![]() |
Aldığınız büyük karar hayırlı olsun sevgili Adalet Yağcı.
Bahçenizi belki hep özleyeceksinizdir ama bazan hayatın yelkeni daha iyi şartlara götürür bizleri. Sizin de öyle olsun.Sevgiler... |
Sevgili asmalıtepe, bazı insanlar yaşlandıkça daha mülkiyetçi oluyorlar, bazıları da benim gibi sadeleşmeyi seçiyor.
Kendimi her açıdan rahatlamış hissediyorum. Özlem mi?.. Elbette özleyeceğim bahçemi, özledikçe de gelir bu sayfalarda dolaşırım :) Sevgilerimle.. |
Alıntı:
Bir ıssızlık sardı Beni bile Sessizce de olsa buralardaydım Deneyim ve birikimli birini yitirdik HER BAŞLANGICIN BİR SONU VARDIR VARDIR AMA HER SON DA YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR |
Merhaba sayın yazsonu, Duygulandırdınız beni de...
İnanın karar vermem hiç de kolay olmadı. Ya kendime yazık edecektim ya da bahçeme, bir seçim yaptım sadece :( Bakın ben hâlâ buradayım, bu forumda öyle dostlar edindim ki, arkamı dönüp gidemem, yokluklarını hissederim, özlerim. Bilgim olan konularda yine yazmaya, bilmediklerimi de sorup öğrenmeye devam edeceğim. Toplantılara katılacağım, bahçeleri ziyaret edeceğim. Hasılı, ben buradayım efendim.. :) Mesajınızın sonuna eklediğiniz o iki satır tam da ihtiyacım olduğunda geldi, teşekkürler ederim. |
Çok mantıklı, ancak duygusal olarak çok zor bir kararı alıp uyguladığınız için kutlarım. :rolleyes:
Her dönem koşullarımız, ilgilerimiz farklı oluyor. Bahçe sahibi olmak da koşullarla çok ilgili. Tam bir takım sorumluluklar, yükler azaldı rahat rahat seyahatler edeyim dersek dediğiniz gibi bahçeyi güvenip bırakabileceğimiz kimse yoksa bu sefer de bahçe bizi bağlıyor. Sürekli oturmadığımız evin bahçesinin bakımının çok daha zor olduğunu biliyoruz. Ayrıca fiziksel olarak da bahçe bakımı zamanla zorlamaya başlayabiliyor. Bu sefer de yapamadıklarınızı düzgün yaptırmakla uğraşmak gerekiyor. Bundan sonra hazır bahçelerin, bitkilerin tadını çıkarırsınız. Tüm bahçeler sizin. :rolleyes: Ancak agaclar.net'e katkınızın, desteğinizin sürmesini, deneyimlerinizi, görüşlerinizi, gördüğünüz güzellikleri daha çok paylaşmanızı bekliyoruz.:rolleyes: |
Alıntı:
Yazdıklarınızın hepsi de bahçeden vazgeçme nedenlerim arasında. Herşeye rağmen devam ederdim lâkin son yıllarda ülke genelinde olduğu gibi Mersin'de fazlaca göç aldı. Şehirde hırsızlık, dilencilik, saldırgan davranışlar arttı. Küçük sayılmayan bir bahçe içinde tek başıma kalmaktan korkar oldum. Evime iki defa hırsız girdi, üstelik gece üst katta uyurken. Tüm bunları yan yana topladığımda benim için bahçeden vazgeçmek en hayırlısıdır diye düşündüm ve kararımı verdim. Agaclar.net forum bir tiryakilik, burada olmaktan paylaşımları okumaktan ve paylaşmaktan keyif alıyorum. Yüzlerini hiç görmesem de buradaki dostlarımı özlüyorum. Yani ben buradayım kovsanız da gitmem :D |
Adalet Ablacığım, ne güzel yaz başından beri eklediğin fotoğraflara bakıyordum ki bahçeni sattığın mesajını gördüm birden. O mesajı da beğendim ama içim buruk beğendim. Ama seni anlıyorum tabii ki, çok haklı nedenlerin var. Hayırlı olsun umarım.
