![]() |
ablam siteye ve doğal olarak çok sevdiğim bahçelere sık uğrayamıyorum uğradığım zamanda sağa sola deli danalar gibi saldırıyorum muhteşem güzellikleri görünce kendimi kaybediyorum
|
haa bu arada sağlığını soramadım abla inşallah bir sıkıntın yoktur afiyettesindir inşallah
|
Alıntı:
Bahçeme hoş geldiniz. Uzun zaman uğrayamadığım için mesajınızı bu gün gördüm, gecikme için özür. Salyangoz ve sümüklüböcekler tam bir başbelası :) Birkaç senedir uğraştırıyor beni, sarımsak tozunun bitkilerinize bir zararı olmaz merak etmeyin. Bazı arkadaşlarımız tuz serperek uzaklaştırıyorlar sümüklüleri, az miktarda kullanıldığında tuzun da zararı olmaz. Çok fazla kullanmak zorunda kalacaksanız tuzu tavsiye etmem. Birayı da çok sevdiklerini duymuştum, bir kabın içine biraz bira koyup içine düşmelerini bekleyeceksiniz :D Yaklaşık on gün daha fazla aktif olamayacağım, ilk fırsatta bahçenizi gezmeyi çok isterim. Bahçeme ve bana yaptığınız övgülere çok teşekkür ediyorum. Sevgiler. |
Alıntı:
Sağlık sıhhat her şey yolunda da, ben bahçemden uzaklardayım. Sevgiler. |
4 Eklenti(ler)
Bahçeme ve bahçemi gezen tüm arkadaşlarıma "Merhaba"...
Uzun zamandır öksüz bıraktığım bahçemi biraz neşelendireyim istedim :) Yaklaşık 800 fotoğrafın içinden 100 kadarını küçültüp sizlerle paylaşacağım. Tekrar gibi duran kareleri takip eden günlerdeki gelişme olarak algılayın lütfen. Haziran sonundan bu yana çektiklerimi yüklemeye çalışırken arada kaçaklar olursa da bağışlayın. Clematis Blue Angel, tabii Haziran ayından. Eklenti 512230 Eklenti 512231 Eklenti 512232 Eklenti 512233 Devam edeceğim. |
3 Eklenti(ler)
Çim alanın ortasına yaptığım göbeğe Calibrochialar diktim, hatırlarsanız geçen sene bu alanda zinnialar vardı.
Eklenti 512240 Eklenti 512241 Gülümmm.... Eklenti 512239 |
3 Eklenti(ler)
Bunlar bodur aslanağzı, çok güzeller.
Aslanağzının katmerlisini ilk kez gördüm. Eklenti 512245 Eklenti 512246 Eklenti 512247 |
5 Eklenti(ler)
Allissiumlar her yere yakışıyorlar, her yerde mutlular.
Eklenti 512249 Eklenti 512250 Eklenti 512251 Eklenti 512252 Eklenti 512253 |
3 Eklenti(ler)
Hostalar bulundakları alana sığmıyorlar artık, onları boş olan gölge alanlara dağıtacağım, çılgın papatyamı da sıkıştırıyorlar.
Eklenti 512254 Çimin ortasındaki göbek yavaş yavaş güzelleşmeye başladı. Geçen sene etrafına diktiğim bodur Dahlialar büyüdüler. Eklenti 512255 Bu sene Dahlia bahçesi olduk, bol bol Dahlia göreceksiniz :) Eklenti 512256 |
4 Eklenti(ler)
Nisanda İstanbul, Haziranda Ankara derken Liliumları kaçırdım, neyse bu kadarına da razıyım.
Eklenti 512257 Eklenti 512258 Eklenti 512259 Eklenti 512260 |
2 Eklenti(ler)
Sukulent saksım inatla yaşamaya devam ediyor.
Eklenti 512261 Penstamonlar Temmuz başlarından, açmaya devam ediyorlar hâlâ. Eklenti 512262 |
2 Eklenti(ler)
İki yıl önceki Mersin toplantısında sevgili maki01 yaprak dağıtmıştı.
Çok güzel açıyor, hem de süresiz diyebilirim. Eklenti 512263 Eklenti 512264 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Renkli Galla, sarısını fotoğraflama yetişemedim.
