![]() |
https://tr.pinterest.com/pin/546413367268306884/
Sn. Adalet Yağcı, ilginizi çekeceğini sandığım bir site. Bu siteye (Pinterest) üye olduğunuz zaman sizin ilgilendiğiniz her alanda yaratıcı fikirler sunuyor. Ben çiçekler konusunu tercih ettiğim için bana devamlı bahçe ve çiçeklerle ilgili pinler gönderiyor. Bir bakmanızı tavsiye ederim. |
Sn. Adalet Yağcı, büyük resmin altındaki her resim yeni sayfalar açıyor. Bulduğunuz bütün resimler yeni sayfa demektir.
|
Sevgili Adalet Yağcı,
Şimdiye kadar yaptıklarınız , bundan sonra da yapacaklarınızın kanıtıdır :) Sevgiyle, sağlıkla kalın... |
Alıntı:
İki ayrı mavi tonda unutma beni tohumları ektim, çabuk çimlendiler, vapur dumanı da aklımdaki doldurucu bitkilerden. Ortancaları 4308 nolu mesajdaki fotoğrafın sol bandına düşünebilirim, çamların aralıkları epeyce geniş. Başka bir alternatif de bodur dahlia, şöyle birbirini tamamlayacak iki renk. |
Alıntı:
Kolları sıvadım bakalım, ne kadar ileri gidebileceğimi ben de bilmiyorum, zaman gösterecek. |
Sevgili Adalet Yağcı,mavi tonları,unutma beni,vapur dumanı derken gözümün önünde güzel bir tablo oluştu.Bence her şey çok güzel olacak.
|
Sn. cengizildas, çok teşekkürler.
Pinterest'e bir süredir üyeyim, açıkçası pek aktif kullanmıyordum, sadece güzel sanatlar resim bölümünü takip ediyordum. Şimdi siz söyleyince saksı bahçeciliği bölümünü de takip etmeye başladım. |
Sevgili Adalet,
Senin elinin değdiği her tohum çimlenmek için can atar,mevsimleri bile şaşırtır. Güzel huyun ,sıcak yüreğin onları tetikliyor bence. Pinterese bir bulaştın mı,zaten var olan yeteneğine sonsuz seçenekler eklenecek kolları sıvamak yetecek mi bilmiyorum. Gözlerimiz bayram edecek yine.. Senden öğrenecek çok var çooook, Sana bol bol emek,bize seyretmek düşecek yine Sevgilerimle |
Alıntı:
Aklımdan geçenler ekonomik olarak epeyce tutuyor, önce sakinleri ikna etmeliyim, dualarınıza ihtiyacım var :) |
Canım Hozat'cığım, her zamanki acelemle yine bir dolu tohum ektim.
Çok mu erken oldu acaba diye düşünürken bir de baktım unutma beniler çimlenmeye başlamış bile. Lavanta, çokyıllık Delphinium ve Phloxlardan henüz haber yok. Bulaşmadığım bir Pinterest kalmıştı onu da hallettim çok şükür :) Pinterest'e telefonla başlamıştım, pek keyifli olmuyordu, bu akşam pc den girince baya hoşuma gitti. Bahçe ile ilgili bölümleri inceleyip takibe alacağım. Esas kafamı yoracak olan konu, bahçe toprağını değiştirmek istiyorum, bugün bir bahçe düzenleyicisini çağırmıştım, iki kamyon toprak lazım buraya dedi. Bu sadece toprak, bunun işçisi var, bitkisi var, gübresi var, var da var.. Bakalım zaman ne gösterecek ben de sizlerle meraktayım. Sevgiler canım.. |
3 Eklenti(ler)
Balkonu boş bırakacaktım ya, nerdeeee...
Bugün 11. Mersin Tarım Gıda ve Hayvancılık fuarı CNR EXPO da açıldı. Bana yürüme mesafesinde olduğu için ilk günden koştum gittim. Çok fazla bitki yoktu, fuardan eli boş da dönülmezdi, e napim.. ;) Üçü de farklı cinsden yediveren kumkuat. Eklenti 593804 Eklenti 593805 Eklenti 593806 |
Kumkatlar çok güzel tabii. Ama tabandaki de ahşap görünümlü seramik mi? Bayıldım...
|
Evet gilan'cığım, balkonum ahşap gibi görünüyor ama seramik :)
|
2 Eklenti(ler)
Kumkuat'ın bu gün misafiri vardı, arı kuşu diyen oldu, güve kelebeği diyen oldu, sizce hangisi?
Eklenti 593857 Eklenti 593858 |
Alıntı:
Bizde buna "Müjdeci Böceği" denir:) Size bugünlerde bir müjde var demek ki... |
Aaa...!!! Sevgili Mücevher Çalısı, birden çok mutlu oldum :)
"Müjde" sözcüğü tek başına bile insanı mutlu etmeye yeter, yüzüme kocaman bir gülümseme yayıldı sayenizde, çok teşekkürler.. Ayrıca, bu tatlı varlığın adını belirtmiş olmanıza da sevindim, facebook'taki tartışmamıza noktayı koyabileceğim böylece :) Sevgilerimle.. |
Fotoğrafı ne kadar güzel yakalamışsın! Burnu mu desem gagası mı desem, ikinci fotoğrafta ne kadar net çıkmış kıvrık kıvrık!
Ek bilgi: Bu tatlı güvecikle çok sık karıştırılan sinek kuşu (hummingbird) sadece Kuzey ve Güney Amerika kıtalarında bulunuyor zaten. |
Kanatlarını öyle hızlı çırpıyordu ki gilan'cığım, fazla da yaklaşamadım, yine de ne olduğu anlaşılıyor.
