![]() |
Sevgili Aysis,
Pentaslardan vazgeçtim, öyle nazlı cazlı bitkilerle uğraşamam, mütevazı olmalı benim bitkilerim :) Henüz bir şey dikmedim bahçeye, toplantı için İst. geliyorum, yeni bitkiler düzenli bakım isterler. Mayısta şenlendiririz inşallah. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlarım;
Sezonu bir türlü açamadım, kafam karmakarışık. Bahçe işleri beni çok zorlamaya başladı, ücret mukabili işçi bulamıyorum, her yıl yeni sorunlar çıkıyor, evimle arası 35 km. İki evi idare etmek eksiğine noksanına yetişmek tek başına çok zor. Su konusu ise başlı başına ayrı problem. Düşünüp taşındım, yayla evimi satmaya karar verdim. Birkaç emlak sitesine ilân vermek üzere hazırlıklarımı yaptım, evin fotoğraflarını çektim, bahçe başlığımdan da birkaç fotoğraf ekleyeyim diye düşündüm. Başladım sayfaları karıştırmaya, gelin görün ki ne aradığımı unutup sayfaların arasında daldıııım gittim. Altı yıldır bu forumun üyesiyim, neler yapmışım neler, bana gelenler, benim gönderdiklerim, tohumlar, çelikler, fideler... Bazı fotoğrafları yeni görüyor gibiydim, yorumları yeniden okudum, beni yüreklendiren yorumlarınız gözlerimi yaşarttı. Hele sayfama yüklediğiniz fotoğraflar var ya, ben bahçemden uzaklardayken ne güzel de şenlendirmişsiniz. Yokluğuna alışamayacağım sevgili Jineop'un paylaşımları içimi acıttı görünce. Neyse uzatmadan, kararımı uygulamaya koymadan önce biraz daha düşünmek için kendime zaman tanıdım. Bu yaz bir geçsin bakalım, bahçe bakımı tamamlandı ne olsa. İki hafta önce bahçede fotoğraflar çekmiştim, onlarla sezona "Merhaba" demek istiyorum. Aslında geçtiğimiz Cuymartesi Pazar günü de yayladaydım, her şey coşkulu görünüyordu ama ben fotoğraf makinamı unutmuşum, telefonla çektim epeyce ama, yeni çektiklerimi pc ye aktarmayı başaramadım. İnternete bağlanmak için şimdili Vınn kullanıyorum, TTNET henüz gelmemiş binaya, şimdilik Vınn ile idare etmek zorundayım. Haydi başlayalım ;) Sayın Zeki Yağlı beyin iki yıl önce gönderdiği Veronica Blue ile başlamak istiyorum. Öyle naif bir bitki ki, şu anda tümü açmış durumda ve ben seyrine doyamıyorum. Eklenti 490009 Eklenti 490010 |
2 Eklenti(ler)
Hostalar bulundukları yere sığmıyorlar artık.
Mart'ta hem ayırıp hem yerlerini değiştirecektim, olmadı vaktini geçirdim. Eklenti 490011 Eklenti 490012 |
3 Eklenti(ler)
Mavi süsenler her bahar coşkulu, yavaş yavaş geçiyorlar artık.
Soğanlarını topraktan hiç çıkartmıyorum. Eklenti 490013 Eklenti 490014 Eklenti 490015 |
3 Eklenti(ler)
Sevgili alcen'den gelen Campanulaların tomurcuk halleri, şimdi tüm tomurcuklar açtı.
Eklenti 490016 Liliumlar gelişimi biraz zayıf gibi göründü gözüme. Eklenti 490017 Her kış toprak üstüne kadar dalları donan Solanum Rantonettii hareketlenmiş, dip sürgünler iyi, bu yaz da beni mutlu edecek gibi. Eklenti 490018 |
3 Eklenti(ler)
Mor Alyssiumlar üç yıldır bahçemde, kışı atlatıyorlar.
Bu mevsim en keyifli zamanları. Eklenti 490020 Eklenti 490021 Eklenti 490022 |
3 Eklenti(ler)
|
Adalet hanım, bitkileriniz harikalar. Buradaki evinizi satmak demek bu bitkilere veda etmektir. Bence biraz daha düşünün. Bu toprağı ve bu bitkileri özleyeceksiniz,hem de çok.
|
3 Eklenti(ler)
Öyle mütevazı ki, ne bakım istiyor ne ihtimam, zamanı gelince güzelliğini sergiliyor.
