agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 09-01-2011 21:47

Sevgili Uzaylı, bahçeme hoş geldiniz.
Kayıplar konusunda haklısınız, en olmadık zamanlarda gözlerinizden yağmurlar boşanması başkalarına anlamsız gelebiliyor ama biz biliyoruz içimizdeki fırtınanın derecesini.

Bir kaç gün önce eşimin sürekli ekmek aldığı fırına gittiğimde böyle bir durum yaşadım yine.
Fırıncı da şaşırdı, ne olduğunu anlayamadı tabi.

Sayenizde zor zamanlarımı atlatmaya çalışıyorum.
Bu arada, nickiniz çok hoş.
Sevgiler.

Sevgi Durul 09-01-2011 21:59

Sevgili Adalet hanım, sizi yeniden bahçenizde gördüğüme çok sevindim.

Kayıplarımız, bizim kayıplarımız ve bizler yaşadıkça hep bizimle olacaklar. Yattıkları yerler nur olsun. ağaçlar. net'imiz sayesinde bu zor günlerimiz, biraz daha hafif geçecek inşallah.

Eksikliğinizi hep hissettim. Sevgiyle kalın...

Yücel Canpolat 09-01-2011 22:22

Adalet Ablacığım merhaba bu gün hava çok güzeldi ben elimde budama makası akşama kadar ağaçlarımla çalılarımla mutlu bir gün geçirdim budadığım dalları toprağa fide diker gibi diktim,komşum bahçeden içeri geldi,ne yapıyorsun komşu diye seslendi,bende ona,bir fide diktim büyüsün ağaç olsun meyveleri dostluk olsun dedim tabi ki çok hoşuna gitti:)

Adalet Yağcı 09-01-2011 22:57

Sevgili SDurul, doğaya döndüm.
Sizlerin sevgi sözcükleriniz yaralı yüreğime merhem gibi geliyor.
Bu gün bir kaç dal gaura çalısı fideledim, inşallah tutar da isteyen dostlarıma gönderirim.
Sevgiler.

Sevgi Durul 09-01-2011 23:00

Siz dikersiniz de hiç tutmaz mı? Bakalım kaç kişiyi sevindireceksiniz? Sevgiler...

Adalet Yağcı 09-01-2011 23:03

Yücel bey, kolay gelsin.
Budama için erken değil mi?

Bu gün ben de yaylaya gittim, güneş enerjisini boşaltmak gerekiyordu dondan patlamaması için, sanırım antifrizli bir sistemle değiştirmem gerkecek.

Bahçemde bir kaç nergis ve erkenden açmaya çalışan bir iki kök hazerandan başka bir şey yoktu.
Bu sene kış hazırlığı ve bakımı yapamadım bahçeme, bakalım durumu nasıl olacak.

Adalet Yağcı 09-01-2011 23:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 739011)
Siz dikersiniz de hiç tutmaz mı? Bakalım kaç kişiyi sevindireceksiniz? Sevgiler...

Şimdilik dört kişiyi sevindirecek, eğer tutarsa tabi.
Ayrıca bu güzel ve alımlı çalının hafif kışlardan hiç de rahatsız olmadığını gördüm, çok güçlü yeni sürgünler vermiş ve eski sürgünlerin uçlarında hâlâ çiçekler vardı.

kamelyavadisi 09-01-2011 23:16

Tebrik

Sayın Adalet Hanım;
Bahçenizi büyük bir dikatle ve sıkılmadan gezdim. Gerçekten takdir edilecek bir emek. Sizler gibi doğa sevenlerden çok şeyler öğreneceğiz.
Sağlık ce esenlikler dilerim. Emeğinze sağlık.

Adalet Yağcı 10-01-2011 08:30

Bahçemi beğenmenize sevindim sayın Kamelyavadisi, bütün yıl bunları duyabilmek için didinip duruyoruz.

Bilmediğimiz çok şey var, ya da bilip de unuttuğumuz, hepimiz sürekli bir şeyler öğreniyoruz.
Sevgiler.

ciceksever70 10-01-2011 08:50

Adalet abla ne güzel mesajlarini yeniden okuyabilmek. Insallah yeni resimlerini de en kisa zamanda keyifle izleriz. Sevgiyle kal.

MSaygin 10-01-2011 09:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 739016)
Yücel bey, kolay gelsin.
Budama için erken değil mi?

Bu gün ben de yaylaya gittim, güneş enerjisini boşaltmak gerekiyordu dondan patlamaması için, sanırım antifrizli bir sistemle değiştirmem gerkecek.

Adalet hanım, sizin yayla hangisiydi diye sormuş muydum önceden? Gözne mi Çamlıyayla mı?

