agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 24-07-2016 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1473863)
Sevgili Adalet Hanım'cığım, liliumlarınıza, lisilerinize ve bebiş keikilerinize maşallah!.. Çok güzel olmuşlar, emeklerinize sağlıık...

Teşekkürler YeniGine'ciğim.

günebakan 25-07-2016 11:22

Adalet ablacığım bu kendiliğinden keiki üreten orkiden catleyamı acaba sanki ona benzettim ayrıca orkidelerin ve lilliumlar muhteşem ben bir türlü lillium yetiştiremiyorum neden se belki aldığım yerlede alakalı olabilir seninkilerin hepsi birbirinden güzeller ellerine sağlık:)

Adalet Yağcı 25-07-2016 12:24

günebakan'cığım, sorduğun orkide Cattleya değil, Dendrobium Oda Berry, şu anda keiki sayısı 6 oldu.

Liliumlar zahmetsiz soğanlılardan, bir kere toprakla buluştuğunda hemen hemen hiç bakım istemiyor.
Yaylada yıllarca kendi başının çaresine baktı, vakti geldiğinde yeşerip çiçeklendi, ben de hiç elleşmedim, sen çok mu bıdı bıdı ediyorsun acaba :)

günebakan 25-07-2016 19:51

Ben deondirumu öldürdüm ne yazıkki yavurlarını almıştım anneme ve kızkardeşime verdim bir tek annemdeki yaşıyor galiba şimdi tekrar almak için karşılaşmayı bekliyorum tabi eşim beni kapı dışarı etmezse:)))

Ben bitkilerimi pek bıdı bıdılamam ama gene de soğanlılarda pek başarılı olamadım ama vazgeçmiş değilim

cengizildas 30-07-2016 22:27

Adalet Hanım, içimi kara bulutlar sardığı için, uzun zamandır siteye uğramıyordum. Bu akşam bir haftalık aktif konularda gezindim. Arkadaşların ve özellikle sizin sayfanızı görünce içim biraz açıldı.
Kök yünü uygulamasını nasıl yaptınız? Hemen toprağa mı aldınız? Ben gloksınıa yapraklarını hala kök yününde tutuyorum. Sanırım yumru yaptılar. Bir an önce sahibine ulaştırmam gerekiyor. Bu arada, keiki macununu deneyeceğim, çünkü palleri kurtarmam gerek. Bir de Almanya'dan gelen bir akraba, pallerin kaplarına dipten maden suyu sodası vermemi tavsiye etti. Şimdi onu deniyorum.

Adalet Yağcı 08-08-2016 17:01

Hayrola Cengiz bey, sizin bitkilerde her şey yolundadır umarım, kara bulutları yaklaştırmayın çevrenize..

Kök yününü hiç kullanmadım daha Cengiz bey, siz Pentas ve Gardenia vermiştiniz ya, size telefondan gönderdiğim sizin köklendirdiğiniz.
Sizden geldikten bir hafta sonra toprağa kök yünü ile birlikte diktim, müthiş bir şey bu kök yünü, bitkinin gelişimi de hızlandı.

Keiki macunu da müthiş, uygulama yaptığım tüm gözlerden minik fidecikler görünmeye başladı.
Yayla dönüşü orkideleri getirirseniz onlara da uygularız, bir hafta on gün içinde gözler uyanıyor.

Phallere maden suyunu hiç duymamıştım, saksı dibine lav taşı tavsiyeleri okudum bir kaç yerde.
Köklerin su içinde kalıp çürümesini önlediği söyleniyor.

Adalet Yağcı 08-08-2016 17:03

3 Eklenti(ler)
Cengiz beyin kök yünü ile çelikten yetiştirdiği Pentas..
Diğer renklerden de istiyorum Cengiz bey :)

Eklenti 624361

Eklenti 624362

Eklenti 624363

Adalet Yağcı 08-08-2016 17:08

3 Eklenti(ler)
Hava çok sıcak, her ne kadar 35 derece gibi görünse de nem fazla, hissedilen sıcaklık 45 derece.
Orkideler bu kadar sıcak sevmiyorlar, hemen hemen hepsi de çiçeklerini döktü.
Keiki macunu uyguladığım dallardaki minikler şimdilik yavaş büyüyorlar, hava serinleyince atağa geçeceklerdir.

