![]() |
Çiçeklik
Adalet hanım merhaba,
Bahçe ve balkon çalışmalarınızı fırsat buldukça zevkle takip ediyorum, çok güzeller. Yaşadığınız bölge iklimi sayesinde de bir çok bitki yetiştirmeye müsait durumdasınız. Bu resmini paylaştığınız çiçekliğe de bayıldım. Acaba nereden temin ettiniz, bizimle paylaşırmısınız? Çalışmalarınızın devamını dilerim.(Ayrıca yukarıdaki yediveren kumkuatlara da bayıldım :rolleyes: ) |
Sn. Adalet Yağcı, ben de evin içerisindeki menekşeler için böyle bir şeyler düşünüyordum. Ahşaptan yapmayı deneyecektim. Ama, bu resmi görünce çok hoşuma gitti. Ben de sorayım, nereden temin ettiniz acaba?
|
Alıntı:
Akdeniz iklimi gerçekten fevkalade ve birçok bitkinin sorunsuz yetişmesi için uygun. Ancak Clematis, Camelia vb. soğuk iklimden hoşlanan bitkileri burada yetiştiremiyoruz, bu da iklimimizin olumsuz yanı. Fotoğrafını gördüğünüz bitki sehpaları internet alıntısıdır, örnek olması açısından paylaştım. Alıntı:
Siz bunu yapabilirsiniz bence, ya da yaptırabilirsiniz. Mobilyacıların kullandığı High gloss denen bir ürün var, estetik, dayanıklı ve meselâ lâke den çok daha ucuz. Kullanacağınız nikelaj borularını da satış yapan yerlerden temin edebilirsiniz. Hatta derim ki; seri üretim yapın ben de sizden alayım :) |
Sn. Adaalet Hanım, nikelaj boru işi kolay. Hıgh glosu araştırdım, bazı sakıncaları var. Kenarları tam yapıştırılmayınca su alıp bozuluyormuş.
Yine de araştırmaya devam edeceğim. Gelişmelere göre sizi bilgilendireceğim. |
Adalet hanım çiçekler harika üstü Mersinde nerede satılıyor bu çiçekler acaba?
|
Sn. Adalet Hanım, çiçeklikle ilgili araştırma sonucunu, ilgilenen başka arkadaşlar da olduğu için özelden yazmıyorum.
Hıghgloss buldum. Bir plakadan 3 adet 50cm. çapında, 30 adet 20cm. çapında yuvarlak çıkıyor. Bu da 3 adet çiçekliğin malzemesi demek oluyor. Aliminyum boru da buldum. 1 çiçeklik için 9m. gidiyor. Ancak, bir çok arkadaşıma danıştım. Sehpaları borulara tutturma olanağı yok. Ona bir türlü bir çözüm bulamadık. Yine de araştırmaya devam edeceğim. Bir çözüm bulan olursa sizi bilgilendirsin lütfen. |
Alıntı:
Bahçemdeki bitkilerin küçük bir kısmı Mersin'den nerede bulduysam oradan alındı. Birçoğunu tohumdan yetiştirdim, bir kısmı da yurt dışından. Tabii, İstanbul'dan da çok bitki taşıdım ;) |
Sn. cengizildas,
Epeyce toparlamışsınız :) Alüminyum boruların alt kısımlarına vidalarda kullanılan somun benzeri bir parça yapıştırılamaz mı acaba? |
Sn. Adalet Hanım, ben hemen hemen sonuca yaklaşıyorum. Sizi bilgilendireceğim.
|
2 Eklenti(ler)
Baharın yaklaştığı Şubat gelince bana birşeyler oluyor, tohum, bitki, toprak'tan başka şey düşünemez hale geliyorum :)
Hani şu güzelim mavi 'Unutma beni' tohumları ekmiştim ya, o kadar dikkat ettiğim halde ölçüyü kaçırmışım. Çok sık bir şekilde çimlendiler bu şekilde gelişmeleri çok zor olacağı için acilen viyol, saksı ve toprak almaya gittim bugün. Eklenti 596917 Eklenti 596918 |
2 Eklenti(ler)
Aslında bu şaşırtma için erkendi, ikibuçuk gerçek yaprak vardı henüz.
Oysa her zaman dört beş gerçek yaprağı beklerdim şaşırtmak için. Eklenti 596919 Eklenti 596920 |
3 Eklenti(ler)
Sevgili gilan'cığım balkonunda çok güzel aranjman saksıları yapardı, hazır Delphinium da ekmişken, ben de denemek istedim.
Yanına hedera aeadım ama henüz gelmemiş, olsun hazırlık olsun diye bunu da aldım :) Eklenti 596921 Bazı arkadaşlar Selluka çeliklerini köklendirmişlerdi, bir aydır suyun içindeler henüz köklenme yok ama uçlardan yaprak sürgünleri çıkmaya başladı. Eklenti 596922 Bunlar da Lavanta, çimlenmeleri uzun sürdü, büyümek için de hiç aceleleri yok. Eklenti 596923 |
2 Eklenti(ler)
Bunlar da Maydonoz, değişik bir tür, Unutma beni saksısı boşaldığında toprağıyla birlikte ona akatarılacak.