Yılmaz Yalçın 10-01-2011 09:47

Ablacığım bahçenin bahardaki halini hayal edebiliyorum şimdiden clematislerinin o güzel çiçeklerini görür gibiyim:)Sabırsızlıkla beklıyorum bahçenin yeni fotoğraflarını..Özledik..

malbman 10-01-2011 09:54

Sevgili Adalet hanım, sizi yeniden aramızda görmek içimizi ısıttı.

limon 10-01-2011 10:04

Adalet hanım, yeni sezona hangi bitkiye yoğunlaşacağız? Şimdiden karar verelim de altyapıyı hazırlayalım değil mi? ;)

Az olsun öz olsun dedik ya, aynı türden fazla miktarda (değişik renkleri olabilir) ekmeye kararlıyım.

Güler 10-01-2011 10:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 739279)
Adalet hanım, yeni sezona hangi bitkiye yoğunlaşacağız? Şimdiden karar verelim de altyapıyı hazırlayalım değil mi? ;)

Az olsun öz olsun dedik ya, aynı türden fazla miktarda (değişik renkleri olabilir) ekmeye kararlıyım.

Bunu hep söylüyoruz ama hangimiz tatbik edebildi merak ediyorum?

Bakın yine Praecox aldım. Bu herhalde 5 veya 6. dikim girişim olacak Manyas'a.

Yok yok ben uslanmam.

Kiraz 10-01-2011 10:21

Ben bu sene az ve öz dikime kararlıyım. Mevsimlikler az, kalıcılar çok olmalı. Mevsimliklerin de çoğu seneye kendiliğinden çimlenmeli. Ne kararlılık ama değil mi! Zaten ben ipin ucunu kaçırsam da Tarçın ve salyangozlar anında sadeleştirmeye geçerler. Güler Hanım'ın verdiği sosyete sarımsaklarını diktiğimde Tarçın bu kokuya kesin gelmez dedim ama bir tomar sökülmüş kökü ağzından zor aldım :)

nurcanaybay 10-01-2011 10:30

Sn.Kiraz ;
köpeklere sarımsak tableti veriliyor biliyorsunuzdur.Tarçın doğal halini tercih etmiş :)

Adalet hanım ;
Gaura çeliklerini üst dallardan mı aldınız yoksa biraz daha kalınlaşmış olanlarımı tercih etmeliyiz ?

Yılmaz Yalçın 10-01-2011 10:36

Sevgili Güler Hanım,
Çok haklısınız..Ben de bu yıl bahçeye mevvsimlik çiçek dikmeyeceğim diye düşünüyorum ama aklım çuha ve lale soğanlarında kaldı:)Eşim de kızıyor bu yıl bahçenin tozunu çamurunu görmek istemiyorum evde diyor:)O yokken bir gün bahçeye tüm çiçekleri dikmek istiyorum çaktırmadan:)Bunları kim dikti derse canım geçmiş yıllardan kalan soğanlardan kendiliğinden çıkmış ben de şaşırdım diyeceğim:)

malbman 10-01-2011 10:37

Alıntı:

Bunu hep söylüyoruz ama hangimiz tatbik edebildi merak ediyorum?
Yerden göğe haklısınız Güler hanım. Elimde üç çeşit brüksel lahanası var ama geçen gün tohum sitelerinde dolaşırken gördüğüm mor olanı için de sipariş verdim. Tabi bu kadar posta ücreti ödüyorum, bari yanında üç beş çeşit bir şey daha alayım derken yine bir sürü çeşit oldu elimde.

Hangi birini ne yapacaksam:p:p

Güler 10-01-2011 11:11

Sayın malbman eşim Oğuz da bundan şikayetçi.
Ekiyoruz, dikiyoruz yapmıyorsun diyor. Yap, pişir nereye kadar. Evvelki sene içim dışım kabak oldu.
Bu sene lahanalarına çok yanaşmadım diye sitem etmekte.
El arabalarına doldurduğu biber, domatesleri, kabakları hep kahvenin önüne gönderdi ki ekmemiş olanlar alsın diye. Valla umrumda değil.

Bir de onlara dalsam mutfaktan çıkamayacağım. Eeee bahçedeki güller, çiçekler ne olacak kim bakacak onlara.

Şimdi limon olsa, o da sayın malina gibi " onlar karın doyurmuyor ki" diyecek ama onlar da ruhumu doyuruyorlar.

(Sevgili Adalet Yağcı, kusura bakma bahçendeymişiz ama cevabı burada vermişim)

limon 10-01-2011 11:20

Karın doyurmaktan ziyade biz kendi ürünlerimizi yedirmeyi, dağıtmayı seviyoruz. Topladığım bir küçük sepet domatesi "Bunlar benim bahçemden" diye öyle gururla sunuyorum ki... Bizimkilerin en büyük dalga konusu budur. Bağım tarlam olsa ne yapacağım bilmiyorum. Ürünleri pazara sunup, "Bunları ben yetiştirdim haaa ona göre yiyin" der miyim? :)

Kiraz 10-01-2011 11:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 739341)
Karın doyurmaktan ziyade biz kendi ürünlerimizi yedirmeyi, dağıtmayı seviyoruz. Topladığım bir küçük sepet domatesi "Bunlar benim bahçemden" diye öyle gururla sunuyorum ki... Bizimkilerin en büyük dalga konusu budur. Bağım tarlam olsa ne yapacağım bilmiyorum. Ürünleri pazara sunup, "Bunları ben yetiştirdim haaa ona göre yiyin" der miyim? :)

