agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 09-05-2012 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 962967)
İnşallah, ben sabırsızlıkla bekliyorum apliklerinizin resimlerini:)
Takip ediyorum elbette, boşuna hocam demiyorum yani, dersi kaynatmıyorum, not alıyorum vs:)
Devamsızlık cezam ne tür bir ceza ola ki? ;)

Laf aramızda şu "Hocam" lafna alışmaya başladım :cool:
Derslere katılımınız ne kadar çok olursa paylaşım hakkınız da o denli çok olur ;)

Bir seferliğine görmezden geliyoruz, mümkün olduğunca sık sesinizi, nefesinizi duymak isteriz.

Maviş 10-05-2012 09:36

Adalet hanım kardelenlerini çok güzeller.:):):):) Maşallah Fotograflar için çok teşekürler.:):)

Maviş 10-05-2012 11:25

Adalet hanım bu hastalık birazcık vardı,:D resimleriniz görünce artmaya başladı.:D:D:D

Maviş 10-05-2012 11:36

Adalet hanım 82. safadayım başınız sağolsun.:(:(:(:(

limon 10-05-2012 11:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 739771)

Ben bu sene çok yıllık hazeran ekmeyi tasarlıyordum biliyorsunuz.
Renkleri ve uzun süre çiçekli kalmaları, dökülen tohumlarından kolayca çimlenmeleri, bakım gerektirmeyen, hastalanmayan bir bitki olması açısından tercih etmiştim.

Ayrıca, yapraklarının güzelliği için lupin, sürekli açtığı için bodur dahlia ve kışın ölmediği için gazanya düşünmüştüm.

Adalet hanım bu yazıyı 2011 Ocak ayında yazmışsınız, özellikle çok yıllık Hazeranı hatırlatayım dedim. :)

Lupin fidem çok var, seneye kaçı kalacak bakalım? Geçenlerde Digitalis tohumları da aldım, onlar da seneye açacaklar. Yalnız o istediğimiz Hazeran tohumlarından bulamadım, ondan bulup ektim mi bu seneyi seneye hazırlık olarak geçireceğim demektir. :)

Adalet Yağcı 10-05-2012 12:06

Limon'cuğum, bu sene 2. kez delphinium tohumları ektim, yok yok yok.
Ben bu işi beceremedim, hazır fidesini bulup alsak diyorum, nasıl eder, nereden buluruz bilmem.

Sizin imkanlarınız daha çok, bulursanız mutlaka haberim olsun, çok sevaba girersiniz :)

Digitalis(yüksük otu) doğada olduğu gibi olmuyor bahçede, çiçek dalları eğri büğrü, çıkıyor.
Bakalım benim tek kök bu sene çıkacak mı, siz yazıncaya kadar hiç dikkat etmemiştim.
Yeriniz genişse, sert topraklı ve az sulanan bölümlere dikin, doğal ortamnına yakın olsun.

Maviş 10-05-2012 12:34

Adalet hanım banhçenize hayran kaldım. Fotograflar için çok teşekürederim.:D:D:D:D

Adalet Yağcı 10-05-2012 16:11

1 Eklenti(ler)
Diascayı çok sevmiştim, satıcının mavi diye sattığı diasca somon renkli açtı, pembe ile birlikte somon.

Eklenti 293504

Cymbelina 10-05-2012 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 962987)
Laf aramızda şu "Hocam" lafna alışmaya başladım :cool:
Derslere katılımınız ne kadar çok olursa paylaşım hakkınız da o denli çok olur ;)

Bir seferliğine görmezden geliyoruz, mümkün olduğunca sık sesinizi, nefesinizi duymak isteriz.

Çok şekersiniz:)

Sağolun hocam. Alışın bu titre:)

Başbahcivan 10-05-2012 21:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 955006)
Hoş geldiniz sayın Başbahcivan, ağaç şakayığı gördünüz mü?

Evet gördüm değerli arkadaşım çoooooook süper.

Orhan Özbilgiç 10-05-2012 22:16

[QUOTE=Adalet Yağcı;963264]Limon'cuğum, bu sene 2. kez delphinium tohumları ektim, yok yok yok.
Ben bu işi beceremedim, hazır fidesini bulup alsak diyorum, nasıl eder, nereden buluruz bilmem.