Eklenti 596924 Bunu unutmuşum, Unutma beni fideciği. Eklenti 596925 |
Ablacığım başlamışsın tohumları çimlendirmeye çelikleri köklendirmeye süpersin valla kolay gelsin:)
|
Bu hastalığın tedavisi yok günebakan'cığım :)
|
Ha ha ha :) Adalet ablacım viyol, toprak ne varsa toplamış yine. Çok sevindim. :) Zaten tohum çimlendirmekte bu kadar başarılı bir insan olarak bir şey yapmaman yazık olurdu. Dünyanın sana verdiği bir görev bu bence. :p
Normalde 4-5 gerçek yaprakta şaşırtırım demişsin. 4 gerçek yaprak derken 2 çift mi yoksa 4 çift mi kastediyorsun? Bunca yıldır kaçındığım tohumdan yetiştirme işinden artık kaçamayacağım. Bari ustasından öğreneyim. :o |
Sevgili gilan'cığım, tohum çimlendirmek öyle büyük bir keyif ki, bunu mutlaka denemelisin, o tıpkı bir doğum gibi, heyecanla ilk çimlenen yeşil lekeyi beklersin.
Topraktan başını uzatan her tohum sana katlanarak büyüyen mutluluklar verir. Ülkemizde taze tohum biraz sancılıdır nedense, bu konuda çok düş kırıklığı yaşadım, özellikle Vilmorin beni çok yanılttı. Her zaman değil ama, tohumlar bazan içeriğinden farklı çıkıyorlardı, hatta hiç çimlenmeyen bir dolu tohum deneyimim oldu. Bu örneklerden biri de Delphinium'lardı, her sene denedim bir tane bile çimlenmez mi. Clematisleri bile tohumdan yetiştiren ben, başaramadım. Nihayet yurtdışından aldığım Delphinium tohumlarını bu sene çimlendirmeyi başardım :) Demek ki sorun bende değil, bayat tohumlardaymış. Senin bulunduğun yerde bu imkanın daha fazla, bu keyfi yaşamanı hararetle öneriyorum. 4-5 Yaprak konusuna gelince, Kotiledon yapraklardan sonra çıkan gerçek 4 ya da 5-6 yapraktan bahsediyorum. Tek tek yani. |
:) Harika harika, sevgili CAN Adalet Hanım'cığım, çimlenmişler maşallah büyümüşler bile emeklerinize sağlık. Rastgelsin inşallah!..
Bayılıyorum tohumdu, çimlendiydi, şaşırtıldıydı gerçekten harika. (Hoş herşeye bayılıyoruz ya!..) |
Tohum reyonları o kadar çekici ki... Biraz kendime güvenim gelirse yavaş yavaş bir ondan bir bundan diye başlarım. :)
|
2 Eklenti(ler)
Ahh.. ah.. Huyum kurumasın, Mart geldi ya, avuçlarım kaşınmaya başladı :)
İnternetten birdolu bitki siparişi, sera gezmeleri, tohumlar, viyoller, bebek gibi gölge güneş bitki gezdirmeleri :rolleyes: Serada tanesi 75 krş. görünce dayanamadım :) Eklenti 597574 Bu da yaprağına hayran olduğum Calathea, değişik türleri var, onlardan da gelecek. Bu Migros'ta indirime girmiş, 17.50 tl. hemen uçtum tabii :eek: Eklenti 597575 Önümüzdeki hafta sonu gelecek olanlarla balkon yükünü almış olacak :) |
Alıntı:
Calathea'nıza bayıldım. Hangi Migros'tan aldınız acaba? Kolay gelsin.. Sevgiler.. :) |
3 Eklenti(ler)
Sevgili Jakin, Calathea'nın değişik türleri var, bunu Mersin Marina'daki Migros'tan aldım.
İki tane daha vardı, zamanınız olursa bakın, fotoğrafta göründüğünden daha büyük. Calethea'nın bu türünü de çok sevdim, hafta sonuna kadar bu da elimde olacak. Eklenti 597691 Ve bu güzel yapraklı olan da gelecek. Eklenti 597692 |
Sn. Adalet Yağcı, gelecek olanları da merakla bekleyeceğiz.
|
Alıntı:
Marina Migros'a gitmek şart oldu.. ;) |
Sevgili Jakin, turuncu çiçekli Calathea bana gelecek, isterseniz bir tane de sizin için sipariş vereyim.
Aynı kargo ile gelsin, bir yerlerde buluşur bitkinizi veririm. |
3 Eklenti(ler)
Keşke tohumla fideyle çelikle iş bitse, bir de nette görüp canımızın çektikleri var :(
Bir orkide serasında gördüm bu güzelleri, Hafif kokulu Dendrobium ve Sarah Gold Phalanopsis. PTT Kargonun bu kadar düzgün, ucuz, dikkatli ve çabuk çalıştığunu bilmiyordum. Tek bir çiçeğine bile zarar verilmeden taşınmış. Tabii kargoya hazırlayan firmanın da hakkını teslim etmek gerekir, pamuklara sarıp göndermiş :) Eklenti 598093 Eklenti 598094 Eklenti 598095 |
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Sanırım bir 15 gün oradan oraya gezecekler :)
Eklenti 598100 Eklenti 598101 Bu da yapraklarının rengine hayran olduğum Calathea.. Eklenti 598102 Eklenti 598103 |
Sn. Adalet Yağcı, bu güzellikleri oradan oraya taşıyorsunuz ama, benim gibi kıskançları (!) hiç düşünmüyorsunuz. Bu güzelliklerle bizi tanıştırdığınız için çok teşekkürler.
Sn. Jakin yarın sabah eşimden kahve borcunu almaya gelecek. Eğer gelebilirseniz memnun oluruz. Belki gelirken daha önce söylediğiniz fideden de getirebilirsiniz. İyi akşamlar. |
Sn. cengizildas, bunlar değişik türlerde Phall'ler, Koçtaş ve diğer avm lerde birkaç değişik türüne rastladım çok hırpalanmışlardı almamıştım.
Fakat bu rengine hiç denk gelmemiştim, bir de Dendrobium getirmiyor avm marketleri nedense. İnternette satışını görünce aldım. Davetiniz için çok teşekkürler, özelden yazdım size.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025