Limon, bir sepet olsa neyse, bu yaz misafir geldiğinde bahçede bulduğum tek bir çeri domatesi salatanın ortasına öyle gururla koydum ki, sakin biri olduğumu bilmeseler çatal değdirmeye cesaret edemezdi kimse :)

Adalet Hanım, "zaman" ve "bahçe" bizim en büyük ilacımız. Yakında tohum çimlendirme haberlerinizi bekliyoruz.

novazet 10-01-2011 12:58

Sayın Adalet Yağcı ;

Forumun yeni bir üyesiyim. Size başsağlığı, rahmetliye de Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Sevdiklerimizden ayrılmak ne kadar acı olsa da hayatın gerçeği bu, neticede bunu hepimiz yaşayacağız.

Yazılanlardan anladığım kadarıyla siz forumun çok çok sevilen bir üyesisiniz. Ne mutlu size ki sizi seven ve özleyen bu kadar çok insan var. Tekrar döndüğünüze bende sevindim. Hayırlı günler dilerim.

Adalet Yağcı 10-01-2011 20:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 739240)
Adalet abla ne güzel mesajlarini yeniden okuyabilmek. Insallah yeni resimlerini de en kisa zamanda keyifle izleriz. Sevgiyle kal.

Merhaba sevgili dostlarım, ne güzel, ben yokken bahçemi şenlendirmişsiniz.

Çiçeksever'im, canım, kısa zamanda keyifle izlenecek görüntü yok şimdilik.
Bahçem bakımsız kaldı, geçen sezondan kalan bitkileri bile sökemedim.

Adalet Yağcı 10-01-2011 20:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin (Mesaj 739262)
Adalet hanım, sizin yayla hangisiydi diye sormuş muydum önceden? Gözne mi Çamlıyayla mı?

Sanki daha önce sormuştunuz diye hatırlıyorum ben de.
Gözne'ye yakın Soğucak yaylasının bir köyündeyim.

Adalet Yağcı 10-01-2011 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 739268)
Ablacığım bahçenin bahardaki halini hayal edebiliyorum şimdiden clematislerinin o güzel çiçeklerini görür gibiyim:)Sabırsızlıkla beklıyorum bahçenin yeni fotoğraflarını..Özledik..

Clematisleri dün budadım, bakalım bu seneki durumları nasıl olacak.

Laleleri dikerken ortalığı dağıtmamaya dikkat edin Çiçek abi...

Adalet Yağcı 10-01-2011 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 739276)
Sevgili Adalet hanım, sizi yeniden aramızda görmek içimizi ısıttı.

Ben de sizi gördüğüme sevindim sayın Malbman.

İki yıl önce bana gönderdiğiniz Brüksel lahanası tohumlarından ekmiştim, epeyce minik lahana topladım, en son da dün on beş tane topladım, daha bir sürü lahana var üzerinde.

cemo 10-01-2011 21:08

Canım hoşgeldin. Bak bahar yaklaşıyor, beni aldı bir heyecan yine:) Tohumları düşünmeye başladım.

Adalet Yağcı 10-01-2011 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 739279)

Sevgili Limon, zekice bir soru hazırlamışsınız, anladım.

Ben bu sene çok yıllık hazeran ekmeyi tasarlıyordum biliyorsunuz.
Renkleri ve uzun süre çiçekli kalmaları, dökülen tohumlarından kolayca çimlenmeleri, bakım gerektirmeyen, hastalanmayan bir bitki olması açısından tercih etmiştim.

Ama, Ekim ayında ekmem gereken tohumları ekemedim, hava güzel giderse önümüzdeki günlerde ekmeyi düşünüyorum.

Ayrıca, yapraklarının güzelliği için lupin, sürekli açtığı için bodur dahlia ve kışın ölmediği için gazanya düşünmüştüm.

Adalet Yağcı 10-01-2011 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 739292)
Ben bu sene az ve öz dikime kararlıyım. Mevsimlikler az, kalıcılar çok olmalı. Mevsimliklerin de çoğu seneye kendiliğinden çimlenmeli. Ne kararlılık ama değil mi! Zaten ben ipin ucunu kaçırsam da Tarçın ve salyangozlar anında sadeleştirmeye geçerler. Güler Hanım'ın verdiği sosyete sarımsaklarını diktiğimde Tarçın bu kokuya kesin gelmez dedim ama bir tomar sökülmüş kökü ağzından zor aldım :)

Bu gün nette ev ilaçlamaları yapan bir firmanın salyangozlar için de özel ilaçlama yaptığını okudum, hemen aklıma siz geldiniz.

Alıntı:

Adalet Hanım, "zaman" ve "bahçe" bizim en büyük ilacımız. Yakında tohum çimlendirme haberlerinizi bekliyoruz.
Haklısınız sevgili Kiraz, ama bu sene tohum çimlendirebilecek gücüm yok.

Tarçın ağzının tadını biliyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025