Eklenti 490031 İberis, Yalovadan geçen yıl almıştım. Eklenti 490032 Leylak... Eklenti 490033 |
4 Eklenti(ler)
Clematisler de açmış tabii, geçen yıl Bauhaus'dan almıştım.
Clematis Montana Spring. Eklenti 490037 Eklenti 490038 Eklenti 490039 Eklenti 490040 Seneye tüm duvarı saracak gibi görünüyor. |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Yaşlanmak böyle oluyormuş, bir türlü ismini hatırlayamadığım Clematisimi sizlere önce Warsaw Nike, sonra da Papa John Paul II olarak yazmıştım.
Doğru isim "Snow Queen" Eklenti 490049 Ville De Lyon Eklenti 490050 |
3 Eklenti(ler)
Bodrum papatyası yüzlerce çiçek açtı, bu sene bir de somon rengini aldım.
Eklenti 490051 Gerberalar da kışı atlattı. Eklenti 490052 Eklenti 490053 |
3 Eklenti(ler)
Altın yapraklı Melissa kışa dayanıklı, yayıldıkça yayıldı.
Teşekkürler gilan'cığım. Eklenti 490058 Heuchera, mercan rengi çiçekleri çok güzel. Eklenti 490059 Eklenti 490060 |
3 Eklenti(ler)
Güller...
Eklenti 490063 Eklenti 490064 Mayıs güllerinin çoğu açmıştı, pazar günü epeyce toplayıp gül şurubu yaptım, bakalım nasıl olacak. Eklenti 490065 |
Gerçekten, içinde bulunduğunuz ikilemi hiç yaşamak istemezdim. Gönlüm ''Devam'' dan yana. Ama zorlukları düşününce, ne diyeceğimi bilemiyorum.
Neyse, bu yaz da bir şekilde geçecekmiş nasıl olsa.:) Bitkileriniz, gerek renkleri, gerek bahçenin çapına ve konumuna uygunlukları ile muhteşem. Alisyumlar çok sevimli şeyler. Ama ben tercih edemiyorum. Zira Karadeniz ikliminin ve toprağının azgın yabanıl otları arasındabir yılda kaybolup gidecekler diye pas geçiyorum. Kaliforniya gelinciğimi bir yılda yuttular ki...:( Solanum'un durumu bende de aynı. Bu yüzden mutluyum. Ama Duranta Erecta, kırmızı çiçekli Brugmansia ve Melisa korumalarıma rağmen yaşamadılar. Aslında mart başına kadar sağlıklı idiler. 30 -31 mart gecesi buralarda kar yağışıyla birlikte sıcaklık -6 derecelere düşmüş. Galiba o zaman ölmüşler. Mutlu bey'den Melisa ve Duranta aldım. Onlarla biraz daha inatlaşacağım.:p Mavi süsenleriniz çok güzel. Aslında buralarda mezarlıklarda mor süsen engellenemez biçimde yayıldığından olsa gerek bu soğanlıyı ben pek sevmiyorum. Ama sizinkiler gerçekten çok zarif. Hostalarınız da çok sağlıklı görünüyorlar. Son toplantıda Sayın Zeki Yağlı; ''Gitmeden bir uğrayıver, sana farklı şeyler veririm.'' Demişti. Erken geldiğim için uğrama şansım olmadı. Zira o da toplantı sonrası günlerde yurt dışında idi. Veronica Blue yi görünce, ''Ah keşke uğrayabilseydim.'' dedim. Neyse, bu işin gelecek baharı da var.:p Sağlık ve huzur dolu bir sezon diliyorum. |
3 Eklenti(ler)
İki yıl önce gallaların yerini değiştirmiştim, bir tanecik açmış.