Bu yaz sen bir bahçeye veda ederken, ben bir bahçeye merhaba diyorum. Gel benim bahçem senin de bahçen olsun. Ağır işlere hiç karışmana gerek yok, seç beğen dik sadece. :) |
Sevgili gilan, seni görmek beni cok mutlu etti.
Yaşamın getirdiği bazı zorunluklar var bilirsin, çok sevdiğin ailen den, doğup büyüdüğün şehrinden, işinden hatta ülkenden ayrılmak zorunda kalabiliyorsun. İşte benim bahçemden vazgeçişim de boyle bir zorunluktan kaynaklı. Özlüyorum, özledikçe bu sayfalarda gezintiye çıkıyorum ama tuhaftır gezdikçe daha fazla özlediğimi fark ediyorum. Neyse ki "gilan" gibi can dostlarim var bahçelerini bana açıyorlar :) Bu arada, bahçe haberine çok sevindim, küçücük balkonlarda bile harikalar yarattın şimdi bahçeni hayal bile edemiyorum ve çok büyük merakla takip edecegim. Sahi sen A.B.D. deydin bahçe nerede, hani gelirsem diye soruyorum ☺ |
Bilmez miyim zorunlu ayrılıkları...
Yeni bahçem de ABD'de San Francisco'ya arabayla bir saatlik mesafede (San Jose şehrinde, nam-ı diğer Silikon Vadisi). Eski sahibinin yaptırdığı sade bir peyzajı var şu an. Tabii benim her köşesi için ayrı ayrı planlarım var. Şu an harıl harıl kağıt üstünde çalışıyorum, planlarını hazırlıyorum, bahçe tasarımla ilgili kitaplar okuyorum. Şubat ayıyla birlikte ilk başta meyve fidanlarıyla asıl iş başlayacak, ondan sonra da bu işin sonu yok biliyorsun. Şubat'a kadar bir ara yeni başlığımı da açarım. Sanki bir ara oğlun dolayısıyla istediğin yere uçabileceğinden bahsetmiştin yanılmıyorsam. Ne güzel olur gerçekten gelsen. Büyük bir mutlulukla ağırlarım seni. :) Hem çiçekçileri, seraları aynı dilden anlayan biriyle gezmenin keyfi de bambaşka. |
Oh mein gott! Oh mon dieu! Lé neler işitiyorum????:confused: Lé neler olmuş ben yokken parisien?
Niye diye sormayacağım, önceki mesajlarda yazıyor zaten fakat üzüldüm:( Eee, ben ne olacağım peki hocam? Bu durumda mezun bile olamıyore ben. Ayrıca tam tasımı tarağımı toplayıp sizin bahçeye iş başvurusunda bulunmaya gelecektim ve de hatta siz beni nüfusunuza alacaktınız, demek herşey buraya kadarmış... Şaka yapıyorum elbette, sizin bahçenizi ben de en az sizin kadar özleyeceğim, ama herşeyin hayırlısı, yeni bir başlangıç olacaktır size. Fekat şimdi biz bahçe, çiçek, ot vs bilmeyen cahil cüheylan:dilli: sürüsü olarak size soru da mı soramayacağuk bu sayfada? Ne edeceğuk? Hilfe bitte:) |
Aman da benim deli kızım gelmiş, hem de iki ay önce :(
Sevgili Cymbelina'cığım, bak yine buradayım ;) Sen iş mi istyorsun, forumda benimkinden çok daha güzel bahçeler, benden çok daha deneyimli bilgili üyeler var hiç üzülme. Nüfus meselesini de hallederiz, ama bunun için Mersin'e gelmen gerekiyor, ne dersin? Ha, bu arada ön lisans diploman hazır bunu da dert etme canım ;) |
Sn. Adalet Yağcı, önce bir merakımı gidermek için soracağım; Sn. Selma Yağcı ablamızla bir akrabalığınız var mıdır?