Adalet Hanım;
Hazeran'ı bana tanıtan sizdiniz Hocam!:)
Her yıl Bauhaus'tan iki farklı paket (Galiba biri bodur) alıyor ve birini sonbaharda, birini ilkbaharda ekiyordum.
Bu sefer ne geçtiğimiz sonbaharda, ne de bu baharda ekmedim. Ama geçen yıllardan dökülen tohumlardan o kadar çok çıkmışki, yavaş yavaş açmaya bile başladılar.

Geçen yıl, martta ektiklerimden sık olanlarını, mayısta, boş kalan noktalara ( üstelik toprağıyla birlikte ) şaşırttım. İnanın çoğu sararıp kurudu.
Araştırdığımda, bir yerlerde, şaşırtmayı sevmediğini okumuştum. Bu nedenle fide olarak satılacağını sanmıyorum.

alcen 10-05-2012 22:30

Arkadaşım, ben bu diascayı çok beğendim ve ilk defa gördüm nerden buluyorsun bu güzelleri.....

Adalet Yağcı 12-05-2012 16:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 963690)
Adalet Hanım;
Hazeran'ı bana tanıtan sizdiniz Hocam!:)

Yapmayın ya, önce metetren, sonra Cymbelina, şimdi de siz, valla bu gidişle MEB. den emekli maaşı bağlanmasını isteyeceğim, üç şahitim var ne olsa :D

Orhan bey, mevsimlik hazeranlar sorun değil, onlar her yıl canlarının istedikleri yerlerde çimleniyorlar, ben de dokunmuyorum keyiflerine.

Benim istediğim çok yıllık olan, onun yaprak yapısı değişik, bir defa dikiyorsunuz ve her yıl muhteşem çiçeklerini görüyorsunuz.
Öyle bir delphiniumunuz olsun istemezmisiniz :cool:

Geçen sene Sonbaharda toprağa serpiştirdiğim lupinler çimlenmiş, bir paket daha delphinium tohumu alıp Sonbaharda ekeceğim, şansıma.

Adalet Yağcı 12-05-2012 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 963701)
Arkadaşım, ben bu diascayı çok beğendim ve ilk defa gördüm nerden buluyorsun bu güzelleri.....

Ben de bu sene gördüm, çok zarif bir şey, farklı renkleri varmış.
Buralara yolun düşecek gibi görünüyor :)
Buluruz bir yerlerden, üzülme ;)

Adalet Yağcı 12-05-2012 16:29

İki gündür yayladaydım, kendimi kaybettim, öyle yorulmuşum ki, akşamın olduğunu bile farketmedim.

Clematisler açmış, reçellik güller de, bir çok bitkim güzelliklerini sergilemişler, bakmaya doyamadım.
Fotoğraflar akşama.

hk50 12-05-2012 16:36

Saygılar.Hürmetler.

Adalet Yağcı 12-05-2012 20:01

2 Eklenti(ler)
Baş tacım, sevgili clematislerimden başlayalım.

Terasa ulaştı, aşağıdan fotoğraflamak imkansızdı, terastan görünüşü.

Eklenti 294852

Alt bölümde açanlar çalı cinsi, fazla uzamıyor.

Eklenti 294853

Adalet Yağcı 12-05-2012 20:04

3 Eklenti(ler)
Geçen sene açmamış, ben yoktum, kime gösteriş yapacaktı :)

Eklenti 294856

Eklenti 294855

Eklenti 294857

Adalet Yağcı 12-05-2012 20:10

3 Eklenti(ler)
Dr.Ruppel hâlâ açıyor.

Eklenti 294858

Sevgili Jineop'un hediyesi, John Paul 2, bir çiçekle de olsa ben de varım diyor.

Eklenti 294859

Montan Rubens yazıyordu etiketinde, sürpriz yaptı, Montana Marjorie

Eklenti 294860

Adalet Yağcı 12-05-2012 20:13

2 Eklenti(ler)
The President

Eklenti 294862

Eklenti 294863

Adalet Yağcı 12-05-2012 20:16

2 Eklenti(ler)
Reçel ve ya şurup yapabilirim artık :)

Eklenti 294865

Beş yıldır aynı yerde açmaya devam eden emektarım.

Eklenti 294866

serkan_istanbul 12-05-2012 20:19

Maşallah ne kadar güzel çiçeklenmiş renk renk . sevgiler.

alcen 12-05-2012 20:31

Sevgili adaletcim,
Süpersin bunlar harika maşşallah, bahçen cennet olmuş ellerine sağlık,bu gidişle adana yolu görünüyor canım inşallah gelirsem görüşürüz.
Bütün bitkilerin harika ellerine sağlık.......

