agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 04-04-2010 21:12

4 Eklenti(ler)
Geçen sene İlk baharda bir paket Vilmorin lavanta ektim, çabucak çimlendiler, sonra bahçeye şaşırttım.
Büyüdüler, ben mis kokulu eflatun lavantaları hayal edip sevinirken bir de ne göreyim, benim lavantalar şebboy olmaya karar vermiş :rolleyes:

Ben lavanta ektiğimden çok eminim, ayrıca şebboy da ekmedim hiç.
Ama o kadar güzel açmışlar ki, devamını galeriye yükleyeceğim.

Adalet Yağcı 04-04-2010 21:17

Bilgi içn teşekkürler Sebo, tohumu dış mekanda çimledirmiştim, halen balkonda duruyorlar, Mayıs sonu gibi bahçeye aktarabilirim.

Mollissimaların çiçek renkleri ve yapıları çok hoş, inşallah açar bu sene, meyve alabilirsem size tohum gönderirim.

Bu arada, Ü.Ç.Y.Ö ler uyandılar, bir kaç tanesinde tepeden yaprak verdi :)

Hatice hanım, ribeslerin tam arkasına bir sıra kosmos diktim, yurt dışından sipariş vermiştik hani, 11 tane de glayöl var.
Gördüğünüz laleler bir kaç yıl önce oradaydı, yerlerini değiştirdim, onlar orada kalmış olanlar.

Vildan Sönmez 04-04-2010 22:10

Bahçeniz ve çiçekleriniz size ne güzel bir kutlama hazırlamışlar, şebboylar, şakayıklar, hercai menekşeler. Sanki sıraya girmişler güzellikleri ile. Ben de en iyi dileklerimle kutluyorum yeni yaşınızı...
Sevgiler kucak dolusu....

Adalet Yağcı 04-04-2010 22:31

Teşekkür ederim Vildan hanım, benim için en güzel hediye çiçeklerimi görmek, artık herkes biliyor.
Cüceleri yetiştirebildiniz mi?
Sevgiler.

Vildan Sönmez 05-04-2010 19:52

1 Eklenti(ler)
Adalet Hanım cücelerden ve kudret narı tohumlarından evde ektim ama hala yeşermediler. Ayrıca Datça'da da kuytu bir köseye ektim.Üç tohumda kardeşime verdim binbir tembihle. Artık kısmet hangisi tutacak bilmem. Elimde kalanlardan tekrar ekeceğim. Bir de gönderdiğiniz poşete tekrar bakınca üzerinde çörek otu ve akşam sefası yazdığını gördüm, oysa bu yeşerenleri hazeran diye bekliyordum.
Siz ne diyorsunuz. ?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 610372)
Teşekkür ederim Vildan hanım, benim için en güzel hediye çiçeklerimi görmek, artık herkes biliyor.
Cüceleri yetiştirebildiniz mi?
Sevgiler.

Adalet Yağcı 05-04-2010 20:06

Vildan hanım, çimlenenler hazeran.
Demek çörekotu çiçeği de göndermişim, çimlenmeleri birbirine çok benzer hazeranlar biraz daha sert yapraklı oluyor.

Cüceler için üzülmeyin, 8 tane çimlendirdim, biliyorsunuz çimlendirmekle iş bitmiyor, şaşırttıktan sonra yaşatmak daha büyük bir hadise :)
Eğer gelişip çiçekler açtırabilirsem tohum gönderirim.

Adalet Yağcı 13-04-2010 17:13

Sevgili Lir, bu sene bahçemin manzarasını ben de çok merak ediyorum.
Şakayık çiin aynı fikirdeyim, kırmızı olan daha açmadı, bakalım o ne kadar süre açacak.

Adalet Yağcı 19-04-2010 10:21

Tohumdan yetiştirip fide haline getirdiğim çiçeklerimi ekmek için bahçeme gittim, Tabiat tam anlamıyla uyanmış, bazı düzenlemeler yaptım, bir kaç saat sonra şiddetli yağmur yağdı, arkasında doluya çevirdi.