Sonra, sizi en iyi anlayacak kişinin ben olduğumu sanıyorum. Siz bir mesajınızda bunun olacağının işaretini vermiştiniz. O günlerde ben de Kepirli'deki yayla evimi saymayı düşünüyordum. Şimdi ben de evimi sattığım için sizin duygularınızı çok iyi anlıyorum. Fakat, üzülmüyorum, çünkü, balkonumu yayladaki bahçemden daha iyi yaptım. Sağlıcakla kalın. |
Sn. cengizildas, Selma Yağcı hanım ile hiç bir yakınlığım yok, ayrıca bunu soran belki de 50. kişisiniz :)
İnşallah bir gün Selma hanım ile tanışma fırsatım olur. Kepirli benim evimin karşısındaki ormanın tam arkasındaydı, komşuymuşuz yani. Ben de "üzülmüyorum" demek isterdim, ama bu yalan olur :( Özlüyorum bahçemi, hem de ne çok.. Balkonum çok geniş orayı bahçeye çevirebilirim ancak, senede birkaç kez şehir dışına çıkıyorum, bazen uzun süre kalabiliyorum. |
Sevgili Adalet Yağcı, hiç üzülme hatırlasana bizim Ankara'lı feriha'yı. Onun o balkonu bence pek çok bahçe sayfasına bedel, sen de pek alâ yapabilirsin.
Biliyorum taaa ilk mesajlardan nasıl merakla, heyecanla yazdıklarını, verdiğin uğraşları. Duygulanmamak elde değil ama bu günkü şartlarını, yaşamını da düşün. Çocukların yakınlarında olmuş olsalardı belki yine düzenin devam edebilirdi ama dediğin gibi yaşımız da ilerliyor, şimdi daha çabuk yoruluyoruz. Her şeyde vardır bir hayr de ve başla balkonunu tanzime. Yardıma ihtiyacın varsa söyle bakarsın geliriz Müjgan'la. |
Adalet Hanim, ben gözden kacirmisim sizin evinizi sattığınız mesajları. Daha once defalarca yaptigim gibi bahçenizi gezmek icin girince farkettim. İlk anda üzülmedim desem yalan olur. Ama mantıklı olanın bu oldugu da anlasiliyor. Guler Hanim in da bahsettigi gibi, guzel bir balkon daha bile keyifli olabilir. Bizler bahçede calismaktan o bahçelerin keyfini cikarmayi unutuyoruz. :) Balkonda kocaman saksılar, belki topraga karıştırılacak hani o suyu tutan jeller, yine saksılara dibi delinerek gömülecek pet siseler gibi cozumlerle belli bir sure susuzluğa dayanıklı ortam sağlanabilir. Hele ekecegimiz bitkileri de kuraklığa dayanıklı secersek neden olmasin ki? :)
Umarım yeni evinizde, kocaman balkonunuzda, her sey gönlünüzde olur. |
Sevgili Güler,
Nerdeyse bir oda büyüklüğünde balkonum, çok da akıllıca düzenlemeler yaparak bunu ikiye katlayabilirim, amma velâkin benim şu uzuuun uzun İstanbul, Ankara, Antalya vb. seyahatlerim sorun oluyor. Biliyorsun son dört aydır İstanbul'daydım, genç komşuma üç saksı bitki emanet edip gittim, biri 12 yaşındaki orkidem, diğer ikisi Afrika menekşesi. Komşum bitkileri sevdiği halde, döndüğümde orkidemin yapraklarının susuzluktan ilgisizlikten buruş buruş olduğunu gördüm ve çok üzüldüm. Hemen acil bakıma aldım, yapraklarını nemli tutmaya çalışıyorum, konuşuyorum, özür diliyorum onu bırakıp gittiğim için, iyileşecek söz verdi bana :) İki menekşeden bir saksısı da kurumuştu onun için yapacak bir şey yok artık:( Hal böyle olunca vazgeçiyorum, sevgili abk'nın çözüm önerileri bile çare olamıyor. Ha..., Müjgan'la gelirseniz belki ikna olurum :eek: Çok da mutlu olurum ayrıca.. |
Sevgili abk, ne güzel çözüm önerileri vermişsiniz, çok teşekkürler ediyorum.