Bu günkü durumları..

Eklenti 624364

Eklenti 624365

Eklenti 624366

Adalet Yağcı 08-08-2016 17:10

3 Eklenti(ler)
Eklenti 624367

Eklenti 624368

Eklenti 624369

Adalet Yağcı 08-08-2016 17:14

4 Eklenti(ler)
Görünüşe göre orkide saksım 35-40 a çıkacak:eek:
Bu kadar saksıyla nası baş edeceğim bilmem, bir taraftan da seviniyorum, yedeklenmiş oluyor.

Eklenti 624370

Eklenti 624371

Eklenti 624372

Eklenti 624373

Sevgi Durul 08-08-2016 17:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1475454)
Sizden geldikten bir hafta sonra toprağa kök yünü ile birlikte diktim, müthiş bir şey bu kök yünü, bitkinin gelişimi de hızlandı.

Kök yünü ben de istiyorum, nereden alınacak acaba? Eşim bahçe için ne alsa, örneğin humik asit, dap gübresi, vesaire hemen ben de istiyorum diyerek tükenmeden biraz bölüyorum. O da, her gördüğüne sahip çıkıyorsun diyerek, içten içten kızıyor, anlıyorum.;) Kök yününe sahip çıkmam da buna benzedi.:rolleyes:

Sevgili Adalet hanım, bu günleri bitkilerle geçirmek kafa dağıtıyor, düşünceleri pozitif yönde etkiliyor. Lütfen foruma daha çok uğra.

Orkideler bereketliymiş. Benimki çiçek sapını sararttı, kestim.

Çok sayıda orkide açtığında evin orkide bahçesine dönecek, bize de keyifle izlemesi kalacak.:) Sevgiyle...

Adalet Yağcı 08-08-2016 18:45

1 Eklenti(ler)
Durul'cuğum, kök yününü gitti gidiyordan aldım, yani internetten.
Yanılmıyorsam forum üyesiydi "vetman996" nickli bir satıcı.
Kullanımı çok basit ve köklenme oranı neredeyse yüzde yüz.

Ben aldıktan sonra hiç kullanmadım, hava serinlediğinde Begonville başta olmak üzere aklımda epeyce bitki var, bunlardan biri de ağaç menekşe, Latince adını hatırlayamadım şimdi.

Eklenti 624384

cengizildas 08-08-2016 20:15

Sn. Adalet Hanım, elimde 2 renk daha var. Onlardan da kesip veririm. Yalnız, toprağa kök yünü ile ekmenize ve daha iyi netice almanıza sevindim. Suz-i Dilârâ'ya gloksiniaları gönderdim, ama kök yününü çıkartmaması gerektiğini söylemedim. Düzeltmem gerek herhalde.

Adalet Yağcı 09-08-2016 07:46

3 Eklenti(ler)
İlk uyanan keiki, henüz hava köklerini oluşturmadı, en erken 7-8 ay sonra ayırabilirim diye düşünüyorum.

Eklenti 624449

Meksika petunyasının bu cinsinin yaprak yapıları çok güzel, çiçekleri ise neredeyse yarım gün ömürlü.
Yine de her gün birkaç tane açıyor.

Eklenti 624450

Dallara uyguladığım macun, 2 ay önce çiçeklerini döken dal uçlarından yeni çiçekler açmasına neden oldu.

Eklenti 624451

Adalet Yağcı 09-08-2016 08:03

4 Eklenti(ler)
Balkonu toparlamak için demirciye çiçeklik sipariş ettim.
Ne istediğimi fotoğraflarla açık ve net anlattım.
Zarif olsun, diye de sıkı sıkı tembih ettim.
Kendisine verdiğim örneklerden ne yapması gerektiğini "çok iyi anladı(M)ğını" söyledi.
Bir buçuk ay sonra gelen çiçeklik bu, ne kadar benzemiş değil mi :p

Eklenti 624452

Eklenti 624453

Bunlar kendisine fikir vermesi için gönderdiğim fotoğraflar.

