![]() |
Alıntı:
|
Benim nazarım değmez ama, siz yine de Medine Gülüne bir nazar boncuğu takın lütfen. Çok güzelmiş. Bir başka güzelliği de sadece sizde olması.
|
Tavsiyenizi en kısa sürede yerine getireceğim Cengiz bey, nazara inanırım :)
Bu güzel bitkiye forumda başlık açılmamış, az önce başlık açtım, merak eden üyelerimiz bakımı ve üretimi konusunda bilgi alabilirler. Medinilla Magnifica Malaysian Orchid |
4 Eklenti(ler)
Yine ara vermek zorunda kaldım, zorunlu bir Ankara seyahatinin ardından kısa süreli İstanbul ziyaret edildi, kısa dedimse evden ayrılıp geri dönmem bir ayı buldu :)
En çok sevgili orkidelerimi merak ettim, döndüğümde iki tanesi dışında diğerlerinin çiçeklerini neredeyse tamamen döktüğünü birinin de ölmek üzere olduğunu gördüm, bilin bakalım neyaptım? Ağladım, evet sahiden ağladım :( Neyse, elimde kalanlar ve tohumdan yetiştirdiğim, diğerlerini paylaşayım sizlerle. Eklenti 608043 Eklenti 608044 Eklenti 608045 Son fotoğrafta sol başta görüneni kaybettim :( Kökler sağlıklı görünüyor, hiç yaprağı yok hepsi sararmış ve çürümüş, sanırım fazla sulanmış. Eklenti 608046 |
2 Eklenti(ler)
Ekerler gül'den yedi adet gül almıştım, ben giderken yaprakları yoktu, hepsi de yapraklanmış tomurcuk bile vermiş, hafiften mantar başlamış, hasta yaprakları temizleyip uzaklaştırdım, evde mantar ilacı yok en kısa zamanda tedavi için gerekenler yapılacak.
Eklenti 608047 Eklenti 608048 |
2 Eklenti(ler)
Her gün yapraklarını ve çiçeğini hayranlıkla seyrettiğim Medinille beni çok mutlu ediyor, çiçekleri uzun soluklu, giderken tek çiçek vardı üzerinde, döndüğümde sürpriz yapmış :cool:
Eklenti 608058 Eklenti 608059 |
3 Eklenti(ler)
Her zaman gözdem olan Liliumlarım çıkmış, bolca çiçeklenirler umarım, Mayıs başında sayın Kgursan'dan gelecek olanlarla birlikte Liliumlara doyacağım :)
Eklenti 608070 Mavişim biraz keyifsiz gibi. Eklenti 608071 Gülün yanındaki uzun saksı Unutma Beni. Eklenti 608072 |
4 Eklenti(ler)
Saksıda maydonoz iyi oldu, sabah kahvaltısında süper oluyor.
Eklenti 608077 Eklenti 608078 Unutma Beni'leri biraz sık dikmişim, olsun, şikayetleri yok gibi. Eklenti 608079 Nihayet Delphinium'ları çimlendirip yetiştirmeyi başardım, kendimi tebrik ediyorum :) Eklenti 608080 |
Biz de tebrik ediyoruz :)
|
Ben de tebrik ediyorum CAN Adalet Hanım'cığım...
Güller evet maşallah çok güzel yapraklanmışlar, liliumlar maşallah harika görünüyorlar, inşallah dediğiniz gibi bol bol çiçeklenirler. Maviş de güzel görünüyor gibi, sanki yeni yapraklar çıkıyor gibi gördüm ben. Sonuçta maşallah, gayet güzel gidiyor; gönlünüze, emeklerinize sağlık... |
Sevgili Adalet hanım, bütün bitkileriniz muhteşem ama o medine gülüne bayıldım. İlk defa görüyorum bu çiçeği... Sağlıkla kalın...
|
Alıntı:
Şunu biliyorum ki, eğer bitkilere sevdalıysanız on günden uzun seyahatleri unutun :( Sevgili tarla kuşu, teşekkür ederim. Medinille çok kolay bir bitki, bol su ve ışık istiyor başka bir sorun yaratmıyor. Bazı yerlerde çiçek açtırmanın zorluğundan bahsediliyor, ben tomurcuklu almıştım, bu zorluğu yaşamadım, ileride ne yaparız bilmiyorum :) |
2 Eklenti(ler)
Apartman bahçesinde düzenleme yapıyordum ya, küçük bir alan vardı ana kapının solunda, içinde muz ağaçları vardı, oraya böyle bir düzenleme yaptım.
Eklenti 608187 Eklenti 608188 |
...
