![]() |
2 Eklenti(ler)
Bugün 12 yaşındaki orkidemi beş yıldır üzerinde taşıdığı keikisinden ayırdım.
Dilerim anne de yavru da sağlıklı bir şekilde devam ederler yaşama. Aslında bu orkidem ölmek üzereydi, yaşlanan gövdesi çok uzadığı için yapraklarını yeterince besleyemiyordu. Kökü çıkardığımda epeyce bir bölümünün kurumuş olduğunu gördüm. Bu işlemin fotoğraflarını http://www.agaclar.net/forum/orkide-...lari/10338.htmbaşlığında paylaşacağım. Eklenti 609888 Bu da benim 3. kat mutfak pencereme uzanan Avokado ağacı, yaz kış yaprakları böyle güzel. Eklenti 609889 Şimdilik bu kadar.. :) |
Çok güzel görüntüler. Elini değdiğin yer yeşeriyor Adalet Ablacım. :)
Prensesin o kadar afiyetle yaprak yemesi çok ilginçmiş. Brugmansialar ne kadar keyifliler... Benimki bu sene açmasa da olur diyordum ama çok özendim şu an. Neyse ki hızlı büyüyor, yaz sonuna açar diye tahmin ediyorum. :) Çimler de çok güzel olmuş. Apartman sakinleri çok şanslılar. :cool: Bahçe güzel geniş görünüyor. Palmiyelerin diplerine çeşit çeşit şeyler dikilebilir. Senin (ve hepimizin) bitki deliliğine uzun bir süre yeter diye düşündüm. :p Bahçede oturacak bir bölüm de var mı? Çardak falan gibi bir yer? Mersin belki de dışarıda oturmak için çok sıcaktır, bilemiyorum... |
Sevgili Adalet Hanım'cığım maşallah herşey gayet güzel gidiyor, gönlünüze, emeklerinize sağlık... Adeniumunuza hem şaşırdım, hem de sevindim maşallah!..
|
Ablacığım bu bahçede diğeri kadar güzel ve gittikçe de güzelleşiyor ellerine sağlık. Meleklerin borazanlarına bayıldım:)
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hani bir fırsatını yakalasa var ya, birkaç dakikada hepsi mevta olacak :mad: Bahçe düzenlemesi için yavaştan gidiyorum, şu ana kadar diktiğim bitkilerden ödeme talep etmedim gözlerini korkutmamak için :) Yavaş yavaş, alıştıra alıştıra palmiyeler ve duvar diplerini dolduracağım. Aslında oralar için Hosta istiyorum ama en az 20 fide lâzım bana, bu da yekün tutuyor, her biri 8-10 tl. Bahçeye bir çardak yapmayı düşünüyorum aslında, etrafına çardak gülleri dikebilirim, şimdilik sadece düşünüyorum :) Prenses iş başında.. Eklenti 609971 Eklenti 609972 Eklenti 609973 Eklenti 609975 |
Alıntı:
Alıntı:
Tabii ki benim güzel bahçem kadar olamaz ama idare ediyoruz işte, bahçe mi bahçe :) |
İşte bende onu demek istedim tabi diğeri kadar güzel değil ama buda onun kadar güzel olma yolunda ilerliyor diye düşünüyorum:)
|
3 Eklenti(ler)
Benim güzel kızım sevgili Medinelle'm, yaprak aralarında 2. tomurcuk da belirdi :eek:
Böyle gayretli olursa çok iyi anlaşacağız :) Eklenti 611971 Balkondaki bodur Kalamondin çiçekten yıkılıyor.(fotoğraf 1 gün öncenin) Eklenti 611972 Biberler Groseri'den, bahçem yoksa da balkonum var :) Eklenti 611973 |
3 Eklenti(ler)
Son olarak.. :p
Eklenti 611975 Zengarden'den aldığım kırmızı çiçekli yasemin. Eklenti 611976 Katlı ortanca, Garden Koala'da. Eklenti 611977 |
3 Eklenti(ler)
Dünkü ganimetlerim :)
Cengiz bey'in hediyesi, çoook teşekkürler... Eklenti 612135 Minik Reyhanlar, balkonum mis gibi kokacak.. Eklenti 612136 Adını Paşa çadırı diye biliyorum, sevgili Jakin, Reyhanlar ve bu güzellik için çoook teşekkürler... Eklenti 612137 |
2 Eklenti(ler)
Sayın K.Gursan'dan aldığım Lisianthusların tepe budamalarını hemen yapmıştım, sonra Kamil bey'in açıklamasında "20-30 gün sonra tepe budaması yapabilirsiniz" bilgisini okuyunca acele ettiğim için çok üzüldüm.