Eklenti 624454

Eklenti 624455

günebakan 09-08-2016 10:19

Neyse buna da şükür ablacığım dört tane demiri birbirine lehimleyip getirmemiş hiç olmazsa kıvrımlar koymak aklına gelmiş:) güle güle kullan

aleydi 09-08-2016 22:18

Macunla ilgili önceki sayfalarda bilgi var mı abla :).

Çiçekliği güle güle kullanın. Bende ferforjeye bayılıyorum. Oksijen kaynağı yaptım yıllarca. Hatta elektrik kaynağı öğrenip kendim yapsam mı diye düşündüm bir aralar :).

Orkidelerin hepsi bir arada gözlerimiz gerçekten bayram edecek. Sevgiler.

Adalet Yağcı 10-08-2016 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1475552)
Neyse buna da şükür ablacığım dört tane demiri birbirine lehimleyip getirmemiş hiç olmazsa kıvrımlar koymak aklına gelmiş:) güle güle kullan

Sağolasın günebakan'cığım, aslında geri göndersem olurdu ama baktım kolunu kırmış, alçıda, vicdan yaptım tabii ses etmedim ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1475650)
Macunla ilgili önceki sayfalarda bilgi var mı abla :).

Oksijen kaynağı ha... yani senden hiç beklemezdim :)
Keşke benim de elimden gelseydi, alâsını yapardım..

Keiki macunu ile ilgili tek açıklama burada, facebook'ta 'Keiki Macunu' isimli şahıs satıyoru.

Adalet Yağcı 15-08-2016 22:50

2 Eklenti(ler)
Rüyalarıma giren Orkide Mini Marc 'holm' a nihayet kavuştum.
Bitki söz konusu olduğunda çok aç gözlüyüm, bir tane bulmuştum hemen aldım, sonra başka bir yerden de buldum, onu da aldım :o

En güzel fotoğrafını galeriye ekledim.

Eklenti 625253

Eklenti 625251

Adalet Yağcı 15-08-2016 22:55

4 Eklenti(ler)
Bu Mor da yeni, midi bir tür, ne yaptımsa gerçek rengi çıkmadı fotoğrafta.

Eklenti 625254

Ve bu sarı da yeni.

Eklenti 625255

Eklenti 625256

Eklenti 625257

YeniGine 15-08-2016 23:00

Maşallah maşallah sevgili Adalet Hanımcığım çok güzeller, renklere bayıldım... Bol bol çiçeklerini görün inşallah!..

Adalet Yağcı 15-08-2016 23:05

3 Eklenti(ler)
Geçen yıl sonbaharda can çekişiyordu, sıkı bir budama yaptım, bu sene çiçek açmadı ama olsun :)
Adenium, bu günkü hali.

Eklenti 625258

Aldığım günden beri adaptasyon sıkıntısı yaşadılar, her biri onlarca tomurcuk döktü.
Nihayet yeni mekanlarını kabul ettiler sanırım :)
Aylar sonra ilk çiçekler..

Eklenti 625259

Eklenti 625260

YeniGine 15-08-2016 23:11

Hibiscus bu seneki gözde çiçeğim. Renkleri çok güzelmiş maşallah sevgili Adalet Hanım'cığım.
Tomurcukta iken yeri oynatılır ise bunlar da tomurcuklarını döküyorlar mı acaba?

Adalet Yağcı 15-08-2016 23:24

2 Eklenti(ler)
Eklenti 625261

Eklenti 625262

Adalet Yağcı 15-08-2016 23:31

3 Eklenti(ler)
Sevgili Jakin'in hediyesi Fujer

Eklenti 625265

Calethea sıcaklardan pek hoşnut olmasa da formunu koruyor.