Bir çok güzelliğin fotoğrafını çekemedim :(

Adalet Yağcı 19-04-2010 10:24

2 Eklenti(ler)
Clematislerim bolca çiçeklenmiş, sanırım onbeş güne kadar eşzamanlı açacaklar ;)
Eklenti 136964

Çan sarmaşığım sevgili Ülkü'nün armağanı, bahçemin en güzel köşesine yerleşti.
Eklenti 136965

Adalet Yağcı 19-04-2010 10:32

3 Eklenti(ler)
Frenk üzümüm çiçeklenmiş.
Eklenti 136974

Gazanyalarımı yine ağaç altına diktim, geçen sene çok güzel olmuşlardı.
Eklenti 136975
Ağaç altına ortanca da diktim, bol ışık yarı gölge alacaklar bir yıl sonra orayı doldurur, fotoğraflayamadım yağmurdan dolayı.

Bebek nefesi evde çiçeklenmeye başladı, onlar da bahçedeki yerlerine kavuştular.
Eklenti 136976

Adalet Yağcı 19-04-2010 10:36

3 Eklenti(ler)
Kardelenlerin tohumları olgunlaşmaya başlıyor.
Eklenti 136977

Balkondaki cam güzellerinin saksısında kendiliğinden çıkan kır çiçeği, bunun mavisi de var.
Eklenti 136978

Kirazım bolca çiçeklenmiş, umarım doludan ziyan görmemiştir.
Eklenti 136979

Adalet Yağcı 19-04-2010 10:39

3 Eklenti(ler)
Küpe çiçeğim çok hoş rengiyle beni mutlu etti.
Bu araya saklanmış, yeni tomurcuklar da sürgün uçlarında belirmeye başladı.
Eklenti 136980
Eklenti 136981
Eklenti 136982

Adalet Yağcı 19-04-2010 10:49

3 Eklenti(ler)
Uzun zamandır düşündüğüm ama hangisini alsam diye karar veremediğim Leonarditi aldım.
İthal bir ürün, Alman malıymış ve yerli Leonarditlere göre fiyatı çok yüksek, inşallah pişman olmam.
Daha fazla açıklama bu başlıkta.

Eklenti 136984
Eklenti 136985
Eklenti 136986

Adalet Yağcı 19-04-2010 10:54

2 Eklenti(ler)
Yol boyunca açan orkide ağaçları.
Eklenti 137002
Passifloram büyüyor, bu sene meyvelerini görebilirmiyim bilmiyorum, ilk defa yetiştiriyorum.

Eklenti 137001

Adalet Yağcı 19-04-2010 11:03

5 Eklenti(ler)
Ribeslerimden birisi bir salkımcık meyve vermiş, kime yetecekse :mad:

Eklenti 136989

Saksifragalar açmaya devam ediyor, şimdilik saksıdalar, onları Sonbaharda yere almayı düşünüyorum.
Eklenti 136990
Eklenti 136991
Eklenti 136992
Eklenti 136993

Adalet Yağcı 19-04-2010 11:08

5 Eklenti(ler)
Giriş kapısının üstündeki sarı sarmaşık gülüm açmaya başlamış.
Eklenti 136996

İrislerim geçen sene daha iyiydi.
Eklenti 136997
Eklenti 136998

Lavantadan dönme şebboylarım açmaya devam ediyor, kokusu çok hoş.
Eklenti 136999

Henüz yaylaya götüremediğim sundavillem de çiçeklenmeye başladı.
Eklenti 137000

Yılmaz Yalçın 19-04-2010 13:42

Sevgili Adalet Hanım,
Bahçenize hayran kaldım:) O bitkileri tohumdan çimlendirip bu hale getirmek müthiş bir iş!Mesela ben tohumdan hiç bir bitkiyi yetiştiremedim:)Sizi tebrik ediyorum bu yüzden..

gilan 19-04-2010 14:54

Adalet Hanım, bahçe çiçek şölenine dönüşmeye başlamış bile. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 619896)
Frenk üzümüm çiçeklenmiş.

Bu resimdeki bektaşi üzümü. Frenk üzümü salkım şeklinde olan (bir salkım meyve verdi dediğiniz) üzümsü.