Eklenti 490066 Al işte, adını unuttum yine :) Gazanya(hatırlatan, SDurul) Eklenti 490067 Kalifornia gelinciği de her bahar kıyıda köşede kendine bir yer buluyor. Eklenti 490068 |
3 Eklenti(ler)
İsimlerle başım dertte, cemo'm görünce hatırlatır bana :)
Eklenti 490069 Sevgili Durul'cuğumun gönderdiği Gelin tacı(Vangelia) nihayet çiçeklerini görebildim. Teşekkürler SDurul'cuğum. Eklenti 490070 Bunu unutmuşum. Eklenti 490071 |
3 Eklenti(ler)
Ağaç şakayık, dört beş yıl önce sayın Başbahcivan göndermişti, endemik bir türmüş, ilk kez bu sene açmış, 'mış' diyorum ben göremedim ne yazık ki, İstanbul'daydım.
Çiçekleri koyu kırmızıymış, seneye görebilecekmiyim bakalım. Eklenti 490075 Bu tomurcukların hepsi açmıştı. Eklenti 490076 Çilekler çiçekte, farketmişsinizdir bahçe ot içinde, fotoğraflayabilmek için o kısmı temizledim. Eklenti 490077 |
3 Eklenti(ler)
Ayvada bol çiçek var, bu sene kış çetin geçecek demek ki.
Eklenti 490078 Bu sene badem de bol. Eklenti 490079 Bu elma bodurdan da bodur, altı yaşında, boyu bir metre var yok. Eklenti 490080 |
3 Eklenti(ler)
Bektaşi üzümü bir kaç meyve vermiş.
Eklenti 490081 Yine beş yıldır gözünün içine baktığım Goji Berry'nin yerini değiştirince serpilmiş, çiçeklenmiş. Eklenti 490082 Eklenti 490083 |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Benol Hazarlıoğlu taaaa Trabzon'dan göndermişti, kokulu üzüm.
Bu sene tadına bakacağım inşallah. Teşekkürler Benol hanım. Eklenti 490084 Eklenti 490085 |
2 Eklenti(ler)
Kiraz yine bol çiçekli, meyve tutumu için ilaçlandı :(
Eklenti 490086 Elma çiçeklerine bayılırım, bunu geçemezdim. Eklenti 490087 Şimdilik bu kadar, biraz da galeriye yükleme yapayım. |
Alıntı:
Çok düşününce vaz geçiyorum, az düşünüp aniden bitirmem gerek :( Daha ne kadar dayanabileceğimi bilmiyorum. |
Filmin ikinci yarısını görmeden sinemadan çıkmışım.:D
Asıl güzellikler gerideymiş. Adalet Hanım; O üzümün yaprakları, dolma içinde çok idealdir. Hem parçalı olmayışı, hemde lezzeti güzelliğidir. Not: Seneye Bektaşi üzümü de alacağım.:) |
Alıntı:
Bahçem için ne kadar deli olduğumu en yakından bilenlerdensiniz, her şey bir yana bahçem bir yana derdim hep. Yemeyeyim, gezmeyeyim ama bitki alayım diyecek kadar hem de. Şikayet etmeyeyim diyorum ama, inanın bazan canıma tak ediyor. Geçen hafta bahçenin otlarını temizlettim, çapa makinası çağırdım. Sebze bölümüne döşenen damlamaları toplamalarını söylemiştim güya, işleri bitince gittiler, ben de kontrol etmedim. Geçtiğimiz Pazar günü sebze fidelerini dikmek için suyu açtığımda dört sıra damlamanın delik deşik olduğunu görünce ne yapacağımı şaşırdım. Birkaç kişiyi aradım kimi işim var dedi, kimi de ben anlamam o işten dedi, iş başa düştü anlayacağınız. Hortumların sağlam yerlerini bir birine ekleyerek iki sıraya düşürdüm. Ekleme işi de zor, birleştirici aparatı hortumların ucuna geçirebilmek için hortumun ucunu ısıtmak gerekiyor, bu da yetmiyor, uçlarını sağlam tellerle iyice sıkıştırmak gerekiyor. Beni düşünün artık, elim kolum yara bere içinde kaldı. Bu sene sizin zinniaları ekmek için geç kaldım, çimin ortasına yeniden göbek yapıp Calibrochia ve Petunya dikeyim diye düşündüm. Toprak bahçenin bir ucundan gelecek, taşımak yine bana düştü, yirmi kova kadar toprak taşıdım ama ben de bittim yani. Şu köylülere kızıyorum gerçekten, akşama kadar kahvede pinekliyorlar da gidip çalışalım üç kuruş kazanalım demiyorlar. Neyse işte, böyle zamanlarda aklım gidip gidip geliyor :) Giderek yaşlanıyorum, hal böyle olunca hevesim kırılıyor. Bahçem için övgü dolu sözlerinize ve beğenilerinize teşekkür ediyorum. Veronica Blue yu dert etmeyin, bana geldiğinde iki daldı, kısa sürede bu kadar oldu, sizin için fidelerim. Uzun zamandır bahçeleri de gezmiyorum, yavaş yavaş iade-i ziyaretlere başlamam lazım :) Sevgili Fermunde hanıma ve size selâm ve sevgilerimi gönderiyorum. |
Alıntı:
Bektaşi üzümü mutlaka olmalı, benzersiz bir lezzet, bayılacaksınız. |
Sevgili Adalet hanım, müthiş güzellikler eklemişsiniz. Her birine ayrı ayrı bayıldım.