Kıvrık organ, kelebeklerin, arıların sineklerin beslenme yaptıkları dil sanırım. Hımmm... Sinek kuşu tanımlamasını kullanmayacağız o zaman, Atmaca güvesi diyeceğiz, ama ben Müjdeci böceği ismini çok sevdim, benim için adı Müjdeci böceği bundan böyle :) |
Alıntı:
Latife yapıyorum elbette, haksızlık etmek olmaz, çok değerli üyeler var şüphesiz fekat siz de biliyorsunuz siz benim için apayrı bir yerdesiniz. Ayrıca o kadar da mütevazi olmayın Sayın Catherine Denueve:) reca edeceğim. Lé diplöma:))) Yaşasın, mezun olmuşum demek. Hemen lisansa başvuruyorum şu durumda. Ayrıca Mersin'e de gelirim inşallah. Apartuman;) bahçesi demek? Şişli'de bir apartuman, yoksa eğer halin yaman, nikel-kübik mobilyalar....Apartuman deyince müzikalin sözleri geldi aklıma:) Çağrışıma engel olamıyorum. Neyse, yeni bahçeniz hayırlı olsun o zaman. Fakat azminizin ve tutkunuzun karşısında şapka çıkartıyorum gerçekten. Orayı da güzelleştirmeye başlamışsınız, şimdiden tohumlar, planlamalar - öyle hoşuma gitti ki. Ben gelene kadar da bahçeye bir kum havuzu rica ediciiim, ben gelince kumda oynamak istiyorum bahçenizde:D Ama siz yanımda durun lütfen:) Kova, kürek, tırmık, oynarsınız benimle değil mi? Yine buradayım demişsiniz ya, hep burada olun, hep...bir yerlere gitmeyin. |
Sevgili Cymbelina'cığım, arada bir de olsa sesini duymak çok güzel :)
Beni yüreklendiren o güzel sözlerin için teşekkür eder öperim seni. Mersin'e gelirim diyorsun öyle mi, sen gelmeye karar ver gerisini bana bırak. Bahçede yardımcıya ihtiyacım var, sana kum havuzu, kova kürek ne lazımsa temin ederim merak etme. Lisans eğitimini burada alırsın :) |
|
https://tr.pinterest.com/pin/549579960747431769/
Sitenizin bahçe duvarlarından da faydalanabilirsiniz. |
Çok teşekkürler sn. cengizildas.
Pinterest'i pek çözebilmiş değilim, deneme yanılma yöntemi ile birkaç pano oluşturup beğendiğim paylaşımları pinledim. Sanırım biraz uğraşmam gerekecek. Gönderdiğiniz ilk link çok hoştu, yeni panoya pinlendi :) |
Sn. Adalet Yağcı, plnlerdeki her resim yeni bir pencere açıyor. Oralarda dolaşabiliyorsunuz.
Beğendiğinize sevindim. |
2 Eklenti(ler)
Açık ve koyu mavi unutma beni tohumları 6. gün çimlenmeye başlamışlardı iç ortamda.
Bu gün 12. gün Phlox'lar ve Lavanta'larda da çimlenmeye başladılar. Unutma beni miniklerini güçlü gelişmeleri için dış ortama aldım, dış ortam sıcaklığı gece 5-7 dereceler arasında. Eklenti 594229 Eklenti 594228 |
Maşallah maşallah sevgili Adalet Hanım, harika görünüyorlar. Emeklerinize sağlık.
Ben de bir heyecan bir heyecan siz ve sevgili Gilan'ın tekrar bahçelere dönüşünüz muhteşem oldu gerçekten... Maşallah diyeyim de ben yine... |
Saoğlasın sevgili YeniGine'ciğim, bu öyle bir aşk ki, kolay kolay bitesi değil.
Bu gün çok yıllık Delphinium tohumlarının da(14.günde) çimlenmeye başladığını görüp çok sevindim. Delphiniumları çimlendirmeyi kaç kez denediğimi unuttum, nedense hiç birinde başarılı olamamış, tek bir kök bile çimlendirememiştim. Sanırım bunda benim günahım yok, tohumların tazeliği ile ilgili bir durum diye düşünüyorum. Bu sefer ektiğim tohumları Yurt dışından almıştım. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Görüntü baharı çağrıştırıyor. Bu görüntüleri özlemişiz Adalet hanım'cığım.:) Unutma beni fideleri, benim yabanileri hatırlattı. Çiçek açacakları günü merakla bekliyorum.:) Paylaşmayı unutma lütfen.;) Sevgiyle... Eklenti 594381 Eklenti 594382 |
Off... Sevgili Durul, ben bu mavi unutma lara bayılıyorum, nasıl bir zerafet bunlardaki.
Gerçi zarif olmayan çiçek mi var diyeceksin, ama var ben gördüm :) Senin yabani dediğin fotoğraftakiler, bence en öz hakiki Unutma beni. Çiçek açacak kıvama gelmeden bile bol fotoğraf göreceksin söz, bıktırıncaya kadar paylaşacağım :) |
2 Eklenti(ler)
Evde çiçek koyacak fazla alanım yok, nasıl bir şey olsa da bir çok bitkiyi küçük bir alanda toplasam diye araştırırken bu uygulamalar hoşuma gitti.
Menekşeler, Orkideler için çok uygun. Eklenti 594422 Eklenti 594423 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025