Adalet Yağcı 19-04-2010 15:26

Sayın Kubat İzmirli, aslında tohum çimlendirmek çok kolay, önemli olan çimlendikten sonraki aşama, şaşırttıktan sonra bir çok fide kaybı oluyor.

Sevgili Gilan, demek bektaşi üzümüymüş, çocukluğumda çok sevdiğim bir üzümdü, hep frenk üzümü olarak bilmiştim.
Yanlışı düzelttiğniz için teşekkürler.

Güler 19-04-2010 16:19

Sevgili Adalet, gözüm gönlüm açıldı sağol.
Ne güzel çiçeklerin yoluna girmiş, yörenizin sıcak iklimi size güzellikleri daha çabuk sunuyor.

Clematis'de ne de çok tomurcuk var, bir de açtığı zamanı düşünsene seni mest edecek.

Sundavilla ayrı bir güzel, ben de benimkini biraz toparladım, kuruyan dalları temizledim ve alttan çıkanlar çok sağlıklı adeta fışkırdılar. Biraz da ilave yapacağım, umarım eski güzelliğine kavuşur.

İrislerin de çok güzel açmışlar, benim sadece beyazlar açtı, mor-mavilerde tomurcuklanma başladı.
İstersen sana beyazdan bir kök göndereyim.

Güzelliklerin tadını doya doya sağlıkla çıkart, diğer işlerinde de kolaylıklar dilerim.

Yılmaz Yalçın 19-04-2010 16:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 620122)
Sayın Kubat İzmirli, aslında tohum çimlendirmek çok kolay, önemli olan çimlendikten sonraki aşama, şaşırttıktan sonra bir çok fide kaybı oluyor.

Sevgili Gilan, demek bektaşi üzümüymüş, çocukluğumda çok sevdiğim bir üzümdü, hep frenk üzümü olarak bilmiştim.
Yanlışı düzelttiğniz için teşekkürler.

Sevgili Adalet Hanım,
Clematisiniz hangi türden?Bol tomurcuklu maşallah:)

limon 19-04-2010 17:43

Adalet Hanım, benim Armandii için yazmıştınız ama sizinkiler O'nu aratmayacak kadar tomurcuktalar. (Maşallah yazmaya korkar oldum, demeyince de tuhaf hissediyorum alışkanlık olmuş, yazmasam da içimden söylüyorum ;) )

Bitkilerin hepsi "Pek keyfim yerinde" havasındalar. :) İşlerinizde kolaylık diliyorum.

Adalet Yağcı 19-04-2010 18:18

1 Eklenti(ler)
Sevgili Güler, Kubat, Cumhur, Limon, clematisin tomurcukları bir o kadarda alt bölümde var, rengi mavimor, The President, burada fotoğrafı var.

Benimkiler yaz boyu 4-5 parti açtılar, sadece vyvan pennel sadece baharda açtı bir daha açmadı.

Cumhur bey, Nehir tam bir bitki delisi olacak, avm.lerde çiçek görünce başından ayrılamıyor.

Güler'ciğim, benim 10 kök beyaz irisim vardı ama bu sene onlar da mavi açmışlar, şaşırdım, çiçek yapıları diğerlerinden biraz farklı, dış taç yaprakları daha küt ve göbek kısımları katmerli.

Eklenti 137108

Limon'cuğum, nazar değmez korkmayın, sizden negatif bir enerji sadır olmaz.

Adalet Yağcı 19-04-2010 21:04

Sevgili Dağ çiği, gerçekten çok yoruldum, Şubat ayından bu yana tohumlarla viyollerle cebelleşip durdum, Mayıs ayı sonunda büyük bir teşekkür bekliyorum bahçemden :cool:

füsunANK 19-04-2010 21:12

Ablacım hangi bitki yok sende ? ;)
Hepsi çokkkk güzel senin gibi. Emeğine sağlık. Senden öğrenip ve özenip Clematis almıştım geçen yıl. Su vermeyi unutunca kurumuştu (ben unutmadım vallahi ) Dün bide baktım ki dipten bişeyler yeşermiş. İnşallah odur. Şimdi senin Clemetisdeki goncaları görünce :o imrendim çok. Güle güle büyüsün , sen de güle güle seyret inşallah. E artık karşısında benim için bi orta kahve içersin.