Warsavza Nike ve o mesajın son fotoğrafı pembe çok hoş görünüyor. Alisyumlar resmen çıldırmış, ben de kışa dayanamıyor, bu sene dikmedim. Ağaç şakayık da çok nazlı galiba, ikinci yılında iki minik dal çıkardı bende ki. Soğanlı iris ben de diktim geçenlerde, bu sene açmayacak m? Adını unuttuğunuz bitki, Gazanya (Koyun Gözü). Burayı satma fikrine pek sıcak bakamadım, değişiklikler her zaman içimi acıtır. Oraya yıllarınızı vermişsiniz, ne çok anılarınız vardır ama zorlukları da siz yaşıyorsunuz. Karar vermek çok zor. En sağlıklı kararı vermeniz dileklerimle... Sevgiler... |
Canım Durul'cuğum;
Beğendiğin Clematisin adı Ville De Lyon, öyle parlak bir rengi var ki, bakmaya doyamıyorsun. Bu sene tekrar çelik yapmayı deneyeceğim, tutturabilirsem sana yollarım. Bak bu gece Hıdırellez, dua et tutturabileyim :) Ağaç şakayıklar ilk yıllarda biraz nazlı oluyorlar, büyüdükçe güçlenirler, yaşasınlar yeterli. Allyssiumlar çok kolay bitkiler, özel bakım gerekmiyor, tohumdan çok kolay çimleniyor, deneyebilirsin. İrislerin açma zamanı geçti ama belli olmaz sürpriz yapabilirler. "Gazanya", çok teşekkürler, bu unutkanlık zor durumlara düşürüyor beni. Bahçe işlerinin zorluklarını sen de bilirsin, gerçekten başa çıkamıyorum artık, satmak fikri aklıma sık sık takılır oldu. Biliyorum çok üzüleceğim, ağlayacağım, fotoğraflarına bile bakamayacağım. Keşke bir çaresi olsa, giderek köylüye daha çok kızmaya başlıyorum, tembel insanlar ya, bütün gün kahvede oturur mu insan. Parasız kaldıklarında bir iki arsa satıp yine pineklemeye devam ediyorlar. Kadınlarının canları çıkıyor, ev işi bahçe işi, hayvanların bakımı hep onlarda. Güzel dileklerin ve beğenilerin için çok teşekkürler canım, sevgilerimle... |
Alıntı:
Ve devamında bahçenizin, çiçeklerinizin, emeklerinizin o güzelliğini görünce bana göre; bahçe bile bir coşmuş ki satma sakın dercesine. Adalet Hanım valla hepimiz sorunlar yaşıyoruz, fakat sonuçta bizler bahçeyi, çiçek ekmeyi, dikmeyi, sulamayı, yetiştirmeyi zoruyla-külfetiyle seviyoruz, başarınca da seviniyoruz, mutlu oluyoruz. Biz bu işi seviyoruz ve hem bahçenizi gördüğüm kadarıyla, sizi de tanıdığım kadarıyla bu sevda başka bir sevda, sonradan üzülmenizi, pişman olmanızı istemem. Ama tabi ki yine de son karar sizin, yaşadığınız sıkıntıları siz biliyorsunuz, siz yaşıyorsunuz sonuçta. Bahçeniz, çiçekleriniz maşallah çok güzel olmuşlar, ellerinize, emeklerinize sağlık. İnşallah herşey gönlünüzce olsun. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025