Eklenti 625266

Satıcının Anjelik diye verdiği Angelonia'lar keyifsiz, tek tük açıyorlar..

Eklenti 625267

Adalet Yağcı 15-08-2016 23:47

4 Eklenti(ler)
Bu Haworthia(umarım adını yanlış yazmamışımdır)denen tür ne kadar yavaş büyüyor.
Aylardır minicik saksıyı dolduramadı.

Eklenti 625273

Şimdi, "aaaa yanlışlıkla semizotunun fotosunu koymuş" diyeceksiniz :)
Hayır efendim, bilerek tasarlayarak yani taammüden konulmuş bir fotodur, kendilerine teşekkürü bir borç bilirim.
Yaz boyu salatalarıma taze semizotu yetiştirmek için çalıştı durdu..

Eklenti 625274

İki sebepten büyük karpuz almıyorum, 1-Dolaba sığmıyor, 2-Ben yarısını yiyip bitirinceye kadar kalan yarısı çürüyor.
Geçenlerde Groseri'den küçük bir karpuz aldım, içindeki çekirdeklerin hal-i umumiyesi :)

Eklenti 625275

Ve son olarak;
Bu da benim orkidelerimin düşmanı komşu kedisi.
Öyle sevimli durduğuna bakmayın kapıları açık bulduğunda kaşla göz arası orkidelerimin başında buluyorum :rolleyes:

Eklenti 625276

Adalet Yağcı 15-08-2016 23:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1476329)
Hibiscus bu seneki gözde çiçeğim. Renkleri çok güzelmiş maşallah sevgili Adalet Hanım'cığım.
Tomurcukta iken yeri oynatılır ise bunlar da tomurcuklarını döküyorlar mı acaba?

Ben yer değiştirmesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum YeniGine'ciğim.
Dışarıda her türlü hava değişikliğine maruz kalan yüzlerce Hibiscus görüyorum, çok da sağlıklı çiçekleniyorlar.
Bir de sanırım suyu fazla kaçırınca oluyor.

YeniGine 16-08-2016 00:01

Sevgili Adalet Hanımcığım, demek ki bahçenizde karpuz da göreceğiz artık... Çekirdekler çimlenmişler bile... Rastgelsin...

:( Evet ben o hatayı da yaptım, dünkü çalışmam; saksılara toprak eklemesi idi. Hibiscuslara da ekleme yaptım e çevir, it, çek. Bugün 4 tane tomurcuk saksının toprağında idi. :(

Ben bağ-bahçe çok gezdiğim için sırayla seven-isteyen komşularıma hep semizotu topluyorum... Özellikle bu yabanisini çok seviyor ve istiyorlar.

gilan 16-08-2016 00:58

Her şey birbirinden güzel. :) Liliumlar müthiş. Yıllar önce 2 kök almıştım, hiç başaramamıştım, bir daha da düşünmedim. Ama şu an özenmedim dersem yalan olur. Tekrar denemek lazım belki de...

Keikiler ne kadar da güzel çıkmışlar hemen. Bu macun başarılı bir ürünmüş demek ki. Koleksiyon daha da gelişecek, biz de zevkle izleyeceğiz. ;)

Lisilerin koyu mordan başkasına elim gitmez ama bu pembe-lila tonları da çok tatlı görünüyor. Seneye 2 grup yapayım bari. Biri sırf koyu mor, biri pembe-mor tonlarında karışık. :rolleyes:

Pentasa da bayıldım. Maaşallah, çok güzel çiçeklenmiş. Balkon balkon değil, mini sera. :p Ellerine sağlık Adalet Ablacım.

Adalet Yağcı 16-08-2016 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1476341)
Sevgili Adalet Hanımcığım, demek ki bahçenizde karpuz da göreceğiz artık... Çekirdekler çimlenmişler bile... Rastgelsin..

Benim korkum karpuzla birlikte yuttuğum çekirdeklerin midemde çimlenmesi :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025