Bu konuda iki senedir kafa yoruyorum ama Güler hanıma yazdığım mesajda da anlattım, uzun seyahatlerim oldukça çözümsüz kalacak gibi görünüyor. Apartmanın küçük bir bahçesi var, alan küçük olsa da uygun bitkilerle neşeli bir hale getirilebilir, yakında bu bölümlerin fotoğrafını çekerek ayrı bir başlık açmayı düşünüyorum, sevgili YeniGine'nin site bahçesi gibi :) Sizlerden tavsiyeler alacağım inşallah. İyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkürler ediyorum. Sevgilerimle.. |
Yaa Adalet, İstanbul'a gelirken uçakla geliyorsun ya eline alacağın büyük bir çanta içine yerleştirsene bitkilerini, beraberinde getirirsin. Belki İnanmayacaksın ama ben Paris'ten bile böyle getirdim.
3-4 tane çok ihtimam gösterdiklerini taşı bence. (Tam biz bitki delilerine yakışan bir hareket olur) Bak sana yazayım da gül biraz. selenn'e Wuppertal'e gitmeye karar verdim. Telefonda konuşurken " teyze beraberinde fazla giyecek getirme benim giysilerimden giyersin " dedi. Ne de olsa o da bizden, anlıyor halimizden. :D Ben de en büyük valizlerden birini aldım, içinde birkaç takım iç çamaşırı, bir çift yedek ayakkabı, bir pantalon bir bulüz var. Valiz öyle kocaman ki içindekiler bir sağa bir sola kayıp duruyor. Bir de dönerken göreceksin bu valizi, Allahtan Excess Baggage vermedim torpil geçtiler. Valiz, topraklarından arındırılıp önce gazete kağıtlarına sonra da poşetlere sarılmış bitki ve soğanlarla doluydu. Çizmelerimin içlerine uzun uzun bitkileri doldurdum, üzerlerine bir bulüz atıp yine bitki sarılı poşetleri tıka basa doldurdum. Hatta aldığım bir iki parça giysiyi bile orada bırakıp, " tatilde sen gelirken getirirsin" dedim. Oğuz beni karşılamaya geldiğinde valizi zor indirdi banttan " bu ne gavur ölüsü gibi, ne var bunun içinde" demez mi, utandım valla. Eve gelir gelmez onca bitkiyi önce su dolu kovalara yatırdım, soğanları diktim, tam iki gün uğraştım.:D |
Yani Güler'ciğim, "ölüyü güldürür" derler ya bazı insanlar için, işte bu söz sanki senin için söylenmiş :)
Aslında bugün hiç keyfim yok, öğleye doğru çok tatsız bir haber aldım. Hatırlarsan bahçeme ben yokken göz kulak olan, temizleyen, eken biçen sulayan bir komşum vardı. Gencecik, 35 yaşında ve üç çocuk annesi. Yaklaşık dört ay önce caddede karşıya geçerken bir motosiklet çarpmış, o günden beri yoğun bakımdaydı, dört ameliyat geçirdi ama ne yazık ki tutunamadı. Bu sabah ebedi yolculuğuna çıkmış, çok üzüldüm. Bütün gün son vazifemi yerine getirebilmek için ailesinin yanındaydım. Eve döndüğümde de çok tatsızdım. Senin mesajın ilaç gibi geldi, gülümsettin beni, sağolasın canım, ta oralardan buralara enerjini göndermeyi başarıyorsun ya, ne deyim :) Senin bu "Bavul" yöntemin iyiymiş, Avusturya seyahatimde muhteşem güzellikler görmüştüm aklım kalmıştı hepsinde, bu yöntemi keşke daha önce bilseydim. Yurtiçi uçuşlarda çoook Clematisler taşıdım, uzunca karton kutuya saksıları ile yerleştirip yanıma alıyordum, hiç sorun olmuyordu. Sevgilerimle.. |
Delisiniz siz ya. :) Ya da soyle diyeyim, deliyiz biz ya. Hem de cicek delisi. :) Normalde insanların yapmayacağı, yapana da deli gözüyle bakacağı seyler yapıyoruz. Gecen bayramı bahçeme kuvetten havuz yapmakla gecirdim. Anneme bir suru misafir geldi bayram icin. Herkes şıkır şıkır giyinmiş, süslenmiş. Ben üzerimde camurlu, eteği gule takilip yırtılmış bir elbise ile. Şaşkınlıkla, neden sen yapiyorsun ki bu işi, bir isci tutup yaptırmıyorsun, diye sordular. Nasil anlatayım, her ne kadar cok yorulsamda, kendim yapmaktan keyif aldığımı. :)
|
Deli olmasam artık sahibi olmadığım bir bahçenin içinden çıkar giderdim.