Ana gibi 12-05-2012 21:22

Canım benim, hani nutkum tutuldu denir ya, söyleyecek söz bulamıyorum.
Ellerine, yüreğine sağlık, bu mutluluğu hak ediyorsun. Ama bunları görünce en çok, yüzündeki ifadeyi görmek isterdim. ;)

kılıç 12-05-2012 22:09

Hayret bir şey ya sevgili jineopla bir olup öldüreceksiniz bizi ya bu kadar güzellik bir arada bu clematis hastalığı veba gibi yayılıyor,insan isterken kendini frenliyemiyor MAŞŞALLAH.

almira 12-05-2012 22:21

Maşallah, maşallah; yüzünüzden gülücük,kalbinizden sevgi, hayatınızdan mutluluk eksik olmasın. Sizi seviyorum ve öpüyorum.:D

Adalet Yağcı 12-05-2012 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 964992)
Maşallah ne kadar güzel çiçeklenmiş renk renk . sevgiler.

Teşekkürler serkan istanbul.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alcen (Mesaj 965001)
Sevgili adaletcim,
Süpersin bunlar harika maşşallah, bahçen cennet olmuş ellerine sağlık,bu gidişle adana yolu görünüyor canım inşallah gelirsem görüşürüz.
Bütün bitkilerin harika ellerine sağlık.......

Clematisler her bahçede yüz güldürüyor, mevsim boyu açsalar sardunyalar gibi aklımızı kaybederdik her halde.

Adana işini düşün, yeniden birlikte olmak çok keyifli olacak :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ana gibi (Mesaj 965027)
Canım benim, hani nutkum tutuldu denir ya, söyleyecek söz bulamıyorum.
Ellerine, yüreğine sağlık, bu mutluluğu hak ediyorsun. Ama bunları görünce en çok, yüzündeki ifadeyi görmek isterdim. ;)

Ben de görmek isterdim sevgili Ana gibi, deliler gibi kendi kendimle konuştum durdum bütün gün.
Bir kaç fotoğraf galeriye de yükleyeceğim, Oxsalise bir bak, inanılmaz sevimli bir bitki.

Adalet Yağcı 12-05-2012 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıç (Mesaj 965061)
Hayret bir şey ya sevgili jineopla bir olup öldüreceksiniz bizi ya bu kadar güzellik bir arada bu clematis hastalığı veba gibi yayılıyor,insan isterken kendini frenliyemiyor MAŞŞALLAH.

Sevgili kılıç bir kez bulaştınızmı artık kurtulamıyorsunuz.
Yüzlerce tohumdan bir yığın viyol beni kesmedi, giderken yol üstündeki çiçekçiye uğradım.

Öyle bir saldırışım vardı ki, Allahım ne olur durdur beni diye yalvardım, koca bir kasa dolusu da oradan aldım.
Eh, delidir, ne yapsa yeridir :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 965068)
Maşallah, maşallah; yüzünüzden gülücük,kalbinizden sevgi, hayatınızdan mutluluk eksik olmasın. Sizi seviyorum ve öpüyorum.:D

Sevgili almira, ben de sizi seviyorum ;)

Adalet Yağcı 12-05-2012 22:37

3 Eklenti(ler)
Geçen yıldan toprağa düşen ekinezya tohumları çimlenmeye devam ediyor.

Eklenti 294934

Geçen sene Sonbaharda elimde kalan lupin tohumlarını durdukları yerde bayatlayacaklar diye toprağa serpip karıştırmıştım.
Ne kadar iyi etmişim, ne güzel çimlenmişler.

Lupinler de şaşırtılmayı sevmeyenlerden, hiç dokunmayacağım, çıktığı yerde kalsın.

Eklenti 294935

Eklenti 294936

gilan 12-05-2012 22:53

Tam bir clematis şöleni! ;)

Mor ve eflatun birbirlerine sarılmış olanlar favorim oldu. :) Bu mor hastalığım nereye varacak bakalım. :p

Ville de Lyon da rüya gibi, bende hep gerçek değilmiş izlenimi uyandırıyor. :)

Bahçelerin en keyifli dönemlerine girdik galiba. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025