda çiçek verecek. Benimki ilk sene 1, geçen sene 3 çiçek verdi, bu sene 9 çiçek olacak. Biliyorsunuz geçen sene sarı çiçekli suzan sarmaşığını bir türlü çimlendirememiştim. Sizin gönderdiğiniz tohumlardan ilki çimleniyor, kafasını kaldırdı, abutulion da çimlenmeye başladı. |
Çiçeklerini çok merak ediyorum, şimdilik beyazda üç tomurcuk görünüyor, bakalım kırmızı da açacak mı.
Abutilonlarda çimlenme sorunu yok ama çimlendikten sonra hava iyice ısınıncaya kadar çok yavaş gelişiyor. |
Bahçem otlar içinde, bellenmesi için usta geldiğinde en az beş saat otları yolmakla uğraşıyor.
Tabi bellenme işi de iki yövmiye tutuyor, dün Praktikere gittim, bir tane ot biçme makinası aldım, bir de çapa makinası alabilirsem değmeyin keyfime. Tabi bunları kullanacak bir usta gerekiyor yine de, üç günde bitecek iş bir günde biter artık. Hava bir kaç gündür çok güzel, dün yaylaya çıkamadım, hafta arası çıkmayı düşünüyorum, biraz ot yolarak ısınma turlarına başlamak lazım, makinayı her yere kullanamam, nane, maydonoz ve çileklerin arasını elle temizlemem gerekiyor. Sevgili opps!, bu sene tel örgüyü hafiflettim, clematisler yukarı doğru uzuyor, tel örgüyü kesip üst kısımlara ilave edeceğim, açan çiçekler bazan tel örgünün içinde kalıyor. |
Sevgili Adalet, allah güç kuvvet versin. Aylardır evde tohumlarla uğraşıyorsun, bahceye başlayınca yorgunluk iki misli artacak tabii. Ama değer...
Çapa makinası çok iyi olacak, keşke alabilsek. Şimdi çapa makinası da istesem, eşim evden atacak beni kesin:))) |
2 Eklenti(ler)
Bu gün yaylaya gittim, otlar bahçeyi teslim almış durumda, bu işin altından nasıl kalkarım bilmem.
Her yıl bu mevsimde şeytan aklıma girip, "n'apıcaksın bu kadar işle, nasıl düzenleyeceksin, sat gitsin şu yaylayı, deniz gören bir ev al balkonunda istediğini yetiştirirsin" diyor. İnşallah şeytana uymam :) Her yer ot dolu, cücü barsağı denen şey halı gibi sarmış her tarafı, Pazar günü aldığımız ot biçme makinası ile biçilecekler, bir kaç gün daha keyif yapsınlar bakalım. Eklenti 131668 Eklenti 131669 |
4 Eklenti(ler)
Geçen Baharda tohumdan yetiştirdiğim lavantalarım tomurcuklanmış, en çok buna sevindim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025