Eklenti 512267 En sevdiğim kokulu gülüm. Eklenti 512268 Angel Trompet, sevgili almira Mersin toplantısında dağıtmıştı, yeni evimin bahçesine diktim. Eklenti 512269 |
1 Eklenti(ler)
Nihayet Selluka çiçeklerini görebileceğim, yıllardır yetiştiriyorum ama açmaya fırsat bulamadan yaylada yok olup gidiyordu.
Bu defa Mersin'deki, evimin bahçesine palmiyenin yanına diktim korkusuzca büyüsün :) Eklenti 512270 |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Hepsi birbirinden güzel..
|
sevgil adalet yağcı,maşallah bu ne güzellik.hepsi çok güzel. calibrochialar bir harika tohumdanmı ürettiniz dalından da tutuyormuş hiç denedinizmi.
|
Teşekkürler sevgili münevver48, tohumunu bulamadım küçük fideler halinde satın aldım.
Dalından denemedim ama, yaklaşık onbeş gün ihmal ettiğimde kurumuş gibiydi, sürekli bakım ve sulamayla yeniden canlandılar, dayanıklı nazsız bir bitki. |
2 Eklenti(ler)
Zambakgillerden olan bu bitkiyi ne zaman nasıl edindim hiç hatırlamıyorum.
Üç yıl bekledikten sonra güzel kokulu çiçekler açtı adını bilen var mı? Eklenti 512295 Eklenti 512294 |
Sevgili Adalet Hanım; öncelikle yine maşallah!..
Calibrochialar mış ismini yazmasanız ben petunya derdim, maşallah ne kadar güzeller. Katmerli arslanağızları harika, bence diğer renklerinden de edinin. Allissiumlar maşallah ne kadar güzel olmuşlar; ben 3 senedir alıyor dikiyorum fakat başaramadım. :( Lilium, galla ve yıldızlar yine maşallah. Çok güzel olmuşlar, ellerinize, o güzel gönlünüze sağlık... |
Sevgili Adalet hanım, hele şükür, güzellikleri görebildik. İsim olarak saymıyorum, hepsi ayrı ayrı çok güzeller ve çok sağlıklı görünüyorlar.
Ben sizlerin bahçelerini görünce imreniyor ve kendi bahçemden, bitkilerimden, saksılarımdan vazgeçesim, sadece sizleri izleyesim geliyor. Fakat yine de vaz-ge-çe-mi-yo-rum. Çoğu bitkide başarısızlık yaşıyorum. Özenerek diktiğim dahlialardan sadece biri biraz açtı, şu anda sararıp solmakta. Dahliaların renk renk ve sağlıklılar, sırrını anlayamadım. Alıntı:
Daha yazacaklarım vardı, eşim bilgisayarı istiyor. Fotoğrafların devamını bekliyorum, yorumlarıma o zaman devam ederim. Sevgilerimle... |
Sevgili YeniGine'ciğim, Allissium çok kolay bir bitki, ilk gelişim döneminde biraz ilgi istiyor, sonrasında kendi haline bırak, dökülen tohumlarından her sene yenileniyor.
Tohumdan üretmesi de zahmetsiz, kolay çimleniyor. |
Sevgili Durul'cuğum, sana verdiğim sözü tuttum :)
Canım, her bitki her toprakta olmuyor malesef. İlk zamanlar dahlialarım hep hastalandı, külleme oldu ama vazgeçmedim. Zahmetsiz nazsız bitkileri seviyorum, dahlia da bunların başında geliyor, tohum derdi yok, her yıl zamanı gelince yerinde çimlenip açmaya başlıyor. Dikimden bir yıl sonra daha bol çiçekleniyorlar. Fotoğrafların devamı var tabii :) |
Nihayet bu güzel bahçe görücüye çıktı.
|
Ne güzel bakmışsın menekşeye , ellerine sağlık güzel arkadaşım. Çok sevdigim bu türü ( Rozavaja pantera) ben kaybettim. Tarsus toplantımıza belki bir yaprak getirirsin :)
Ayrıca muhteşem bahçen ve çekimler için kutluyorum seni. Sanki elimi uzatsam dokunabilecekmişim gibi... Sevgiler :) |
Cennet ancak böyle olsa gerek..
Ellerinize, yüreğinize sağlık Adalet Hanım.. |
Alıntı:
Hatta hazırda üç yane köklenmiş var, suyun içinde bekliyor, senin için onları saksılarım fazla beklemezsin. |
Alıntı:
Kalan fotoğrafları yükleyemiyorum, yaylada vınn yetersiz geliyor, Mersin'e indiğimde devamını yükleyeceğim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025