Birde balkondaki sardunyalar ne durumda, istediğimiz formu oluşturacak gibiler mi bu yıl ?
Sevgiler.

Zafer İnandıklı 19-04-2010 22:03

Baştan sona bu sayfaları dolaşmak epeyce zaman aldı. Fakat değdi doğrusu. Sevgi ve emek birleşince ne güzellikler meydana gelmiş. Ben daturalara takıldım beni cezbettiler.

Sayın Adalet Yağcı elinize, emeğinize sağlık. Ustanın eli öpülür derler, ben de ellerinizden öperim. En derin saygılarımla...

Adalet Yağcı 20-04-2010 08:17

Sevgili Kiraz, irisler geçen yıl daha güzeldiler, bu sene keyifleri yok, güllere verdiğim göz taşından etkilenmiş olmalılar.
Bahçelerdeki mavi rengi seviyorum, aslında ben renk delisiyim, tüm renkleri,(siyah, kahve, gri hariç)çok seviyorum :)

Füsun'cuğum, clematislerin bir o kadarda alt bölümde tomurcukları var, yerlerine iyice alıştılar artık.
Sonbaharda budamaya kıyabilseydim daha da güzel olabilirlerdi.
Senin clematisi fotoğraflama imkanın var mı? İnşallah dipten sürmüştür.

Çok ilginç şu clematisler, kupkuru dalların arasından yeşil yapraklar patlatıyorlar, her zaman söylediğim gibi, kolay kolay gözden çıkarmayın onları.

Sardunyalarım, ceylan dışındakiler iyiler, tüm ceylanlarımı kaybettim :( sakızlar ve top sardunyalar daha dayanıklı çıktılar, senin tasarladığın görüntüyü bu sene yakalayabilirim inşallah, kahveyi de birlikte içeriz belki :))

Sayın Zafer İnandıklı, zarif sözcükleriniz için teşekkürler ederim.
Sonbaharda hatırlatırsanız size datura tohumu gönderirim.

Benol Hazaroğlu 20-04-2010 20:22

merhabalar,
daha 47.sayfanızdayım dayanamadım son sayfadanyazayım istedim.harika bahçenize tatlı tatlı sohbetlerinize doyum olmuyor yeni aktif bir arkadaşınız olarak size karadenizden kokulu siyah uzum yollamak isterim.istanbul dan kızımın bilgisayarından yazıyorum bazı harfleri noktalıyamıyorum.kusura bakmayın.guzel bahçenizde guzel dostluklarla tatlı bir omur dilerim size

Adalet Yağcı 20-04-2010 22:06

Sevgili Benol Hazaroğlu, sitemize ve bahçeme hoş geldiniz.
Sizin gibi dostları bahçemde ağırlamaktan mutlu oluyorum, sizlere güzellikler sunabilmek için elimden makinam düşmüyor :)

Bu sitede daha ne bahçeler ne güzellikler göreceksiniz, balkonlar teraslar, hepsi emek emek hazırlandılar yaz şölenine.

Bu siteyi çok seveceksiniz, ilk fırsatta siz de bir balkon, teras ve ya bahçe nevarsa bir başlık açıp güzelliklerinizi tanıtmaya başlayınız.
Kokulu siyah üzümü de severek kabul ederim.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 23-04-2010 13:31

2 Eklenti(ler)
Perşembe günü yine bahçedeydim, bahçeyi kaplayan otlar temizlendi, bir traktör dolusu ot çıktı, vakit olmadığı için onları bırakmıştım.
Neyse otları atacak birini buldum, altının çürümüş otlardan simsiyah olduğunu gördüm, iki litre domestos işimi gördü :)

Beyaz açan ağaç şakayık tohum kapsülü oluşturmuş, bakalım tohumlarını olgunlaştırabilecek mi.
Eklenti 138312

Kışı atlatan abutilonum halinden memnun gibi, biraz sarsıldı tabi.
Eklenti 138313

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025