![]() |
2 Eklenti(ler)
Vakit darlığından ankara çiçeğimi öylece toprağa gömmüştüm, bunların dağıtılması gerekiyor, Pazar gününe kaldı tabi.
Eklenti 138317 Astilbem tomurcuklarını büyütüyor, yanına beyaz ve mor da lazım. Eklenti 138318 |
3 Eklenti(ler)
Ayvada bol çiçek var, bakalım kaç ayva verecek bu sene, geçen sene 20 tane almıştım.
Eklenti 138319 Küçük baston güllerim tomurcukta, şimdilik yaprak biti görünmüyor, inşallah hiç olmaz. Eklenti 138320 Eklenti 138321 |
Sağolun Yılmaz bey, sardunyalardan epeyce zayiat verdim ama abutilonlar kışa dayanıklıymış, öğrenmiş oldum.
|
Sizin bahçeniz yüksek rakımlı bir yerde mi?
|
3 Eklenti(ler)
Zengardenden aldığım bebek nefesi çok kolay bir çiçekmiş, beyaz beyaz açacaklar, yayla havasını sevmişler :)
Eklenti 138325 Eklenti 138326 Geçen sene Ekim ayında ektiğim bezelyelerde bol çiçek vardı, üzerinde bezelyeler de görünüyordu, yakın çekim yapamadım, bahçe çamurlu. Eklenti 138327 |
Yılmaz bey yayla bahçesi Mersin'den 950 mt. yüksekte.
|
4 Eklenti(ler)
Clematisler geçen seneden daha iyiler, Jakmanilerde bol tomurcuk var, saydım 50, tane görebildiğim kadar.
Eklenti 138336 Eklenti 138337 Bir kaç tanesi de açmaya başlamış :) Eklenti 138338 Eklenti 138339 |
5 Eklenti(ler)
Gallalarıma salyangozlar dadanmış :mad: elimle temizledim.
Eklenti 138340 Hostalarımı ve çuha çiçeklerimi diktim. Eklenti 138341 İrisler açmaya devam ediyorlar. Eklenti 138342 Küçük leylak ağacım bol çiçeklenmiş, acaba leylak budanır mı, biraz daha derli toplu bir görüntü istiyorum. Eklenti 138343 Eklenti 138344 |
Adalet Hanım,
Bir bahçe ancak bu kadar güzel olabilir:)Maşallah diyelim aman..Clematislerinizin tam olarak türü nedir benimkilere çok benziyorda jakmani grup vino benimki ya sizinki? |
3 Eklenti(ler)
Liliumlar da geçen seneden daha canlılar, bu sene de beni görüntü ve kokuları ile mest edecekler.
Eklenti 138345 Eklenti 138346 Eklenti 138347 |
Jakmani olduğunu biliyorum ama vino mu emin değilim.
Benimkiler yaz boyu açıyor, geçen yaz dört beş parti çiçeklendiler. |
3 Eklenti(ler)
Sarı kızlarım, bu sene sarı sarı açacaklar.
Eklenti 138358 Bunlar da küçük soğanlılardı, adını unuttum, çok hafif bir kokusu var. Eklenti 138359 Bahçemin emektarlarından. Eklenti 138360 |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Benim bahçem bitti, komşuların bahçesiyle devam...
Eklenti 138378 Başka bir komşunun leylak çiçeği, formunu çok beğendim. Eklenti 138379 Bir başka komşumun giriş kapısı. Eklenti 138380 Eklenti 138381 |
Sevgili Ankara, Dudi, leylaklar gerçekten çok güzeldi.
Geçen sene kesip vazoya koymuştum ama bir günde soldu, bu sefer dalında bıraktım. Sarı gülden çelik alabilirim, ama şimdi zamanı değil, Sonbaharda hatırlatırsanız olur. |
Alıntı:
|
İlkbahar ve ya Sonbahar, İlkbaharda olursa daha iyi olur, Şubat gibi hatırlatın.
Küçük bir açıklama; bu güllerin ömrü çok kısa, sadece Nisan ayında açıyor, üzerinde toplam bir ay kalmıyor gülleri. |
Olsun çok güzeller değer yinede :) tamam Şubatta hatırlatırım Adalet hanım teşekkürler tekrar
|
Adalet abla bahcede calismaktan yeni geldim senin bahcene daldim. Hersey cok güzel ve bakimli tadini huzur ve saglikla cikarmani dilerim. Ben leylaklarimi cicekleri bozulur bozulmaz buduyorum. Genelde cicek actigi dalin altindan bir karis kadar birakarak budayin deniyor ama ben cok da dikkat edemiyorum dogrusu.
|
Sevgili Çiçeksever, bu bilgiler çok iyi oldu, korkmadan budayıp istediğim formu verebilirim.