Hâlâ buralardan ayrılamadığıma göre esaslı deliyim hem de sevgili abk :) İnsanın eli toprağa değmeyegörsün, öyle bir çeker ki kendine, sonra istesek de bırakamayız. Küvetten havuz için ne düşünüp nasıl tasarladığınızı ancak siz bilebilirsiniz, bunu sizin gibi düşünüp hissedecek birini bulup yaptırmanız da hemen hemen imkansızdı. Sonuç olarak, iyi ki o havuzu kendiniz yaptınız, gurur duyabilirsiniz :) |
Allah rahmet eylesin komşunuza. 35 yaş, 3 çocuk... Yaşları da küçüktür bebeciklerin. Ne desem bilemedim. Çok üzüldüm...
|
Bu apartman bahçesi başlığına çok sevindim. Ne harikalar çıkar eminim. Bu sefer baştan planlı başlayınca her şey daha da güzel olur.
Acaba diyorum balkon için de damla sulama yapılamaz mı? Gerçi yine de birinin ara ara girip kontrol etmesi gerekir sanırım. 4 ay uzun süre... |
Sevgili gilan arkadaşlar özellikle SDurul fitilli sulama yapıyor. Konuyu daha tam incelemedim ama, balkonda olur mu olur. ;)
|
Sevgili gilan'cığım, apartman bahçemiz müteahhit tarafından tasarlanmış, bahçe duvarına yakın kocaman palmiyeler dikilmiş, duvarlara sarılacak şekilde Begonviller, sıra sıra serviler ve bolca muz ağaçları dikilmiş.
Muz ağaçlarının meyvelerini yiyoruz ancak, yaprakları geçişimizi çok kapattığı için büyük bölümünü iptal ettik(5 tane). Onların yerine farklı bitkiler düşünüyorum, çoğunlukla çiçekli olabilen Petunya, bodur Dahlia, Bodrum papatyası, Gerbera gibi fazla boylanmayan bitkiler. Ayrıca apartmana taşınır taşınmaz sarı pembe beyaz Angel Trompet'ler, Selluka ve Solanum Rantonettii diktim. Hepsi de iki yılda kocaman oldular. Tek derdim burada Clematis yetiştiremeyeceğim, malum Mersin'in sıcağına dayanamazlar. Ha, yine de deneyeceğim :) |
5 Eklenti(ler)
Şimdilik apartman bahçesinde yapabildiklerim...
Eklenti 592554 Eklenti 592555 Eklenti 592556 Eklenti 592557 Eklenti 592558 |
5 Eklenti(ler)
|
Bu sevdaya düştümü insan vazgeçemiyor ablacığım bahçeni satmış olabilirsin ama bir parça toprak bulmak yetmiş güzellikler sergilemene. Ellerine sağlık:)
|
Alıntı:
Ablacığım süpersin ya valla benim yapmam mümkün olsa yapacağım şeyleri yapıyorsun bayılıyorum sana idolumsün yani:)) |
4 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025