Gelişmelerini her gün kontrol ettim, şükür bir aksilik olmadı, yan sürgünler sağlıklı bir şekilde çıkmaya başladı. Eklenti 612138 Hepi topu dört kök Phlox, koca saksının içine sığmamış gibi 1 m² yer kaplıyor :) Eklenti 612139 |
2 Eklenti(ler)
Balkon güllerimden biri, çok minik açtı, sanırım yerine alışamadı daha.
Eklenti 612142 Maviş Campanula nın gelişimi çok iyi ancak henüz tomurcuk yok nedense. Eklenti 612143 |
İlginiz için teşekkür ederim,Adalet Hanım.
Çiçeklerinizin maşallahı var.Sayfanızı geçen annemle izledik.Orkidelerinize bayıldı,bir de kediye şaşırdı.Zaten kedi de sizin orkideleri görünce şaşırmış. Görüşmek dileğiyle. |
Bendeki mavişte sizinki gibi hemen hemen ve tomurcuksuz.
|
Sevgili Adalet Hanım mavişiniz maşallah harika görünüyor. Gölgeyi ve suyu sevdiğini biliyorum, başka istekleri var mıdır acaba?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Fosfor ve çinkolu bir yaprak gübresi uygulayın, yok açmadı yapacak bir şey yok falakaya yatırın. :D
|
Gübreler alındı, ilk müdahale yapıldı, ben elimden geleni yaptım, kendisine 15 gün müsaade ettim, gerisini kendi bilir artık h dogan.
Falaka çubuklarını da hazırlayayım da korksun :) |
2 Eklenti(ler)
Ağaç menekşe-Duranta Erecta
Hep koyu mor renklerini görürdüm, dün yakınlardaki bir parkta eflatun rengini görünce fotoğrafladım. Eklenti 612543 Eklenti 612544 |
3 Eklenti(ler)
Bahçeye diktiğim Ortancalar baya serpildiler, iyi bir budama ile seneye daha güzel olacaklar inşallah.
Eklenti 612583 Eklenti 612584 Eklenti 612585 |
2 Eklenti(ler)
Unutma beni çiçeklerini göreceğim diye pek heveslenmiştim, böyle unutma beni mi olur :(
Birşeyler yanlış gitti ne olduğunu anlayamadım. Eklenti 612586 Eklenti 612587 Şimdilik bu kadar.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Şaşırttım, topraklarını taşıdım saksılar aldım sonuç..? Bit kadar çiçek.. :mad: |
Alıntı:
Benim bahçemde aynı miniklikte doğal olarak yetişmekteler. Ne zaman nereden çiçeklerini açacağı belli olmuyor. Mini mini açık mavi çiçekleri oluyor. Topluca açsalar belki görünümleri daha güzel olacak. Ben de sizdeki açacak çiçekler daha büyük ve gösterişli olarak düşünmüştüm. Ekmediğim için toplu gösterimi henüz görmedim. Hani minik olunca unutmayalım şeklinde adını koymuşlar herhalde. Hikayesi hüzünlü kendisi o kadar değil. Yazık olmuş delikanlıya. |
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...iyor/39583.htm
Sera Fotoğrafları ayrı bir konu olarak taşınmıştır. Taşımayı atladıklarım ya da yanlışlıkla taşıdığım mesaj varsa, haber verirseniz gerekli düzeltmeleri yaparım. |
Teşekkürler sevgili malina, yeni başlık çok iyi oldu..
|
3 Eklenti(ler)
Büyük bir heyecan düş kırıklığı ile sona erdi :(
Mersin, Mezitli belediyesi uygun kamu alanlarından ikisini hobi bahçeleri olarak düzenlemiş. Nasıl heyecanlandım anlatamam, komşumla atladık gittik. Gerçekten de süper olmuş, üstelik şehrin göbeğinde, kocaman sitelerin yanıbaşında tahminen 40-50 m², birbirinden ahşap çitlerle ayrılmış, her birinin kulubesi ve sulama çeşmesi olan sevimli küçük bahçeler.. Ve aylık kirası sadece 25 tl. olan bu güzelim bahçelerden birine sahip olamadım, nedeni ise Yenişehir belediyesine bağlı olmam :( Sonrasında Yenişehir belediyesinin ilgili birimlerinden Park ve Bahçeler md.ne gidip konuştum, böyle bir projeyi daha önce yapmışlar, aslında her yıl başka birine kiralanması gerekirken hep aynı kişler kiralamak istemiş ve bu yüzden büyük kavgalar çıkmış, belediye de bu çalışmayı iptal etmiş :mad: Neyse, hobi bahçelerini fotoğrafladım sizler için.. Eklenti 613619 Eklenti 613620 Eklenti 613621 |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 613624
Eklenti 613625 Bu güzeli bir restoranın girişinde gördüm, yerini pek sevmiş besbelli :) Eklenti 613626 |
3 Eklenti(ler)
Apartmanın bahçesine diktiğim Angel Trompetler ve Solanum Rantonettii kocaman oldular.
Eklenti 614033 Eklenti 614034 Eklenti 614035 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025