Bahçenin bakımı bitmedi daha, gözlerimi rahatsız eden yığınla şey var etrafta, ayrıca bahçeye dikmem gereken çiçek fidelerimi de dikmedim daha, çok çalışmam lazım çok :) |
Adalet Hanım, Ayva Ağacımız ilk kez geçen yıl meyve verdi. Çok lezzetli güzel bir cinsmiş ama çok fazla kurtlanıyor. İlaçsız bir yolu var mıdır bu kurtlanmayı önlemenin?
Clematis'in tomurcukları inşallah eş zamanlı açarlar, bize de göz ziyafeti çekmek kalır. :) Leylaklar, Komşu Gülleri, her şey çok güzel. |
Sevgili Limon, ayva ağacına hiç bir özel bakım ve ya ilaç uygulamıyorum, neden kurtlandiği hakkında da bir fikrim yok :(
Ancak, kurtlanmaya eğilimli meyve ağaçları için, 1. çiçek gözleri kabardığında, 2. taç yapraklar döküldüğünde, 3. meyveler belirdiğinde olamak üzere üç defa ilaç yapılması gerektiğini söylüyor köy halkı. Ben şimdiye kadar ayvaya hiç ilaç vermedim, kurt da olamadı. Clematisler yerlerine alıştılar herhalde, kafasına göre demirlere sarılıp gitmişler :) |
Almira'cığım dua et de yağmasın yarın, lupinler bahçede güllerin dibinde, viyollerde bekliyor, saray patları, güvey fenerleri ve diğerleri.
Yarın, bir çok işimi halletmeyi umuyorum, bir de clematisimin bana sürpriz yapmasını, hepsinin birden açtığını görmek çok güzel olacak. |
Teşekkürler Fikreteren, elimdeki tohum ve fideleri paylaşmayı seviyorum, bende yaşamazsa komşumda yaşasın, garantili olsun :)
Almira'cığım, fotoğraf makinamı arabada unutmuşum, bu gün aşağı inmeye fırsat olmadı, sabah beri balkonda döktüm saçtım, her yer toprak içinde kaldı. Domates, biber, patlıcan fidelerimi viyollere aldım, tabi anlattığım kadar kolay olmuyor, balkon dar, topraklar, torflar, gübreler, leonardit ve viyoller 2 mt. lik bir alanda bu işleri yapmaya çalışıyorum. Neyse bitirdim ama balkonumun hali içler acısı, yıkayacak halim kalmadı, dinlenmek için oturdum. Birazdan aşağı inebilirsem makinamı getirip fotoğrafları yüklerim. |
Bu 50 tomurcuklu clematisi (Maaşallah diyelim) ne zaman dikmiştiniz? Çok iyi serpilmiş. :D
Galaların dışarıda yaşamasına şaşırdım. Ama yine de Ankara'da olmaz herhalde... |
Sevgili Gilan, ben gördüğünüz o iki boşluğa ikişer kök clematis diktim, iki yıl önce aldığım iki clematis ve geçen yıl aldığım yine iki clematis var orada.
Gallalar kışın yapraklarını adeta çürütüyor, su gibi oluyor, baharla birlikte toparlanıyor yeni yapraklar ve çiçekler veriyor. Ankara'da olur mu bilemiyorum, soğuklar başlamadan üzerini gübre ve samanla iyice örtseniz, üzerine de havalı naylon kapatsanız yaşatabilirsiniz belki. Yaylanın iklimi Ankara iklimine yakın aslında. Siz bolca clematis dikin, soğuklardan hiç mi hiç korkmuyor. |
Benim de 4 kök clematisim var. 2'si önceki seneden, 2'si geçen seneden, hepsi farklı türler.
Henüz durumları 50 tomurcuktan bayağı uzak da o yüzden merak etmiştim. :) Gerçi şu anda biri acayip bir büyüme atağında, bakalım çiçek durumu ne olacak? Teşekkürler. :) |
2 Eklenti(ler)
Pazr günü epeyce çalıştım, yine de aklımdaki işlerin yarısını bile bitiremedim.
Çiçeklerim biraz daha canlanmış. Eklenti 139142 Bezelyeler içlenmeye başlamış. Eklenti 139143 |
2 Eklenti(ler)
Böğürtlen çiçeklerini hazırlıyor.
Eklenti 139144 Çileğim yediveren ama geçen yıl bir tane bile meyve vermedi. Eklenti 139145 |
5 Eklenti(ler)
Renkler birbirine çok yakın gibi görünüyor ama göbek renkleri farklı.
Eklenti 139149 Eklenti 139150 Eklenti 139151 Eklenti 139152 Eklenti 139153 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025