Alıntı:
|
Düzenlemeniz çok güzel olmuş, elinize sağlık, sevgiler...
|
O alisyumlar ne güzel kokacak şimdi girip çıkarken... ;)
Renkler de çok güzel olmuş. Üstteki tarafa da bir şeyler dikilmiş ama onları seçemedim. Belki de karşımıza çıkmak için doğru anı bekliyorlardır, bilemiyorum tabii. :rolleyes: |
gilan'cığım, Cycas'ın arkasında görünen gider borusunu kapatmak için önüne mavi çiçekli Aster diktim.
Üst kısımda yarısı görünen bitki de kırmızı çiçekli Çeşme papatyası, etrafına da Unutma beni'ler dikildi. Biraz palazlansınlar ayrı ayrı fotoğraflarım, en çok da Unutma Beni leri merak ediyorum :) |
:) Gelsin güzellikler, paylaşılmaya başlanmış... Emeklerinize sağlık sevgili CAN Adalet Hanım'cığım... Diğer güzellikleri sabırsızla bekliyoruz...
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Güzelim bahçemde onbeş çeşit Clematisim vardı, bahçeyi sattıktan sonra kıyıp da yerlerinden sökemedim.
Mersin de sıcak iklim zaten yaşamazdı diye de bir bahane uydurdum kendime. Gelin görün ki, orada burada paylaşımlar gördükçe Clematisleri özledim :( Şimdilik minik bir Piiluu edinebildim, minicik de olsa bir de çiçeğimiz var. Eklenti 609858 Ankara'dan kargo ile geldiğinde sürgünlerin biraz zayıf olduğunu görüp üstten 15 cm. kadar budadım. Ziyan eder miyim hiç, onları da vermikülit içine diktim, tutarlarsa apartmanın bahçesine dikerim. Eklenti 609859 |
3 Eklenti(ler)
Phlox tohumlarından sadece dört tane çimlenmişti, nihayet çiçeklerini göstermeye başladılar.
Eklenti 609861 Eklenti 609862 Eklenti 609863 |
3 Eklenti(ler)
Medinelle çiçeğinin tohum zannettiğim oluşumlarının içinde başka çiçek formları çıkıyor, çok hoş.
Eklenti 609865 Eklenti 609866 Eklenti 609867 |
2 Eklenti(ler)
Yanlış hatırlamıyorsam 2009 da 20 kök Adenium yetiştirmiştim tohumdan.
Her seyahat dönüşü birkaç tanesini kaybettiğimi görüp üzüldüm. Kala kala elimde tek adeniumum kalmıştı, geçen yıl uzun bir ayrılıktan sonra eve döndüğümde onun da bana veda ettiğini gördüm. Yine de bir umut, üç ay önce tüm ölü dalları budadım toprağını değiştirdim, sonuç.. :eek: Eklenti 609869 Bu da Violet gülümün ilk çiçeği. Eklenti 609870 |
3 Eklenti(ler)
Anthurium, yanına bir de pembesi alınıp saksısı büyütülecek.
Eklenti 609872 Sayın Cengizildas'ın nazik eşi sevgili Nadide hanımın hediyesi olan bu cam kadehi Haworthia ile buluşturdum, bence yakıştı :) Kendilerine çok teşekkürler ediyorum. Eklenti 609873 Eklenti 609874 |
3 Eklenti(ler)
Biraz da bahçeye inelim..
Şu Angel Trompet'ler olağanüstü gayretli bitkiler, üç aydır üzeri çiçek dolu. Eklenti 609875 Eklenti 609876 Kırmızı çiçekli olanlar turuncular kadar çalışkan değiller :) Eklenti 609877 |
3 Eklenti(ler)
Çimleri değiştirdim, bazı yerler küçük tamirler istiyor ama aradan biraz zaman geçsin bakalım.
Yavrulayınca o küçük boşluklar dolar belki. İlk biçimi yapıldı. Eklenti 609878 Eklenti 609879 Bahçenin etrafındaki begonviller göz kamaştırıyor, tabii içe doğru değil dışa doğru sarktıkları için pek belli değil. Eklenti 609880 |
2 Eklenti(ler)
Apartman girişinin sol yanında küçük bir boşluk vardı, buraya çam dikilmiş ama kurumuş, oraya çeşme papatyası diktim, etrafındakiler unutma beni fideleri.
Eklenti 609881 Bu da her nasılsa tohumdan yetiştirdiğim adını tam olarak tesbit edemediğim bir Akçaağaç türü. Şimdilik saksıda büyüyor, Bonsai yapmayı düşünüyorum da, bu konuda bilgim sıfırın altında :) Eklenti 609882 |
4 Eklenti(ler)
Bu da komşumun kedisi Prenses, kapıları açık bulduğu an benim eve dalıyor :)
Ben bukadar çiçek düşkünü bir kedi görmedim, aklısıra beni uyutup bitkilere dalacak. Nitekim onu iştahla unutma beni fidelerinin yapraklarını yerken yakaladım :) Eklenti 609883 Eklenti 609884 Eklenti 609885 Eklenti 609886 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025